Hvordan optimalisere WordPress-databasen

Hver WordPress-installasjon bruker en enkelt database for lagring av innlegg, sider, menyer, koblinger brukere, kommentarer – i hovedsak alle former for tekstlige og krypterte data. Tingene du laster opp via Media Uploader, for eksempel bilder, MP3-er, videoer og andre filer, lagres imidlertid ikke i databasen. De lagres i ‘wp_content’ -mappen. Når tiden går vokser WordPress-databasen i størrelse og genererer litt søppeldata som blåste opp WordPress-databasen din slik at den blir tregere.


Hvorfor optimalisere WordPress-databasen?

Plassbesparelser

Vedlikehold og optimalisering av WordPress-databasen er en viktig oppgave og bør ikke undergraves.

Hold på, ta en sikkerhetskopi nå

Før du fortsetter videre, ta en sikkerhetskopi av WordPress-databasen din. Kontroller om mulig at sikkerhetskopidatabasen fungerer. Når du har laget sikkerhetskopien, kan du bare redigere config.php-filen (som finnes i WordPress rotkatalog) for å bruke sikkerhetskopidatabasen og sikre at alt kjører ordentlig.

En liten og optimalisert database klarer seg mye raskere sammenlignet med en stor, uoversiktlig. Mindre database innebærer raskere svar på databaseforespørsler laget av WordPress, som igjen får WordPress-nettstedet til å fungere raskere – ikke bare for besøkende, men også for folk som skriver og oppdaterer innlegg.

Hva er “søppeldata”?

Begrepet ‘søppeldata’ brukes for å betegne informasjon som ikke trenger å være til stede i databasen. Eksempler på slike søppeldata vil omfatte:

 • Kommentarer i spamkøen
 • Ikke godkjente kommentarer
 • Legg ut revisjoner
 • Papirkurv som innlegg og sider

Spam-kommentarer

Av disse påvirker spam-kommentarer og postrevisjoner databasen mest. Hvis nettstedet ditt har et moderat antall besøkende og har kommentarer aktivert, kan du være trygg på at du vil se mange spam-kommentarer. Akismet vil automatisk filtrere spam og legge det i spamkøen. Kommentarene er imidlertid fortsatt til stede i databasen! Og du har virkelig ingen bruk for dem.

Optimaliser databasen

Forhåndsoptimaliseringsstatistikk

Når det gjelder innleggsrevisjoner – det er en litt annen sak. Når du skriver et innlegg, opprettes og lagres en postrevisjon hver gang du trykker på “Lagre utkast” -knappen. Spesielt for lange artikler skriver du det delvis og lagrer nå og da. Se for deg at den totale størrelsen på artikkelen din er 50 KB og du lagrer den, si 10 ganger. Det er 500 kB plass brukt i databasen, som i virkeligheten burde forbruke 50 kB. Det er 450 kB plass bortkastet per lang artikkel. Tenk deg at du har 100 så lange artikler på nettstedet ditt. Det er 45 000 kB eller 45 MB plass bortkastet i WordPress-databasen din!

Hvordan optimalisere WordPress-databasen?

Menyplassering

WP-Optimize er et utmerket plugin som hjelper deg med å rense og optimalisere WordPress-databasen. Jeg har testet plugin-modulen med WordPress 3.6.1 og funnet at den fungerer perfekt! Installer og aktiver plugin-modulen og naviger til hovedgaven i venstre sidefelt i admin-instrumentbordet.

Deretter sjekker du alle alternativene (se bildet “Pre-optimaliseringsstatistikk”) og trykker på “Prosess” -knappen. Dette kan ta et minutt, avhengig av størrelsen på databasen og serveren. Det bør sannsynligvis ta mer tid på en delt hosting-server. Når optimaliseringen er fullført, bør du få detaljert rapport om verdiene som er fjernet fra databasen. Her er et eksempel:

Totale besparelser

Med WP-Optimize har vi lagret 16,98 MB – det er 53,31% av den totale databasestørrelsen som er lagret!

Last ned WP-Optimize

Andre kule triks

Du kan også deaktivere funksjonene etter revisjoner fullstendig. Imidlertid vil jeg sterkt anbefale det, siden det skaper flere problemer enn løsninger. Hvis du vil deaktivere den, skriver du inn denne koden i wp-config.php-filen:

definere ('WP_POST_REVISIONS', FALSE);

En annen effektiv måte å håndtere voluminøse databaser på er å automatisk tømme søpla, med jevne mellomrom. Følgende kodelinje vil automatisk fjerne alle søppelartikler hver 10. dag. Legg den til wp-config.php-filen:

definere ('EMPTY_TRASH_DAYS', 10);

Du kan endre 10 til hvilket som helst antall dager du ønsker. Imidlertid må den verdien være større enn 0.

Dermed har vi lært hvordan vi kan optimalisere en WordPress-database uten bare noen få museklikk. Hvilken plugin bruker du for å optimalisere WordPress-databasen din? Enda bedre, legg ut noen av statistikken her når du kjører denne pluginen for første gang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map