Hvordan forsikre deg om at WordPress-nettstedet ditt er utskriftsklart

Som webdesigner, utvikler eller nettstedseier er det sjelden at du trenger nettstedssidene dine for å bli skrevet ut. Imidlertid, hvis behovet oppstår og du må sende websidene dine til en skriver, vil du være sikker på at de ser like bra ut som på papir som på skjermene..


Hvis nettstedet ditt ikke er utskriftsklart, vil ikke bare sidene dine virke sammen på papir, men de kan også gjengis som et lavt trykk på papir. Det er tydeligvis ikke det du eller de besøkende vil se. Husk at ikke alle nettbesøkende leser nettinnhold på nettet.

I dette innlegget skal vi diskutere hvordan du lager et WordPress-nettsted trykt, slik at en hvilken som helst utskrevet side vises skarp og ordnet på papir. For det første, hva er behovet for en utskriftsklar webside?

Hvorfor gjøre WordPress-nettstedet ditt trygt?

Du kan med rette spørre deg hvorfor du trenger å gjøre nettstedet ditt trykt med tanke på at flertallet av Internett-brukere bruker digitale enheter for å surfe på nettet. Sannheten er at du ikke bør gjøre antagelser om hvordan folk leser innholdet på nettstedet ditt. Faktum er at flertallet av besøkende besøker innhold direkte på nettet, men det er bra å imøtekomme de få som kan skrive ut websidene dine. Og med tanke på at det ikke er mye arbeid å gjøre et nettsted trykt klart, er det liten grunn til ikke å gjøre det.

Generelt sett bør du imøtekomme alle mulige måter du får tilgang til innholdet ditt, inkludert utskrift. I hovedsak ønsker du å være klar for alt nettbesøkende kanskje vil bruke innholdet ditt til. Hvis en leser for eksempel finner et innlegg som er relevant for deres arbeid og bestemmer seg for å bruke det som et referansepunkt i en presentasjon, vil de trykke det ut. Du vet bare aldri hvem som vil besøke nettstedet ditt, og hvordan de vil bruke innholdet. Så hvordan kan WordPress-bloggen din gjengis med skarp klarhet både på digitale skjermer og papir?

Skriv ut klare WordPress-plugins

Som du kan forvente med WordPress-fikser, er det alltid en plugin til unnsetning. Å skrive din egen CSS for utskrift er kraftig, men det trenger litt planlegging, for ikke å snakke om de ekstra timene med å teste og fikse problemer som oppstår. Så hvis du ikke ønsker å få hendene skitne å skrive CSS, bare plukk opp en plugin for å gjøre jobben. Det er flere plugins du kan bruke, avhengig av kompleksiteten i bloggens layout. Her er noen få valg å vurdere:

Enkel sosial deling WordPress-plugin

lett sosial-aksje-for-wordpress

En av de mest populære plugins på CodeCanyon, Easy Social Share, er full av gode funksjoner som gjør det enkelt for leserne å dele bloggen din. Ikke bare inkluderer plugin-støtten for mer enn 20 store sosiale nettverk, men den inneholder også et nyttig Print-alternativ som du kan legge til ethvert innlegg eller side. Og fordi utskriftsknappen er inkludert i alle sosiale delingsknapper, er dette en rask og sømløs måte å legge til et utskriftsalternativ på nettstedet ditt.

Utskriftsvennlig og PDF-knapp Gratis WordPress-plugin

wordpress-print0friendly-pdf-knappen

Utskriftsvennlig og PDF-knapp oppretter utskriftsversjoner av websidene dine med et klikk på en knapp. Du kan deretter lagre sidene som PDF eller skrive dem ut på papir. Den støtter mer enn 20 språk og justerer automatisk språket slik at det samsvarer med brukerens språkinnstillinger. Plugin-en har mange andre funksjoner, og best av alt, du kan bruke den gratis (med annonser). Hvis du vil ha den annonsefrie versjonen, må du kjøpe abonnement.

WP Print Free WordPress Plugin

wp-print-plugin

Dette er en annen flott liten plugin som gjør WordPress-bloggen din trykkeklar uten problemer. Den har ikke så mange funksjoner som forrige plugin, men den har et respektabelt sett med innstillinger for å kontrollere sideelementer som skal skrives ut. På websiden viser den en enkelt utskriftsknapp som lar brukerne generere en utskriftsklar versjon av hvilken side de ønsker.

Tilpasset CSS for utskrift

Hvis du er komfortabel med koding, er CSS et godt utgangspunkt når du vil gjøre WordPress-bloggtrykket ditt klart. Å gjøre nettstedet ditt trykt klart innebærer faktisk å skrive noen CSS-stiler for å skjule eller vise elementer slik at de er klare på papiret. Hvis temaet ikke er utskriftsklart, eller du vil legge til tilpassede utskriftsstiler, må du først lage et barnetema, slik at du kan legge til din tilpassede CSS eller installere og aktivere favoritttilpasset CSS-plugin.

Alt du trenger å gjøre er å legge til dine tilpassede utskriftsstiler (CSS) for å gjøre websidene dine trykte og gjøre det enkelt også. Bare lag en erklæring, og skriv deretter stiler i den erklæringen slik:

@media print {
/ * dine utskriftsstiler * /
}

Erklæringen er et mediesøk som bruker de spesifiserte stilene for å kontrollere utseendet til websidene dine når de skrives ut .

Den andre metoden er der du legger alle utskriftsstiler i en egen CSS-fil. Dette er en renere og mer organisert måte å gjøre ting på, og er spesielt nyttig når du utfører vedlikeholdsoppgaver for bloggen din. Bare opprett en ny CSS-fil, skriv stiler (ikke glem å begynne med @media print erklæring, og last deretter inn den tilpassede utskriften CSS-filen i temaet ditt. Det du legger i stilfilen din er helt opp til deg, men i utgangspunktet vil du ta med alt du vil vises i utskriftsversjonen av bloggen din.

Her er noen generelle retningslinjer når du styler for trykk:

  • Det er noen deler som du ikke vil vises i utskriftsversjonen, for eksempel sidefeltet. I så fall når du bruker skjerm: ingen Hvis du vil skjule disse delene, må du sørge for å organisere de gjenværende blokkene slik at sidene dine ikke ser sammen når de skrives ut.
  • Bruk punkter for skriftstørrelser i stedet for målinger av em eller piksler, som er best for digitale skjermer. Skrivere fungerer derimot best med poeng.
  • Utskriftsversjonen av bloggen din skal bruke full bredde. På digitale enheter er det bra å begrense breddestørrelser, men dette ser ikke bra ut når det skrives ut på papir.
  • Fjern innhold i kommentarfeltet, spesielt hvis din er en veldig aktiv blogg.
  • Fjern navigasjons- og bunntekstinnhold (bare bruk skjerm: ingen på disse elementene). I de fleste tilfeller er tekstinnholdet på sidene dine alt som betyr noe i utskriftsversjoner, så det bør være hovedfokuset ditt når du skriver ut CSS..
  • Hvis du legger til det forrige punktet, bør du også vurdere å skjule alle bilder med mindre de er helt nødvendige for å forstå det relevante tekstinnholdet. Det er klart, alle andre interaktive medieelementer bør være skjult som standard, fordi de bare er rotete på papiret. Koblinger bør også fjernes fordi de er meningsløse på papiret.

WordPress.org har et fint eksempel på et utskriftsstilark som du kan bruke som referanse når du skriver ditt. Se det her.

Pakk inn

Å lage et nettsted trykt klart er ikke noe mange tenker på når de bygger sine nettsteder. Imidlertid er det viktig å designe for både nett og utskrift helt fra begynnelsen. Likevel, hvis du ikke gjorde dette og nå føler deg fast i et bind, er det ganske enkelt å fikse. Faktisk, gitt hvor enkelt det er å implementere utskriftsstilene i temaet ditt, burde de fleste – til og med WordPress-nybegynnere – kunne gjøre disse endringene selv, spesielt hvis du bruker en av programtilleggene som anbefales ovenfor.

Så planlegger du å gjøre bloggen din trykkeklar? Hvis du allerede har tatt disse tiltakene, hvordan gikk det da? Jeg vil gjerne høre alt om opplevelsene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me