Hvordan legge til videoer til WordPress

Synes du det er enkelt å legge til videoer til ditt WordPress-nettsted? Hvis du ropte JA, ville du ikke være her, ville du nå?


Et annet beslektet spørsmål: Er det enkelt å lage eller finne de beste videoene for WordPress-nettstedet ditt? Det stemmer, jeg trodde ikke det. Du vet sannsynligvis ikke engang hvor du skal begynne, men ikke svette det; du er ikke alene.

Som nybegynner kan det virke skremmende å legge videoer til WordPress-innlegg og sider til å begynne med, men ingenting kan være lenger fra sannheten. Det viser seg at du kan legge til videoer til ditt WordPress-nettsted som en proff, og i dette innlegget viser vi deg nøyaktig hvordan. Gjør kruset ditt klart, og la oss sette stemningen med noen videostatistikker.

Noen videostatistikker …

Hvorfor ikke bry deg om å legge til videoer på nettstedet ditt i utgangspunktet med video som et problem! Jeg mener, du vil tro tekst- og bildeinnhold av høy kvalitet er nok, ikke sant?

Tross alt har du hørt eksperter kvitre bort om at du kan optimalisere bilder og tekst for SEO, og score topplasseringer i søkemotorer. Vært der og gjort det, så jeg kan forsikre deg om at det fungerer. Ikke noe nytt der.

Så hvorfor skulle du ta med video i WordPress markedsføringsarsenal? Følgende statistikk vil hjelpe deg å ta en informert beslutning.

 • Folk ser over 5 milliarder videoer på YouTube per dag
 • Brukere ser over 100 millioner timer med video på Facebook per dag
 • 82% av Twitter-brukere ser på videoer på plattformen
 • Den gjennomsnittlige internettbrukeren bruker 88% mer tid på et nettsted med video
 • 70% av markedsføringspersonell optimaliserer aktivt video for SEO
 • Vel 43% av markedsførerne var enige om at de ville lage mer videoinnhold hvis det ikke var hindringer som budsjett, ressurser og tid
 • 65% av seerne ser mer enn 3/4 av en video
 • 9 av 10 seere sa at produktvideoer er nyttige i beslutningsprosessen
 • Ved å legge til video til e-postmarkedsføring øker klikkfrekvensene med 300%
 • Inkludert video på landingssiden kan øke konverteringsfrekvensene med 80%
 • 64% av kundene vil sannsynligvis kjøpe et produkt på nettstedet ditt etter å ha sett en video

Kilde: Renderforest infographic med 40+ statistikker fra forskjellige anerkjente kilder.

Ovennevnte statistikk maler tydelig et flott bilde av fremtiden for videomarkedsføring. Dataene viser også at det aldri har vært et bedre tidspunkt å innlemme video i markedsføringsstrategien for nettstedet ditt. Og hvis statistikk ikke betyr noe for deg, vil kanskje følgende liste over fordeler forsegle avtalen.

Fordelene med videomarkedsføring

Hvis du ikke er den nerdete typen, vil statistikk neppe bevege deg. For å motvirke, her er en rask liste over fordelene du vil ha når du inkluderer video i markedsføringsstrategien.

Video kan:

 • Øk merkebevisstheten ti ganger. Et godt eksempel på hvordan du kan bruke video for å øke merkevarekjennskapen er Dollar Shave Club YouTube-video, som fikk 12 000 bestillinger i løpet av to dager. Fire år på rad kjøpte Unilever Dollar Shave Club for en rapportert $ 1 milliard i kontanter. Si hv-en-a-i?
 • Hjelper deg å nå flere brukere. YouTube og mange sosiale medier nettsteder promoterer videoinnhold aktivt, slik at du kan nå flere brukere. Video kan hjelpe deg med å bygge et målrettet publikum som kommer virksomheten din til gode nå og i fremtiden.
 • Gi tydeligere produkt- eller tjenestedemonstrasjoner, som resulterer i flere kjøp
 • Forbedre søkerangeringene dine, siden du er mer enn 50 ganger mer sannsynlig å rangere på første side av Google hvis du legger til en optimalisert video på nettstedet ditt
 • Tilby deg bedre avkastning (ROI)
 • Bygg emosjonell forbindelse og tillit, siden videoer har den medfødte evnen til å fremkalle følelser forutsatt at du gjør arbeidet ditt
 • Føre til flere konverteringer
 • Kompletter resten av innholdet ditt slik at du kan gi en rik brukeropplevelse på ditt WordPress-nettsted

Uten tvil vil videoer bare fortsette å vokse når det gjelder effektivitet og penetrering som markedsføringsmedium. Når det er sagt, er det viktig å fokusere på de siste videotrendene for å ligge foran konkurransen, som – dessverre – er stiv.

Hvor forlater alt dette deg? Fortsatt fast, ja?

Det første trinnet i å utnytte kraften til video er å lære å legge til videoer til WordPress-nettstedet ditt. Hvordan ellers vil du nyte fordelene med WordPress-videoer hvis du ikke kan legge dem til på nettstedet ditt?

Les videre for å finne ut hvordan du enkelt kan legge til videoer på WordPress-nettstedet ditt uten å bruke en krone på utviklere eller plugins.

Hvordan legge til videoer til WordPress manuelt

Du trenger ikke en plugin for å legge til videoer til WordPress-nettstedet ditt. WordPress, som er den fantastiske plattformen det er, kommer med kjekke videointegrasjonsfunksjoner som gjør hele prosessen like enkel som A, B, C.

Kom til poenget Freddy … Ok, jeg hører deg ��

Forutsatt at du allerede har lastet opp videoene dine til YouTube (eller kanskje du deler videoer fra en annen skaper), naviger til videoen du vil legge til på WordPress-nettstedet ditt.

Kopier koblingen i nettleserens adressefelt som vist nedenfor.

hvordan du legger til videoer til wordpress

Alternativt kan du høyreklikke på videoen og klikke Kopier video-URL som vi fremhever i skjermdumpen nedenfor.

hvordan du legger til videoer til wordpress copy video url på youtube video

Nå har du en lenke som ser slik ut:

https://youtu.be/eGYuBjqkj8Q

Deretter navigerer du til siden eller innlegget der du vil legge til videoen. Hvis du oppretter en ny side, bare naviger til Sider> Legg til nytt på din WordPress admin-meny som vist nedenfor.

legge til en ny side i wordpress admin

Merk: Hvis du legger videoen til et innlegg, må du navigere til Innlegg> Legg til nytt i trinnet ovenfor.

Når sideditoren er lastet inn, legger du til de vanlige tingene, dvs. sidetittelen, innholdet, taggene, kategoriene, SEO og så videre. Vi har befolket redaktøren vår med dummyinnhold som vist nedenfor. Legg også merke til at jeg bruker Gutenberg-redaktøren.

hvordan du legger til videoer på wordpress-siden din

Det er to måter du kan legge til en video på siden din i Gutenberg-redaktøren. Du kan på linje en video eller bruk Gutenbergs video blokkere.

1. Legg Inline Video til WordPress

Hvis du vil legge til en inline-video på siden din, er det bare å lime inn YouTube-URL-en du kopierte tidligere på en egen linje (trykk på TAST INN tasten før du limer inn nettadressen) som vi viser nedenfor.

legg til video til wordpress page gutenberg

Et par notater om bildet over (tallene tilsvarer den nummererte listen nedenfor). Du kan:

 1. ikke se lenken vi nettopp limte inn fordi WordPress konverterer lenken til videoforhåndsvisning umiddelbart
 2. juster videoen, rediger YouTube-URL-en, dupliser videoen og til og med fjerne videoen blant andre Gutenberg-spesifikke handlinger
 3. legg enkelt til en bildetekst her
 4. Velg om videoens størrelse skal endres for mindre enheter. Vi anbefaler at du forlater denne innstillingen 
 5. definere tillegg CSS klasse, noe som betyr at du kan tilpasse videocontainerstiler, men du må lære CSS først, så glem det området for nå

Med alt på plass, treff gjerne Forhåndsvisning -knappen øverst for å se den nye YouTube-videoinnleggingen din i aksjon. Slik ser min ut ut med Twenty Seventeen WordPress-temaet.

legg til video til wordpress

Og hvis du bruker Classic Editor, vil siden din se slik ut:

Legg til videoer til WordPress i Classic Editor

Som du kan se, vil URL-en automatisk fylles ut med videoen basert på lenken – i dette tilfellet en YouTube-video. Med Classic Editor er det ikke noen alternativer for å redigere videostørrelse eller justering – det er hva det er.

Det var lett, ikke sant? Du brakk ikke en gang svette.

2. Legg til videoer til WordPress ved hjelp av en Gutenbergblokk

Det er enkelt å legge til en video ved hjelp av en Gutenberg-blokk. Med den kopierte YouTube-URLen din i hånden, plasser markøren der du vil plassere videoen din, og klikk på plusstegnet (+) som vist nedenfor.

legg til video til wordpress via Gutenberg-blokkering

Naviger til på panelet som åpnes Vanlige blokker og klikk på video blokker som vi markerer nedenfor.

videoblokk i Gutenberg-redaktør

Deretter klikker du på Sett inn fra URL -knappen som vi beskriver i screengrab nedenfor.

legge til video til wordpress ved å sette inn fra url-alternativet

Deretter limer du inn YouTube-nettadressen din og trykker på Søke om -knappen for å legge videoen til ditt WordPress-nettsted. Se bilde under.

legg til video til wordpress nettsted ved å sette inn ved url

Og her er hva du får.

legg til video til wordpress-nettstedet via gutenbergvideoblokk

Legg merke til noe annet? Kan du oppdage Modig, kursiv og link knapper nederst i forhåndsvisningen av videoen? Hva tror du disse knappene gjør?

Lag resten av siden din, og trykk på publisere for å publisere siden / innlegget på ditt WordPress-nettsted.

Point er å legge til videoer til WordPress-nettstedet ditt er enkle småfine ting. Ovennevnte metoder støtter et stort antall videostreamingsider, noe som betyr at du har tilstrekkelige alternativer for å dekke alle dine behov.

Her et par av de støttede videosidene:

 • YouTube
 • Vimeo
 • Facebook
 • Flickr
 • Hulu
 • Instagram
 • Animoto
 • Dailymotion
 • Educreations
 • SproutVideo
 • Internett-arkivet
 • TED-samtaler
 • Twitch.tv
 • Ustream.tv
 • Viddler
 • Vinranke
 • Wistia
 • Og mange flere!

Fortsatt nysgjerrig? Du kan lære mer om støttede videosider, og hvordan du legger til videoer fra disse nettstedene i WordPress Codex.

3. Hvordan legge til videoer til en WordPress-widget

Vil du ha videoen din i en sidefelt eller bunntekst i stedet for hovedsiden? Det er vel også. Bare naviger til Utseende> Widgets som vi fremhever nedenfor.

hvordan du legger til videoer til wordpress widgets

Velg deretter Tekst widget, og velg widgetområdet der du vil plassere videoen. For illustrasjonsformål gikk jeg med Blogg sidefelt. Klikk deretter på Legg til widget knappen som vist nedenfor.

legge til en video via en tekstwidget

Avhengig av hvilket tema du bruker, kan du ha flere eller forskjellige widget-områder.

Bortsett fra, gi widgeten din en tittel (1), lim inn YouTube-video-URL-en (2) og treff til slutt Lagre knappen (3) som vist nedenfor.

legg til video til wordpress via widgets

La oss nå se hvordan videoene våre ser ut på test WordPress-nettstedet vårt som bruker Twenty Sixteen-temaet.

hvordan du legger til video til wordpress nettsted

Ikke verst. Eksempelet vårt leveres komplett med sidefeltvideoen!

En merknad om å legge til videoer til WordPress

Å legge videoer til WordPress-nettstedet ditt er ting til fjerde klassinger. Det er så enkelt at ingen tidligere koding eller teknisk kunnskap er nødvendig.

Men hvis du har lagt merke til det – vår guide anbefaler at du bruker en tredjepartstjeneste for å være vert for videoene dine. Vi fraråder generelt å laste opp videofilene dine direkte til WordPress-nettstedet ditt (med mindre det er en spesifikk grunn, for eksempel premiumvideoer eller kurs for medlemskap). Hvorfor? Noen få grunner:

 • Hvis du bare begynner, er sjansen stor for at du bruker delt webhotell, som kommer med båndbredde og lagringsbegrensninger til tross for “ubegrenset alt” påstand de fleste vertene gjør. Lagring av store filer i delte vertsmiljøer kan krasje nettstedet ditt hvis videoen din får mye trafikk.
 • Å laste opp videoer direkte til WordPress-nettstedet ditt betyr at du går glipp av all trafikken du kan få fra videostreamingsider, for eksempel YouTube, Vimeo, etc., og sosiale mediesider. Dessuten kan tilbakekoblinger fra slike nettsteder også hjelpe deg med å forbedre søkerangeringene, noe som betyr mer trafikk.
 • Du gjør det vanskeligere for brukere å oppdage og dele videoene dine, noe som begrenser hvor langt du kan spre videoinnholdet. Når du for eksempel er vert for videoer på YouTube, kan brukere abonnere på kanalen din, som videoer og dele innholdet uten ekstra arbeid fra deg. De trenger heller ikke nødvendigvis å besøke nettstedet ditt for å dele videoinnhold med venner, noe som hjelper deg å få videoene dine foran flere øyeboller..
 • OH WAIT, du kan også tjene annonseinntekter fra YouTube-videoene dine, så det bokstavelig talt lønner seg å lage videoer som har en tendens til å bli virale. Se på det, vi har bare avdekket en ny inntektsstrøm for deg ��

Dette er imidlertid bare vår mening. Du kan selvfølgelig laste opp en video til mediebiblioteket ditt for bruk på nettstedet ditt hvis du virkelig vil. Men vi anbefaler at du først ser serverressursene tilgjengelig for videoer.


Å legge videoer til WordPress-nettstedet ditt er så enkelt som A, B, C. Du trenger ikke engang å installere plugins for å få videoer til å fungere for deg! Bare velg et tredjeparts nettsted (vi liker YouTube eller Vimeo), og når du begynner å lage videoer, kan du lage videoer av høy kvalitet som kan virke.

Har du problemer med å legge til videoer til WordPress-nettstedet ditt? Har du et spørsmål eller bekymring angående våre metoder? Et forslag kanskje? La vi ut noe? Del gjerne tankene dine i kommentarene. Jubel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me