Når du er i idegenereringsmodus før du faktisk setter deg ned og jobber på et nytt nettsted, er det lett å gå litt vill. Tross alt blir du møtt med en million forskjellige muligheter, og alle ser fantastiske ut. Det er fristende å kaste alt og kjøkkenvasken på et sted bare fordi du kan. Og selv om det ikke er noe galt med det på ditt eget lokalt-vert nettsted for å kjøre tester, er det sannsynligvis ikke en god tilnærming for kundesider.


Hvis jeg har lært noe om brukervennlighet på nettet, er det at mindre definitivt er mer. Og hvis du vil beholde besøkende på nettstedet ditt, må du tenke på sluttbrukernes opplevelse helt fra begynnelsen. Det betyr tilbake når du kommer på nettstedets konsept og grunnleggende layout. Brukeropplevelsen er noe som direkte påvirker hvordan besøkende samhandler med nettstedet ditt og bestemmer i stor grad om de vil holde seg lenge nok til å konvertere. Her er noen måter du kan sikre at fokuset ditt forblir på brukeropplevelsen i design- og utviklingsstadiene.

Tenk på nettstedinnstillingene dine

Selv om ikke alle klienter du noen gang får tenke nøyaktig som du gjør, kan det være nyttig å trekke fra personlige preferanser når du tenker på design av nettsteder. Tross alt, hvordan du føler deg når du ser på et nettsted, spiller en viktig rolle i hvordan du mottar innholdet. Det samme gjelder de ideelle besøkende. Noen få universelle preferanser inkluderer:

Skannbar tekst

Selv om du har mye å si, er det en dårlig idé å overbelaste besøkende med massevis av tekst. I hvert fall ikke tette blokker av det. Teksten må kunne skannes, og det er akkurat slik det høres ut: korte avsnitt, mange underoverskrifter og lister og bruk av bilder på hver side. Dette bryter opp tekstblokker som ellers kan føre til at besøkende glaser over.

White Space

Jeg har sagt det en gang, og jeg vil si det igjen: mindre er mer. Å bygge et brukervennlig nettsted betyr å tenke på dets generelle design og det inkluderer hvor du bestemmer deg ikke å plassere gjenstander. En sunn mengde hvit plass rundt tekst og bilder gir de besøkende litt pusterom. Det gjør dem også bedre for å behandle det de ser på og gjøre innholdet mer “skannbart.”

Fontvalg

google-fonts-wordpress

Jeg holder dette enkelt og greit: ikke bruk skrifter som er vanskelige å lese. Hopp over krøllete signaler og manus. Hold deg til enkle skrifter som er anerkjent universalt i alle nettlesertyper. Og hvis du vil gjøre det bra, og at de besøkende skal få en best mulig opplevelse, kan du integrere Google Font på nettstedet ditt. Dette gjøres enkelt gjennom WP Google-skrifter plugg inn.

Identifiserbare (og fungerende) lenker

Enkel nok: sørg for at lenker i kroppen til innleggene dine og andre steder er enkle å oppdage. De skal minst understrekes eller en annen farge enn brødteksten. På samme måte må du sørge for at alle koblingene fungerer. Noe av det mest frustrerende en besøkende på nettstedet ditt kan oppleve er en ødelagt lenke, så ikke la det skje! De Broken Link Checker plugin kan bidra til å forhindre dette og sørge for at når en bruker klikker, kommer hun til det tiltenkte målet ditt.

Forskning på industrien

Et annet aspekt ved brukervennlighet du må ta hensyn til er bransjens relevans. Dette har like mye med design å gjøre som de foregående attributtene, men veier mye tyngre på forventning enn noe annet. Besøkendes forventninger varierer fra bransje til bransje, og du må være oppmerksom på disse tingene fra start.

La oss for eksempel si at du bygger et nettsted for en eiendomsmegler. En potensiell besøkende på eiendomsmeglerens side vil forvente at nettstedets tema ser ut på en bestemt måte, og at det inkluderer visse funksjoner som MLS-tilkobling, virtuelle turer og så videre. Selv om du ikke alltid trenger å holde deg “inne i boksen” med tanke på designestetikk, er det viktig at du inkluderer de aktuelle funksjonene som er knyttet til en bestemt bransje på nettstedet. Ellers står du på å forvirre besøkende i beste fall, og fremmedgjør dem i verste fall.

Tenk på navigasjonen

Et brukervennlig WordPress-nettsted vil ha enkel å finne og bruke navigasjon. Som sådan bør du ikke prøve å bli for kreativ med hvordan du håndterer menyer. Nedtrekksvinduer som faller ned i enda flere nedtrekksdeler, vil ikke gjøre deg til noen venner. Menyer som er bortgjemt et sted, vil gjøre at besøkende jobber unødvendig hardt for å få tilgang til innholdet ditt. Dette er ikke noe du vil gjøre. Plasser i stedet navigasjonsmenyer på et fremtredende sted – vanligvis på toppen av siden eller på venstre side.

Du bør også sørge for at nettstedet ditt har en lett tilgjengelig søkefelt. Igjen, ikke gjør det vanskeligere enn det må være for de besøkende å finne innholdet de leter etter.

google-sitemap

Til slutt, sørg for at nettstedet ditt har et nettstedskart. Selv om dette ikke nødvendigvis vil påvirke brukeropplevelsen, vil det gjøre nettstedet enklere å lese av søkemotorer, noe som hjelper det å rangere høyere, og igjen oppmuntrer til mer trafikk. De Google Sitemap plugin er et godt valg fordi det gjør det veldig enkelt å lage et områdekart for Google Webmaster Tools.

Vurder enhetene som er brukt

En sentral komponent i brukervennligheten innebærer å erkjenne at folk får tilgang til nettstedet ditt fra forskjellige enheter. Ved å velge et responsivt tema, vil du takle dette problemet i ett tilfelle. På denne måten vil du være sikker på at nettstedet vil se ut som du hadde tenkt på smarttelefoner, nettbrett og stasjonære datamaskiner. Navigasjonselementer vil alltid være over folden for enkel tilgang, og knappene vil være passende størrelse for enheten der den blir sett på. Bildene justeres for å passe til skjermen for hånden. Responsen er veien å gjøre for å gjøre nettstedet ditt så vennlig som mulig for brukere.

Optimaliser for hastighet

tinypngHvor raskt sidene på nettstedets belastning også har innvirkning på den generelle brukervennligheten. For eksempel, hvis et nettsted laster langsomt, men en besøkende allerede vet nøyaktig hva han trenger å klikke på for å komme dit han trenger å gå, vil den besøkende slutte å bli veldig frustrert i mellomtiden. Så bruk litt sunn fornuft. Unngå bilder som er enorme og / eller komprimerer dem ved hjelp av et verktøy som TinyPNG og Smush. Disse verktøyene vil redusere størrelsen på bildefiler betydelig.

For å redusere belastningstidene overalt, kan du bruke en cache-plugin som W3 Total Cache for å få fart på ting også.


Mange av tipsene som er skissert over er standard beste praksis for nettet du bør bruke uavhengig av plattformen du bygger et nettsted på. WordPress CMS gjør det imidlertid enkelt å lage et mer brukervennlig nettsted takket være noen av dets iboende kvaliteter og muligheten til å utvide funksjonene gjennom plugins. Og å kunne tilby en jevnlig brukervennlig opplevelse er garantert at du gjentar kunder og henvisninger.

Hvilke attributter forbinder du med nettsteder du vurderer som brukervennlige? Hva er must-haves, etter din mening? Hvis du tror at jeg savnet noe eller bare ønsker å tilby dine to øre, kan du gjerne gjøre det i kommentarfeltet. Vi er alltid ivrige etter å høre hva du har å si!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me