Å sette sammen en portefølje er viktig for studenter som søker på visse utdannelser eller gjør seg klar til å ta fatt på karrieren. Mange arbeidsgivere eller klienter (eller universiteter, hvis det er for et skoleprogram) ber om arbeidsprøver som en del av ansettelses- (eller aksept) prosessen, fordi det er en måte for dem å se hva du er i stand til å gjøre og hvilken type arbeid du har gjort før. En portefølje er den beste måten å presentere disse prøvene på og holde dem klare til å vise seg frem.


I denne artikkelen skal vi fokusere på fordelene ved å ha en portefølje og bruke WordPress til å lage porteføljer som vil gjøre jobbsøkingen din til en suksess. Så la oss komme i gang!

Hvorfor ha en online portefølje?

Med fremskritt innen teknologi og nesten alle som bruker internett, holder flere og flere studenter elektroniske kopier av porteføljene sine online, og til og med lager nettsteder for å huse dem. Å bruke en online portefølje kan gjøre ting lettere for deg når du kommer i gang i karrieren:

  • Online porteføljer blir en del av din generelle online tilstedeværelse, spesielt hvis du inkluderer lenken på sosiale medieprofiler slik at potensielle arbeidsgivere, klienter eller kunder enkelt kan finne arbeidet ditt når de søker etter deg.
  • Det er enkelt å oppgi en lenke til nettstedet ditt, og du trenger ikke å bekymre deg for filstørrelser for e-postvedlegg eller sende en stor faks.
  • Du kan inkludere lenken på CVen din, så ansettelsesledere vet nøyaktig hvor de kan finne arbeidet ditt.

Å ha en online portefølje viser også potensielle arbeidsgivere at du kan bruke minst ett innholdsstyringssystem, og er kjent med hvordan nettsteder fungerer. I en tid hvor folk i alle aldre og ferdighetssett leter etter jobber, kan dette gi deg en fordel i forhold til andre søkere.

Komme i gang med WordPress

Det er ganske enkelt å bruke WordPress for å lage din online portefølje. Hvis du allerede har en konto med WordPress.com, kan du vurdere å bytte (eller i det minste legge til et nytt nettsted) til det selvhostede WordPress.org – det er langt mer allsidig når det gjelder tilpasning, og du vil ha langt større kontroll over hvordan nettstedet ditt ser ut og fungerer.

Selv om du er helt ny på WordPress, anbefaler vi å starte med selvhosting. Det er en liten månedlig hostingavgift og en årlig domeneregistreringsavgift, men de ekstra kostnadene og ansvaret er verdt å ha full kontroll over porteføljesiden din. Det er også et bonusaspekt: ​​Å registrere domenenavnet ditt betyr at du ikke vil ha .dompress.com-underdomenet, så webadressen din vil se mer profesjonell ut.

Kostnader kan være en enorm faktor for studenter, så når du forsker på vertsselskaper, må du sjekke om de har spesielle priser for studenter. Bluehost og SiteGround er to som tilbyr studentplaner.

Når du velger ditt domenenavn (navnet på nettstedet ditt), er det best å bruke ditt eget navn – det er mer sannsynlig at det vises i søk. Det kan være lurt å vurdere å bruke en tagline for å gjøre det veldig tydelig hva nettstedet ditt handler om.

Velge et portefølje WordPress-tema

Velg deretter et tema for nettstedet ditt. Et grunnleggende bloggtema vil sannsynligvis tilfredsstille dine behov, men hvis du vil gjøre porteføljen din skiller seg ut, bør du ha et tema som er designet for å vise frem porteføljeinnhold. Vi har en liste over noen av våre favorittporteføljetema portefølje WordPress temaer.

Gratis temaer er en flott måte å starte, men de har vanligvis ikke de ekstra funksjonene eller tilpasningsalternativene du finner i et premiumtema. Hvis du ønsker å opprette en profesjonell online portefølje, bør du vurdere å oppgradere til temaets proversjon (hvis aktuelt) eller kjøpe et premiumtema, som kan variere i pris fra $ 2 til $ 199. Temaer kan kjøpes fra flere online markedsplasser, som ThemeForest, Creative Market, StudioPress, Temabønner, Elegante temaer og så mange andre.

Her er bare noen av favorittene våre:

Totalt bokset portefølje WordPress Theme Demo

Total er vårt topp valg på grunn av brukervennlighet, kraftige alternativer og fleksibilitet. Selv om dette temaet er et flerfunksjons drag & drop-tema, gjør den innebygde porteføljen det bra for å lage en online samling av arbeidet ditt. Og det er mange demoer å velge mellom som du kan bruke for å komme i gang.

løk portefølje wordpress tema

Løk av Shindiri Studio er et slående porteføljetema med flere oppsett. Velg en rutenett, mur rutenett, klebrig eller byrå stil portefølje for å vise prosjektene dine.

Mesa Gratis WordPress Theme

Mesa er et gratis blogg-tema for muroppsett som lett kan brukes til en online portefølje. Med støtte for bilder, gallerier, lyd, video og sitater er dette temaet en flott gratis måte å vise media på nettet.

Vong Portfolio - Responsive Portfolio WordPress Theme

Nord fra Array Themes er et fantastisk alternativ for å bygge en online portefølje. Dette temaet har alt du trenger, inkludert en nyttig blogg, fantastisk portefølje og enkle sider (arkiver, kontakt og full bredde) for å presentere din arbeidsgruppe.

Gallery Pro Theme

Gallery Pro fra StudioPress er et flott alternativ hvis du liker å bruke Genesis rammeverk. Dette rene, minimale og selvfølgelig moderne temaet er en enkel måte å legge bio og porteføljen til på WordPress-nettstedet ditt.

Ananas gratis WordPress Theme

Ananas er et enkelt gratis bloggingstema med et rent oppsett av en kolonne. Den minimale utformingen av dette temaet er perfekt for å vise frem det siste arbeidet mens du produserer det, og siden temaet støtter flere medieformater (bilde, lyd, video, sitat) og inkluderer grunnleggende designalternativer, kan du la arbeidet skinne.

Bruke en porteføljeplugin

Et annet alternativ, hvis du ikke liker noen av porteføljetemaene, er å legge til en porteføljeplugin. Det er massevis av gratis porteføljeplugins i WordPress-depotet som du kan bruke til å legge til en portefølje til nesten alle temaer. Hvis du vil legge til en plugin, går du til plugins i administrasjonsmenyen og klikk Legg til ny for å bla gjennom gratisalternativene dine.

Det er også så mange flotte premium-portefølje-plugins, som har flere funksjoner og funksjonalitet enn deres gratis kolleger. Vi har snakket om portefølje-WordPress-plugins før, men hvis du savnet det, er noen av fav-pluginene våre:

essensielt nettportefølje wordpress plugin

Essensielt nett av themepunch er en av de mest solgte porteføljepluginene, og med god grunn. Med denne plugin-en kan du opprette hvilken som helst stil med porteføljenett ved å bruke de valgte layoutene, rader og kolonner, innholdskilder, animasjoner, forhåndslastere, skins, tilpassede farger og mye mer.

medie rutenettportefølje wordpress plugin

Media Grid av LC Web er et flott alternativ som gir deg ubegrensede oppsett. Bruk den visuelle rutenettbyggeren til å ordne bildene, videoene, koblingene og lydfilene dine i fullt responsive rutenett.

instagram journalportefølje wordpress plugin

Instagram Journal by C Rivers er et unikt porteføljeplugin som henter porteføljebildene dine fra noe de fleste av oss allerede bruker – Instagram. Klikk på løpende bilder av de nåværende prosjektene dine, og legg dem til din nettstedsportefølje med denne pluginen!

Valg av innhold

Før du begynner å legge til innhold i porteføljen din, må du forsikre deg om at du vet hva du vil inkludere! Siden du kanskje ikke har gjort mye profesjonelt arbeid innen ditt felt ennå, er det greit å bruke faglige artikler, klasseprosjekter eller presentasjoner og eventuelle samfunnstjenesteprosjekter du har gjort. Hvis du har en CV eller CV, kan det være lurt å opprette en side for det også.

Forsøk å ta med prøver som er relevante for feltet du skriver inn. Hvis du er en forfatter, bruk skriveprosjekter og publikasjoner. Hvis du er en kunstner eller ingeniør, eller hvis du er i en handel som snekring, kan du laste opp bilder av ting du har designet, laget, bygget eller fikset. Forskere kunne gi laboratorierapporter. Regnskapsførere kan inkludere økonomiske rapporter og analyser. Du får ideen.

Når du legger til arbeidsprøvene dine, skriver du opp en kort beskrivelse av hver enkelt for å gi noen kontekst. Det kan være lurt å forklare hva prosjektet var og hvordan det ga (eller vil gi) en fordel for noen eller på annen måte bidra til feltet. Her er et enkelt eksempel sammen med en lenke til det opplastede dokumentet:

worksampledescription

Ikke bli for gal med antall prøver du laster opp. Porteføljen din vil vokse som du gjør, så ikke føl deg som du trenger mange fyllstoff. Velg de beste prosjektene dine, 10-15 er nok, og organiser dem i kategorisering etter prosjekttype. Dette vil gjøre det lettere for arbeidsgivere å finne relevante prøver.

Laster opp prøver

Det er ikke vanskelig å laste opp arbeidsprøvene dine til WordPress, men hvor mye tid og krefter det kan være avhengig av formatet på prøvene dine. Hvis du har elektroniske kopier eller bilder, er du klar. Hvis du ikke gjør det, må du skaffe deg noen.

Papir, rapporter og trykte bilder kan skannes inn som PDF-filer. Ta digitale bilder av fysiske gjenstander som malerier eller skulpturer. Musikk og videoer kan spilles inn eller redigeres til digitale formater. Uansett hva du velger å laste opp, må du sørge for at filene er lagret på et sted dedikert til arbeidsprøver, slik at du vet nøyaktig hvor du finner dem.

Når du har dine digitale kopier klare, er det på tide å laste opp! Logg på WordPress-kontoen din og gå til Admin-siden. Naviger til mediebiblioteket og velg Legg til ny:

legg til medier

På skjermbildet Last opp nye medier kan du ganske enkelt dra og slippe filer i boksen, eller du kan klikke på Velg Filer for å bla gjennom filer du vil laste opp.

Legge til prøver i porteføljen din

Nå som du har installert tema eller plugin og prøvene dine (og andre filer) lastet opp, kan du legge til arbeidet ditt i porteføljen. I Administrator, naviger til Portfolio-siden og klikk Legg til ny. Dette vil åpne tekstredigereren.

newportfoliopost

For de fleste temaer og plugins er det like enkelt å legge til et nytt porteføljepost som å legge til et blogginnlegg. For de fleste porteføljer vil du legge til en innleggstittel, beskrivelse og kjennetegnet bilde som normalt. Men du kan ha flere felt tilgjengelig for å legge inn ekstra informasjon om prøven din for plassering, dato, kontekst, osv. Noen temaer med porteføljer, som Total, kan til og med inkludere gallerimetaboks der du kan laste opp alle galleriet eller skyvebildene for innlegget ditt..

galleri-meta-box

Når all informasjonen du trenger er fylt ut, klikker du på Publiser. Ta-da! Du har nå lagt til en arbeidsprøve til WordPress-porteføljen din. Gjenta disse trinnene for hver prøve du vil legge til.


Å presentere ditt beste arbeid i en portefølje er viktig for å gjøre et godt inntrykk når du søker på jobber eller akademiske programmer. Å bruke en online portefølje vil hjelpe deg med å skille deg ut enda mer og nå et bredere publikum – og WordPress er et av de beste verktøyene for å gjøre det. Det er mange ressurser for å sette sammen en fantastisk portefølje, så ha det gøy!

Har du opprettet en online portefølje før? Tenker du å lage en? Del tipsene dine eller still spørsmål i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me