Slik legger du til uendelig rulle til din WordPress-blogg

Uendelig bla er en effektiv måte å holde besøkende engasjerte og aktive på WordPress-nettstedet ditt. Uendelig rulle gir publikum rask og enkel tilgang til ubegrensede mengder informasjon. Dette skaper en positiv brukeropplevelse og kan bidra til å forlenge tiden de bruker på å lese innholdet ditt og utforske nettstedet ditt. Imidlertid kan det også være noen problemer sammen med fordelene med uendelig bla.


Denne artikkelen vil gjøre deg i stand til å forstå fordeler og ulemper ved uendelig bla, og hjelpe deg med å bestemme om du skal bruke den på WordPress-nettstedet ditt. Vi vil deretter diskutere hvordan du setter den opp ved hjelp av Jetpack-modulen, Infinite Scroll.

Hva er uendelig rulle?

Uendelig rulle betyr ganske enkelt at en bruker kan fortsette å rulle på ubestemt tid. I stedet for at en leser når bunnen av en webside og klikker gjennom til en ny, gjør uendelig rulle det neste settet med informasjon til å fortsette å laste. Dette betyr at besøkende aldri trenger å vente på at en ny side skal lastes inn, innholdet vil bare fortsette å flyte kontinuerlig når de ruller nedover. Dette kan inkludere det neste innlegget på bloggen din eller flere elementer fra galleriet ditt.

Selv om det kan være ekstremt effektivt, er uendelig rulle ikke for alle. Før du bytter, er det verdt å først vurdere publikum, så vel som typen nettsted du kjører, for å se om begge deler er kompatible.

Hvem bruker for øyeblikket Infinite Scroll?

Pinterest

De store talsmennene for uendelig bla er definitivt sosiale medier. Instagram, Pinterest, Facebook og Twitter bruker alle uendelig bla for feeds. Dette betyr at flertallet av online-befolkningen på et tidspunkt har brukt uendelig bla.

Buzzfeed

Uendelig rulle er imidlertid ikke begrenset til sosiale medier. Buzzfeed og Mashable har også integrert uendelig rulle med suksess, så dette er ikke en funksjon som bør begrenses til bare tweets og pins. Hvis du har et innholdstungt nettsted, eller en blogg som kontinuerlig blir oppdatert med ny informasjon for publikum å bla gjennom, så kan uendelig bla bla akkurat det nettstedet ditt trenger.

Fordelene med uendelig rullering

Det er mange fordeler med å bruke uendelig rulle. Uendelig rulle gir besøkende rask og enkel tilgang til informasjonen på nettstedet ditt. Den er ekstremt enkel å bruke og har en vanedannende kvalitet som trekker leserne inn og oppfordrer dem til å engasjere seg med innholdet ditt.

Øker tiden for besøkende på nettstedet

En av de viktigste fordelene med uendelig rulle er at den holder folk på nettstedet ditt lenger. Ved å ikke ha valget mellom å laste opp en andre eller tredje side, fortsetter seerne bare å bla. Og som vi vet, jo lenger besøkende blir igjen på nettstedet ditt, desto mer sannsynlig er det at de konverterer mot målene dine, det være seg å skrive inn e-postadressen deres eller kjøpe et produkt.

Forbedrer brukeropplevelsen

Å bruke uendelig rulle forbedrer opplevelsen for brukere på nettstedet ditt. Når ny informasjon lastes inn hver gang en leser våger seg nær bunnen av siden, vises innhold raskt og smidig. Dette resulterer i at publikum ikke trenger å ta noen avgjørelser, klikke på noen knapper eller vente på at en side skal lastes inn. Igjen holder dette besøkende på nettstedet ditt lenger, samt bidrar til å øke antall returnerende besøkende.

Mobilvennlig

Uendelig rulle er også spesielt mobilvennlig. Uten å måtte trykke på noen få minutter kan brukerne bla på berøringsskjermene uten å bli distrahert. Rask tilgang og brukervennlighet appellerer til flertallet, og oppfordrer besøkende til å hyppige nettstedet ditt regelmessig.

Når bør du ikke bruke uendelig rulling?

Uendelig rulle passer ikke for alle og alle nettsteder. Så når skal du ikke bruke uendelig bla?

Vil publikum like det?

Det er noen problemer forbundet med uendelig rulle nevnt på nettet, men disse kan ofte være noe utdaterte. Vanlige klager mot uendelig rulle inkluderer; seere blir desorientert, viser den store mengden data uendelig rulle overveldende besøkende, eller lesere ikke kan flytte innhold når de har passert det.

Selv om dette i utgangspunktet kan ha vært ekte klager, ettersom uendelig bla nå er så utbredt brukt i sosiale medier, har allmennheten akklimatisert seg til det. Så ikke la denne kritikken utsette deg for å introdusere og teste uendelig bla på nettstedet ditt.

Det er imidlertid verdt å huske på at uendelig bla er et personlig valg. Noen besøkende foretrekker kanskje den paginerte stilen for å laste inn innhold på en side om gangen. Forsøk å få en følelse av at publikum skal hjelpe deg å forstå hvordan de vil reagere på uendelig bla.

Hvis du ikke er sikker, kan du prøve å teste uendelig bla på nettstedet ditt for å måle reaksjonen. Overvåke analysene dine nøye for å se etter tidsbruk på nettstedet, avvisningsrater, returnerende besøkstall og konverteringer. Dette vil hjelpe deg å se om uendelig rulle er populær blant de besøkende, og hvordan det påvirker nettstedets ytelse.

Er nettstedet ditt egnet til det?

En mer mulig grunn til å ikke bruke uendelig rulle er knyttet til den typen nettsted du kjører. Ikke alle nettsteder egner seg til uendelig bla. Hvis nettstedet ditt har et spesifikt mål, basert på at publikum utfører en bestemt oppgave, kan det være at uendelig bla ikke er noe for deg. Uendelig bla kan distrahere publikum, noe som kan forhindre at de fullfører oppgaven. Dette kan til slutt stoppe konverteringen av nettstedet ditt mot målene.

Netthandelssider har vist seg ikke å stemme godt overens med uendelig bla. Det har blitt funnet at selv om folk har en tendens til å se flere produkter i en nettbutikk med uendelig bla, har de en tendens til å klikke på mindre. Dette kan påvirke salg og kundetilfredshet med nettstedet ditt, og føre til mangel på overskudd og lavere volum av returnerende kunder.

Det er også viktig å huske at uendelig rulle fungerer best på nettsteder som inneholder en stor mengde innhold som regelmessig legges ut. Hvis nettstedet ditt ikke er innholdstunge, kan det være unødvendig å bla.

Jetpack Infinite Scroll WordPress Plugin

Hvis du har bestemt deg for å prøve en uendelig rulle, er neste trinn å sette den opp. jetpack, av WordPress.com-teamet, tilbyr en pakke med gratis plugins, eller moduler som de er kjent. Blant disse er en Uendelig rulling modul. Denne pluginen lar deg aktivere uendelig bla på WordPress-nettstedet ditt, slik at de neste innleggene automatisk vises som en leser nær bunnen av siden.

Sette opp Jetpack’s Infinite Scroll

Denne pluginen er ekstremt rask og enkel å installere. Først må du installere Jetpack på nettstedet ditt.

jetpack

Under Jetpack Settings velger du Utseende.

Utseende

Bla ned for å finne Infinite Scroll, og slå den deretter på for å aktivere.

Jetpack Infinite Scroll

Et viktig poeng å huske når du installerer denne plugin-en, er at den bare fungerer med temaer som har uendelig rullestøtte. De nyeste temaene vil allerede ha denne støtten innebygd, men hvis temaet ikke bekymrer deg. De Støtteside for uendelig rulle gir detaljerte instruksjoner om hvordan du legger til uendelig rullestøtte til temaet ditt.

Når du har aktivert modulen, vil uendelig rulle automatisk begynne å jobbe på nettstedet ditt. Syv nye innlegg vil vises på hver nye belastning når en besøkende ruller ned. Hver belastning kan deretter vises på Google Analytics som en ny sidevisning. Dette vil hjelpe deg med å overvåke analysene dine.

Tilpasse funksjonene til Infinite Scroll

CSS kan også brukes til å endre funksjonene i Infinite Scroll om nødvendig. Instruksjoner for hvordan du gjør dette kan du finne igjen på støttesiden for Infinite Scroll.

Så hva bør du vurdere å tilpasse?

Endre bunntekst

En kritikk av uendelig bla er at fordi leserne aldri kommer til slutten av siden, får de aldri tilgang til bunnteksten. Jetpacks uendelige rulle leveres med en fast bunntekst, som glir inn når du blar nedover siden.

Imidlertid kan det hende at standard bunntekst ikke passer til utformingen av nettstedet ditt. Utseendet til denne bunnteksten kan endres, eller du kan velge å ikke legge til bunnteksten i det hele tatt, avhengig av nettstedets behov.

Legg til en ‘Last inn flere innlegg’ -knappen

Uendelig rulle tilbyr et alternativ å legge til en ‘Last inn flere innlegg’ -knappen. Dette lar publikum bestemme om de skal fortsette å rulle ned, noe som kan være et godt medium mellom uendelig rulling og lasting av en side om gangen. Hvis du er usikker på hvordan de besøkende vil reagere på uendelig bla, kan dette være et godt alternativ for nettstedet ditt.

Siste tanker

Uendelig bla er en flott måte å engasjere besøkende, gi dem en imponerende brukeropplevelse og bidra til å øke tiden de bruker på nettstedet ditt.

Å bruke Jetpack til å sette opp uendelig rulle på et WordPress-nettsted er raskt og enkelt, men likevel ekstremt effektivt. Når du er i gang, kan du bruke Jetpack’s Site Stats for å hjelpe deg med å spore analysene dine, og overvåke om uendelig rulle gir en positiv innvirkning på nettstedets ytelse.

Hva synes du om uendelig bla? Vil du legge til uendelig bla til WordPress-nettstedet ditt? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me