Hvordan lage Facebook-remarketingkampanjer for WordPress

Har du lagt merke til at når du søker etter et produkt på Amazon, eller leser en artikkel på nettet, dukker ofte produktene eller innholdet du har sett opp i annonser på Facebook? Vel, det er ommarketing akkurat der.


Remarketing, også kjent som retargeting, har blitt mye brukt av store merkevarer. Men på grunn av enkel installering og lave kostnader, kan det også være ekstremt gunstig for mindre virksomheter. Så la oss finne ut mer om fordelene med Facebook-remarketing, og hvordan du kan lage din egen Facebook-remarketingkampanje for ditt WordPress-nettsted.

Hva er Facebook Remarketing?

Facebook-remarketing

Remarketing på Facebook viser i hovedsak annonser på Facebook til de som allerede har besøkt WordPress-nettstedet ditt. Ofte besøker folk nettstedet ditt med interesse for dine produkter eller tjenester, men går av før de kjøper. Facebook-remarketing bruker Facebook-annonser for å minne disse potensielle kundene om nettstedet, innholdet og produktene dine, for å føre trafikk tilbake til nettstedet ditt.

På grunn av at så mange mennesker er aktive på Facebook, er sannsynligheten for at besøkende på nettstedet deres logger seg på Facebook regelmessig. Dette gjør det til det perfekte stedet å markedsføre bloggen eller produktene dine, og engasjere seg med publikummet ditt på nytt.

Fordelene med Facebook-remarketing

Facebook-remarketing

Det er mange fordeler med tilknytning til Facebook-remarketing. Her er de viktigste …

Merkebevissthet

Facebook-remarketing hjelper til med merkevarebevissthet. Å vise annonser til de som allerede har hatt en forbindelse med nettstedet ditt, holder nettstedet ditt friskt i tankene. Dette vil igjen øke sannsynligheten for at den blir revurdert, i stedet for nettsteder for konkurrenter, når folk trenger det.

Kjør trafikk tilbake til nettstedet ditt

Bruke remarketingannonser vil hjelpe deg å koble deg på nytt med tidligere besøkende på nettstedet. Å delta på denne måten med publikum gjennom Facebook vil minne dem om nettstedet ditt og føre trafikk tilbake til WordPress-nettstedet ditt. Når besøkende er tilbake på nettstedet ditt, har du større sjanse for å konvertere mot målene dine.

Øke salget

Det er mange grunner til at folk i utgangspunktet kanskje ikke kjøper et nettsted. Kanskje de vil undersøke et produkt videre, sammenligne priser på konkurrentnettsteder, eller bare ikke var sikre på om de virkelig ville ha varen. Bare fordi noen ikke kjøper et produkt første gang, betyr det ikke at de ikke vil gjøre det på et senere tidspunkt.

Å vise frem et produkt vil få folk til å minne om dem, og hjelpe dem å huske hvorfor de ønsket det i utgangspunktet. De vil allerede være kjent med nettstedet ditt, så å se annonsen din vil bidra til å oppmuntre folk til å klikke seg gjennom, gjøre et kjøp og til og med bli livslange kunder.

Konverter mot målene på nettstedet ditt

Facebook Remarketing handler ikke bare om å selge produkter. Remarketingkampanjer kan opprettes for å hjelpe nettstedet ditt med å konvertere mot en rekke forskjellige mål. Det kan være lurt å selge en tjeneste eller et abonnement, utvide e-postlisten din eller øke din følgende eller sosiale fanbase. Facebook-remarketing kan vise kampanjer som vil hjelpe deg med å konvertere mot alle disse målene.

En bedre avkastning for pengene dine

Facebook-remarketing har en høyere suksess for å generere salg enn en myr standard annonsekampanje. Dette er fordi annonsene er rettet spesielt mot de som allerede har besøkt nettstedet ditt og vist interesse for produktene dine.

Derfor er Facebook-ommarketing et bedre økonomisk spill på kort sikt, ettersom det er mer sannsynlig at du får avkastning på pengene du vil betale ut for annonsene. Dette kan være en viktig faktor for mindre virksomheter som jobber innenfor et stramt markedsføringsbudsjett.

Så nå vet vi litt om Facebook-remarketing, og hvorfor du bør bruke den, la oss løpe gjennom hvordan du konfigurerer den på WordPress-nettstedet ditt.

Slik oppretter du en Facebook-remarketingkampanje på ditt WordPress-nettsted

Facebook-remarketing

For å komme i gang med Facebook-remarketing, logg deg på Facebook og under ‘Innstillinger’ velger du ‘Opprett annonser’. Du vil nå bli omdirigert til ‘Annonsesjef’.

Det er fire stadier for å lage en annonsekampanje med Facebook, som vises på venstre side av skjermen din …

  1. Kampanje
  2. Regnskap
  3. Annonsesett
  4. Annonsedesign

Så la oss se nærmere på hvert trinn …

1. Kampanje

Mål

‘Kampanje’ er det første trinnet der du trenger å velge din kampanjemål. Som du kan se, det er mange mål å velge mellom, men det du velger bør knyttes til et av nettstedets viktigste mål. For denne artikkelen har jeg valgt ‘Traffic’. Dette betyr at annonsene mine vil være målrettet mot å oppmuntre seere til å besøke nettstedet mitt, og bidra til å øke trafikken den får.

Kampanjenavn

Etter å ha valgt ‘Konverteringer’, må du gi kampanjen et navn. Klikk deretter på “Konfigurer annonsekonto”.

2. Annonsekonto

Regnskap

Det andre trinnet for å sette opp din Facebook-remarketingkampanje er ‘Annonsekonto’. Her må du legge inn detaljer om ‘Kontoland’, ‘Valuta’ og ‘Tidssone’.

3. Annonsesett

‘Annonsesett’ består av en rekke trinn. Det er her du velger hvor du vil føre trafikk til, hvilken type målgruppe du vil vise annonsene dine til, hvor annonsene skal plasseres, og hvor mye du vil betale …

Trafikk

Trafikk

Under ‘Trafikk’ må du velge om du vil føre trafikk til nettstedet ditt eller en app. Som du ser har jeg valgt ‘nettsted’. Senere i prosessen kan du velge en spesifikk URL.

By på

By på

Her kan du lage et tilbud for publikum for å oppmuntre dem til å besøke nettstedet ditt. Et tilbud i form av en rabatt eller innløsbar kupong kan være en ekstremt effektiv måte å føre trafikk til nettstedet ditt.

Opprett tilbud

Hvis dette er noe du ønsker å sette opp, bare vri ‘Tilbud’ til ‘På’, velg Facebook-siden din som er koblet til WordPress-nettstedet, og klikk deretter ‘Opprett tilbud’. Fyll nå ut detaljene for å fullføre tilbudet du vil inkludere i Facebook-remarketingkampanjen din.

Publikum

Her kan du definere et publikum som du vil målrette annonsekampanjen din til. For å sette opp remarketing, må du opprette en ‘Tilpasset publikum’. Dette vil gjøre det mulig for Facebook å vise annonsene dine til de som allerede har besøkt nettstedet ditt og vist interesse for bedriften din.

Publikum

Under ‘Målgruppe’ velger du ‘Opprett nytt> Opprett en tilpasset målgruppe’.

Lag tilpasset målgruppe

Fra “Lag en tilpasset målgruppe” -vinduet, velg “Nettstedstrafikk”.

Lag Pixel

Du må nå opprette en Facebook-piksel. Facebook-pikslen din lar Facebook samle en liste over personer som har besøkt nettstedet ditt. Det er viktig at den også optimaliserer og måler annonsene dine for konverteringer på nettstedet ditt. Gi pikslen et navn og klikk på ‘Neste’.

Pixel opprettet

Velg “Lag en tilpasset målgruppe> Nettstedstrafikk” på nytt. Her kan du tilpasse detaljene til det tilpassede publikummet ditt, slik at du kan målrette deg mot de som har besøkt bestemte sider på nettstedet ditt i løpet av en bestemt tidsperiode.

Lag publikum

Siden jeg er frilansforfatter og selger skrivetjenestene mine, har jeg valgt ‘Folk som har besøkt bestemte websider’. I boksen ‘URL inneholder’ har jeg skrevet ‘portefølje’. Dette betyr at Facebook-annonsene mine vil målrette mot folk som allerede har sett på porteføljesiden min, og har vist interesse for mitt tidligere arbeid. Dette er svært sannsynlige potensielle kunder, så det er en viktig demografisk å gjøre om til en tilpasset målgruppe og ommerkning til.

Lag publikum

Når du har tilpasset informasjonen for den tilpassede målgruppen og gitt den tilpassede målgruppen et navn, ikke klikk på “Opprett målgruppe ennå”. I stedet klikker du på ikonet nederst i venstre hjørne og velger ‘Vis pikselkode’, da neste trinn er å legge til Facebook-pikselkoden til WordPress-nettstedet ditt.

Installere Facebook Pixel Base Code

Installere Facebook-pikslen innebærer å legge til kode mellom og tagger på alle sidene på nettstedet ditt, og noen spesifikke sider du vil spore. Det er to typer koder som må legges til på WordPress-nettstedet ditt: pikselbasekode og hendelseskode.

Sett inn topptekst og bunntekst for å aktivere

Hvis du ikke er trygg på å håndtere kode, ikke bekymre deg. Det er et par plugins som vil hjelpe deg med denne prosessen. Sett inn topp- og bunntekst er et gratis WordPress-plugin som lar deg sette inn kode i nettstedets topptekst og bunntekst. Så du trenger ikke å redigere temafilene dine selv. Installer og aktiver denne plugin-en i WordPress-nettstedets instrumentbord.

Facebook-pikselbasekode

Bytt tilbake til fanen Facebook Ads Manager for å se pikselkoden. Kopier grunnkoden.

Klikk på ‘Innstillinger> Sett inn topptekster og bunntekster’ i WordPress-oversikten..

Skript i overskrift

Lim inn pixelbasekoden i boksen med tittelen ‘Skript i topptekst’, og klikk deretter på ‘Lagre’.

Installere Facebook Pixel Events Code

Arrangementskodene er litt mer kompliserte, ettersom de må legges til individuelle sider som du ønsker å spore og optimalisere. En hendelse er en handling som skjer på nettstedet ditt, og hendelseskoden lar deg spore disse handlingene og bruke resultatene for å optimalisere annonsene dine.

Hendelseskoder

Det er ni typer hendelser du kan velge mellom, men den du velger skal være relatert til målet ditt. For eksempel er målet mitt å føre trafikk til nettstedet mitt, så jeg velger “Vis innhold”. Hvis du ønsker å øke potensielle kunder, velg ‘Lead’ og / eller ‘Fullstendig registrering. Eller for eCommerce-butikker, velg fra en rekke arrangementer, inkludert ‘Legg til i handlekurv’, ‘Legg til ønskeliste’ og / eller ‘Kjøp’. For å finne ytterligere informasjon om ‘hendelser’, sjekk ut Facebooks hjelpesider.

SÅ GÅ

Hvis du vil legge til en hendelseskode til nettstedet ditt via en plugin, installerer og aktiverer du gratis WordPress-plugin SOGO Topptekst. Denne programtillegget lar deg legge til skript direkte til topptekstene og bunntekstene på den enkelte siden.

Vis innholdskode for innhold

Kopier Facebook-hendelseskoden (e) som er relevante for målet ditt. Jeg har kopiert den ‘grunnleggende’ koden for ‘Vis innhold’, men for de som vil spore avkastningen på annonsene dine, bør du velge ‘Anbefalt’ eller ‘avansert’ kode.

Legg til skript

Åpne siden på WordPress-nettstedet du vil legge til hendelseskoden til. Lim ned hendelseskoden i SOGO-redigereren nederst på siden. Her har jeg limt inn “Vis innhold” -koden på porteføljesiden min, da det er siden jeg ser etter. Publiser deretter siden på nytt.

Ved hjelp av Facebook Pixel Helper

Facebook Pixel Helper

Nå skal pikslen din installeres og fungere. Facebook vil varsle deg når det fungerer, men av erfaring kan dette ta omtrent 24 timer.

Facebook Pixel Helper Working

De Facebook Pixel Helper er et gratis feilsøkingsverktøy som fungerer i sanntid. Aktiver nettleserutvidelsen og last deretter inn WordPress-nettstedet ditt. Facebook Pixel Helper vil gi deg beskjed om pikslen din skyter av og fungerer som den skal, eller hjelpe deg med å oppdage og fikse feil.

Fullfør opprette din tilpassede målgruppe

plassering

Nå er din Facebook-piksel installert på WordPress-nettstedet ditt, kan du fullføre opprette din tilpassede målgruppe. Bytt tilbake til Facebook Annonsebehandler og fortsett og legg til eventuelle ekstra detaljer du vil bruke til å tilpasse publikumspuljen. Disse inkluderer plassering av publikum, alder, interesser, atferd og mer.

Redd dette publikummet

Når du er ferdig, velger du “Lagre denne målgruppen”.

Budsjett

Budsjett

Her velger du en passende budsjett for remarketingkampanjen din og lag en plan for annonsene dine. Det er viktig at når annonsene dine er i gang, overvåker du resultatene nøye. Sjekk at annonsekampanjen er effektiv, og at du får en avkastning for pengene dine.

Lag din annonse

Format

Det siste trinnet er å lage din annonse. Du kan velge mellom et enkelt bilde, en karusell, video eller lysbildefremvisning. Legg til dine egne medier, tekst og passende lenker. Forsikre deg om at annonsen din er dynamisk og unik. Det må skille seg ut fra mengden, men samtidig representere merkevaren din og appellere til målgruppen din. Facebook har det flott info og eksempler av kraftige annonser, så ta en titt før du kommer i gang.

Siste tanker

Når annonsen din er i gang, er arbeidet ikke over. Facebook tilbyr en rekke strategier for å hjelpe annonsene dine med å konvertere mot deres mål. Prøve delt testing annonsene dine, og skaper en rekke forskjellige tilpassede målgrupper og Se på publikum, og mye mer. Overvåk alltid resultatene nøye for å se om remarketingkampanjen din er vellykket, og lær hva du kan gjøre for å øke konverteringen ytterligere.

Hvilket mål vil du velge for din Facebook-remarketingkampanje? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me