Hvordan lage et WordPress-nettsted for små bedrifter

Tok du beslutningen om å lansere et nettsted for små bedrifter? Det er veldig viktig å erkjenne behovet for å skape en sterk tilstedeværelse på nettet, og en av de beste måtene å gjøre dette på er med et lite WordPress-nettsted. Hvorfor WordPress? Fordi WordPress er perfekt for små bedrifter! Dette vil gi virksomheten din en solid base og en god sjanse til å avsløre potensialet sitt til det fulle på nettet. Med WordPress er det enkelt å bygge merkevaren din, markedsføre virksomheten din på nettet og etablere din identitet gjennom det kvalitetsinnholdet nettstedet ditt tilbyr.


Mens nettstedet ditt skal være lett tilgjengelig for ditt målmarked og behage deres estetiske preferanser. Det skal også fortelle historien om merkevaren din, skille seg fra konkurrentene og presentere seg for potensielle kunder. Takeaway her er at gjennom designen du implementerer og innholdet du oppretter din lille bedrift, skal kunne kommunisere til klienter at du er en pålitelig, pålitelig ressurs.

Hvordan kan du nå bygge et WordPress-nettsted for en liten bedrift? Her er noen viktige trinn og tips for å komme i gang.

Sette opp nettstedet ditt: The Very Beginning

Hvis du føler deg overveldet med de første trinnene med å sette opp din egen webside, er det bare å lese videre så hjelper vi deg. Tenk godt på fremtidens nettsted, dets funksjonelle funksjoner, tittel og så videre. Du kan utstyre WordPress-nettstedet for små bedrifter med alt det ovennevnte og holde et øye med målmarkedet for bedriften, søkemotorene og særegenhetene til merkevaren din.

Finn god hosting

WordPress Hosting

I kjernen av hvert nettsted er god hosting. Siden du bygger et WordPress-nettsted for en liten bedrift, vil vi anbefale å hoppe over delte eller grunnleggende nettskyvertsplaner og gå for noe administrert. Spesielt vil vi anbefale deg å se på svinghjul, Kinsta eller WP Engine (som WPExplorer bruker). Alle disse tre selskapene tilbyr topp ledelse, fullstendig administrert WordPress-hosting. Dette betyr at de tar vare på serverens maskinvare, programvare, sikkerhet og mer for deg, slik at du kan fokusere på å bygge din virksomhet.

Velg og registrer et domenenavn

Sammen med å være vert for den lille bedriften din, trenger WordPress nettsted også et domenenavn. Men ikke bare noe gammelt sammensatt navn vil gjøre. Domenenavnet til nettstedet ditt skal være merkbart og minneverdig. Hvorfor er det så viktig? Fordi et domenenavn representerer virksomheten din og ofte danner en persons førsteinntrykk om tjenestene dine. Derfor trenger det å være relevant for merkevaren din, så vel som minneverdig for besøkende. De bør huske det og komme tilbake til nettstedet ditt igjen og igjen.

Templatemonster Branding

Eksempel: Temp merkevarebygging

Her er en kort liste over ting du bør vurdere å velge et riktig domenenavn:

 1. Hold det kortfattet. Et domenenavn på rundt tre eller fire ord vil holde folks oppmerksomhet og være lett å huske.
 2. Ikke bruk bindestrek eller nummer for domenenavnet ditt. Poenget er at folk ofte glemmer å ta med bindestrek eller plassere dem på feil sted når de skriver eller deler et domenenavn. Når det gjelder tallene, er folk noen ganger forvirret, de er ikke sikre på om tallet er stavet ut, eller det skal oppgis i den numeriske formen. Du vil ikke at folk skal komme til feil nettsted på grunn av å sette bindestrek eller nummer i domenenavnet for bedriften din, gjør du?
 3. Gjør det enkelt å uttale, skrive og stave. Ved å gjøre domenenavnet ditt enkelt, vil du øke sannsynligheten for deling. Folk skal ha det lett å si høyt, skrive eller stave ut.
 4. Forsikre deg om at domenenavnet ditt er lett å huske og knytte til merkevaren din. Offentligheten vil lokalisere deg på nettet og dele deg med andre ved hjelp av domenenavnet. Derfor må det være relevant for merkevaren din og representere det perfekt. Og ikke glem at det skal være relativt enkelt å huske etter å ha sett eller hørt. Avslutt ditt brandable domenenavn med en kjent utvidelse. Utvidelsen “.com” vil sannsynligvis være den mest kjente (75 prosent av eksisterende domenenavn). Vurder å avslutte din med det og gjøre det lettere for folk å huske selv når tiden går.

GoDaddy $ 0,99 domenenavn

Få ditt nye domenenavn fra GoDaddy for under en dollar (for det første året) når du bruker lenken vår! Det er et flott tidspunkt å omdirigere eller starte en ny blogg og lagre på den fantastiske nye URL-en din.

Få et domene fra GoDaddy

Logo Design

Akkurat som domenenavnet til nettstedet ditt, er firmalogoen en del av merkevaren din. Det hjelper også folk å huske deg. Vil du ha en fantastisk logo på WordPress-nettstedet for små bedrifter og gjøre et varig inntrykk på brukerne dine? Hva er det som gjør en flott logo? Aspektene vil variere i samsvar med bransjen og typen virksomhet du er i. Imidlertid er det noen vanlige elementer for alle logoer som ønsker å få statusen til en flott logo.

Templatemonster: Logos

Eksempel: Shopping Logo Mal

Logoen din skal være relatert til ditt merke eller ditt produkt

Ikke misforstå – logoen din trenger ikke nødvendigvis å fremstille produktet du tilbyr, men den trenger å forholde seg på en eller annen måte til hva merkevaren din handler om. Du kan ta med et element som gir en pekepinn om merkevarenes personlighet, verdier, hvordan bedriften driver, hva du tilbyr kunder, osv..

Anner seg fra konkurransen

Logoen din skal se annerledes ut, både i design og fargevalg, fra konkurrentene. Hvis logoen din ligner konkurransen din, kan dette forvirre forbrukerne og forhindre dem i å skille identiteten til merkevaren deres i tankene.

Logoen din skal være egnet for plassering på nettet

Logoen din vises på flere måter, på flere kanaler, både digitalt og på trykk. Du må sørge for at logoen din ser helt perfekt ut overalt, enten det er hjemmesiden til nettstedet ditt eller visittkortet ditt. Dette betyr å bruke en høy kvalitet og retina klar png, svg eller ikon font.

Ingen distraksjon

Logoen din skal sømløst blandes med resten av WordPress-nettstedets estetikk. Det må ikke distrahere brukeren fra innholdet og utformingen. Så hold logoen din enkel nok til å la den fungere i merkevarens favør.

Gjør nettstedet ditt mobilvennlig

Respons er ikke noe valgfritt eller kult å ha på nettstedet ditt for små bedrifter. Dette er bare en må-ha-funksjon. Vet du hvor mange internettbrukere som har en smarttelefon? 80 prosent! Tror du smarttelefoneiere ønsker å kunne få tilgang til nettstedet ditt fra sine mobile enheter? De ønsker selvfølgelig.

Du må ta vare på mobiltelefonelskernes bekvemmelighet og gjøre opplevelsen på nettstedet ditt utmerket. WordPress-nettstedet ditt for små bedrifter skal være riktig formatert for skjermen og være fullt funksjonelt. Vi anbefaler deg å bruke Google Search Consoles mobilvennlige test for å sjekke om websidene dine er mobilkompatible. Hvis nettstedet ditt ikke oppfyller brukerne av mobilgadgetbrukere, mister det troverdigheten, og folk vil ikke besøke det senere.

Zoomin Photographer Portfolio WordPress Theme

Du kan selvfølgelig velge en responsiv nettstedmal, som Zoomin-temaet vist over. Du kan sjekke demoen på forskjellige enheter du har for hånden for å være sikker på at den virkelig reagerer. Eller hvis du allerede har et tema du er glad i, bruk tipsene våre for å gjøre WordPress mobilvennlig.

Optimalisering av nettstedet ditt: Innledende trinn

Når du har tatt de første trinnene for å opprette din WordPress-webside for små bedrifter, bør du legge inn litt ekstra tid og optimalisere den. Her er noen viktige måter å utforme nettstedet ditt for leserne dine.

Utvikle innhold

Når du utvikler et lite WordPress-nettsted, må du huske SEO helt fra starten. Alt innholdet ditt, så vel som markedsføringsinnsatsen, skal fungere for å skyve nettstedet ditt til toppen av søkemotorrangeringene slik at flere kan se det på nettet.

Yoast SEO-plugin

Trenger du hjelp med nettstedet ditt SEO? Yoast er en av de beste programtilleggene du kan installere for å optimalisere nettstedets innhold. Yoast SEO inkluderer ekstra alternativer for xml-nettkart, optimalisering av sidetittler, sjekklister for innhold i SEO og mer.

Tilbudsverdi

Alt innhold du utvikler og publiserer på nettstedet ditt, må løse besøkende problemer eller gi dem det de ønsker eller trenger. Gjør nettstedet ditt til en ledende ressurs i din nisje ved hjelp av relevant, pålitelig informasjon. Ikke vær bare et sted til å finne fluff eller det samme materialet som er tilgjengelig andre steder.

Bonustips: Du kan bruke tillitssignaler som attester, sosiale koblinger, tillitsmerker, ssl og mer for å vise kunder og nye besøkende at de kan stole på nettstedet ditt.

Velg kvalitet

Vi vet at det vil virke åpenbart, men innholdet som legges ut på nettstedet ditt, må være av høy kvalitet og fritt for unøyaktigheter, skrivefeil og dårlig grammatikk. Ikke plagier – ta deg tid til å lage ditt eget innhold fra bunnen av. Hvis nettstedet ditt inneholder feil eller uoriginalt innhold, kan du miste besøkende tillit, så vel som muligheten til å rangere i søkemotorer.

Fokus på nøkkelord og setninger

Bruk riktige nøkkelord og setninger på nettstedet ditt. Dette vil bidra til å optimalisere den for søkemotorer og få den til å vises på flere søkeresultatsider. Med andre ord vil relevante nøkkelord sørge for at nettstedet ditt vises i søkene til målgruppen.

Visninger med høy oppløsning

En webside som bare inneholder tekst er vanskelig å absorbere. Brukeren mister raskt konsentrasjonen. Selv om teksten er skrevet av en ekspert og inneholder nyttig informasjon, vil en sjelden person lese den hvis den vises i en gigantisk blokk. Bryt teksten din med visuelle elementer. Det er et utspekulert triks for å holde leserens oppmerksomhet og vekke interessen deres.

Visualer som infografikk, bilder, grafer, diagrammer, videoer og gifs vekker mye mer oppmerksomhet enn ord alene og holder det i en lengre periode. Det er ikke alt, ved å bruke tiltalende visuelle elementer på nettstedet ditt kan det hjelpe deg med å få flere inngående lenker og delinger.

Bonustips: Ta deg tid til å optimalisere bilder for WordPress for å være sikker på at sidene dine lastes raskt og SEO-vennlige.

Ha en strategi for innholdsmarkedsføring

Hva er innholdsmarkedsføring? Som Content Marketing Institute sier, content marketing er en strategisk markedsføringstilnærming fokusert på å skape og distribuere verdifullt, relevant og konsistent innhold for å tiltrekke og beholde et klart definert publikum – og til syvende og sist for å drive lønnsom kundehandling.

Online markedsføring som gjøres gjennom blogger, videoer, innlegg i sosiale medier, nyhetsbrev via e-post osv. Lar deg markedsføre merkevaren din ved hjelp av relevant innhold, opprettet selv uten å nevne merkevaren. Innholdet som er opprettet for WordPress-nettstedet ditt for små bedrifter, kan ikke bare deles der, men også for å trekke direkte trafikk.

Målene for markedsføringsstrategien for merkevareinnhold kan avvike fra andre strategier. Likevel er det to ting som er felles for alle strategier for innholdsmarkedsføring. De er eksponering for merkevarer og konverteringer øker. Fang målgruppens oppmerksomhet ved å lage innhold som er interessant og nyttig for publikummet ditt, og følg med på de som samhandler med innholdet ditt og gi dem muligheten til å holde kontakten med merkevaren din.

Lag innhold som selger seg selv. Ikke skriv vanlige ting som kan finnes overalt på internett. Problemet er at å publisere innhold som ikke bidrar til å etablere merkeidentitet i folks sinn og ligner på det konkurrentene dine allerede har gjort. Hvis det gjøres riktig, vil innholdsmarkedsføring gi deg sjansen til å glede deg over flere fordeler:

 • Søkemotorrangeringer øker. Når du bruker de riktige nøkkelordene og frasene i markedsføringskampanjene dine som er forbedret ved publisering av delbart innhold, vil nettstedet ditt begynne å demonstrere en merkbar vekst i søkemotorposisjoner.
 • Få mer trafikk. Originalt innhold som ikke inneholder aggressiv promotering, griper oppmerksomhet fra publikum og gnister interesse. Og etter å ha vekket oppmerksomheten og rørt interessen til målinteressen (ved bruk av gode CTA-er), vil den lille bedriften din kunne drive mer trafikk til nettstedet sitt.
 • Utviklingen av merkevaren din innen målmarkedet. Når du lager innholdet som passer til målgruppens behov og forholder seg til merkevaren din, skaper dette sterke bånd mellom deg og publikum. Folk som ser innholdet ditt, vil kunne sette sammen to ender og sjekke ut nettstedet ditt gjentatte ganger.
 • Få nye kunder. Når innholdsmarkedsføring blir gjort riktig, er det lettere for deg å nå mennesker du ellers ikke kan nå. Den kan omfatte flere kanaler på nettet og deles med målgruppen din for å nå nye potensialer.

Bygg lenker for å drive trafikk

Linkbygging er et nødvendig element som betyr både bedre SEO og mer trafikk dirigert til nettstedet ditt. Videre gir de riktige koblingene som er bygget til nettstedet ditt fra andre anstendige ressurser, nettstedets troverdighet og blir sett på som en pålitelig informasjonsressurs.

Bør vi fortelle deg hva som er koblingsbygging? Det er en prosess for å få tilbakekoblinger til nettstedet ditt fra andre kvalitetssider. Hvordan få disse tilbakekoblingene? Du kan bruke gjesteposter, infografikk eller til og med vanlige nettsteder som leder folk tilbake til nettstedet ditt når de klikker på en kobling slikt innhold inneholder.

Koblingsbygging er virkelig viktig for å lage et pålitelig nettsted for din lille bedrift, som vil føre til mer trafikk fra andre steder på nettet.

Videreutvikling av merkevaren din og følgende

Alt du legger ut på nettet, må snakke med en jevn stemme som formidler merkevaren og personligheten din. Alle som kommer til WordPress-nettstedet ditt for små bedrifter, skal kunne identifisere hva merkevaren din handler om og følge alle nyheter og handlinger. Her er noen tips for å hjelpe deg med å styrke din identitet og bygge et følgende online.

Kjør en blogg

Gjennom blogginnlegg på nettstedet ditt kan den lille bedriften din bygge seg opp som en ekspert på sitt felt og gi kundene verdifullt innhold som de kan huske og dele med andre på nettet..

Enkel plugin for forfatterboks

Du kan også bruke kraften i gjesteblogging på nettstedet ditt. En person du velger å bidra til bloggen på nettstedet ditt som gjesteforfatter, bør binde godt sammen med merkevaren din og dets image. Du kan også få nye besøkende til nettstedet ditt som kanskje ikke har landet der ellers gjennom online-følgingen av gjestebidragsyteren din. Hvis du bestemmer deg for å ha gjesteposter på bloggen din, kan du vurdere å legge til en Enkel forfatterboks for å inkludere lenker til gjesteforfatterens nettsted og sosiale profiler.

Koble nettstedet ditt til sosiale medier

Inkluder lenker til alle bedriftens sosiale mediekontoer på nettstedet ditt. Presenter dem på de forventede stedene, et sted der besøkende lett finner sosiale medieikoner. Du kan for eksempel postere dem på hjemmesiden eller på en klikkbar, tydelig merket fane. Disse små sosiale medierne hjelper deg med varig følge av merkevaren din gjennom et dedikert sosialt fellesskap.

AddThis Social Share Plugin

Hvis temaet ikke allerede inkluderer sosiale koblinger og innebygd sosial deling, kan du vurdere en plugin som AddThis Share-knapper. Plugin-en integrerer hurtigdelingslenker i mer enn 200 sosiale nettverk og inneholder enkle stylingsalternativer for å matche knappene dine til resten av nettstedet ditt.

Samle besøkendeinformasjon og øk konverteringer

Bruk enhver mulighet for å samle deres kontaktinformasjon. Ikke mist sjansen når besøkende kommer til nettstedet ditt og lær mer om bedriften din, merkevaren og tjenestene dine. Oppfordre dem til å dele sin kontaktinformasjon på nettstedets flotte innhold, abonnementsskjema for nyhetsbrev eller tilby å laste ned en gratis ebok.

MailChimp for WordPress

Å samle de besøkende e-postadresser via et nyhetsbrevabonnement er en måte for bedriften din å øke konverteringene på. Avhengig av nyhetsbrevtjenesten din, kan du bruke en plugin som MailChimp for WordPress å sømløst integrere et skjema for påmelding til nyhetsbrev på nettstedet ditt. Konverter førstegangsbesøkende til lojale kunder ved å gi dem overbevisende innhold og deretter holde kontakten med dem jevnlig gjennom nyhetsbrevene dine til e-postkassene..

Finn din markedsnisje

Du kan ikke selge produktene / tjenestene dine til alle. Denne dårlige strategien vil gjøre nettstedet ditt for generisk med tanke på innhold til å virkelig tiltrekke og få kontakt med noen. Du bør finne den rette nisjen til nettstedet ditt og jobbe hardt for å imøtekomme dets behov. Begrens ditt fokus, og nettstedet ditt vil tiltrekke flere mennesker innenfor den mindre kretsen av markedssegmentet.

Mouseflow Heatmaping

Er du usikker på målmarkedet? Eller kanskje er du ikke sikker på hva leserne i nisjen din klikker på? Gjør deretter markedsundersøkelser for å finne ut av dette. Prøv en tjeneste som Mouseflow-varmekart for å se hva de besøkende gjør opp til. Er du ferdig? Nå kan du lage innhold som interesserer målgruppen din, og bruk varmekartene dine til å organisere innholdet ditt deretter.

Spor fremdriften din ved hjelp av sporingsverktøy

Det er ingen mening i å investere ressursene dine og lage et WordPress-nettsted for en liten bedrift hvis du ikke vet om innsatsen din blir belønnet eller ikke. Så snart du har startet nettstedet ditt, kan du begynne å spore ytelsen.

Google Analytics for WordPress

For eksempel kan du bruke et omfattende online sporingsverktøy som Google Analytics og deretter integrere det i WordPress-dashbordet ditt med gratis GADWP-plugin for å samle dataene om nettstedets ytelse. Dette verktøyet vil vise deg hvor mange som besøker hver av sidene på nettstedet ditt, hvor mye tid de bruker der, gjennom hvilke andre online kanaler de får tilgang til nettstedet ditt, osv. Hvis du bruker denne informasjonen, kan du se hele bildet av hva du gjør ordentlig og hva som må forbedres for videre bevegelse fremover.

Over til deg…

Det var mange punkter dekket i denne artikkelen, så la oss se tilbake på noen viktige takeaways.

 • God hosting og et fagmessig laget WordPress-tema spesifikt for din småbedrift WordPress nettsted nisje kan spare deg for mye tid og penger når du lanserer ditt første nettsted.
 • Bygg WordPress-nettstedet for små bedrifter på en måte som vil resultere i merkevareutvikling, en lojal følge og generell eksponering over hele nettet.
 • Lag innholdet ditt for å være unikt, relatert, interessant og delbart din målgruppe.
 • Hvis du er i tvil, bruk en plugin for å legge til funksjoner for å optimalisere WordPress-nettstedet for små bedrifter ytterligere.

Synes du at denne guiden var nyttig? Eller har du noen ubesvarte spørsmål om hvordan du oppretter din WordPress-webside for små bedrifter? Legg igjen tankene og inntrykkene i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me