Hvordan optimalisere blogginnlegg på ditt WordPress-nettsted før publisering

Hei min venn. Hvis du er en blogger som meg, bør du vite hvordan det er å ha en zillion hatter av gangen. Som eier av din egen blogg er du den som søker etter det rette stykke data som burde være interessant å lese for publikum. Du er den eneste som er lydhør for å skrive innholdet ditt, redigere og SEO-optimalisere det. Å kjøre alle disse og mange andre oppgaver om gangen er ikke en vits. Det er lett å gå glipp av noen viktige punkter når du klikker på “publiser” -knappen. Så for å hjelpe deg med å føle deg trygg på at du ikke har hoppet over noe, har vi bestemt oss for å komme med denne sjekklisten for bloggere.


I dette innlegget gir jeg 15 viktige ting du trenger å gjøre før du trykker på “publiser” -knappen. Selv om det kan virke for mye ved første øyekast, er de fleste av disse trinnene ganske enkle og raske å oppnå. Dessuten er det verdt et par ekstra minutter å redigere det å skrive en god kopi av tekst, slik at all tid og krefter du brukte mens du arbeidet med den vil bli satt pris på av leserne.

Trinn 1: Lag en overbevisende tittel

Tittelen på blogginnlegget ditt er et av de kraftigste elementene det kan inneholde. Avhengig av hvordan du strukturerer det, vil folk bestemme om publikasjonen din er verdt deres oppmerksomhet. Basert på måten du skriver tittelen, vil bloggen / ikke få masse organisk trafikk fra søkemotorer. Som regel er en innleggstittel det siste som bloggere jobber med under opprettelsen av innlegg. I det minste er det slik vi lager innlegg på MonsterPost.

Det er mange forskjellige teknikker som du kan bruke når du jobber med stillingen. Begynn med en arbeidstittel. Dette vil være et grunnlag av den endelige versjonen av overskriften. Hold tittelen kort. Opptil 70 tegn vil være nok til å vises korrekt i søkeresultatene. Når du har kommet med din versjon av innleggstittelen, kan du brainstorme den med noen andre. Ikke glem å inkludere nøkkelord eller uttrykk i tittelen. Dette øker sjansene dine for å nå riktig publikum og oppnå en større eksponering i søkemotorer.

Trinn 2: Formater kopien

Det er enklere å lese en tekst som er delt inn i mindre seksjoner. Å unngå lange avsnitt er en god praksis. 5-6 tekstlinjer er riktig lengde på avsnitt som vil bli lest av publikum, ikke hoppet over.

Når folk kommer over et blogginnlegg, skanner folk som regel innholdet før de bestemmer seg for å lese det. Ved hjelp av underoverskrifter kan du bedre levere meldingen om artikkelen din til leserne. På en slik måte kan brukerne se en rask plan over ideene fremhevet i innlegget ditt, og dermed bedre innse hva innlegget ditt faktisk handler om.

Trinn 3: Bildeformatering

Vi vet alle at et enkelt bilde som er lagt til på en webside, tilsvarer tusen ord. Kanskje ingenting kan skade websiden din mer enn et bilde av dårlig kvalitet og dårlige formaterte bilder. Før innlegget ditt blir live, må du sørge for at hvert visuelt innhold er riktig størrelse og ser bra ut på hvilken som helst enhetsskjerm.

I tillegg til kvaliteten er relevante bilder innlegg, pass på å oppdatere bloggen din med en høyoppløselig logo som vil gjøre prosjektet ditt mer gjenkjennelig for et bredere nettfellesskap. Ikke unnlater å optimalisere alt-koder og tittelkoder på bildene dine. Dette vil hjelpe deg med å gjøre innholdet ditt mer synlig på nettet.

Når du jobber med en WordPress opprettet på bakgrunn av et ferdig tema fra TemplateMonster (for eksempel), vil du ha alle SEO-optimaliseringsverktøy for hånden. Så tenk bare på innholdet ditt og søkeforespørselen din målgruppe vil bruke for å finne det.

Trinn 4: Utvalgte bilder

Dette punktet er spesielt relevant for alle som driver en WordPress-basert blogg. Forbedring av publikasjonene dine med omtalte bilder kan være viktig av flere årsaker. Først og fremst kan du fange brukernes oppmerksomhet ved hjelp av et omtalt bilde. Avhengig av hvordan du designer det, kan det omtalte bildet enten bære en spennende melding eller tydelig si hva du kommer til å fremheve i innlegget ditt..

Utvalgte bilder for innlegg

På grunn av det ekspansive WordPress funksjonalitet, kan et omtalt bilde av publikasjonen din brukes på mange forskjellige måter. For eksempel kan dette trekkes automatisk for å brukes som glidebryter for nylig innlegg.

Hvis du legger til vertikale bilder med tekster plassert på toppen av dem, vil du hjelpe deg med å trekke mer oppmerksomhet til innholdet ditt når en person bla gjennom en nyhetsstrøm på plattformer på sosiale medier. Vi vil diskutere viktigheten av sosiale medier litt senere i dette innlegget. Fortsatt gjør et godt designet vertikalt omtalt bilde innholdet ditt mer synlig, og øker sjansene dine for å få mer trafikk.

Trinn 5: SEO

Selv om du laster opp innlegget ditt med nydelige bilder og skriver en strålende kopi, vil all innsats gå forgjeves med mindre du optimaliserer dataene for søkemotorer. Måten din blogg rangerer for bransje nøkkelord på SERPs er av overveiende betydning når det gjelder å øke organisk trafikk og føre generasjon.

For å gjøre blogginnlegget ditt mer synlig, sørg for at du inkluderer bransjedrevne nøkkelord i teksten. Når du optimaliserer dataene dine, må du forsikre deg om at nøkkelordene ikke påvirker den totale lesbarheten. Ikke glem å legge til interne lenker til andre sider på bloggen din. Dette kan ikke bare hjelpe deg med å optimalisere innholdet ditt for søkemotorer, men også gi mer verdi for leserne dine og samtidig gi dem rask tilgang til andre relevante dataopplysninger på nettstedet ditt.

Trinn 6: Sjekk koblinger

Når du har lagt til interne lenker til innholdet ditt, er det på høy tid å sjekke hvordan alt fungerer. Som regel bør dette gjøres manuelt for ikke å gå glipp av en eneste ødelagt lenke i innholdet ditt.

Eksterne lenker krever også en nøyaktig manuell sjekk. Inkluderer innholdet ditt noen CTA-knapper? Gå og sjekk dem ut også.

Trinn 7: Kontroll på tvers av enheten

Flere og oftere foretrekker folk mobilenheter når de trenger å sjekke ut nyheter eller se noen oppdateringer om de foretrukne emnene. Det er grunnen til, før du lager noe innhold, skal du dobbeltsjekke hvor godt dataene du skal dele ser ut på flere skjermstørrelser.

Det er alltid en stor fordel å bygge et nettsted på grunnlag av et responsive rammer. Dette frigjør deg fra nødvendigheten av å utvikle separate versjoner av nettstedet ditt for stasjonære og mobile enheter, noe som både er kostnadseffektivt og tidsbesparende.

Videre rangerer Google mobilvennlige nettsteder høyere i søkeresultatene. Så hvis du gjør innholdet ditt riktig vist i en rekke skjermstørrelser, kan du drepe to fugler med en stein. På den ene siden vil bloggen din bli mer brukervennlig. På den annen side vil det bli mer synlig i Google.

Heldigvis er de mest populære temaene allerede designet for deg. Totaltemaet tilbyr for eksempel et flytende responsivt oppsett rett utenfor boksen. Men temaet inkluderer også bonusalternativer hvis du vil angi egne tilpassede nettstedbredder for alle enhetsstørrelser.

Trinn 8: Kompatibilitet mellom nettlesere

Nå som vi vet at innholdet ditt fungerer jevnt på hvilken som helst enhetsskjerm, er det på tide å sjekke hvor godt det vises i alle de store nettleserne. Tenk på mulige nettleserapper som målgruppen din bruker, og se hvor godt innholdet laster inn og vises der borte.

Trinn 9: Oppmuntre til diskusjoner

Når du kommer tilbake til redigeringen, la oss gjøre din kopi tankevekkende og diskusjonsoppmuntrende. Hvordan vet du om artikkelen brakte noen verdi for leserne med mindre du mottar kommentarene deres?

En av de velprøvde måtene å oppmuntre til diskusjoner under innleggene dine er å stille leserne et par spørsmål i slutten av artikkelen. I disposisjonsdelen ser folk ofte etter en kort oppsummering av tingene du fremhevet i publikasjonen eller en slags “oppfordring til handling” for å faktisk gjøre noe. Hvis du avslutter teksten med et spørsmål eller to, kan du oppmuntre leserne til å legge igjen en kommentar med sine egne inntrykk om de tingene du fremhevet eller dele deres egen erfaring om et foreslått emne..

Trinn 10: Korrekturlesing

Det høres ut som noe bloggere bør gjøre som en standardhandling, men av en eller annen grunn er det ikke alle som korrekturleser innleggene sine før publiseringen. For at du ikke skal se ut som en idiot som var for lat til å sjekke teksten før du fikk den til å bli live, anbefales det å korrekturleser det du har skrevet i flere ganger.

Det kan være vanlige stavefeil som du kan gjøre i en hast med å uttrykke tankene dine i et dokument. Vi er alle mennesker og gjør feil. Så bare for ikke å skade omdømmet ditt og la leserne glede seg over hver tekstlinje som du deler, korrekturles tekstene dine.

Når du jobber med en bloggpublikasjon, skriver du halvparten av den og lagrer utkastet. Se gjennom hvert eneste ord du har skrevet, og dobbeltsjekk om du ikke har gjort noen stavefeil. Korriger alle skrivestrømmene før publiseringen går i live. Les setning etter setning. Korrekturleses et par ganger, og bare etterpå fortsetter vi videre.

Trinn 11: Publiser og fest

Nå, som du har gjort alt redigerings- og optimaliseringsarbeidet, er det på høy tid å gjøre innlegget live. Neste trinn er å feste artikkelen din på Pinterest. Hvis du fremdeles ikke har opprettet et eget brett for bloggen din, er det på høy tid å gjøre det.

Så snart publikasjonen din blir publisert, kan du feste bilder som du inkluderte i den på ditt eget Pinterest-brett. Om et par dager, gå videre og finn relevante tavler der du kan gjøre det samme. Mens du gjør slike enkle repeterende handlinger, kan du distribuere publikasjonen til et bredere publikum, og dermed gjøre bloggen din mer tilgjengelig på nettet.

Trinn 12: Del innlegget ditt på Facebook og Twitter

Bli fancy mens du distribuerer publiseringen din på Facebook og Twitter. Du kan dele dem enten manuelt eller bruke postplanleggingsprogrammer som automatisk får alt gjort for deg. For å gjøre innleggene dine mer merkbare, følg tweets og Facebook-innlegg med bilder. Når du laster opp innlegg på sosiale medier med visuelt innhold, må du sørge for at du har formatert dem i samsvar med Facebook- og Twitter-standarder.

Trinn 13: Legg ut tweets flere ganger

Twitter-feed blir oppdatert med nye innlegg i en enorm hastighet. Så det er sannsynlig at publikasjonen du deler bare en gang, vil gå tapt i en jevn strøm av andre tweets. For at dette ikke skal skje, anbefales det å dele nye blogginnlegg på Twitter i flere ganger i løpet av de neste dagene etter publiseringen på bloggen din..

Det kan virke som en skremmende oppgave å dele innleggene dine manuelt om og om igjen. Dette er når planleggingsprogrammer etter postplanlegging vil komme i spill. Med deres hjelp kan du stille det samme innlegget til å vises i nyhetsfeeden i løpet av et par dager etter publiseringen, i tillegg til å minne sosiale mediefellesskap om dets eksistens om noen måneder. Dermed kan du sirkulere ditt eldre innhold om og om igjen.

Trinn 14: Kommentarer

Hver gang innlegget ditt mottar en kommentar, ikke la det være uten svar. Dette omhandler både kommentarer som folk legger igjen under et innlegg på bloggen din og i sosiale medier. Gjør en ekstra innsats for å svare på kommentarer som inneholder spørsmål. Ekstra gjennomtenkte lesere bør også få svar på refleksjonene sine.

Svar på kommentarer du viser at du bryr deg om lesernes mening, og at du verdsetter hvert eneste øyeblikk de brukte til å lese artikkelen din. Når de ser dette, er det mer sannsynlig at folk kommer tilbake siden de ser hvor mye de verdsettes.

Trinn 15: Analytics

I tillegg til brukerkommentarer som er sterke indikatorer på allmenn interesse for innleggene dine, anbefales det å følge med på det totale antallet sidevisninger og refleksjoner som hvert innlegg du publiserte forrige måned har oppnådd. Google Analytics vil hjelpe deg med å administrere denne oppgaven bedre enn noe annet. Statistikken vil vise deg hvilke emner det er mest etterspørsel blant leserne dine, og dermed vil du få en bedre forståelse på hvilken måte du bør fortsette å bevege deg for å oppnå større suksess.

Pakk inn

Her går vi. Dette var 15 av de mest utprøvde og effektive trinnene som bloggere trenger å ta hensyn til før de publiserer innleggene sine på nettet. Noen av dem er prøvde og sanne, men likevel ikke mindre effektive. Bruk disse i praksis og se hvor mye mer publikum vil engasjere seg med bloggen din.

Er det forresten noe annet du mener bør nevnes på listen? La oss høre tankene dine i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me