Hvordan lage et WordPress-blogginnlegg

Så du vil være blogger. Det er kult! Men hva hvis du er ny på hele bloggforretningen, og du ikke vet det første med å skrive et blogginnlegg? Kanskje har du allerede skriveerfaring, eller kanskje ikke. Alt du vet er at du har ting å dele med resten av verden. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å komme i gang ved å lede deg gjennom å skrive ditt første innlegg og publisere det med WordPress.


Start med en ide

Som enhver erfaren skribent vil fortelle deg, er det vanskelig å skrive – spesielt å komme i gang. Men ikke la deg skremme! Alt som trengs for å begynne er en idé. Hvis du allerede har en ide, eller til og med flere, er det flott! Hvis du ikke gjør det, vil denne delen hjelpe deg med å tenke ideer om ting å skrive om (og kanskje inspirere noen flere til dere som allerede har ideer)..

Først må du svare på noen spørsmål. Hva er hensikten med bloggen din? Er det ment å handle om alt og alt, eller er det bare å fylle en bestemt nisje i blogosfæren? Å identifisere målene dine for bloggen vil hjelpe deg med å komme med ideer om innlegg.

En del av å komme med innleggsideer er å ha en grunn til å legge ut. Hvorfor skriver du innlegget? Hva har du tenkt å gjøre dette innlegget, om noe? Årsaken kan være så enkel som “Jeg legger ut bare fordi jeg kan”, men her er noen flere spørsmål for å få deg til å tenke (som forresten også kan relatere til formålet med bloggen og ikke bare innlegget) :

  • Skriver du opplæringsprogrammer?
  • Dele oppskrifter?
  • Å informere massene om en sak eller et viktig tema?
  • Dele tanker og meninger?
  • Tilby kompetanse?
  • Oppdatering av venner og familie om livet ditt?

Uansett hva du bestemmer deg for å skrive, er det viktige at du skriver om hva du vil eller hva du bryr deg om. Å skrive for bloggen din er ikke det samme som å skrive for utleie – du kan velge emnene dine uten å måtte godkjenne eller gjennomgå dem av noen. Kanskje handler det om en kontroversiell sak. Kanskje det er råd eller en veiledning du ønsker at noen hadde gitt deg. Kanskje likte du virkelig en meme, en oppskrift, eller en bok eller en film. Kanskje re-blogger du bare et innlegg noen andre skrev som du likte. Du er bare begrenset av hva du kan komme frem til.

Skriver innlegget ditt

Skrive blogginnlegget ditt

Det er egentlig ingen riktig eller feil måte å skrive et blogginnlegg på, men det er en grunnleggende prosess de fleste forfattere følger: Brainstorm. Outline. Utkast. Revidere. Korrekturlese. publisere.

Etter at du har listet opp noen ideer og valgt et emne, kan det være nyttig å planlegge hva du vil skrive. en omriss fungerer som en guide for hva innlegget ditt vil si. Men ikke hvert innlegg vil kreve en disposisjon, så ikke føler at du må ha en hver gang.

Hva om, skissert eller ikke, du bare ikke vet hva du skal si? Det er ok. Bare skriv. Handlingen med å få ord ned på siden vil få flere ord til å strømme, og før du vet ordet av det, vil du ha skrevet flere avsnitt, kanskje til og med flere sider. Det har ikke noe å si om det du har skrevet er nok, for mye eller bra eller til og med publiserbart – dette er bare det første utkast. (Gitt, noen ganger kan du få det til med det første – men ikke forvent!)

Neste trinn er revisjon. Som med skissering, er dette ikke et skritt du må ta hver gang; Du kan velge å bare publisere det første utkastet som det er. Men avhengig av hvem leserne dine er og hvor profesjonelt du presenterer deg, kan det være en fordel å gjøre minst en revisjon. Du kan se på hva du har skrevet, bestemme hva som er viktig og endre hva som er feil eller ikke gir mening.

korrekturlesing er viktig. Autokorrektur gjør mye for deg å stave klokt, men det kan ikke sjekke konteksten til ordene du skriver. Så bare husk å gjøre litt korrekturlesing for å forsikre deg om at du har brukt godt engelsk og ikke har noen skrivefeil. Hvis du vil at noen skal se over innlegget ditt for deg før du skriver, kan du ta en venn eller kollega du stoler på.

WordPress Search Engine Optimization

Fordi bloggen din er på internett, er det viktig å huske SEO når du skriver innlegget. Det er mange å lære om SEO (det er hele blogger som er dedikert til det, som Yoast og Moz), og vi kommer ikke til å kunne dekke alt om WordPress-innlegg SEO i dette innlegget. Men et av de viktigste SEO-poengene du må huske på når du skriver innlegget ditt er søkeord.

Søkeord er fokuset for innlegget ditt, og du kommer sannsynligvis til å bruke de samme nøkkelordene om og om igjen når du skriver flere innlegg til bloggen din. Søkemotorer (som Google eller Bing) vil legge merke til når du legger til innhold regelmessig, og når de samme ordene eller korte setningene fortsetter å dukke opp. Dette vil hjelpe deg med å rangere i søkeresultatene for disse begrepene, og gjøre det lettere for nye lesere å finne deg. For å hjelpe deg med innlegget ditt SEO, kan du også vurdere en gratis plugin som Yoast SEO eller Alt i ett SEO som legger til SEO-alternativer rett på innleggssiden din.

Du har nå det grunnleggende om hvordan du skriver et blogginnlegg. Hvis du fortsatt ønsker eller trenger litt skrivehjelp, er det det mange andre ressurser tilgjengelig. Men foreløpig fortsetter vi med å publisere innlegget ditt.

Opprette et innlegg i WordPress

Nå er det et par måter du kan få utkastet til WordPress til å bli publisert. Det første, og enkleste, er å skrive det riktig i WordPress. Bare logg inn på nettstedet ditt og legg til et nytt innlegg, som du kan gjøre på en av tre måter:

  1. Klikk på plusstegnikonet i overskriften.
  2. Fra WP Admin-oversikten, gå til Innlegg i sidefeltmenyen og klikk på Legg til ny.
  3. Bruk også Quick Draft-widgeten fra WP Admin-oversikten.

Tre måter å legge til et WordPress-innlegg

Uansett hvilket alternativ du går med, klikker du i tekstredigeringsboksen og begynner å skrive. Hvis du ikke publiserer det med en gang – for eksempel hvis du må stoppe midt i skrivingen, eller du vil revidere det senere – klikk på Lagre utkast knapp. Dette vil lagre utkastet slik at du kan gå tilbake til det senere, selv om du logger ut.

Og ikke glem å SEO optimalisere innleggstittelen. Prøv å velge noe fengende som folk vil klikke på. Du bør også legge til noen nøkkelord slik at du forhåpentligvis vises i søkeresultatene.

lagre utkast

Den andre måten å legge til utkastet ditt til WordPress er å skrive innlegget ditt i et tekstbehandlingsprogram og kopiere og lime det inn i tekstredigeringsprogrammet i WordPress. Dette kan være vanskelig fordi formateringen noen ganger vil endre seg eller forårsake problemer når du kopierer og limer den, så hvis du vil gå denne ruten anbefaler vi å bruke en grunnleggende redigeringsprogram som Notepad eller TextEdit.

Fjern postformatering

Hvis du virkelig vil bruke Word eller Pages, er det bare å passe på å lime inn innholdet i “tekst” -fanen når du oppretter et WordPress-innlegg. Hvis du glemmer, og limer inn innholdet i den “visuelle” -fanen, kan du bruke “tøm formatering” -knappen for å fjerne tekstformater (fet, kursiv, gjennomgående) – men du må fremdeles klikke over til tekstfanen for å se etter eventuelle spenn eller tagger.

Formaterer innlegget ditt

Når du har laget innholdet ditt, kan du gjøre det bedre ved å legge til formatering. WordPress har mange flotte alternativer innebygd i innleggsredigeringsprogrammet for å gjøre innholdet ditt mer leselig, både for faktiske menneskelige lesere og for søkemotorboter. For å se dem alle, klikk på “verktøylinjebytte” for å åpne kjøkkenvasken.

Kjøkkenvasken blogginnlegg formatering

Det grunnleggende

Noen viktige alternativer som du sannsynligvis vil bruke, bør være åpenbare fra knappikonene. Lister med fet skrift, kursiv, understreking, punktliste og ordre bør være kjent. Dette er viktige verktøy for å øke lesbarhet av blogginnleggene dine, og for å understreke søkeordene dine for søkemotorer.

Blogginnlegg Formatering

Legge til lenker til innlegg

Når du oppretter innlegget ditt, kan det være lurt å legge til koblinger til relatert innhold. Dette er flott! Kobler ut gjør innholdet ditt mer verdifullt for leserne dine, pluss at søkemotorer liker det når du lenker til anerkjente kilder. Bare merk teksten du vil legge til en lenke til (kalt ankerteksten), og klikk på knappen Sett inn / rediger lenken. Forsikre deg om at når du setter inn lenkene dine for å merke av i boksen for å åpne linken din i et nytt vindu eller fane, på denne måten vil leserne fortsatt være på nettstedet ditt.

Blogginnlegg Linker Formatering

Et annet lenketips er å legge til et tittelattributt i teksten på redigeringssiden (og hvis du ikke vil gjøre dette, eller ikke vet hvordan, har vi laget en enkel plugin som automatisk vil legge til tittelattributter for deg). Koblingstitler er viktige siden de gir leserne beskjed hvor du sender dem, så vel som for SEO siden du kan legge til en bedre beskrivelse (med nøkkelord) for lenken din i motsetning til å stole på ankerteksten..

Legge til overskrifter og underoverskrifter

Du bør legge til overskrifter til stort sett hvert innlegg du skriver. Dette kan til og med være de samme overskriftene som du brukte da du opprinnelig skisserte innlegget ditt. Overskrifter hjelper leserne med å navigere i innholdet ditt og følge tankestrømmen din. For SEO, din overskriftsstruktur forteller søkemotorer hvilket innhold som er det viktigste (så ikke glem søkeordene).

Blogginnlegg Overskrift Formatering

Bare klikk på rullegardinmenyen for å velge overskrifter. Vanligvis vil blogginnleggstittelen være en overskrift 1 (som bruker H1-formateringskoden), noe som betyr at det er den viktigste setningen på siden. Etter det bør du bruke H2-overskrifter for hovedinnholdet av innhold, etterfulgt av H3-underoverskrifter nedenfor. Du kan fortsette (H4, H5, H6), men med mindre du har å gjøre med veldig detaljert innhold, er det vanligvis overmord, og etter H3-overskriftene kan du ganske enkelt bruke fet tekst.

Publiserer innlegget ditt

WordPress inneholder noen få alternativer for når du gjør deg klar til å publisere innlegget ditt. Du kan velge om du vil at innlegget skal være offentlig eller passordbeskyttet5, og om du vil publisere det umiddelbart eller planlegge at det automatisk skal publiseres på et fremtidig tidspunkt og tidspunkt. Det er også en knapp for forhåndsvisning av innlegget ditt, slik at du kan se hvordan det vil se ut live.

publisere

WordPress Kategorier & Tagger

Du har også muligheten til å legge til kategorier og koder i innlegget ditt, noe vi anbefaler å gjøre før du publiserer. Kategoriene er mer brede, og bør være de generelle emnene som bloggen din dekker. Her på WPExplorer inkluderer for eksempel bloggkategoriene WordPress-temaer, tips, anmeldelser, Giveaways og noen få andre. Tagger er mer spesifikke, og bør være veldig fokuserte. Hvis tagger ble lagt til i dette innlegget, kan de blogge, skrive, nybegynnere, blogge SEO eller noe lignende.

Som du kan se er kategorier og koder veldig viktige for SEO-nettstedet ditt, og når du har flere innlegg, bør du legge til en eller flere kategorier og koder til hver enkelt. vil bidra til å holde dem organisert for fremtidig referanse, og hjelpe leserne når de blar gjennom innleggene dine.

categories_tags

WordPress-bilder

Det aller siste alternativet du kanskje vil legge til, er et omtalt bilde. Du kan sette inn alle slags medier i WordPress-innlegget ditt, men det valgte bildet blir valgt ved å bruke alternativet til høyre for innholdet.

WordPress Featured Image

Utvalgte bilder er et flott verktøy siden de vil vises i søkeresultater for bilder. Når du laster opp et nytt bilde, husk å gi bildet ditt en god, SEO-klar tittel og alt-tekst. Bildetittelen er mer for tilgjengelighet, og vil bli brukt av skjermlesere mens alt-teksten er det søkemotorene vil se.

Legge til WordPress-utvalgte bilder

Med alle disse alternativene satt, er du endelig klar til å publisere innlegget ditt! Bare klikk på publisere -knappen, og du er ferdig. Klikk på knappen for å ta innlegget ditt live, der folk og søkemotorer kan finne det!

Trenger å gjøre en endring?

Hvis du noen gang føler behov for å gå tilbake og endre noe, eller hvis du er klar over at du har gjort en feil, kan du når som helst gå tilbake og redigere publiserte innlegg. Du kan gjøre dette fra “Dine ting”-widgeten på dashbordet, eller fra “Alle innlegg” -skjermen.

Konklusjon

Å skrive ditt første blogginnlegg kan være skummelt, men det trenger ikke å være det! Følg tipsene i denne artikkelen for hvordan du skriver og publiserer et blogginnlegg på WordPress, så blogger du snart som en proff. Hvordan var det å skrive det første innlegget ditt? Hvordan følte du det da du klikket på Publiser? Del historiene dine i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me