WordPress Mobile Ready

Hvorfor lage en app i utgangspunktet, hører jeg at du spør? Apper er kanskje ikke veldig nyttige for markedsføring lenger, men de er ganske praktiske for kundene dine – og gir dem mer av et valg om hvordan de samhandler med nettstedet ditt. Med den fortsatte økningen av mobilt internett (flere mennesker nå får tilgang til internett via mobile apper enn stasjonære maskiner) blomstrer apper, ettersom de fleste ikke er i nærheten like vanskelig eller problematisk som mobile nettlesere.


Kostnadene og frustrasjonen for å bygge en har også gått langt ned. I gamle dager var mange bedrifter interessert i apper, men de fleste klarte ikke å bygge dem. Det var rett og slett for vanskelig. Eller kostbart (de fleste devs koster $ 100 per time)

Men heldigvis er ting annerledes nå. Du trenger ikke lenger mye penger eller kodingskunnskap for å bygge en kompetent app. Og enda bedre – du har alternativer. I dag skal vi se på:

  • Sørg for at WordPress-nettstedet ditt er mobil responsivt
  • Bygg (og koding) av din egen app med PhoneGap
  • Bruk et WordPress-plugin for å lage appen din (også kjent på den enkle måten)

En merknad om gratis appbyggere

I løpet av de siste årene har det dukket opp massevis av “gratis” alternativer for å bygge en app, men en av de mest pålitelige er Adobes PhoneGap Build. Når nettstedet deres annonserer, laster du bare opp HTML5-, CSS- og JavaScript-filene, og siden vil gjøre arbeidet med å sette dem sammen til en app som kan lastes ned umiddelbart. Det beste av alt er at den kan bygge tre samtidig for Android, Windows Phone 8 og iOS – og sparer deg for god tid.

Resultatet blir ikke noe for fancy. Faktisk er all denne metoden egentlig å skjule hjemmesiden din som en app. Når seeren banker på ikonet, blir de bare ført til det samme mobilnettstedet de ville se om de skulle få tilgang til det via telefonens nettleser. Så for at denne metoden skal være effektiv, må du ha et eksisterende nettsted som er optimalisert for mobilvisning.

1. Sørg for at ditt WordPress-nettsted har en mobil versjon

Hvis WordPress-nettstedet ditt ikke er optimalisert for mobile enheter, er det virkelig ingen vits i dette. Så optimaliser det! Selvfølgelig er det enklest å bare bruke et mobilt WordPress-tema som Total. Men hvis temaet ditt ikke reagerer, er det nok av plugins som kan hjelpe.

iThemes Mobile

iThemes Mobile

Info & Last ned

iThemes Mobile lar deg lage enkle, men effektive mobiltemaer basert på din nåværende nettsteddesign. Administrasjonspanelet lar deg tilpasse de fleste aspekter av utseendet deres uten å måtte rote med koden.

Enhver Mobile Theme Switcher

Enhver Mobile Theme Switcher

Enhver Mobile Theme Switcher er en grunnleggende plugin som vil oppdage enheten som brukeren bruker, og vise et spesifikt tema for den enheten. Så hvis du vil balansere flere temaer – ett for hvert mobil OS – kan du gjøre det på den måten.

WordPress mobilpakke

WordPress Mobile Pack Plugin

Endelig er det WordPress Mobile Pack, som tilbyr en rekke mobile plattformer på tvers av plattformer, brukergrensesnitt og temalternativer og enkel integrasjon med Google Analytics.

2. Bruk PhoneGap Build for å opprette en app

Adobe PhoneGap Build

Hvis du er teknisk erfaren og ønsker å få tak i, kan du bruke Adobe PhoneGap til å opprette en app for WordPress-nettstedet ditt. Adobe har en fullstendig trinn-for-trinn-guide i dokumentene sine, men her er en rask titt på trinnene du trenger å følge.

Trinn 1: Forberedelse

Forsikre deg om at du har en måte å teste appen din på hånden før du begynner. Du kan bruke nettleserens dev-verktøy for å imitere visninger av mobilenheter, eller prøve en tjeneste som CrossBrowser-testing. Men hvis du klarer det, er det best å ha en iOS og en Android-enhet for hånden.

Deretter må du gjøre det installer Adobe PhoneGap Build på datamaskinen din. Klikk for å laste ned Mac- eller PC-versjonen, og følg instruksjonene på skjermen. Adobe foreslår også å installere en gratis PhoneGap Developer App slik at du umiddelbart kan teste appen din mens du bygger.

Trinn 2: Lag din app

Bruk deretter PhoneGap-programmet til opprett appen din. Vær oppmerksom på – PhoneGap er basert på Cordova, så du trenger å ha forståelse for det for å faktisk kode appen din.

Velg fra et standard “Hello World” eksempel, Framework7, Push Notification, React Hot Loader eller Blank mal for å komme i gang. Da må du velge hvor på den lokale harddisken du skal jobbe med prosjektet ditt, og oppgi navn og ID. Når du er ferdig, vil PhoneGap oppgi en serveradresse du kan bruke til å se appen din.

For å se deg, trenger rotkatalogen din nøkkelfiler for at PhoneGap faktisk kan opprette appen din. Spesifikt mappene index.html (minimum), config.xml og underkatalog (den siste er operativsystemspesifikk).

Her er et eksempel rett fra PhoneGap-appen prosjektstruktur side:

PhoneGap-appens prosjektstruktur\

Du må også lage dine egne ikoner. Du kan selvfølgelig håndtere dette selv eller bruke et gratis online verktøy. IconsFlow er et flott verktøy for å hjelpe deg med å lage profesjonelle appikoner raskt ved å bruke forhåndsinnstilte bilder, fargealternativer, gradueringer, osv. Bare design ditt ikon, opprett en gratis konto og last ned filene dine. Hvis du allerede har et ikon, men trenger det endret størrelse på alle enheter og operativsystemer, er det gratis App Icon Maker kan gjøre akkurat det. Men hvis du gjør et raskt Google-søk, finner du at det er mange andre nettsteder, tjenester og apper å velge mellom for å lage et ikon.

Trinn 3: Test appen din

Når appen din er ferdig og klar til å gå, kan du teste den med PhoneGap Developer App som er installert tidligere. Sørg for å bruke serveradressen som ble oppgitt. Derfra kan du se appen din på mobilenheten din, feilsøke alle problemer, legge til rettelser, laste opp på nytt og gjenoppbygge til den er perfekt.

En viktig merknad: PhoneGap Builder kan bare fungere med iOS hvis du har blitt med i iOS Developer-programmet (som ble priset til $ 99 / år da denne artikkelen ble skrevet) og gitt sertifikatene dine. Med programmets programvare kan du faktisk bygge appen der selv. Men grunnen til at vi foreslår PhoneGap, er slik at du kan spare tid ved å gjøre alle tre samtidig – negere behovet for å gjøre noe separat. Så ja, du betaler for en rekke tjenester du kanskje ikke ender opp med å bruke, men hvis du vil ha appen din på noen iProdukter, har de deg over en tønne her.

3. Bruk alternative appbyggere for WordPress

I tillegg til iOS-verktøyene, er det mange andre appbyggingstjenester og plugins du kan bruke. Dette er betydelig enklere enn å bygge en app selv. Noen av dem vil også bygge (minst) en Android-app uten kostnad. Selv om du absolutt bør sjekke utviklerens hovedside for å være sikker.

AppPresser

AppPresser

AppPresser er den største, den mest populære og visstnok den første mobilappen Framework for WordPress. Det tilbyr full integrasjon: der de fleste appbyggere bare bruker en feed fra WordPress-nettstedet ditt, lar AppPresser deg bruke alle plugins, innlegg og sider. I tillegg oppdaterer den appen automatisk så snart du gjør endringer på nettstedet ditt. Den har full støtte for netthandel.

WPMobile-appen

WPMobile-appen

WPMobile App lar deg opprette både Android- og iOS-apper for nettstedet ditt. Selv om basistilleggsprogrammet er gratis, trenger du å betale for en livstidslisens for å opprette appen din (fra 79 € for ett appformat, eller 149 € for begge deler). Med WPMobile App vil du ha tilpasningsalternativer, gratis live-test, automatiske appoppdateringer, pushvarslingsstøtte, sosial integrasjon og premium-støtte (en velkomstfunksjon hvis du blir sittende fast).

MobiLoud

Mobiloud

Mens dyrere (starter fra $ 120 / mo), håndterer MobiLoud stort sett alt for deg (inkludert å sende appen din til App Store og Google Play), og dermed gjøre prisen ganske rimelig. Med MobiLoud tilbyr den endelige appen enhetskompatibilitet, enkel sosial deling, inntektsgenerering (via annonser eller abonnement), pushvarsler og mer. Og når tjenesten er sammenkoblet med pluginen deres (lenket over), kan du administrere appen din og skyve varsler fra WordPress.

Endelig er det en gjeng mennesker du kan betale for å gjøre det for deg. Imidlertid, med så mange enkle og rimelige måter å lage DIY, trenger du ikke egentlig å gå den veien for en grunnleggende app.


Det er mange måter å bygge en app på, og selv om den virker skremmende ved første øyekast, gjør metodene ovenfor den utrolig enkel. Bare sørg for at du har en god mobilnettsted til å begynne med, ok? La meg nå få det. Fikk jeg noe galt her? Er det andre metoder jeg burde vite om? Legg gjerne igjen dine tilbakemeldinger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me