Hvordan finne din blogg nisje med WordPress

Som ny blogger er du kanskje litt usikker på hvordan du kommer i gang. Spesielt hvis du ønsker å få et stort publikum eller tjene inntekter fra bloggen din, kan du lett bli overveldet av antall beslutninger du må ta, for eksempel hva du skal skrive om.


Før du lager sitt første innhold, eller velger det perfekte WordPress-temaet, starter enhver vellykket blogger med å bestemme seg for bloggens formål og nisje. Å ha et definert emne gir innholdet ditt et tydelig fokus, og hjelper deg å målrette mot riktig målgruppe.

I dette innlegget vil vi diskutere viktigheten av å ha en nisje, og skissere noen måter å finne bloggens fokus på. Til slutt vil vi også introdusere noen verktøy som kan hjelpe deg med å lage fantastisk innhold for bloggens nisje. La oss hoppe inn!

Hva er bloggen din (og hvorfor er det viktig)?

Når det gjelder blogging, er din nisje fokuset eller hovedtemaet for bloggen din. Den beskriver hva innholdet ditt handler om, og kan være så bredt eller spesifikt som du ønsker. For eksempel, delish er en blogg som dekker generelle oppskrifter, kulinariske anmeldelser og nyheter, underholdende tips og mer:

skjermbilde av delish.com

Easy Veggie Kitchen , derimot, er en blogg som er spesielt fokusert på å lage mat og spise et (hovedsakelig) plantebasert kosthold:

Easy Veggie Kitchen

Begge nettstedene passer godt inn i matnisje. Imidlertid er den ene veldig bred (kjører spekteret fra oppskrifter til valg av kjendismat), og den andre fokuserer på et mindre aspekt av det overordnede emnet.

Det er mulig å opprette en blogg med flere nisjer, men denne typen nettsteder er vanskelig å kjøre, og vi anbefaler mot det med mindre du har god bloggingerfaring. For de fleste er det å holde seg til en nisje per blogg en mye smartere strategi, siden det vil hjelpe deg å tiltrekke et konsistent publikum som bryr seg om emnet ditt. Med det i tankene, la oss snakke om hvordan du bestemmer ditt fokus!

Du lurer kanskje på hvordan du velger riktig nisje for bloggen din. Heldigvis er det noen få enkle trinn du kan ta for å få ballen til å rulle.

Trinn 1: Spør deg selv hva du er lidenskapelig opptatt av

Før du går inn i en blogg nisje, bør du vurdere hva du brenner for. Siden du vil være ansvarlig for å lage konsistent innhold om det emnet, bør det være noe du er interessert i og har mye å si om. Dessuten vil blogginnleggene dine høres mer autentiske ut og mindre som en salgsstrategi når du brenner for temaet ditt.

Derfor kan du starte med å lage en liste over dine lidenskaper, interesser og hobbyer. Fokuser deretter på de du har noe unikt å si om, og som du tror du kan skrive om i mange år fremover. Det kan også være lurt å vurdere målene dine på dette tidspunktet. Hvis du planlegger å tjene penger på bloggen din, for eksempel, må du være sikker på at nisjen din er lønnsom (mer om dette på et øyeblikk). Alternativt kan du være ute etter å øke bevisstheten om et problem, eller dele pedagogisk informasjon. Uansett hva du vil fra blogging, skal din nisje kunne tilby det.

Trinn 2: Begynn å generere innholdsidéer for din nisje

Når du har en potensiell nisje i tankene, er det på tide å finne ut om du kan komme med kvalitetsinnhold for det. Dette trinnet vil også hjelpe deg med å begynne å begrense fokuset, spesielt hvis du ser på et sammensatt emne. Bruk din egen eksisterende kunnskap og online ressurser til å generere noen potensielle innholdsidéer. Her er noen tips:

 • Les andre blogger og nettsteder om det potensielle emnet ditt. Å se hvordan andre nærmer seg lidenskapen din kan inspirere deg, og du kan identifisere nye tilnærminger som eksisterende bloggere ikke har vurdert.
 • Gjør søkeordundersøkelser for å se hva folk leter etter i søkemotorer. Hvis folk ikke søker etter informasjon om din nisje, vil det være vanskelig å tiltrekke seg et publikum. Er du usikker på hvor du skal begynne? Bruk denne guiden for hvordan du kan tenke på gode bloggideer for å spikre gode ideer ved hjelp av kommentarer, sosiale medier, nøkkelord, idédugnad og mer.
 • Finn en liten nisje innen et større felt eller fag. Eksemplene på matbloggen ovenfor viser hvordan et bredt tema som mat kan låne seg til en mindre nisje. Hvis emnet du er interessert i virker for stort, kan du prøve å finne et mindre emne å fokusere på.

Når du er trygg på at du har et stort utvalg av innholdsidéer å hente fra, er det på tide å bestemme hvor lønnsom din nisje vil være.

Trinn 3: Bestem din nisjens inntjeningspotensial

Som vi nevnte tidligere, hvis du planlegger å tjene penger på bloggen din, må du være sikker på at din nisje har inntjeningspotensial. Det er en rekke måter å finne ut av dette. Vi anbefaler at du følger disse trinnvise instruksjonene for å analysere hver nisje du vurderer:

 1. Bruk Googles Nøkkelordplanlegger å oppdage volum og trender for søkeordene dine. Etter å ha søkt i en rekke nøkkelord, bruk alternativet “Få søkevolum” for å se statistikk inkludert gjennomsnittlig månedlig søk. På samme måte kan du bruke Google Trender i tillegg til å se om søkeordene dine for tiden er populære.
 2. Finn ut hvor populært emnet ditt er, ved å se etter aktive blogger og nettsteder. Tenk på bloggene du konsekvent har besøkt for å lese om favorittemnene dine. Er de fremdeles i gang? Noen blogger publiserer til og med uttalelser hver måned eller kvartal, slik at du faktisk kan se om de gir overskudd.
 3. lese fora og oppslagstavler relatert til lidenskapen din. Reddit er et spesielt flott forum da de har tavler for stort sett alle temaer som kan tenkes. Men hvis du brenner for noe, besøker du sannsynligvis allerede relevante fora (for eksempel besøker mange WordPress-brukere regelmessig StackExchange og Envato forum).
 4. Kryss av sosiale medier hashtags og fan-sider relatert til emnet ditt. Se om folk er interessert og snakker aktivt om din nisje og / eller nøkkelord.
 5. Viktigst – er der tilknyttet potensial? En av de raskeste måtene å tjene penger på bloggen din er ved å legge til tilknyttede lenker til anbefalte produkter eller tjenester som er nevnt i innleggene dine. Registrer deg for programmer som ShareASale,CJ-tilknyttet Til og med Amazon for å finne hundrevis av produkt- og tjenestetilbud relatert til din nisje (bare husk å følge alle disse FTC retningslinjer når du bruker tilknyttede lenker).

Jo flere av disse mulighetene som viser positive resultater, jo mer sannsynlig er det at du tjener penger på å opprette en blogg i den nisjen.

Ved å kombinere dette trinnet med de to foregående, bør du være i stand til å bosette deg på en nisje du brenner for, gir god plass til unikt innhold og har et visst inntjeningspotensial. Dette er selvfølgelig bare begynnelsen. Nå som du har en nisje i tankene, la oss snakke om hvordan du lager fantastisk innhold for det.

Sentrale verktøy for å optimalisere nisjeinnholdet i bloggen din

Hvis du vil lykkes i din valgte nisje, må innholdet være begge deler verdifull til leserne og optimalisert for søkemotorer. Den beste måten å optimalisere innholdet ditt på er å sikre at det er av høy kvalitet, og å bruke effektive søkeord. Heldigvis er det noen få verktøy som kan hjelpe deg med dette.

Skjermbilde av google nøkkelordplanlegger

Googles nøkkelordplanlegger, er for eksempel et gratis verktøy som lar deg søke etter relaterte nøkkelord basert på nisjeens emne. Den viser også søkevolum, for å hjelpe deg med å bestemme hvilke emner som er populære. Alt du trenger å gjøre er å gå inn i nisjeemnet ditt, og generere en liste over nøkkelord.

Ved hjelp av disse nøkkelordene, kan du begynne å komme med innleggsideer ved å bruke Hubspots Blog Ideas Generator:

skjermbilde av hubspots bloggideegenerator

Dette er et annet gratis verktøy som, når det kombineres med søkeordene dine, kan hjelpe deg med å lage optimaliserte innleggstitler. Bare skriv inn nøkkelordene dine, og klikk deretter Gi meg bloggideer! å generere potensielle overskrifter.

Selvfølgelig er det også mange WordPress-plugins som er designet for å hjelpe deg med å lage fantastisk innhold. Verktøy som disse kan sikre at nisjeinnholdet ditt er relevant, nyttig og optimalisert for søkemotorer. Her er noen guider som kan hjelpe deg.

 • Bygg en redaksjonskalender i WordPress (og bruk den faktisk). En redaksjonskalender er en flott måte å holde deg oppdatert på og organisere forskjellige forfattere. Heldigvis gjør WordPress enkelt å lage og planlegge innlegg ved hjelp av disse fantastiske edikortiale kalenderpluginene.
 • Lær hvordan du organiserer innhold på WordPress-nettstedet ditt. Å skrive flott innhold er bare en del av det som gjør en blogg populær. Øk lesertallet og engasjementet med disse tipsene og verktøyet for å organisere blogginnholdet.
 • Kildes og del relevant innhold på WordPress-nettstedet ditt med nyttige verktøy. Å vri innhold fra bunnen av er bare en måte å legge til verdifull informasjon på nettstedet ditt for lesere. Et annet alternativ er å samle og dele fantastisk innhold fra hele nettet, og med disse tre programtilleggene kan du raskt og enkelt legge til strømmer til ditt WordPress-drevne nettsted i dag..

Når du er en ny blogger, er det viktig at du starter med det rette grunnlaget. Å vite nøyaktig hva din nisje er er langt i retning av å hjelpe deg med å bygge bloggen din, finne publikum, generere relevant innhold og tjene penger på nettstedet ditt (hvis aktuelt).

Har du spørsmål om å finne en nisje til den nye bloggen din? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me