WordPress-plattformen brukes av enkeltpersoner og organisasjoner over hele kloden for hosting av dynamisk webinnhold. Du er kanskje ikke engang klar over det, men en stor del av populære blogger, nyhetssider og blogger kjører på WordPress. Dette populære CMS (content management system) gir et rammeverk for å jobbe med tekst, bilder og video.


Hvor populært er dette innholdsstyringssystemet (CMS)? Så populært at det står for omtrent 30% av ALLE nettsteder på internett.

Hver installasjon av WordPress begynner med et tema. Temaer kontrollerer utseendet og følelsen på et nettsted gjennom stilark som definerer farger, skrifter og grenser for websider. Du kan bla gjennom populære WordPress-temaer på nettet, noen av dem er gratis mens andre krever kjøp.

Men hva skjer når du vil installere eller endre temaer og WordPress begynner å kaste av feil eller ikke fungerer riktig? Sjekk tipsene nedenfor for å finne feilsøkingsforslag.

1. Migrer trygt

Migrer til nytt tema trygt

Hvis du nylig har byttet fra et WordPress-tema til et annet, eller planlegger å gjøre det i løpet av en nær fremtid, bør du forvente noen humper i veien. Overføring mellom temaer kan innebære en hel del konfigurasjonsendringer som kan kreve litt feilsøking.

Til å begynne med, sørg for at du leter etter nye temaer fra en anerkjent kilde. Vi anbefaler nettsteder som den offisielle WordPress-katalogen, ThemeForest, elegante temaer, etc. Unngå å søke etter og laste ned ulovlige “gratis” kopier av premium-temaer. Disse nettstedene kan tilby temaer som enten utilsiktet eller målrettet inkluderer feil eller andre kjente sikkerhetsproblemer.

Før du fortsetter, må du ta en fullstendig sikkerhetskopi av det gamle nettstedet og temaet ditt før du starter en migreringsaktivitet (selv om det er mange andre tips du kan bruke for å trygt endre WordPress-temaet).

Når du er klar til å bytte til det nye temaet, logger du på WordPress-administrasjonskonsollen og naviger til “Utseende” -fanen. Klikk på “Aktiver” -knappen ved siden av ønsket tema. Merk at en migrering kan ta betydelig tid og kan oppdateres i trinn.

2. Oppdater koblinger

Oppdater og lagre permalinks

Når du installerer et nytt tema på WordPress-nettstedet ditt, kan det inneholde konfigurasjonsendringer til hvordan undersidene dine administreres. Dette kan resultere i et nytt URL-format som kan forårsake feil for de besøkende.

For å lindre URL-problemet, gå inn i administrasjonskonsollen og bruk fanen Innstillinger. Gå deretter til Undermenyen “Permalinks”. Bla ned og klikk “Lagre endringer” for å skylle permalinkene dine. Dette bør oppdatere alle nettadressene til sidene dine slik at de kobles riktig sammen.

3. Kjør temaoppdateringer

For å holde din personlige datamaskin og smarttelefon lykkelig og sunn, må du kjøre periodiske programvareoppdateringer. Disse kan omfatte en kombinasjon av nye funksjoner og sikkerhetsforbedringer eller oppdateringer. Hvis du hopper over en oppdatering, kan du være sårbar for et nettangrep.

Det samme scenariet gjelder for WordPress-verter og temaer. Hvis en sikkerhetsfeil er til stede i temaet ditt, kan hackere kanskje infiltrere back-end-systemene og potensielt eksponere sensitiv informasjon. Utviklere oppdaterer stadig temaene sine for å forbedre ytelsen og låse sikkerhetsproblemer.

Når en ny oppdatering for ditt WordPress-tema blir tilgjengelig, vil du se en varselboble på administrasjonskonsollen. Gå til fanen Oppdateringer under Hjem og bekreft beslutningen om å flytte til en ny versjon av det valgte temaet. Enkelte temaer støtter også automatisk oppdateringskontroll og installasjon. For eksempel, hvis du bruker et tema du kjøpte fra Themeforest, er Envato Market-pluginen et absolutt must. Denne plugin gjør det enkelt å installere og oppdatere alle Envato-tema- og plugin-kjøp fra WordPress-dashbordet.

Hovedpoenget er å bare installere den nyeste versjonen av et tema, eller du kan støte på feilmeldinger angående inkompatibilitet med enten WordPress-plattformen, plugins eller begge deler.

4. Kontroller nettstedinnstillinger

Sjekk nettstedinnstillinger

Når du jobber med et komplekst tema som er tilpasset i det siste, kan det være utfordrende å få WordPress-miljøet til å koble riktig med domenenavnet ditt. Et nettstedets domene er den primære nettadressen som brukes for besøkende å få tilgang til, noe som betyr at .com- eller .net-adressen.

Å kjøre en WordPress-forekomst gir deg ikke automatisk tilgang til et domenenavn. Du må skaffe en via en nettregistrator. Når transaksjonen er fullført, kan du instruere domenenavnet til å peke til WordPress-nettstedet ditt.

Hvis du har problemer med WordPress-temaet ditt og sliter med å navigere det gjennom en nettleser, kan du starte med å åpne administrasjonskonsoll og gå til den generelle “Innstillinger” -menyen. Derfra blar du ned til delen der du definerer hvilke nettadresser som skal brukes.

For feltet “WordPress Address” må du forsikre deg om at du har skrevet inn riktig URL eller IP-adresse som peker til din primære WordPress-server. Hvis du bruker en skybasert hostingleverandør, bør denne informasjonen gis til deg. I feltet Nettstedsadresse skriver du inn domenenavnet du vil koble til nettstedet. Sørg for å ta med “http: //” (eller enda bedre “https: //” hvis du har lagt til SSL for WordPress) på begynnelsen av adressen.

5. Gjennomgang av plugin-bruk

Gjennomgang av plugin-bruk

Når du får problemer med å feilsøke et problem med et WordPress-tema, kan det være et nyttig skritt å se på plugins. Plugins er små skript eller verktøy laget av programvareutviklere som kan legges til ditt WordPress-nettsted med et enkelt klikk. De legger ofte til nyttige funksjoner, men kan også komplisere konfigurasjonen av et tema.

For eksempel kan du installere en plugin som legger til støtte for å kommentere blogginnleggene dine. Som en del av installasjonsprosessen vil det bli gjort nye tilpasninger til det eksisterende temaet ditt for å kunne vise kommentarene i samhold med resten av nettstedet. Du kan oppleve at plugin-en har en uventet innvirkning på andre deler av WordPress-installasjonen.

For å begrense kilden til et problem, må du først deaktivere alle plugins på nettstedet og deretter aktivere dem én om gangen. Når du har bestemt hvilken plugin som har skylden for problemet, må du se etter programvareoppdateringer fra administrasjonskonsollen for å løse problemet. Det kan hende du må ende opp med å måtte kontakte utvikleren hvis det fremdeles er et problem. Avhengig av om de kan hjelpe eller ikke, kan det hende du må avinstallere pluginen helt fra nettstedet ditt.

TIPS: For å unngå pluginfeil, må du sørge for at du ikke installerer flere plugins for samme formål. Etter vår erfaring oppstår de fleste plugin- og temakonflikter på grunn av duplikatfunksjonalitet. Hold deg til ett programtillegg per funksjon du vil legge til på nettstedet ditt. Flere seo-plugins, premium glidebrytere eller sidebyggere vil bare forårsake problemer.

6. Fremskynde ytelsen

Ofte kan du installere et WordPress-tema og oppdage at hastigheten og ytelsen til nettstedet ditt påvirkes negativt. Dette kan skyldes hvordan temaet laster inn ressursene sine før det vises innhold i den besøkende nettleseren.

Det er viktig å ta et skritt tilbake og vurdere hvordan du er vert for nettstedet ditt. Å administrere en lokal installasjon av WordPress kan være mer problemer enn det er verdt. Hvis du gjør det, vil du tvinge deg til å vedlikeholde fysisk maskinvare og aktivere et raskt nok nettverk til å håndtere all trafikken du forventer.

I følge hastighetstesting utført av Hosting Canada på mer enn 1000 nettsteder i USA og Canada, var gjennomsnittlig lastetid fra 226ms til 2850ms. Det er klart at du vil være i den lave enden av det. Bruk dette gratis verktøyet for å sjekke nettstedets hastighet. Hvis det er dårlig, kan du vurdere å bytte vertskap.

Er du usikker på hvor du skal begynne? Det er mange lister og artikler som dekker det beste WordPress-hosting, men nummer 1-valget her på WPExplorer er WP Engine. Det er det vi bruker (sammen med Cloudflare) for å få rasende hastigheter og en perfekt 100 poengsum i Google PageSpeed ​​Insights.

Å bytte til en vert WordPress-plattform eliminerer ytelsesproblemer på nettstedet ditt, samtidig som du sparer penger. Nettstedet ditt vil ligge i skyen og kjøre på virtualisert maskinvare i et større datasenter.

En stor fordel med sky-hostede WordPress-nettsteder er fleksibiliteten til raskt å skalere opp til etterspørselen. Hvis WordPress-temaet ditt krever tunge ressurser ved hvert besøk, kan skyleverandøren din automatisere levering av nettverk og serverkraft når det er nødvendig.

Men ikke bare slutte med bedre WordPress-hosting. Det er mange andre tips og triks du kan prøve å få fart på WordPress. Det kan være lurt å vurdere å legge til et CDN, knuse bilder, begrense postrevisjoner eller bare velge et bedre WordPress-tema også. Disse kan alle bidra til å redusere sidetidens lastetid drastisk.

7. Kontroller om det er hurtigbufring

WP Engine Cache

Du vil merke at når du migrerer til et nytt WordPress-tema eller foretar en tilpasning til det eksisterende, kan det ta lang tid å endre disse endringene i dine egne nettlesertester. Dette skyldes en prosess kjent som cache. Nettlesere vil lagre visse data lokalt slik at de kan lastes raskere i fremtiden.

Når det gjelder et WordPress-tema, vil nettlesere typisk bufret stilsheetinformasjon som skrifter, farger og oppsett, siden disse elementene endres sjeldnere enn tekst- og bildeinnholdet på sider. Men hvis du planlegger å gjøre et stort sett med endringer i WordPress-temaet ditt, kan det være lurt å vurdere å tømme eller midlertidig deaktivere nettleserbufferen. Avhengig av hvordan du har lagt til hurtigbufring til WordPress-nettstedet ditt, er det noen forskjellige måter å gjøre dette på.

Tøm hurtigbufferen din

Det første trinnet ditt bør være å tømme (eller “rense”) databankbufferen. Hvis du bruker hosting som WP Engine, kan du enkelt tømme siden, CDN og objektbufferen fra WordPress-oversikten. Dette alternativet er under WP Engine> General Settings. Bare klikk på “Purge All Cache” -knappen.

Hvis du bruker en hurtigbufring-plugin, må du finne innstillingene for plugin-modulen for å tømme hurtigbufferen. For eksempel kan brukere av WP Super Cache gå til Innstillinger> WP Super Cache og bruke “Delete Cache” -knappen.

Deretter, hvis du bruker en tredjeparts CDN, må du også tømme denne cachen. Hvis du for eksempel bruker Cloudflare, logger du bare på kontoen din. Klikk deretter på nettstedet ditt og deretter på “cache” -alternativet i navigasjonsmenyen. Klikk på knappen for å “rense alt.” Vent i omtrent 30 sekunder, og nettstedet ditt og CDN skal være klare til å buffer alle sidene på nytt med endringene dine.

MERK: Selv om du kan deaktivere hurtigbufring fullstendig (enten via en cache-plugin eller en CDN), anbefaler vi bare å tømme (eller slette) manuelt når du gjør endringer. På denne måten kan du forhindre at nettstedets hastighet og ytelse faller.

8. Gå tilbake til et kjernetema

Når alt annet mislykkes, kan du vurdere å gå tilbake til WordPress-nettstedet til et grunnleggende tema. En uten komplekse tilpassede temaer eller plugin-baserte tilpasninger. Dette er den mest effektive metoden for temaproblemer som du ikke kan løse ved å bruke de andre tipsene som er beskrevet i denne artikkelen. Tenk på det som å starte på nytt med et blankt lerret.

Ofte oppstår problemer som følge av feil kodede tilpasninger eller fra plugin-konflikter (som nevnt før). Den beste måten å unngå dette på er å velge et tema som tilfredsstiller dine behov fra start. Trenger du sosiale lenker i overskriften? Så sørg for at temaet du velger inkluderer den funksjonen. Vil du ha en portefølje? Forsikre deg om at temaet du velger inkluderer en portefølje av tilpasset innleggstype innebygd.

Trenger du litt hjelp til å velge et tema? Her er en liste over noen av de beste tilgjengelige WordPress-temaene. De fleste er fleksible temaer med flere formål, noe som gjør at de passer godt for de fleste nettnisjer.

Bunnlinjen

Takket være en mengde tilpasningsalternativer og en “plug and play” -filosofi, har WordPress brakt verden av nettsteddesign innen rekkevidde for alle (nesten) som er i stand til å slå på en datamaskin og navigere til internett. Ulempen med dette er at mange ikke-tekniske mennesker bygger nettsteder. Men det er ikke nødvendig å bli frustrert når programvaren ikke oppfører seg ordentlig.

Heldigvis, som vi har prøvd å påpeke i denne artikkelen, hvis du holder deg rolig og bare følger en trinnvis strategi, er det en god sjanse for at du vil være i stand til å fullføre grunnleggende oppgaver som å installere eller endre temaer med hell. Takk for lesingen og lykke til!

Ser du etter flere feilsøkingstips for temaer? Her er 10 vanligere WordPress-temaproblemer, pluss hvordan du løser dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me