Hvordan lage lenker på din WordPress-blogg for økt engasjement

opprette lenker for engasjement

Når folk treffer bloggen din, tar de vanligvis en av to handlinger:


 1. Sprette rett av
 2. Begynn å lese

I dag vil jeg fokusere på den andre handlingen fordi noen som starter å lese er i begynnelsen av en reise du bør ta kontroll over. En besøkende som leser tekst på nettstedet ditt, tilbyr ikke i seg selv noe av verdi – nøkkelen er å utnytte det første engasjementet og til slutt få den besøkende til å utføre den primære ønskede handlingen du ønsker.

Det er mange faktorer (for eksempel design og kopiering) som spiller inn for å bestemme hvor engasjerte besøkende er og hvor sannsynlig de vil konvertere. Imidlertid er en enorm innflytelsesrik men sjelden diskutert faktor den enkle hyperkoblingen. Realiteten er at lenker er ekstremt kraftige verktøy, og å ignorere beste praksis med hensyn til oppretting av dem kan føre til at bloggen din fungerer som en sil, med hvert hull som representerer en lenke.

I dette innlegget vil jeg hjelpe deg med å shore opp mange av de hullene. Ved å følge og implementere rådene nedenfor vil du sannsynligvis se forbedrede engasjementsgrader og konverteringer over tid, og fra et mindre håndgripelig synspunkt vil du også forbedre besøksopplevelsen drastisk.

Slik formaterer du koblingene

La oss starte med de absolutte grunnleggende. Hver lenke på nettstedet ditt skal være tydelig representert som en kobling – det vil si at den skal skilles tydelig fra annen tekst på siden, og det skal være åpenbart at det er en lenke.

Tilbake på 1990-tallet var en kobling typisk blå og understreket slik. Folk vant seg til en lenke som så ut på en bestemt måte, og vil bli forvirret hvis de ble konfrontert av understreket tekst i samme farge som brødteksten eller tekst som var i en annen farge, men var ikke understreket.

Selv om understreket blå tekst fortsatt er allestedsnærværende i våre sinn som en lenke, er i disse dager hyperkoblinger som ikke er understreket vanlige og helt akseptable. Du bør likevel sørge for at koblingene dine tydelig skiller seg ut. Ikke la brukeren forveksle hva som er eller ikke er en kobling på noe sted på nettstedet ditt. Selv om understrekede lenker ikke er så utbredt i disse dager, er det lurt å ikke understreke noen tekst på nettstedet ditt som en generell regel, med mindre det er en lenke. De fleste forbinder fremdeles understreket tekst på nettet med hyperkoblinger, og som sådan bør den bare være forbeholdt hyperkoblinger. Hvis du vil fremheve tekst, bruk fet skrift for å fremheve viktige setninger (f.eks. Dette er veldig viktig) og kursiv for å foreslå bøyning i vokaliseringen av et ord (f.eks. Jeg egentlig vil at du skal lese dette).

Ankertekst

For de av dere som ikke vet det, er ankertekst ganske enkelt ordene som brukes i en lenke, hvor den vanligste er “klikk her”. Forankringstekst er enormt viktig av flere årsaker (WordPress søkemotoroptimalisering er et åpenbart eksempel), men i dette innlegget ønsker jeg å fokusere på brukervennlighet, som jeg i det vesentlige mener hvor enkelt noen kan forstå hva en lenke fører til før de klikker på den.

Internett-brukere er for det meste ganske kyndige i disse dager, og som sådan trenger ikke hendene å holde på samme måte som de gjorde for 10-15 år siden. Det er ikke lenger nødvendig å forhåndsvise alle lenker med “klikk her” forankringstekst – i stedet er det mye mer nyttig for besøkende å være beskrivende, og langt bedre for “flyt” av tekst å inkorporere lenker intuitivt. Tenk for eksempel på følgende to ankertekster:

 1. Klikk her for å finne ut mer om produktene våre.
 2. Finn ut mer om produktene våre.

Den andre ankerteksten skiller seg ut mer, er lettere å forstå og enklere å klikke på. I et nøtteskall er det langt bedre enn alternativet “klikk her”. Du bør alltid strebe etter å inkludere kontekst relevant ankertekst på bloggen din.

Når det gjelder presentasjon, ser det penere ut å ekskludere tegnsettingstegn fra ankertekst. Videre er det viktig at du holder deg konsekvent på den måten du ekskluderer tegnsettingstegn fra ankertekst, da det vil gjøre brukeropplevelsen mer forutsigbar og mer behagelig.

Tittel Tekst

Det er i hovedsak to elementer som beskriver en kobling og hjelper brukere med å bestemme om de skal klikke på den eller ikke. Den første (og viktigste) er ankerteksten, men man bør ikke se bort fra verdien av tittelteksten.

I de fleste stasjonære nettlesere er koblingstittel den lille popup-teksten som vises når du holder musepekeren over en kobling (som tittelteksten er definert for):

Link Tittel Tekst

Hvis ankertekst gir kontekst, gir titteltekst avklaring. Eksemplet over er perfekt – ankerteksten og den omkringliggende kroppsteksten får oss til å tro at koblingen fører til noe knyttet til (a) Jakob Nielsen og (b) hans rykte som “kongen av brukbarhet”, og tittelteksten tydeliggjør at koblingen fører til en biografi som er vert på et bestemt nettsted. Det hadde ikke vært praktisk å inkludere tittelteksten som ankertekst, men den fungerer som nyttig tilleggsinformasjon.

Så bruk titteltekst når det er passende. Du trenger ikke alltid å bruke titteltekst – for eksempel i en situasjon der det er helt klart fra ankerteksten hvor lenken vil føre. Her er to vanlige eksempler på nettopp det:

I det siste innlegget mitt på WPExplorer, “The Periodic Table of WordPress Plugins (and My Top 5)”, listet jeg de 5 beste pluginsene ut av de 108 mest nedlastede på WordPress.org.

Den første koblingens ankertekst inkluderer overskriften på innlegget som blir lenket til. Ankerteksten til den andre lenken gir navnet på nettstedet den lenker til. I begge tilfeller er det ingen reell fordel å gjenta ankerteksten som titteltekst eller inkludere det som mest sannsynlig vil være overflødig informasjon som titteltekst.

Hvis du vil ha flere eksempler på effektiv bruk av titteltekst, bare hold markøren over hvert av lenkene i dette innlegget. Noen har ingen titteltekst (og det skal være tydelig hvorfor), mens andre gjør det.

Åpne Windows i nye faner (eller ikke)

Når det gjelder brukbarhet på nettet har jeg funnet ut at spørsmålet om å åpne lenker i nye faner ofte er et poeng av strid. Etter å ha vurdert saken i stor lengde, er mitt synspunkt som følger: hvorvidt du skal åpne lenker i en ny fane er helt avhengig av lenken.

La meg forklare mitt synspunkt ved å be deg vurdere hvilken verdi det er i en lenkeåpning i en ny fane. Hvis en kobling åpnes i en ny fane, forblir websiden som brukeren opprinnelig var på, og skjermen forblir på sin siste plassering på siden. Derfor, hvis du har grunn til å tro at noen kan ønske å utforske en lenke på bloggen din, men kommer tilbake når de er ferdige med avledningen, bør du åpne denne lenken i en ny fane.

På baksiden, hvis du har grunn til å tro at en bestemt lenke representerer en tydelig rute bort fra den eksisterende siden, er det fornuftig at lenken åpnes i samme fane.

For å gi deg eksempler på hvilke lenker som skal åpnes i eksisterende eller nye faner, la oss ta en titt på titteleksemplet jeg brukte ovenfor:

I det siste innlegget mitt på WPExplorer, “The Periodic Table of WordPress Plugins (and My Top 5)”, listet jeg de 5 beste pluginsene ut av de 108 mest nedlastede på WordPress.org.

Begge disse lenkene åpnes i nye faner. Hvorfor? Fordi de begge representerer midlertidig avledning fra dette innlegget – lenker som du kanskje velger å utforske før du kommer tilbake for å lese resten av dette innlegget. Du kan på lignende måte velge å ikke utforske dem i det hele tatt. Uansett åpner de seg i nye faner, slik at du enkelt kan komme tilbake til dette innlegget når du er klar til det.

Ta en titt på følgende bilde:

Forrige skjermbilde av forrige innleggslink

Dette er et skjermbilde av bunnen av et nylig WPExplorer-innlegg, på slutten av kommentarfeltet. Koblingen nederst til høyre på siden skal åpne i den eksisterende fanen. Hvorfor? Fordi brukeren har nådd slutten av siden og som sådan sannsynligvis har fordøyd innholdet i det eksisterende innlegget og er klar til å gå videre. Dette er bare ett eksempel – koblinger som skal åpne i den eksisterende fanen kan faktisk være hvor som helst på et nettsted. Andre koblinger som skal åpne i eksisterende faner inkluderer navigasjonselementer (en topp navigasjonslinje eller kategoriliste, osv.) Og Calls to Action (som abonnement i et nyhetsbrev).

Et populært argument mot denne tilnærmingen er at valget om å åpne i en ny fane skal overlates til brukeren. I en ideell verden vil det være tilfelle, men det er to grunner til at det ikke er det:

 1. Ikke alle brukere er kyndige nok til å åpne lenker i nye faner når det er passende for dem å gjøre det.
 2. Selv den villeste brukeren kan feilaktig åpne en kobling i en eksisterende fane når det hadde vært bedre for dem å ha åpnet den i en ny fane.

Det er omtrent alt jeg har å si om lenkeemnet. Hvis du implementerer retningslinjene ovenfor på bloggen din, er jeg sikker på at du vil se et hopp i populære engasjementsmålinger som tid på stedet, avvisningsfrekvens og gjennomsnittlige handlinger per besøkende. Ikke bare det, men besøkende på nettstedet ditt vil glede seg over et langt mer intuitivt brukergrensesnitt i form av tydelig merkede og beskrevne lenker som dirigerer dem på riktig måte.

Nøkkelen er å alltid ha den besøkende i tankene – å gjøre opplevelsen av å surfe på nettstedet til en glede bør alltid være topp prioritet. Ikke ta snarveier som å åpne alle lenker blindt i nye faner eller skynde deg måten du formaterer lenker på – arbeid for å hjelpe brukeren (i stedet for å frustrere dem), og du vil høste gevinsten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map