Avatarer – grafiske fremstillinger av databrukere – er med på å definere en persons online identitet. WordPress kaller dem globalt anerkjente avatarer (eller ‘Gravatars’), og disse ikonene (sammen med brukernavn) identifiserer forfatterne av innlegg og kommentarer på blogger og fora. Gravatars er små, men likevel kraftige, og kan tilby muligheter for eiere av nettsteder som ofte overses.


Selv om Gravatars kanskje ikke virker veldig viktig, kan de faktisk spille en viktig rolle i å lede trafikk til nettstedet ditt og oppmuntre folk til å fortsette å komme tilbake. De hjelper også til å knytte forhold mellom deg og brukerne dine, og stivner merkevaren din.

I denne artikkelen vil vi avsløre fire grunner til at Gravatars er viktige for både deg og dine besøkende. Vi forklarer også hvordan du aktiverer dem på nettstedet ditt, og hvordan du oppretter en tilpasset standard Gravatar for besøkende som ennå ikke har en aktivert.

Hva er en avatar?

Avatarer har lenge vært brukt til å fremstille brukere online. Avhengig av mediet, kan de være et bilde eller en 3D-representasjon av brukeren. Avatarer har utviklet seg over tid, og begrepet har kommet til å ha mange betydninger i onlineverdenen. En form for en avatar – den som brukes i WordPress – kalles en Gravatar.

Hva er en Gravatar?

Forskjellen mellom en avatar og en Gravatar er omfanget av anerkjennelse. Vanligvis opprettes nye avatarer for forskjellige nettsteder og fora. Imidlertid, med en Gravatar, følger den samme representasjonen deg når du går til forskjellige nettsteder. Du rett og slett meld deg på med Gravatar, gi dem et bilde, og det er det! For der, hver gang du legger ut eller kommenterer et WordPress-nettsted som har Gravatars aktivert, vises ikonet ditt ved siden av innholdet. Her er et eksempel på Gravatars i aksjon på bloggen vår:

Kommentarer fra et WPExplorer-blogginnlegg med tilhørende Gravatars.

4 grunner til å lage en Gravatar for deg og nettstedets besøkende

Nå vet du hva Gravatars er, la oss se på noen av fordelene ved å ha dem aktivert på nettstedet ditt.

1. Du kan opprette kjent og smi tillit

Gravatars kan bidra til å legge til et personlig preg på nettstedet ditt. I en tid der anonymitet på nettet er så utbredt, er det fint å kunne sette et ansikt mot et navn. Hvis du ikke møtes ansikt til ansikt, kan du få en visuell oversikt over hvem du snakker med, gjøre interaksjoner mye mer menneskelige. Det er også mer sannsynlig at folk husker og kjenner igjen et bilde enn et navn.

2. En Gravatar kan være et ekstra markedsføringselement for merkevaren din

Når du aktiverer Gravatar, vil den begynne å vises over hele siden. Avhengig av tema og innstillinger, kan du se det på alle innlegg og kommentarer du kommer med. Selv om den er liten, gjør denne eksponeringsfrekvensen din Gravatar til et sentralt element i merkevaren. Derfor er det viktig å tenke litt på det Gravatar-bildet du velger.

3. En Gravatar kan bidra til å bygge en følelse av fellesskap

Når folk begynner å bli kjent med deg og andre jevnlige kommentarer, begynner du å bygge en følelse av fellesskap. Besøkende vil sannsynligvis kjenne hverandre, noe som gir dem mer tilbøyelighet til å samhandle. Som vi har oppdaget med sosiale medier, trekkes folk til å være en del av et fellesskap – spesielt hvis de har funnet likesinnede å diskutere interessene sine med.

4. Du kan øke eksponeringen din på andre nettsteder

Bortsett fra at Gravatar vises på nettstedet ditt, kan du også øke eksponeringen ved at den også vises på andre nettsteder. Folk vil kjenne deg igjen og merkevaren din når du kommenterer andre nettsteder, og hjelper deg å få trafikk tilbake til nettstedet ditt, og til slutt bidra til å utvide samfunnet og rekkevidden. Andre eiere av nettstedet kan også være mer tilbøyelige til å samhandle med ditt Gravatar-aktiverte nettsted av samme grunn av økt eksponering.

Slik aktiverer du Gravatars på ditt WordPress-nettsted

Heldigvis kan du oppnå alle fordelene med Gravatars med veldig liten innsats. Til å begynne med, trenger du ikke å administrere brukerkontoer for at Gravatars skal vises – de er innebygd i WordPress, slik at du ikke engang trenger en plugin.

Å aktivere Gravatars på nettstedet ditt er enkelt. Naviger til WordPress-oversikten, finn innstillinger skjermen, og velg Diskusjon. Bla på neste skjermbilde til avatarer seksjon:

Avansert innstillingsdel

For å aktivere Gravatars, sjekk Vis avatarer -boksen for å aktivere dem for kommentarseksjonene. Det er andre alternativer å velge, for eksempel å bestemme om du vil at brukerprofiler skal vises når du muser over en Gravatar. Det er også en Maksimal vurdering alternativ. Gravatar gjør det mulig for brukere å rangere bildet sitt som passende for visse målgrupper. Standardinnstillingen er G – Passer for alle målgrupper, men husk at bilder er egenvurdert av brukere, slik at de kanskje ikke er helt pålitelige.

Hva om besøkende ikke har en Gravatar?

Selvfølgelig har ikke alle en Gravatar – noen er kanskje ikke WordPress-brukere, eller de ønsker kanskje å være anonyme. Hvis besøkende ikke har egen Gravatar aktivert, vises et standardbilde ved siden av navnet. Det er flere standarder å velge mellom:

Standard avatar bilder og navn

Det gjør du imidlertid ikke ha å gå med et av disse alternativene. I stedet kan du bytte til et tilpasset standardbilde som passer merkevarebyggingen din. Hvis du er komfortabel med å tilpasse temafilene dine, kan du legge til din egen tilpassede standardavatar manuelt. Når det er sagt, hvis du foretrekker å bruke en plugin, WP Bruker Avatar er et raskt og enkelt alternativ.

WP-brukeravatar (gratis)

WP Bruker Avatar tittel skjermbilde fra WordPress.org

Denne pluginen lar deg bruke ethvert bilde i mediebiblioteket som din tilpassede avatar. Når du har installert og aktivert pluginen, kan du gå tilbake til Sinns skjerm i WordPress-oversikten:

WP User Avatar-innstillingsskjerm

I Standard Avatar delen, velg WP Bruker Avatar og klikk på Velg Bilde, som vil be deg velge enten et fra mediebiblioteket ditt, eller alternativt laste opp et bilde fra datamaskinen.

Denne pluginen har en premium versjon priset til $ 20, som tilbyr tilleggsfunksjoner som å gi brukerne muligheten til å sette opp en tilpasset avatar for nettstedet ditt. Selv om dette kan være egnet for noen nettsteder, er det gjør negere noen av fordelene med Gravatar-systemet vi nevnte tidligere.

Konklusjon

På grunn av sin unsexy-natur er det lett å overse de potensielle fordelene Gravatar har å tilby. Disse ikonene ser ikke ut til å være en viktig faktor når du bygger nettstedet. de har imidlertid et utall potensielle fordeler når det gjelder å gjøre seg bemerket og øke trafikken du mottar.

I denne artikkelen har vi tilbudt fire gode grunner for å forsikre deg om at du og dine besøkende har Gravatars aktivert. La oss oppsummere dem raskt:

  1. Du kan skape fortrolighet og smi tillit.
  2. En Gravatar kan være et ekstra markedsføringselement for merkevaren din.
  3. Det kan bidra til å bygge en følelse av fellesskap.
  4. Du kan øke eksponeringen din på andre nettsteder.

Skal Gravatars være avgjørende for nettstedet ditt? Del tankene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me