Hvordan merke WordPress-nettstedet ditt

Når du bygger nettstedet ditt, er det viktig å inkludere både iøynefallende merkevarebygging og overbevisende innhold. Når alt kommer til alt, når en kunde besøker nettstedet ditt, vil du at de skal gi et positivt inntrykk av selskapet ditt og huske det senere. Dette er imidlertid lettere sagt enn gjort.


Den gode nyheten er det WordPress har mange gode verktøy for å bygge et sterkt merket nettsted. Alt som trengs er noen få enkle trinn, for eksempel å velge ut riktig tema, implementere en tilpasset logo og inkorporere tydelige kontaktkanaler.

I dette innlegget skal vi gå gjennom prosessen med å bygge et WordPress-nettsted som effektivt representerer merkevaren din. La oss komme til det!

Hvorfor det er viktig å bygge et sterkt merke for nettstedet ditt

Et sterkt merke hjelper publikum til å huske selskapet ditt. Hvis merkevaren din er konsistent og tydelig, lar den nye kunder vite hva de kan forvente, og hjelper tidligere kunder til å gjenkjenne innholdet og produktene dine andre steder.

Dessuten er nettstedet ditt en viktig del av merkevaren din. Som sådan skal den inneholde alle de samme merkeelementene du bruker på andre former for medier og til og med på fysiske materialer. For eksempel definerer Facebook sin identitet ikke bare med en logo, men også ved å bruke en spesiell blåfarge.

Facebook merkevare ressurser

Når noen ser denne logoen og fargekombinasjonen, tror de sannsynligvis Facebook. Det er selvfølgelig bare ett eksempel. Du kan også vurdere Apples nettsted.

Apple-merkevarebygging

Apple er kjent for sin sterke og forenklede merkevarebygging. Nettstedet har slående bilder som oppveies av mye negativ plass. I tillegg er innholdet enkelt å navigere, spesielt med tanke på det store produktutvalget.

Opprettholde et sterkt merke som dette på alle plattformer, inkludert nettstedet ditt, kan øke inntektene med 23 prosent. Hva mer, 71 prosent av forbrukerne forventer den samme opplevelsen med merkevaren din når de møter det, noe som betyr at du vil gi dem det de vil.

Det er med andre ord viktig for nettstedet ditt å representere merkevaren din. Når du implementeres riktig, skiller dette deg ikke bare ut fra konkurransen, men hjelper deg også å få kontakt med kundene dine og skape varige forhold.

Slik bygger du et merkevare WordPress-nettsted (i 5 trinn)

Heldigvis, når det gjelder merkevarebygging av nettstedet ditt, gjør WordPress oppgaven enklere enn du kanskje forventer. Før du kan begynne, må du først sette opp et WordPress-nettsted hvis du ikke allerede har gjort det. Når du har gjort det, kan du begynne å legge til noen viktige merkevareelementer, med temaet ditt.

Trinn 1: Velg et tema med mange merkevarealternativer

Når du velger et tema for nettstedet ditt, er det viktig å velge et med passende merkevarealternativer. Med riktig tema på plass, vil du lettere kunne integrere de ønskede merkevareelementene.

Selvfølgelig, med så mange tilgjengelige valg, kan det være vanskelig å bestemme seg for et. Et flott sted å starte ville imidlertid være med vårt eget Total-tema. Det tilbyr omtrent alt du trenger, inkludert plassering av logo og forhåndsbygget Team og Om oss sider.

Totalt responsivt flerbruks WordPress-tema

Info & NedlastingVis The Demo

På toppen av det har dette temaet tilpasningsmulighetene som kreves for å skape unik merkevarebygging. Du kan for eksempel bruke glidebryteren på hjemmesiden til å vise frem bilder av teammedlemmer, produkter eller virksomhetens beliggenhet. Det er også mange designvalg du kan ta når det gjelder farger, skrifter, oppsett og så videre.

Når du har valgt et tema, kan du installere det på WordPress-nettstedet ditt. Begynn med å gå til Utseende> Temaer, og velg deretter Legg til ny øverst på siden.

WordPress-temaer

På neste side kan du søke etter et gratis tema, eller du kan klikke på Last opp tema for å laste opp en zip-fil for et premiumtema du har kjøpt (som Total). Bare følg instruksjonene på skjermen for å installere og aktivere den. Etter det kan du hoppe rett inn i å tilpasse WordPress-temaet ditt for å dekke dine behov!

Det kanskje viktigste merkeelementet er logoen din. For et visuelt medium som et nettsted er dette spesielt sant. Logoen din er noe av det første nye besøkende vil se, og elementet de sannsynligvis vil huske selv etter at de har forlatt nettstedet ditt.

Når det gjelder å lage en, kan du leie en profesjonell eller designe en logo selv. Faktisk bruker mange selskaper tekstlogoer eller andre veldig enkle elementer, inkludert WordPress selv.

WordPress-logo

Hvis du velger å ta DIY-ruten, er det mange gratis verktøy du kan prøve. Du kan for eksempel bruke gratis nettfonter og et grafikkprogram, som Inkscape eller GIMP. Selvfølgelig kan denne metoden være vanskelig og tidkrevende, og den er ikke for alle.

En av de enkleste og mest effektive måtene å bygge en logo på er med en logoprodusenttjeneste som Se en.

Looka Logo Maker

Med dette verktøyet skriver du bare inn firmaets navn og velger stilpreferanser, og det genererer tilpassede logoalternativer for deg. Derfra kan du finpusse og tilpasse favoritten din til den er helt riktig. Dette er rimeligere enn å ansette en designer, og lar deg fremdeles gjøre dine egne tilpassede endringer.

Når du har logoen din, må du plassere den på nettstedet ditt. For å gjøre dette, gå til Utseende> Tilpass i WordPress-oversikten. Dette tar deg til WordPress Customizer. Derfra naviger du til Header> Logo (legg merke til at alternativene dine her kan variere basert på temaet du bruker).

Total opplæring av temalogo

Her kan du velge eller laste opp logofilen din (samt tilpasse en tekstlogo hvis det er din preferanse) for å vises i nettstedets overskrift. Du kan selvfølgelig også legge til logoen din til andre viktige steder, inkludert widgetområder som nettstedets bunntekst og sidefelt.

Trinn 3: Bygg viktige sider for å øke merkevarenes troverdighet

Selv om navnet på firmaet og logoen din er viktig, er merkevaren din mye mer enn bare de tingene. Det er også historien din og innholdet ditt.

Dette er grunnen til at mange merker rally rundt visse årsaker, eller setter sitt fokus i å løse spesifikke problemer. Kunder føler seg mye nærmere et merke hvis de på en eller annen måte kan forholde seg til det eller dets grunnleggere. Hvis du for eksempel startet firmaet ditt i en garasje eller hadde andre ydmyke begynnelser, vil du fortelle kundene dine om det. Alle elsker en suksesshistorie.

Av denne grunn din Om oss side er et annet viktig tillegg som kan tilføre merkevaren din verdi. Det hjelper med å bygge virksomhetens troverdighet. For eksempel Om oss side på nettstedet for Kettle potetgull forklarer hvordan selskapet startet i en varebil.

Kettle Brand Om oss

Andre viktige sider å inkludere på nettstedet ditt er en kontaktside, en blogg og en portefølje av arbeidet ditt (eller listen over produkter). Tenk nøye gjennom hvordan innholdet er i samsvar med merkevaren din for hver nøkkelside. Hold fast ved fargeskjemaet ditt i hele, og inkluder bare innhold som samsvarer med merkevarens melding og verdier.

Når du trenger å opprette en ny side i WordPress, gå til Sider> Legg til nytt. Derfra står du fritt til å tilpasse den så mye du vil.

WordPress Legg til ny side

Sørg for å ta med tittelen på siden du oppretter, for eksempel Om oss. Da står du fritt til å fortelle merkehistorien din under, og legge inn rikelig med bilder og andre bilder.

Trinn 4: Ta med mange måter for besøkende å komme i kontakt

Det er avgjørende at besøkende på nettstedet ditt alltid har en tydelig måte å komme i kontakt med deg på. Denne kan høres åpenbar ut for et bedriftsnettsted, men du kan bli overrasket over hvor mange nettsteder som ikke klarer å gjøre det ordentlig. I tillegg er det en sentral del av din generelle merkevarestrategi.

Selvfølgelig har de fleste nettsteder en kontaktside knyttet til i overskriften eller hovedmenyen. Å inkludere mer enn bare dette elementet kan imidlertid være en effektiv teknikk. For eksempel tilbyr Neil Patel mange forskjellige veier for å nå ham, for eksempel Call to Action (CTA) -knapper midt på viktige sider.

Neil Patel

Dette hjelper deg med å gjøre prosessen så enkel som mulig for besøkende. Du kan inkludere flere måter å komme i kontakt med, for eksempel en e-postadresse, et telefonnummer og live chat-alternativer. På toppen av det kan du vurdere sosiale delingsfunksjoner, kontaktskjemaer og til og med e-postmarkedsføring.

For å legge til elementer som disse på WordPress-nettstedet ditt, hjelper det å finne en dedikert plugin. Kontaktskjema 7, kan for eksempel lage en enkel, men slank måte for besøkende å komme i kontakt med. Etter at du har installert og aktivert plugin-modulen, har du en ny Kontakt alternativet i WordPress admin sidefeltet.

Lag et kontaktskjema

For å legge til et element i kontaktskjemaet ditt, plasser markøren på ønsket sted og velg deretter hva du vil legge til fra valgene ovenfor.

Sett inn taginnholdsskjema

På dette skjermbildet kan du også konfigurere attributtene til feltet du legger til i kontaktskjemaet. Når du er ferdig, klikker du på Sett inn tag. Velg deretter Lagre, og det opprettes en kortkode som du kan kopiere og lime inn hvor du måtte ønske på nettstedet ditt.

Trinn 5: Kjør hjemmerket ditt med innhold, innhold, innhold

Innhold er drivkraften til mange merker. Når det gjelder å drive et vellykket nettsted, kan innholdet ditt brukes til å tiltrekke potensielle kunder, samt for å forbedre SEO.

Dette er grunnen til at mange nettsteder inkluderer en blogg som en del av deres merkevareinnsats. En blogg er en utmerket måte å generere ferskt innhold og bringe trafikk til nettstedet ditt. Du kan starte med å opprette en bloggside på nettstedet ditt, noe som er enkelt hvis du bruker WordPress.

Faktisk kommer mange temaer (for eksempel Total) med en forhåndsbygd side for bloggen din. Gå til for å tilpasse den Utseende> Tilpass fra WordPress-oversikten. Klikk deretter på bloggen delen for å komme i gang med å tilpasse.

Med Total er det mange innebygde alternativer for å tilpasse hovedbloggarkivet og oppføringene (når du går til yoursite.com/blog eller når du setter inn et blogginnlegg eller karusell ved hjelp av temaets sidebygger), så vel som dine individuelle enkeltinnleggssideoppsett.

Totalt antall innstillinger for tilpasset blogg

Når det gjelder innhold, kan du prøve å skrive innlegg som stemmer overens med den generelle merkevarebyggingen din. Du kan gjøre dette ved å lage kvalitetsinnhold som målgruppen din liker å lese. Andre måter å forbedre innholdet ditt inkluderer å implementere en sterk søkeordstrategi og bruke Googles nøkkelordplanlegger å finne vilkår som er både konkurransedyktige og relevante for merkevaren din.


Merkevarebygging av nettstedet ditt er en av de mest effektive måtene å bygge forbindelser med kundene dine. Tross alt er merkevaren din det de vil huske, og hva vil få dem til å returnere til bedriften din når de trenger den type produkter eller tjenester du tilbyr.

Har du et spørsmål om hvordan du bygger et sterkt merket WordPress-nettsted? Spør bort i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me