Hvordan optimalisere WooCommerce og forbedre ytelsen på nettstedet

E-handelsmarkedet har vokst betydelig de siste årene, og det fortsetter å vokse uten tegn til å bremse opp noe snart. Den viktigste grunnen til at netthandel har fått en så populær popularitet er at det er mer praktisk for forbrukerne å handle online i disse dager. Bare å drive en nettbutikk betyr ikke ikke at du vil ha mange kunder eller salg for den saks skyld (du må optimalisere WooCommerce først).


Online-forbrukere har spesifikke forventninger, behov og krav når det gjelder online shopping. Hvis du ikke klarer å overgå eller tilfredsstille disse forventningene, mister du kunder til en konkurrent. Dette er grunnen til at det er så viktig å optimalisere WooCommerce-butikkens ytelse riktig.

I dag velger mange nettstedseiere WordPress. WordPress er et av de mest populære og kraftigste innholdsstyringssystemene (CMS) i verden. Ikke bare det, men 31,6% av alle globale nettsteder kjør på WordPress. Av disse menneskene har mer enn 4 millioner av dem tatt den smarte beslutningen om å bygge en nettbutikk med WooCommerce.

WooCommerce er en kraftig (og gratis) WordPress-plugin med innebygde funksjoner for å selge produkter på din egen webside. I tillegg er det hundrevis av WooCommerce-utvidelser og tilleggsprogrammer tilgjengelig for å tilpasse butikken din slik du vil. Buss som nevnt før, det er ikke nok å bare ha en e-handelsbutikk for å generere kunder eller øke salget.

Betydningen av hurtiglastede sider

Når du optimaliserer WooCommerce-siden, kommer alt sammen til å sikre at det er enkelt å navigere, brukervennlig, beriket med kvalitetsinnhold, responsivt og så videre. En av de viktigste ytelsesfaktorene er imidlertid hastighet. Lastetiden på sidene og generelt nettstedets hastighet spiller en viktig rolle i kundetilfredshet.

Ingen tåler svake nettsteder i disse dager, og du kan være sikker på at kundene dine vil forlate butikken din hvis det tar for lang tid før sidene dine lastes inn. Faktisk forventer rundt 47% av online-forbrukere at siden din lastes på under to sekunder. I tillegg vil 67% av mobilbrukerne forlate siden din hvis det tar mer enn tre sekunder å laste inn.

Når det er sagt, garanterer treg sideinnlastingstid tap av kunder og salg. Dessuten kan et enkelt sekund med forsinkelse i lastetid for sider føre til en reduksjon på 16% i kundetilfredshet, 11% mindre sidevisninger og 7% reduksjon i konverteringer. For e-handelsbutikker kan det ha betydelig innvirkning på overskuddet og bunnlinjen. Derfor er hastighet av største betydning hvis du vil drive en vellykket e-handelsbutikk. I tillegg til å bruke vår fulle guide for hvordan du kan øke hastigheten på WordPress, vil disse 5 enkle tipsene hjelpe deg med å optimalisere WooCommerce asap.

1. Velg riktig WordPress Hosting Solution

Det beste WordPress Hosting for nettstedet ditt

Alt begynner med å velge en WordPress-leverandør. Dette er det første trinnet til et raskt WordPress-nettsted. Hvis hostingleverandøren din ikke støtter god nettstedhastighet, er det ikke mye du kan gjøre for å optimalisere WooCommerce. Undersøk gode hostingløsninger før du begynner å optimalisere butikken.

Når du ser etter den beste WordPress-hosting for nettstedet ditt, fokuserer du på eksepsjonell oppetid og lavest mulig driftsstans, 24/7 support, flott nettstedhastighet og rimelige priser. Ellers kan du oppleve langsom båndbreddehastighet, hyppige serverkrasj, en økning i nedetid på nettstedet og utilstrekkelig ytelse. Dette vil garantert fjerne kundene dine fra butikken din.

For WooCommerce, prøv å unngå budsjetthotelløsninger. En $ 1 / måned eller antatt “gratis” plan vil ikke gjøre deg noe på lang sikt. Det kan fungere bra i begynnelsen, men etter hvert som størrelsen på butikken og etterspørselen etter produktene dine øker, kan disse bittesmå planene ganske enkelt ikke tilby nok ressurser til å støtte nettstedet ditt. Ta i stedet tid til å velge en plan som passer din trafikk og ressursbehov. Vi liker WP Engine og svinghjul – begge tilbyr superraskt, fullstyrt WordPress-hosting med mange ressurser for å støtte en moderat størrelse WooCommerce-butikk.

2. Optimaliser bilder

Hvordan optimalisere bilder for WordPress, en komplett guide

Bilder av høy kvalitet er en av de enkleste måtene å få din e-handelsbutikk til å skille seg ut. Imidlertid kan bilder ha betydelig innvirkning på lastetiden for siden din hvis de ikke er optimalisert riktig. Store bilder av høy kvalitet for produktene dine kan se eksepsjonelle ut i butikken din. Men på baksiden vil det ta tid å laste inn bildene. Dette er hvorfor optimalisere bildene dine er så viktig.

Ved å optimalisere bilder kan du opprettholde imponerende bilder i butikken din uten å øke belastningen på siden. Du kan bruke en plugin, men det er bedre å lære å optimalisere bilder riktig før du laster dem opp til butikken din. Her er noen få ting du kan gjøre for å optimalisere bilder:

  • Bruk riktig bildeformat: Når du velger et format for bildene dine, er det viktig å fokusere på formater som er ideelle for nettsteder og nettlesere. Vanligvis er dette JPG- eller PNG-formater. De komprimerer bildene for online bruk og reduserer bildekvaliteten uten negative effekter. Med andre ord vil bildene dine se bra ut selv med redusert kvalitet.
  • Bruk riktig størrelse for bildene dine: Beskjær bildene i riktig størrelse før du laster opp. Når du laster opp et bilde til WordPress, opprettes standard mediestørrelser automatisk. Du kan finne disse bildestørrelsesalternativene under Innstillinger> Media i WordPress-oversikten. Vi anbefaler å fjerne alternativer du ikke bruker, ved å sette standardverdiene til null.
  • Komprimere bilder: Sørg for å komprimere bildene dine før du laster dem opp til WordPress. Du kan bruke et stasjonært alternativ som ImageOptim, eller en gratis online tjeneste som Kraken. Hvis du allerede har lastet opp bildene dine til WordPress, ikke bekymre deg. Du kan fremdeles bruke en plugin som f.eks EWWW eller Smush for å redusere filstørrelser for bilder som allerede er i databasen.

3. Utnytt et innholdsleveringsnettverk (CDN)

CDN: Content Delivery Network

CDN eller innholdsleveringsnettverk kan hjelpe deg med å forbedre nettstedets hastighet og redusere lastetiden for WooCommerce-butikken. En CDN er et nettverk av servere som er strategisk plassert over hele verden. Disse brukes til å cache innholdet på nettstedet ditt for å gjøre det lettere tilgjengelig for kunder basert på geografisk beliggenhet. Så når en CDN bufrer nettstedfilene dine (en statisk versjon av bildene, CSS, JavaScript osv.), Gjør den dem senere tilgjengelige for brukere nærmest CDN.

For eksempel vil kunder med en CDN sende en forespørsel til CDN-datasenteret nærmest dem. Så en kunde i Washington kan se buffert innhold fra en server i New York, mens en kunde i Tokyo ser innhold fra et Hong Kong datasenter. På denne måten kan den geografiske avstanden, båndbreddetrafikken og lastetiden reduseres.

I tillegg er en annen fordel med å bruke en CDN å redusere belastningen på hosting-serveren din. Ved å redusere antall HTTP-forespørsler til hovedserverne dine, reduserer du risikoen for serverkrasj. For eksempel hvis du bruker et insentiv til øke nettstedstrafikken kraftig, Det kan hende at vertserveren din ikke kan håndtere alle de nye forespørslene uten hjelp av et CDN.

Det er mange CDN-alternativer tilgjengelig. Et flott alternativ er Cloudflare, som tilbyr en gratis CDN-plan for personlige nettsteder. Cloudflare brukes til og med på dette nettstedet (WPExplorer) – slik at du kan se hvor bra det fungerer.

4. Komprimer kode

Minifisert kode

Det er ikke uvanlig at nettsteder lager og lagrer mange filer. Dessverre kan dette øke sidens belastningstid. Ved å minifisere selve koden kan du redusere antall filer og unødvendige linjer med kode. Det kan ta kortere tid å laste inn på sidene. Minifisering av kode er prosessen med å fjerne unødvendige kodelinjer. Slik blir koden fremdeles riktig utført, bare på en mer effektiv måte. For eksempel kan kodelinjer være kommentarer, blokkeringsgrenser, hvite mellomromstegn, nye linjetegn osv. Som et eksempel her ser CSS-kode ut:

kropp {
margin: 20px;
polstring: 20px;
farge: # 333;
bakgrunn: #fff;
}

h1 {
skriftstørrelse: 32px;
farge: # 222;
margin-bottom: 10px;
}

Her er den samme koden etter å ha blitt minifisert:

body {margin: 20 piksler, padding: 20 piksler, farge: # 333; bakgrunn: #fff} h1 {font-size: 32 piksler, farge: # 222; margin-bottom: 10px}

Disse overdrevne tegnene er ganske enkelt ikke nødvendig for at nettleserspråk som JavaScript eller CSS skal lese koden på riktig måte. De vil bare bremse hele prosessen. Med andre ord betyr kortere kode mindre data for språk å behandle, noe som til slutt forbedrer WordPress-nettstedets hastighet. Minifisering av koden kan gjøres manuelt, eller du kan bruke et gratis online verktøy som MinifyCode. Selv om de fleste godt kodede WordPress-temaer og plugins allerede er minifisert, er det verdt å sjekke at tilpasningene dine også er det.

5. Gå gjennom pluginene dine

Gå gjennom og fjern plugins

En del av det som gjør WordPress så tiltalende er det store utvalget av plugins som er tilgjengelige for å tilpasse nettstedet ditt. Tross alt er selv WooCommerce i seg selv en plugin. Bare fordi det er mange plugins tilgjengelig, betyr det ikke at du bør bruke dem alle.

WordPress er åpen kildekode, noe som betyr at hvem som helst kan lage nye tilpasningsalternativer, temaer eller plugins. Og det er massevis der ute, som er kjempebra. For nesten all funksjonalitet du kanskje vil legge til i butikken din, er det en plugin som kan gjøre det. Noen eiere er imidlertid ekstreme og installerer enhver plugin de tror kan være den minste nyttige.

Selv om et rimelig antall plugins ikke bør påvirke nettstedets hastighet, er det noen få advarsler.

  • Plugin Code Quality: Bruk av bare en dårlig kodet plugin kan bringe nettstedet ditt til å stoppe. For eksempel kan det hende at webverter ikke tillater brukere å installere den populære Broken Link Checker-plugin-en, ettersom det skaper et overveldende antall HTTP-forespørsler. Plugins er også tredjepartsprogramvare – noe som betyr at de kan ha omfattende kode eller til og med sikkerhetsrisiko du kanskje ikke er klar over. Prøv å finne anmeldelser for en plugin, eller test den i et iscenesettelsesmiljø før du installerer det på hovedsiden din.
  • Dupliserte plugin-funksjoner: Å bruke flere plugins som tjener samme formål kan skape konflikter og dermed bremse nettstedet ditt. For eksempel trenger du ikke to glidebrygg-plugins installert på nettstedet ditt. Hvis du bruker glidebrytere, velger du bare en. På samme linje, hvis du allerede har installert JetPack, er det kanskje ikke nødvendig å installere et nytt analyseplugin (siden nettstedstatistikk er en av JetPacks mange kraftige funksjoner).
  • Pluggstørrelse: Å installere en haug med store eller ressursstunge plugins (som en sidebygger, premium skyvekontroll, e-handel, live chat og et samfunnsforum) kan forårsake problemer. Tilsvarende kan ekstrem bruk av plugins forårsake oppblåsthet på stedet. Du har bare så mye plass i databasen din.

Til slutt bruker du det du trenger og blir kvitt eventuelle plugins du ikke har. Hvis du vil utvide funksjonaliteten til WooCommerce-butikken, kan du ta deg tid til å vurdere nye plugins nøye (eller muligheten for spesialutviklede funksjoner) for å sikre god hastighet og funksjonalitet.

Innpakningstips for å optimalisere WooCommerce

Implementering av WooCommerce på WordPress-nettstedet ditt er et flott skritt mot å drive en vellykket e-handelsbutikk. Uansett hvor flott plattformen din er, kan den ikke gjøre alt på egen hånd. Det betyr at du må optimalisere WooCommerce og andre sideelementer riktig for å gi den beste kundeopplevelsen som mulig eller publikummet ditt.

Har du andre tips for å optimalisere WooCommerce? Eller et spørsmål om din egen WooCommerce-butikk? Legg gjerne igjen en lapp under.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me