Hvordan få mest mulig ut av blogginnlegg for små bedrifter

Ryktene sier at WordPress-brukere publiserer rundt 70 millioner blogginnlegg hver måned. Betyr dette at du bør bli med dem så snart som mulig og begynne å blogge selv?


Helt sikkert. Å ha din egen blogg kan faktisk gi flere fordeler for bedriften din. I hovedsak er det et rimelig alternativ å ha en nettetilstedeværelse som gir deg mange muligheter til å dele din innsikt, nå målgruppen og konvertere besøkende til kunder. Og den beste delen? Med kraftige Content Management Systems som WordPress er det nå enklere enn noen gang å kjøre din egen blogg (faktisk er det derfor WordPress er perfekt for enhver liten bedrift der ute).

Den dårlige nyheten er imidlertid at det bare å sette opp en blogg ikke vil være nok til å få mest mulig ut av potensialet. Heldigvis har vi noen tips som kan gjøre deg om til en vellykket blogger på kort tid. La oss begynne!

1. Gear opp

Begynn å blogge

Å starte en blogg kan virke som en ganske grei beslutning å ta, spesielt gitt fordelene med WordPress-blogging. Likevel kommer denne beslutningen med noen få andre viktige valg – for eksempel å velge riktig CMS og ekstra verktøy eller integrasjoner som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av blogginnleggene dine.

Hvordan kan du gjøre denne prosessen enklere? Begynn med et enkelt, populært CMS. Tar man i betraktning det 35,7% av alle nettsteder på internett drives av WordPress. Det er definitivt en av de mest populære (og likte) løsningene der ute. I tillegg kan du enkelt sammenkoble det med andre populære blogg-plugins – for eksempel Google Analytics, e-postmarkedsføringsprogramvare eller SEO-verktøy.

På samme tid bør du heller ikke overse utformingen av bloggen din og kvaliteten på det visuelle du skal inkludere i innleggene dine. De burde alle være tiltalende nok til å gjøre bloggen din hyggelig å lese. Heldigvis, når du først velger WordPress, kan du enkelt velge det beste WordPress-temaet for bloggen din og gjøre noen få justeringer for å gjøre den mer “din”. Da vil gratis arkivfotoer og verktøy for online design av design redde deg når du leter etter passende bilder for alle innleggene dine.

2. Sjekk konkurransen

ahrefs SEO Tools & Resources Premium Abonnement

Som allerede nevnt, det er millioner av blogger der ute. Under slike omstendigheter er det ikke det enkleste å få bloggen fra bakken og tiltrekke besøkende – spesielt hvis du ikke vet hvem du har det imot. Noe som absolutt kan hjelpe er å ta deg tid til å undersøke konkurrentene dine grundig. Mange av dem kan være erfarne bloggere, men det trenger ikke nødvendigvis å være en dårlig ting. Du bør tenke på det som en mulighet til å lære av deres feil. Hvordan kan du få mest mulig ut av denne muligheten?

Til å begynne med, prøv å identifisere bloggene som gir best resultater. Så, se etter mønstre – hvilke blogginnlegg ser ut til å være de mest vellykkede? Hvorfor? Er det noe du kan legge til temaene som tiltrekker flest lesere? Ideen her er å finne din egen nisje og en spesifikk vinkel som kan skille bloggen din fra konkurransen.

Ikke bekymre deg hvis du sliter med konkurrentanalyse, eller hvis det tar for mye tid å gå gjennom alle bloggene der ute. Hvis det er tilfelle: bare prøv å eksperimentere med verktøy som SEMrush eller Ahrefs. Det minste de kan gjøre for deg er å gi deg et sett med relevante nøkkelord som fører trafikk til konkurrentene og spesifikke sider som rangerer høyt for dem.

3. Invester tid i dine egne blogginnlegg

Beste WordPress-plugins for å forbedre bloggsidene dine

Dette bør være en selvfølge, men du får definitivt ikke mest ut av blogginnleggene dine hvis kvaliteten i utgangspunktet er lav. Det er minst et par ting du må ta vare på når du blogger – og å holde et øye med konkurransen er bare begynnelsen.

Først av alt: søkeordoptimalisering. Heldigvis kan de ovennevnte verktøyene også hjelpe deg med å finne setninger som potensielle kunder kanskje søker etter, og er relativt enkle for bloggen din å rangere høyt også. Så er det på tide å skrive et stykke som potensielle kunder vil være villige til å lese og forhåpentligvis dele.

For det andre, når det gjelder små og mellomstore bedrifter, skader det aldri å få dekning på sosiale medier, så vel som bransjerelaterte nettsteder og blogger. For å gjøre det, må du fortsette å publisere gjennomtenkte og dyptgående ressurser og investere i markedsføring på sosiale medier. Interessant nok er det også mye mer sannsynlig at blogginnlegg blir delt på sosiale medier av e-postabonnentene dine – så unnlater ikke å bygge e-postlisten din. Tenk på deg selv som en bransjeekspert som ennå ikke er oppdaget!

Faktisk er blogging en fin måte å dele kunnskapen med kundene dine og hevde din autoritet som bransjeleder på. Mange bedrifter prøver å oppnå akkurat det, men ikke alle av dem holder nok oppmerksomhet til blogginnleggene sine til å kunne gjøre det. Forsikre deg om at du tenker på alle bitene dine (og om mulig en annen mening – dette vil faktisk hjelpe deg å skille deg ut fra resten på sikt.

4. Hold deg konsekvent

Hvordan planlegge WordPress-innlegg i bulk

Ingen bekymringer – å være konsekvent handler ikke om å publisere innhold hver dag. Kvalitet betyr fremdeles mer enn kvantitet her, men det endrer ikke det faktum at det ofte er viktig å legge ut regelmessig. Ikke bare “legg alle eggene dine i en kurv” ved å publisere noen få blogginnlegg i løpet av en uke, og deretter forbli helt stille i flere måneder.

I hovedsak, jo mer du publiserer – jo flere sjanser har du for å nå målgruppen din og få mest mulig ut av bloggen din. Selv om det ikke er noen eneste oppskrift på suksess når det gjelder publiseringsfrekvens, er det virkelig verdt å holde seg konsekvent. Faktisk, 44% av bloggerne foretrekker å publisere nye innlegg “bare” 3-6 ganger per måned, men gjør det fortsatt regelmessig.

Å holde seg konsekvent gjelder også for innholdsfremmende innsats. Spesielt helt i begynnelsen kan det være veldig vanskelig å tiltrekke seg noen lesere i det hele tatt. Forsøk å legge litt budsjett til side for å markedsføre blogginnleggene dine. Hvis de virkelig er av høy kvalitet (som vi allerede har diskutert), bør de begynne å generere noen organiske aksjer, likes og e-postabonnement på egenhånd ganske snart.

Nok en gang: ikke bare hvile på laurbærene dine. Fortsett å skrive, forbedre og markedsføre innholdet ditt med hvert blogginnlegg. Og hvis du trenger litt hjelp med å holde deg på sporet, kan du vurdere å bruke en redaksjonskalender for å planlegge og organisere bloggen.

5. Vær på utkikk etter tilbakekoblinger og gjesteposter

WordPress Gjestepost

Innholdsreklame kommer ikke bare ned på sosiale medier og annonsering via e-post – du kan enkelt bygge autoritet og få trafikk til bloggen din med relevante tilbakekoblinger og gjesteposter. Og i mange tilfeller trenger du ikke engang å bruke penger på det. Hva skal jeg ikke like med det?

Det er viktig å være kresen når det gjelder koblingssider og ankertekst samt muligheter for gjestepost. Hvis innholdet ditt faktisk gir verdi til en respektert kilde, kan det enkelt sende litt trafikk (og potensielle kunder) din vei. Tvert imot – når du bidrar til tvilsomme sider, er det lite sannsynlig at du skaper tillit blant målgruppen. Nok en gang: husk at når det kommer til blogging handler det om kvalitet.

6. Ta kontakt med bloggbesøkende

Forbedre engasjement og forhindre tapte kundeemner med WordPress Exit-popup-plugins

Forhåpentligvis har du nå laget høykvalitets, kanskje til og med tankevekkende blogginnlegg relatert til bedriften din, og tiltrukket et betydelig antall besøkende på toppen av det. Men hva om de faktisk ville stille deg et spørsmål om innholdet ditt?

Ja, du har det riktig – innsiktsfulle blogginnlegg er perfekt i stand til å be om en samtale med potensielle kunder. For å få det til, må du sørge for at kontaktseksjonen (en av disse kontaktskjema-pluginene) vises godt på bloggen din og la litt plass til kommentarer.

Bedre ennå, kan du også implementere plugins for å oppmuntre til engasjement. Ved å legge til et kommentarabonnement (som Abonner på Kommentarer reloaded), popup-vinduer eller til og med en live chat-plugin (som LiveAgent) på bloggen din kan du føre en faktisk samtale med leserne dine.

Begynn å få mest mulig ut av blogginnleggene dine

Fortsatt ikke sikker på om SMB-en din trenger en blogg? Still deg noen få spørsmål:

  • Har jeg nok tid til konsekvent å lage et dyptgående innhold?
  • Kan jeg nå kundene mine på denne måten?
  • Kan jeg få mest mulig ut av blogginnleggene mine?

Hvis svaret på alle spørsmålene ovenfor er “Ja, selvfølgelig!”, Vil du sannsynligvis lykkes og faktisk få mest mulig ut av bloggen din. Når du er inne på det – husk alle tipsene våre, og vær ikke redd for å eksperimentere med forskjellige verktøy og taktikker. Nøkkelen er å se hva som fungerer best for din virksomhet og fortsette å gjøre nettopp det. Det kan være tilfelle prøve og feiling med det første, men resultatene kan virkelig overraske deg i det lange løp.

Husk: konkurransen sover aldri! Gitt antallet blogginnlegg som blir publisert regelmessig av WordPress-brukere alene, er det kanskje noen som allerede kjemper for kundene dine. Ikke la dem vinne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me