Hvordan lage og legge til et WordPress Favicon eller et nettstedikon

Hva er en Favicon? Og hvordan du legger favoritter til WordPress

En favoritt, som er forkortelse for ‘favorittikonet’, kan også omtales som et nettstedikon. Hvis du ser på nettlesersiden din nå, vil det mer enn sannsynlig vises et antall favoritter. Imidlertid har du kanskje aldri bevisst lagt merke til favoritter, vært klar over hva de er eller hva de gjør. Så hva er en favoritt, og hvorfor trenger WordPress-nettstedet ditt ett?


I denne artikkelen skal vi forklare nøyaktig hva en favoritt er og hvordan det kan være en fordel for din virksomhet eller blogg. Vi vil deretter se på hvordan du raskt og enkelt kan legge til en i WordPress-bloggen din.

Hva er et Favicon / nettsted-ikon?

Skjermbilde av Favicon-eksempel

En favoritt er et ikon som vises på nettleserfanen ved siden av nettstedets sidetittel. Favoritter kan også sees ved siden av et nettstedets navn i en liste over bokmerke-nettsteder, i tillegg til at de kan brukes som appikoner, og i WordPress kan disse også bli referert til som “nettstedets ikon”.

Favoritter tar vanligvis bildet av nettstedets logo som de representerer. De kan imidlertid også være et bilde som er koblet til merkevaren eller stilen til et nettsted, hvis dette er mer passende. Når en favoritt er valgt, bør den ikke endres, med mindre virksomheten din gjennomgår et nytt merke. På den måten blir nettstedleserne kjent med favorittene dine og gjenkjenner det i en serie nettleserfaner.

Viktigheten av å bruke et Favicon

Viktigheten av å bruke et Favicon

Favicons handler om visuelt markedsføring til og forbindelse med besøkende. Å legge til et favoritt vil gjøre det mulig for publikum å bevisst og umiddelbart identifisere WordPress-nettstedet ditt i et hav av apper eller websider.

Denne fortroligheten med favikonet ditt vil hjelpe publikummet ditt å finne deg raskt og enkelt. Det vil også minne brukerne om nettstedets eksistens, noe som resulterer i en økning i trafikk og returnerende besøkstall. Til slutt vil et favicon hjelpe nettstedet ditt til å skille seg ut fra konkurransen din og etablere nettstedet ditt som en anerkjent kilde.

Som du kan se, er fordelene ved å bruke et favicon enorme. Så la oss nå finne ut hvordan du kan opprette et favicon og legge det til på WordPress-nettstedet ditt …

Opprette en Favicon

Det første trinnet i favicon-prosessen er å lage et passende bilde. Som nevnt bør et favorittbilde ideelt sett være det samme bildet som nettstedets logo, slik at besøkende umiddelbart kan gjenkjenne det.

Noen ganger med kompliserte logoer kan dette imidlertid føre til en uklar eller forvirrende favicon. I så fall må du forenkle logoen eller bruke et annet bilde. Sørg for å velge noe som representerer virksomheten din og tydeligvis gjenspeiler merkevaren din.

Designe eller redigere et Favicon-bilde

Per WordPress Codex, favicon-bilder må være firkantede og minst 512 x 512 piksler i dimensjon. Selv om bilder kan beskjæres i WordPress, vil jeg anbefale å redigere bildet på forhånd ved å bruke redigeringsprogramvare.

Hvis du ønsker å designe et nytt bilde fra bunnen av, eller logoen din trenger noen alvorlige justeringer, er det best å bruke et profesjonelt redigeringsprogram. Photoshop eller GIMP er gode alternativer.

Bruker Canva

Canva Icon Creator

En enklere løsning, for de med mindre designerfaring, er imidlertid å bruke Lerret. Dette gratis nettstedet for grafisk designverktøy lar deg enkelt redigere et bilde og gjøre det favicon-klart. Endre størrelse på logoen din, eller endre farge eller gjennomsiktighet, for å lage et favorittbilde som fungerer for nettstedet ditt.

Når du er fornøyd med bildet du skal bruke som favoritt, må det lagres enten i et gif-, png- eller jpeg-format. Du er nå klar til å laste opp favoritten til WordPress-nettstedet ditt …

Slik legger du til et Favicon til din WordPress-side / blogg?

Å legge til et nettstedikon pleide å være best igjen til webutviklere og de med dyptgående kodingskunnskap. Heldigvis, etter utgivelsen av WordPress 4.3, ble det veldig enkelt og greit å legge til en favoritt.

WordPress Live Customizer Link

Åpne WordPress-oversikten og velg i menyen Utseende> Tilpass. Dette vil åpne live WordPress-tilpasningen med en forhåndsvisning av hjemmesiden til nettstedet ditt.

Å velge Nettstedsidentitet. Her ser du vist nettstedstittel og nettstedikon.

WordPress nettstedidentitet

Under Nettstedsikon du kan legge til, endre eller fjerne favoritten din. Klikk på Velg Bilde.

Velg WordPress Site Icon Image

WordPress Media Library vil nå vises på skjermen. Velg Last opp filer fane og deretter slippe favorittbildet ditt i boksen, eller velg det fra datamaskinen.

Tilbake i mediebiblioteket, sjekk at bildet er merket og klikk deretter Å velge i nedre høyre hjørne. WordPress vil nå spørre deg om du vil beskjære bildet ditt. Hvis du allerede har redigert bildet ditt i et redigeringsprogram, velger du Hopp over beskjæring. Ellers beskjær du bort.

Forhåndsvisning av tilpasset nettstedikon

I tilpasseren, under Nettstedsikon, vil du se det opplastede bildet. Å velge Lagre og publiser øverst på tilpasningen og deretter oppdater siden. Du skal nå kunne se favorittene på nettleserfanen din.

URL-favorittvisning

Hvis du på et tidspunkt vil endre favikonet ditt, under Nettstedsikon bare velg Endre bilde. Som nevnt tidligere, anbefales dette ikke med mindre du ommarkerer. Hvis du kontinuerlig endrer favoritten din, vil ikke publikum kunne identifisere hvilket bilde som representerer nettstedet ditt når de ser nettleserfanene eller appene sine..

Andre måter å legge til en favoritt til ditt WordPress-nettsted

Det er selvfølgelig en rekke andre måter å legge til en favoritt til WordPress-nettstedet ditt. La oss se på noen forskjellige alternativer …

Favicon av RealFaviconGenerator

RealFaviconGenerator Banner

Mange foretrekker å bruke plugins for å legge til funksjonalitet på nettstedet sitt i stedet for å stole på et tema. Favicon av RealFaviconGenerator er en WordPress-plugin som er et flott alternativ hvis du ønsker å legge til et favicon på nettstedet ditt.

Installer plugin-modulen til ditt WordPress-nettsted, og pek deretter bare på og klikk for å laste opp et bilde og legge det til som favicon. RealFaviconGenerator vil deretter generere alle ikonene du trenger for forskjellige nettlesere og enheter. Dette er en enkel plugin, og er gratis å laste ned og bruke.

Last opp gjennom ditt temas alternativside

Totalt favorittalternativer for tema

Mange av de nye temaene har mange funksjoner og funksjoner, noe som gjør det raskt og enkelt for folk å sette opp nye WordPress-nettsteder. Noen av disse temaene har nå muligheten til å legge til en favoritt for deg. Sjekk temaets Alternativer-side for å se om dette er en funksjon som den tilbyr. For eksempel inkluderer WordPress-temaet alternativer for Favicon (og det er forskjellige enhetsstørrelser) i det innebygde temapanelet.

Bruker kode

Hvis du er noen som foretrekker å kode nettstedet sitt, kan du laste opp favorittbildet ditt til nettstedets rotkatalog. Koden må deretter legges til i header.php-filen. For mer informasjon om denne prosessen, samt detaljer om størrelsen på bildet og filtypen du trenger å lagre den i, se WordPress støttedokumentasjon.

Siste tanker

Som du kan se, er det en veldig enkel prosess å laste opp en favoritt til WordPress-nettstedet. Fordelene med å ha et favicon er imponerende, en markedsføringstaktikk som gjør at brukerne dine kan identifisere nettstedet ditt bare ved å oppdage bildet ditt. Så gjør det til en prioritet å finne en ledig halvtime på dagen og sette opp nettstedet ditt med et favicon.

Har du startet favikonet ditt ennå? Del gjerne hvordan du gikk videre i kommentarene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map