Det er ingen tvil om at de fleste internettbrukere blir avskrekket av de altfor kjente 404 Side Ikke Funnet feilmelding. Sjansen er stor for at du har blitt bombardert av denne irriterende meldingen minst en gang denne måneden da du klikket på en ødelagt kobling.


En 404-feil er et standard HTTP-svar på en webside-forespørsel som serveren ikke kunne oppfylle av forskjellige grunner. Som standard vises feilmeldingen som ren tekst mot hvit bakgrunn. Hvis du hater denne ostete beskjeden, vil du ikke ville utsette besøkende på nettstedet for å se den også. Så hvorfor ikke gjøre det mindre irriterende via en tilpasset melding?

I denne opplæringen vil jeg ta deg gjennom trinnene for å lage en tilpasset Side ikke funnet melding slik at besøkende på nettstedet ditt blir mindre irriterte når de treffer en tom. Men først, la oss få en bedre forståelse av hvorfor du kan slå en tom når du prøver å få tilgang til en webside.

Contents

Hvordan og hvorfor 404 Side Ikke Funnet Det oppstår feil

Når du klikker på en kobling og får en 404-feil, betyr det at sideforespørselen din til serveren var vellykket, men den aktuelle siden du prøvde å få tilgang til ble ikke funnet av serveren. Det er mange årsaker til dette.

Hvis websiden for eksempel koblingen koblet til ble fjernet, vises en 404-feil. Et typisk scenario som fører til dette er når en utdatert side som inneholdt populært innhold er fjernet, men den hadde mange lenker som peker til den fra andre nettsteder. Store nyhetsnettsteder kan sannsynligvis skyldes dette hvis administratorer av nettstedet ikke tar forholdsregler for å forhindre manglende sidelinker.

En 404 sidefeil kan også oppstå hvis den forespurte siden ble flyttet til et nytt domenenavn. Hvis problemet er med serveren (serveren er nede eller er utilgjengelig av en eller annen grunn), kan det hende du får en DNS-feil. Brannmurer, innholdsfiltre og andre former for innholdsblokkering kan også føre til ødelagte koblinger.

Poenglinjen er ødelagte koblinger er vanlig på nettet. Det er opp til nettstedseiere eller administratorer å gjøre opplevelsen mer utholdelig for brukere. Husk at Internett-brukere generelt er utålmodige når de søker etter info på et nettsted. En bruker vil ikke kaste bort tid på å lete etter et annet nettsted for å få det de vil, hvis alt de fant på ditt, var en ren, irriterende 404-feil.

En brukervennlig feilmelding

Som jeg allerede har nevnt, er de fleste webservere satt opp for å returnere en grunnleggende 404 Error-side som viser unnskyldningen kort beskrivelse hvorfor du ikke kunne få tilgang til den forespurte siden. I noen tilfeller kan du også bli presentert en lenke til e-postansvarliges e-post (hvis du trenger mer teknisk support) eller en lenke til en søkemotor for å fortsette med søket ditt.

Selv om denne standard feilmeldingen er høflig, er den ganske ren og vanligvis en slå av for de fleste besøkende. Det er grunnen til at seriøse webansvarlige tilpasser denne meldingen slik at besøkende som treffer emnene kan se en mer brukervennlig (og mindre irriterende) 404 Feilside.

Alle standardtemaer som leveres med WordPress har en grunnleggende 404 Feilsidemal 404.php. Denne standardmalen fungerer selvfølgelig perfekt, men sjansen er stor for at den ikke sier hva du vil si til de besøkende. Heldigvis er det en lek å tilpasse meldingen i malen. Bare åpne sidemalen i en koderedigerer og endre meldingsteksten til din egen. Lagre endringene etter.

Strukturen til standardfeilsidemalen som ble levert med Tjue tretten temaet består av koder for visning av topptekst, bunntekst og en søkelinje. Slik ser det ut i handling (skriv bare en falsk sideadresse i nettleserens adressefelt):

Twenty Thirteen 404 Page

Hvis du undersøker koden til 404-sidemalen, vil du legge merke til overskriften på siden Ikke funnet innen

overskriftsmerke, sammen med en _E funksjon som faktisk viser resultatet på siden. Dette er hva du vil redigere først når du tilpasser 404-siden din. Du kan deretter gå videre og legge til mer brukervennlig tekst i

og

koder under den. Merk at du kanskje eller ikke kan endre Ikke funnet overskrift, men det er generelt bra å legge en tilpasset overskrift som ikke irriterer de besøkende, sammen med tilpasset tekst i avsnittene.

Du kan også merke at overskriften vises i det enorme 404 nummer på siden. Når du gjør en sidesyn av feilsiden din ved å bruke Firebug, vil du se at det enorme 404 er satt inn av et pseudo-element (.error404 .page-title: før). Så åpne 404.php mal og erstatt standardteksten i

,

, og

tagger til det du vil fortelle de besøkende. Rediger også det nevnte pseudoelementet til din smak eller fjern det (kommenter det i stilarket). Jeg har endret min til dette:

Tyve tretten Tilpasset 404 side

Selv om du kan si hva du vil direkte til de besøkende her, er det alltid godt å holde den kort og søt. Prøv også å si eller peke besøkende til hva de kanskje hadde sett etter i utgangspunktet. Og det er stort sett alt du trenger å gjøre for å gjøre 404-siden mer brukervennlig. Inspiser siden, og endre deretter stilene slik det passer seg.

Avhengig av WordPress-temaet du bruker utvikleren, kan det også være inkludert tilpasset støtte for 404 sider. I vårt totale WordPress-tema bygde vi inn et tilpasset 404-sidetemaalternativ som gjør det enkelt å legge til en tilpasset 404-viderekobling, eller en tilpasset sidetittel og innhold rett fra WordPress-oversikten.

Skjermbilde av den tilpassede 404 sideredigereren totalt

Totalt WordPRess Theme Custom 404-sideeksempel

De .htaccess File er der magien skjer

Når 404.php-en din er tilpasset, er alt som gjenstår for WordPress å vise den når situasjonen er passende – når den ikke finner en bestemt side. Dette er standardprosessen. Imidlertid er det tidspunkter der webserveren kan støte på problemer før WordPress er klar over dem, noe som betyr at besøkende kanskje ikke har tilgang til noen sider. I så fall må du forsikre deg om at webserveren kan omdirigere dem til 404.php-siden din, og det er her .htcaccess filen kommer inn.

De .htcaccess filen ligger i rotmappen for WordPress-installasjonen. Når det gjelder WordPress, genereres det automatisk når du endrer permalinkstrukturen fra standard. Alt du trenger å gjøre for å sikre at serveren finner den tilpassede 404-siden din, er å legge til en enkelt linje til filen slik:

ErrorDocument 404 /index.php?error=404

Som du ser, starter denne url ved roten (/), noe som betyr at for å bruke dette url-formatet, må WordPress-installasjonen være på roten til serveren din. Ellers, hvis WordPress er installert i en underkatalog, bør omdirigeringsbanen være:

ErrorDocument 404 /yourfolder/index.php?error=404

På denne måten, selv om du endrer tema, index.php vil alltid hente frem riktig 404-fil for det nye temaet.

Pakk inn

Ved å lese denne raske opplæringen, kan du forhåpentligvis lage en tilpasset 404-side komplett med en tilpasset brukervennlig melding. Du kan også konfigurere .htcaccess fil for å sikre at besøkende på nettstedet ditt alltid blir omdirigert til høyre 404-side av serveren i situasjoner der WordPress ikke kan eller når du endrer tema..

Hvis du vil tiltrekke deg lojale besøkende som alltid vil komme tilbake til nettstedet ditt, er det viktig å tilpasse 404-siden din med en mindre irriterende melding. Og selvfølgelig er det en god idé å prøve å begrense antall ganger en besøkende til og med lander på en 404 side.

Har du noen gode ideer til en tilpasset 404-melding? Hva bruker du for øyeblikket på 404-siden din? Jeg vil gjerne høre ideene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me