Hvordan lage egendefinerte innleggstyper for WordPress

Hvordan lage egendefinerte innleggstyper for WordPress

WordPress kan vise en mengde forskjellige typer innhold, men det kan være tøft å organisere det. Standardalternativene er ganske begrensede, og det kan være forvirrende å tilpasse dem. Nettopp derfor bestemte jeg meg for å sette sammen denne korte guiden.


Ved å bruke tilpassede innleggstyper, kan du opprette en ny type element – som innlegg og sider – som vil inneholde et annet sett med data. Den vil ha sin egen administratormeny, sine egne redigeringssider, sine egne tilpassede taksonomier og en haug med andre verktøy.

Hvis du lurer på hvorfor du trenger en av disse i utgangspunktet, er de best for nettsteder med innhold som er organisert langs en uvanlig struktur. Så hvis du har noe innhold du trenger å vise annerledes enn på vanlige innlegg og sider, kan en tilpasset innleggstype være akkurat det du trenger. De er også gode for SEO på grunn av deres innebygde permalinks.

Hva er en tilpasset innleggstype?

Til tross for det spesifikke klingende navnet, kan en posttype brukes til alle slags innhold. Du har sannsynligvis sett dem før, siden utviklere bruker tilpassede innleggstyper for å legge til porteføljer, personale, attester og mer til WordPress-temaene deres. Så en tilpasset innleggstype er bare et vanlig innlegg med en annen post_typeverdi i databasen. Det er fem standardinnleggstyper: innlegg, side, vedlegg, revisjon og navigasjonsmeny. WordPress 3.0+ gir deg imidlertid muligheten til å legge til dine egne tilpassede.

WordPress Innleggstyper og taksonomier

Begrepet taksonomi kommer ofte opp i referanse til tilpassede innleggstyper, og det kan være litt forvirrende for noen. For de som er nye i WordPress, er taksonomier en måte å gruppere innlegg og tilpassede innleggstyper sammen. WordPress kommer med fire innebygde format: kategori, tag, link kategori og innlegg formater. Du kan lære mer om detaljene i disse på WordPress Codex. Du kan imidlertid også lage dine egne tilpassede taksonomier og bruke dem i innleggstypene dine til å gruppere og sortere innhold.

Hvordan lage en tilpasset innleggstype?

Det er ekstremt enkelt å legge til tilpassede innleggstyper i WordPress siden WordPress inkluderer kjernefunksjonen register_post_type som kan brukes til å lage dem. Dette betyr at hvis du er en plugin-utvikler, kan du enkelt inkludere tilpassede innleggstyper i temaet du oppretter. Eller du kan legge dem til via ditt barnetema eller via en tilpasset plugin.

Opprette en egendefinert innleggstype manuelt (ved bruk av kode)

Første ting først, hvor skal du legge til koden din? Det beste stedet å registrere og legge til dine tilpassede innleggstyper, avhenger av prosjektet ditt. Hvis du jobber med et klientnettsted som allerede har et tema aktivt, vil du opprette et underordnetema og registrere posttypene dine derfra. Hvis du oppretter et eget tilpasset tema, kan du plassere koden i filen funksjoner.php eller i en hvilken som helst annen fil kalt fra funksjonen.php. Og hvis du utvikler en plugin, spiller det ingen rolle hvor du legger til koden, så lenge koden kjøres foran handlingen “init” for å sikre at den er tilgjengelig.

For testformål, din functions.php filen vil gå bra. Men en plugin vil sikre at du ikke vil ødelegge nettstedet ditt når du endrer eller oppgraderer temaet.

Hvis den egendefinerte innleggstypen virkelig er viktig, bør du vurdere å gjøre det til et bruk-programtillegg. For de uinnvidde, må bruk-programtilleggene installeres i en spesiell katalog i innholdsmappen og aktiveres automatisk på alle nettsteder. Must-use plugins vises ikke i standardlisten med plugins på plugins-siden til wp-admin.

Uansett kan en tilpasset innleggstype legges til WordPress via register_post_type () funksjon. Dette lar deg definere en ny av flere etiketter. Når du har opprettet overskriften, kan du bruke denne funksjonen før admin_menu, men etter after_setup_theme actionkroker. Hvis du har opprettet det riktig, kan du trekke dette av med bare noen få kodelinjer. Fra WordPress Codex, her er et enkelt eksempel på en ny tilpasset innleggstype:

funksjon create_post_type () {
register_post_type ('acme_product',
array (
'labels' => matrise (
'name' => __ ('Products'),
'singular_name' => __ ('Produkt')
),
'offentlig' => sant,
'has_archive' => sant,
)
);
}
add_action ('init', 'create_post_type');

Dette vil opprette en posttype som heter “produkt” som er identifisert som “acme_product.” De register_post_type funksjon får to verdier. Den første er “etiketter” for navnet. Den andre er “offentlig” for å få den til å vises på admin-skjermen og på nettstedet ditt. Og til slutt “has_archive” for å aktivere arkivet for den nye posttypen.

Etter at du har konfigurert dette, bør du se menyposten for den tilpassede posttypen, kunne legge til innlegg, se postlisten i administratoren og besøke dem på nettstedet ditt. Det er mange flere verdier, eller argumenter, du kan legge til på en tilpasset side. En fullstendig liste over dem finner du på Registrer posttypesiden til Codex.

Deretter oppretter du et ikonbilde på 16 × 16 piksler og lagrer det i din nåværende plugin-mappe. Dette kreves for det egendefinerte innleggstypeikonet i dashbordet. Et annet alternativ er å bruke et skriftikon. Hvis du vil være interessert i å bruke den ruten, har vi en rask guide for hvordan du bruker Dashicons til dine tilpassede innleggstyper som du bør lese. Så kan du fortsette og aktivere plugin-modulen.

En merknad om navngiving: mens det er fristende og praktisk å bruke en enkel egendefinert posttypeidentifikator, er det bedre å prefiks. Bruk et kort navneområde som identifiserer plugin, tema eller nettsted som bruker den tilpassede typen. For en mye mer detaljert guide, sjekk ut tuts + guide til WordPress tilpassede innleggstyper. De graver seg inn i flere kode- og tilpassede innleggstypealternativer hvis du selv vil kode innleggstypene. Men hvis du vil ha et raskere og enklere alternativ, fortsett å lese!

Opprette en tilpasset innleggstype med en plugin

Innleggstyper Ubegrenset plugin

Den enkleste måten å legge til nye tilpassede innleggstyper er med en plugin. Den gratis Innleggstyper Ubegrenset plugin skjer for å lage og administrere tilpassede innleggstyper til en lek. Du kan til og med lage tilpassede taksonomier også.

Alt du trenger å gjøre er å installere plugin-modulen. Du kan hente den rett fra WordPress-katalogen (se lenkene over). Eller installer det fra WordPress-oversikten under Plugins> Legg til nytt og søk etter “innleggstyper ubegrenset” – det skal være det første resultatet. Bare installer og aktiver.

Innleggstyper Ubegrenset plugin - Opprett nye innleggstyper

Dette vil legge til et nytt menypunkt for innleggstyper nederst på dashbordet. Klikk på den for å begynne å lage dine nye innleggstyper og taksonomier. Det er mange alternativer for den tilpassede posttypen eller taksonomienavnet, noe som gjør den nye innleggstypen synlig for forfattere, der den vises i dashbordet ditt (eller hvor det ligger i en undermeny, for eksempel under “Innstillinger”), menyikonet, støttede metabokser (bare sjekk de du vil inkludere) og til og med avanserte innstillinger for REST API.

Velg alternativene du vil aktivere for den nye innleggstypen, og lagre. Det er det. Den er klar til å gå! Bare se etter navnet du ga din nye tilpassede innleggstype i dashbordet. Våre heter “Mine innleggstyper” på skjermdumpet over. (Merk – vi tilordnet ikke et sted, så det ble ganske enkelt lagt til etter de eksisterende innleggstypene på teststedet vårt.)

Innleggstyper Ubegrenset plugin - Totalt antall alternativer

Innleggstyper ubegrenset ble opprettet for å fungere utmerket med alle WordPress-temaer, men hvis du bruker Total WordPress-temaet, har du tilgang til massevis av eksklusive og kraftige alternativer. Angi en egendefinert hovedside for brødsmulene, velg alternativene for den nye posttypens arkivlayout, velg oppførings- (og enkeltoppførings) blokker og meta, aktiver Next / Prev pagination og mer.

Alternativ: WCK WordPress Creation Kit PRO

Egendefinerte innleggstyper og skapere av tilpassede felt - WCK

Info & NedlastingVis The Demo

WordPress Creation Kit PRO er en premium WordPress-plugin som gjør det enkelt å tilpasse WordPress-installasjonen slik at klienter eller bidragsytere bare ser hva du vil ha dem til. Denne kraftige plugin gir deg kontroll over tilpassede felt og posttype for å lage din egen rensede installasjon av WordPress.

Hvis du er en webutvikler, vet du sannsynligvis allerede at WordPress kan være overveldende for noen klienter, og en måte å hjelpe dem med å effektivisere prosessen med å bruke nettstedet deres, er å trimme ned hva de kan og ikke kan se på deres WordPress-støtte. installasjon. Gå inn i WordPress Creation Kit PRO. Med dette kan du lage en brukervennlig WordPress-installasjon som er spesifikk for din klient. Du kan opprette og gi nytt navn til tilpassede innleggstyper og taksonomier for å gjøre det lettere for dem å forstå, eller skjule noen av innstillingsalternativene som er inkludert i WordPress-temaet du har brukt på nettstedet deres. Det er toner du kan gjøre med WordPress Creation Kit PRO.

En annen flott funksjon i WordPress Creation Kit PRO er de tilpassede feltene som er inkludert. Avhengig av innleggstypen du oppretter, kan det være lurt å legge til et tekstområde for innhold, en rullegardin med alternativer (for eksempel personaltittler, eller typen utstyr som brukes til en fotoseanse), datoen eller noe annet. Uansett behov, inneholder WordPress Creation Kit PRO 11 tilpassede feltalternativer, slik at du kan gjøre innleggene dine enkle for kundene dine å bruke.

Konklusjon

Tilpassede innleggstyper kan høres skremmende ut, men de trenger ikke være det. Med litt øvelse kan du få det grunnleggende om tilpassede innleggstyper og lage nettstedet du trenger. Og med den gratis Innleggstypen Ubegrenset plugin er det ingen unnskyldning for ikke å gjøre det. Nå som du har fått det grunnleggende, la oss få vite om du har flere spørsmål. Eller hvis du har flere nyttige tips, del dem! Slipp meg gjerne en linje i kommentarfeltet nedenfor. La oss få en diskusjon i gang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map