TIPS Hvordan kildes og dele innhold på ditt WordPress-nettsted

Når du vurderer å legge til nytt innhold på nettstedet eller bloggen din, vil du sannsynligvis tenke på å lage artikler i lang form eller originale innlegg. Dette er bare naturlig, og de fleste nettsteder vil ønske å prioritere unikt innhold. Imidlertid kan det også være et smart trekk å kilde og dele relevant tredjepartsinnhold med leserne dine når du har mulighet.


Noe av det beste med internett er hvor mye informasjon den gir tilgang til – det er en artikkel eller et nettsted der nesten om hva som helst. Å koble seg til dette innholdet, eller samle det til nyttige ressurser, er både en tjeneste for leserne dine og en utmerket måte å ta noe av trykket av deg selv.

I denne artikkelen skal vi snakke om hvorfor du kanskje vil dele tredjepartsinnhold, og diskutere de vanligste måtene å gjøre det på. Så introduserer vi noen nyttige WordPress-plugins som hjelper deg med å få jobben gjort. La oss komme i gang!

Bør du vurdere å dele tredjepartsinnhold?

WP RSS Aggregator: WPNewsDesk

Et flott eksempel er WP News Desk (drevet av RSS Aggregator Pro) som deler nyheter fra anerkjente WordPress-kilder på nettet.

Det er viktig å ha rikelig med originalt innhold på kvalitet på nettstedet ditt. Å dele dine egne unike ideer posisjonerer deg som en ekspert, og inkluderer for mye duplisert innhold på nettstedet ditt kan være problematisk for søkemotoroptimalisering. Det er imidlertid også veldig gunstig å referere og dele eksternt innhold ved siden av ditt eget arbeid.

Sourcing og deling av relevant tredjepartsinnhold er en smart idé av følgende grunner (og mer):

 • Det lindrer arbeidsmengden din – du kan ta med mer nyttig innhold på nettstedet ditt uten å måtte gjøre alt selv.
 • Å tilby eksterne kilder og sitater forbedrer troverdigheten til ditt eget innhold.
 • Du kan posisjonere deg selv som en kunnskapsrik autoritet ved å peke leserne til de beste stedene å finne informasjon.
 • Å dele andres innhold er en utmerket måte å fremme forbindelser og forhold på.

Hvis du aldri lenker til eller deler eksterne ressurser, mangler du muligheten til å bli en del av den større samtalen som allerede eksisterer online. Så prøv å finne en balanse mellom originalt og delt innhold som fungerer for deg.

Hvordan dele innhold med WordPress

La oss nå diskutere hvordan du faktisk begynner å dele tredjepartsinnhold. Det er mange alternativer der ute, og den beste tilnærmingen for du avhenger av nettstedet ditt, feltet og publikummet ditt. Det er mest sannsynlig at du vil bruke en kombinasjon av strategier.

Her er noen av de mest effektive tilnærmingene:

 • Enkel kobling. Det er enkelt å lage eksterne lenker i innholdet ditt, og lar deg gi sitater, sammen med ytterligere informasjon du ikke har tid (eller rom) til å dekke deg selv. Det er en grunnleggende strategi som alle kan dra nytte av.
 • Innholdssamling. Denne tilnærmingen bruker RSS-feeds for å automatisere prosessen med deling av innhold. Noe som igjen gjør dette til et raskt og enkelt alternativ. Du kan legge inn strømmer på nettstedet ditt for å hente inn og vise relevant innhold fra hele nettet. Dette gir leserne dine sanntidsoppdateringer om viktig informasjon og sparer deg for mye tid. ]
 • Innholdskurering. Curation er prosessen med å finne ressurser utenfor og presentere dem for leserne gjennom et blogginnlegg, nyhetsbrev, sosialt nettverk eller en annen metode. Du begynner med tredjepartsinnhold, men legger til din egen teft eller meninger. Det er kanskje det mest tidskrevende av disse alternativene, men kan gi mest mulig kontroll og potensiell verdi.

Alle disse tilnærmingene krever litt forhåndsarbeid. Heldigvis tilbyr WordPress mange verktøy som hjelper deg med å implementere strategier for deling av innhold.

Det er sant at noe av det beste med WordPress er at det er en plugin for omtrent hva du måtte ønske å gjøre. Det kan være vanskelig å finne den perfekte plugin-en, så nedenfor har vi samlet noen av de beste alternativene for innholdsinnsamling og aggregering for å dele tredjepartsinnhold.

1. WP RSS Aggregator

WP RSS Aggregator Plugin

Hvis ideen om innholdssamling intriger deg, er dette pluginen du kan sjekke ut. WP RSS Aggregator lar deg kombinere flere RSS-feeder og vise dem sammen på nettstedet ditt. Du kan velge kilder du tror vil være mest verdifulle, integrere dem i en hendig liste og la plugin gjøre resten. WP RSS Aggregator er et solid alternativ hvis du vil dele nyttig tredjepartsinnhold uten å bli skitten på hendene mens du gjør “manuelt” arbeid..

Nøkkelegenskaper

 • Importer og kombiner så mange RSS-feeder du trenger
 • Bruk en kortkode for enkelt å vise feedinnhold på nettstedet ditt
 • Sett forskjellige grenser for hvilket innhold som importeres, vises og lagres

Den grunnleggende versjonen av WP RSS Aggregator er gratis, men hvis du vil ha mange av de mer nyttige funksjonene (for eksempel å importere RSS-innhold som et innlegg, og vise utdrag og bilder fra feedelementer), må du kjøpe ett eller flere av det er premium tillegg.

2. Echo RSS

Echo RSS-importør / generator

Et annet alternativ er for oss Echo-plugin-en for å lage innlegg fra RSS-feeder, samt lage ditt eget ubegrensede antall tilpassede RSS-feeds for leserne. Denne pluginen tilbyr en enkel måte å samle innhold som er rettet mot publikum. Plugin kobles til offentlige RSS-feeder for å generere innlegg på din egen blogg, som du deretter kan bruke til å lage din egen RSS.

Nøkkelegenskaper

 • Bruker SimplePie API
 • Automatisk generere innlegg
 • Lag ubegrensede RSS-feeder

Det store problemet her er at innholdet egentlig ikke er unikt. Selv om det gir en enkel måte å tilby leserne nisjeinnhold (for eksempel kan du dele og lenke til de siste kryptotips fra forskjellige blogger på ditt eget utvekslingssted), vil jeg ikke anbefale å stole på det for alt innholdet ditt skapelsesbehov.

3. MyCurator

MyCurator-plugin

MyCurator-pluginen er litt unik. I stedet for at du oppgir kilder, kommer pluginen til deg artikler som den mener er relevante. Hvordan? Etter å ha etablert emnet, er du interessert i å finne ressurser for deg, ganske enkelt opp og ned i stemmeresultater pluginen gir. Basert på dine stemmer har MyCurator mål om å tilby målrettet innhold for artikkelen din som lager behov.

Nøkkelegenskaper

 • Smart innholdssamling via opp / ned-stemmer
 • Sett opp RSS- og kildevarsler
 • Spesifiser språket ditt

Du kan bruke MyCurator gratis for ett emne, men du må registrere deg for en premiumplan for mer enn det. Pro-planer er priset til $ 15 / mo for opptil 6 emner, og forretningsplaner til $ 30 / mo for ubegrensede emner.

4. Trykk Fremover

PressForward Plugin

PressForward er en gratis plugin du kan bruke til å designe et tilpasset sett med kilder for innholdssamlingen. Plugin fungerer med RSS-feeds, som mange andre alternativer på listen vår, samt med et bokmerke for bestemte kildesider. Men det som er unikt er at det er innebygde alternativer for attribusjon, automatisk viderekobling til original kilde og støtte for team (f.eks. Bidragsytere, redaktører eller andre brukerroller).

Nøkkelegenskaper

 • RSS, Atom-feed og bookmarklet sourcing
 • Integrer standardisert innhold
 • Lagre kuratert innhold som utkast
 • Legg til innholdsattribusjon eller viderekoblingen til kilden

Et morsomt faktum med denne 100% gratis (uten salg) plugin er at den vedlikeholdes av George Mason University. Det ble opprettet som en del av deres lignende navngitte PressForward-prosjekt, som tar sikte på å sentralisere digitale medier og skape innholdshubber.

5. Kurasjonssuite

Et bilde av pluginen Curation Suite.

Hvis innholdskurasjon er mer din stil, kan du ta en titt på Curation Suite. Denne omfattende løsningen legger til en sidefelt til redigeringsprogrammet for innlegg som lar deg søke etter eksternt innhold uten å gå noen vei. Den henter inn innhold fra en rekke kilder som fokuserer på nyheter, sosiale medier, bilder og videoer. Curation Suite er et ideelt verktøy for raskt å finne og organisere ressurser for å lage nyttige kuraterte sider eller innlegg.

Nøkkelegenskaper

 • Begrens søket til visse pålitelige kilder
 • Legg raskt til innhold i innlegget ditt gjennom en visuell redigerer
 • Dra nytte av snarveier som lar deg legge til noe innhold på nettstedet ditt, selv når du ikke er i dashbordet

Curation Suite er ikke billig – det vil koste deg $ 197 per år for et årlig medlemskap (eller $ 24 / måned hvis du foretrekker å gå den ruten). Imidlertid er det et perfekt alternativ for de som ønsker å bli seriøse når det gjelder å kurere innhold, og vil spare deg for mye tid og energi på lang sikt.

6. Flow Flow

Flow Flow Social Stream WordPress Plugin

Info & Last nedVis demonstrasjonen

Pluginsene som er oppført over, er gode på å samle innhold fra RSS-feeds eller kuratere tradisjonelt innhold. Men hva med sosiale medier? Det er her Flow Flow skinner. Med Flow Flow kan du trekke fra sosiale strømmer for å lage et responsivt rutenett med innhold som er relevant for leserne dine.

Nøkkelegenskaper

 • Responsiv layout med AJAX-lasting
 • Knapper og tellere på sosiale medier
 • Nettverks sorterings- og søkealternativer
 • Multisitekompatibel

Når det er sagt – gratisversjonen av Flow Flow støtter bare Facebook, Twitter, Instagram og Pinterest. Hvis du vil bruke en RSS-feed, blogginnlegg eller andre nettverk (Youtube, Soundcloud, Tumblr, osv.), Må du oppgradere til Flow Flow Pro. Men med tanke på at den er priset til en rimelig $ 35, vil jeg si at det er verdt investeringen.


Sourcing av innhold fra hele nettet er den perfekte måten å gjøre deg selv til en del av et bredere samfunn. Du vil styrke din troverdighet ved å dele nyttige ressurser, og du vil invitere andre til å dele ditt eget innhold til gjengjeld. I tillegg vil du kunne utvide nettstedet eller bloggen din raskere ved å legge til materiale raskere.

Har du noen tips for hvordan du kan finne fantastisk innhold du kan dele med leserne? Fortell oss om dem i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me