Bygg en frilansvirksomhet med WordPress

Du er en født gründer, en risikotaker i seg selv. På et tidspunkt i livet ditt, enten nylig eller i fortiden, bestemte du deg for “Heck I’m go to business for myself”, og her er du. Kanskje det ikke er tilfelle. Kanskje du bare avsky 9 til 5-kvernet du sitter fast i. Du trenger mer ut av livet. Du ønsker friheten til å være din egen sjef, og muligheten for å tjene uendelig mye mer.


Du vil bygge en frilansvirksomhet, slik at du kan jobbe hvor og når som helst. Du vil jobbe hjemmefra, og trenger aldri sitte i timevis i trafikken. Du ønsker å jobbe i pjs, faktisk lag lunsj, og se en episode av fav-showet ditt mellom prosjektene. Du ønsker å reise verden rundt uten å måtte vente på en ferie hele året. Du ønsker å bli forelsket i nye kulturer og være oppriktig glad.

Du føler det i tarmen din at du er opptatt av utfordringen, og kan ikke vente med å få innbetalt den første sjekken. Kanskje er spenningen intens. Kanskje du elsker intens. Intens er bra. Ambisjonen din er beundringsverdig, men hvor begynner du?

I dagens innlegg skal vi dekke noen av de grunnleggende du bør vurdere (og implementere) når du bygger en frilansvirksomhet basert på WordPress. Forbered deg på instruksjon og mer inspirasjon, ettersom disse tipsene vil gjøre deg til den mesteren du ønsker og fortjener. Er du klar? Her går vi.

Bestem deg for forretningsidéen

Første ting først, må du bestemme hvilken virksomhet du vil starte og bygge. Du kan ikke starte en virksomhet bare for å starte en virksomhet – for faen for det, eller for spenningen, eller for å briljere for venner. Din aller beste forretningsidé skal ledes av dine lidenskaper, erfaringer og kunnskap. Som vi så i Hvordan tjene penger med WordPress, er det et par WordPress-relaterte veier du kan begi deg ut i. Du trenger bare å finne din kjærlighet.

Du kan utvikle WordPress-temaer og / eller plugins hvis du besitter ferdigheter på nettet eller er lidenskapelig nok til å lære. Du kan forvandle deg selv til en respektabel WordPress-blogger, tilby WordPress-hosting og / eller tilby live WordPress-støtte blant andre. Selv om alt dette er lukrative muligheter, vil du bruke mye tid på å jobbe i og på bedriften din, så det beste er å følge lidenskapene dine.

Du må også være godt kjent med hva du vil gjøre. Hvordan vil du tilby en tjeneste hvis du ikke gjør det første med tjenesten? Det viktigste er at forretningsidéen din ikke skal falle fra verdensrommet. Det skal være realistisk nok til å imøtekomme et visst problem; det skal være en løsning i markedet. På enklere vilkår skal produktene og tjenestene dine være noe folk er villige til å betale for. Endelig kan du opprette en hvilken som helst frilansvirksomhet med WordPress, så ikke begrens deg til alternativene vi har nevnt.

Lag en lyd forretningsplan

create-a-business-plan

Da jeg startet min frilansbloggervirksomhet, hadde jeg overhodet ingen planer. Bare en strimle av en idé, og motivasjon for ti personer. Likevel, mangel på en forretningsplan forsinket overgangen til en fullverdig blogger. Jeg lærte leksjonen min, som er …

En plan hjelper deg å være fokusert og holde deg oppdatert på forretningssaker selv når du har lyst til å slutte. Du kan lage økonomiske anslag, sette opp pålitelige innholdsstrategier, tenke ut effektiv markedsføring og generelt vinne stort. Og uten en plan, vil du være som et skip uten navigasjon. Du vil miste retning, vrake og ende opp med å kaste bort mye tid og penger. Dette vet jeg førstehånds, og av min erfaring starter jeg nå bedrifter (så vel som dagen min) med en plan.

Planen din trenger ikke å fylle sider; det trenger ikke å være århundrets plan; bare en skriftlig erklæring om hvordan du går fra nullsalg til en sunn frilansvirksomhet. Den daglige planen din kan være noen få oppgaver i Evernote, eller kalenderappen din. Trenger du hjelp til å lage en forretningsplan? Sjekk ut Freelance forretningsplan: Du kan planlegge å lykkes eller forvente å mislykkes av iThemes for litt inspirasjon. Går videre…

Bygg det og de vil komme

Den viktigste eiendelen du kan ha som WordPress-frilanser er et nettbasert knutepunkt der potensielle kunder kan lære mer om tjenestene / produktene dine, sjekke ut porteføljen din, kontakte deg og etter hvert gjøre bestillinger. Det er her WordPress lyser.

Plattformen er enkel å installere og bruke. Med det perfekte WordPress-temaet (se Total Responsive Multipurpose WordPress Theme) og et par plugins, kan du bygge akkurat den perfekte porteføljenettstedet uten problemer (som dette, eller dette).

Du trenger ikke å ansette en webutvikler for å sette opp et WordPress-nettsted for deg, bare fyr opp ditt valgte tema, legg til et par strømtillegg, og du er god til å gå. Uten tvil trenger du flott WordPress-hosting for bedriften din, slik at du kan konsentrere deg om virksomheten uten å måtte bekymre deg for ondsinnede hackere, for eksempel.

For verktøyene du trenger for å sette opp et profesjonelt WordPress-nettsted, kan du sjekke ut følgende ressurser:

  • WordPress Resources for din profesjonelle verktøysett
  • 20 beste WordPress-temaer på én side
  • Hvordan lage et WordPress-tema fra HTML
  • Beste sosiale medie-plugins for WordPress
  • 40 Må ha WordPress-plugins
  • WPExplorer Premium-temaer, Elegante temaer og Themeforest
  • 10 BuddyPress-plugins du må ha
  • Og mye mye mer!

Bli tilgjengelig

lag tid

Nå som du har WordPress-nettstedet ditt i gang, er det på tide å gi klienter beskjed om at du er tilgjengelig for utleie. Hvis ingen vet at du er en WordPress frilanser for utleie, fortell meg hvordan vil de legge brød på bordet ditt og klut på ryggen?

Du trenger ikke en gang å svette prosessen, begynn med å dra nytte av din umiddelbare vennekrets, kolleger og klienter du har jobbet med tidligere. Med andre ord, bruk din øyeblikkelig nettverk. La disse menneskene vite at du er tilgjengelig for å bygge WordPress-nettsteder, skrive flott blogginnhold, tilby support og / eller konsultere i alle saker WordPress.

Gjør tilgjengeligheten din kjent på nettstedet ditt, og alle andre plattformer du ser ut. Bare ikke søppelpost fra eksisterende nettverkskontakter fordi ingen elsker den fyren. Du vil bli overrasket over hvor raskt du kan stille opp prosjekter bare ved å fortelle de nære kontaktene dine at du er tilgjengelig.

Hvis du ikke har gjort noen prosjekter, bør du først lage noen eksempler for nettstedet ditt. Vil du starte en freelance webdesignkarriere? Vis frem noen gode webdesigneksempler på nettstedet ditt (du kan til og med være vertskap for dem selv som demosider hvis du ikke hadde en klient ennå). Du kan gi bort gratis temaer, plugins osv. Hvis du prøver å starte en webutviklingsvirksomhet. Ønsker du å starte en freelance WordPress-bloggvirksomhet som din virkelig? Legg til noen få skrive- / bloggprøver på nettstedet ditt, og så videre og så videre.

Prøver vil hjelpe deg med å etablere troverdighet, autoritet, erfaring og profesjonalitet. Flock deretter jobbrett der kundene dine legger ut jobber og søker. Men hvis du ikke er en for jobbsøknader og verk (selv om de kan hjelpe med regningene i mellomtiden), hva med å utvikle dine egne produkter eller servicepakker?

Utvikle produkter og / eller servicepakker

Hvis du ikke liker ideen om å stikke ut jobbrett, og vil at klienter skal komme til deg i stedet, må du utvikle produkter, eller rettere sagt servicepakker, for å selge. Er du en ambisiøs WordPress-utvikler? Du kan pakke WordPress-temaer og selge dem for et årlig abonnement, akkurat som Nick Roach fra Elegant Themes.

Du kan lage betalte konsultasjonspakker. Du kan tilby bloggtjenesten din som pakker med forskjellige prispoeng. Du kan lage et hvilket som helst produkt du kan forestille deg, og drepe forutsatt at det er etterspørsel (Envato studio er fullt av frilansere som tilbyr tjenester). Se etter et problem i det aktuelle markedet (nisje), og tilbud deretter løsningen. Denne løsningen blir ditt produkt. Dette forutsetter selvfølgelig at du har betydelig trafikk til din online virksomhet, noe vi vil dekke over noen få. La oss i mellomtiden snakke om å kreve de riktige avgiftene.

Lad deg rimelig og tilfører verdi

Legg til verdi

Ingenting er til å hindre deg i å belaste $ 3 000 for WordPress-utvikling. Men hvis du snur deg, kjøper et WordPress-tema til en verdi av $ 50, installerer det, kaster bort tiden og sender nettstedet til klienten, gjør du virkelig klienten og deg selv noen tjeneste?

Det har ikke noe å si hvordan du ser på det, men den kanoniske regelen om virksomhet er å alltid betjene klienten først. Hvis nevnte klient finner ut at du overbelaster dem for å installere et tema de sannsynligvis ville ha gjort selv, får du en dårlig rep. Så går det ord om at du er en flassende fyr eller jente som maskerer seg som nettutvikler. Derfra tar naturen over, og resten er bare dominoeffekt.

Vær forhåndsregnet og grei, og siden det ikke er noe galt i å bruke forhåndsbygde WordPress-temaer, kan du la klienten forstå hvorfor du betaler $ 3 000 for en tjeneste de vil få for $ 200. Hvis du vil bruke en forhåndsbygget mal, gi dem beskjed! Hvis du belaster $ 3 000 dollar, må du sikre deg mer enn $ 3 000 verdi. Dette gjelder for alle frilansere. Å overgå kundens forventninger er tross alt den beste måten å bli husket og tjene gjentatt virksomhet. Oppsummert, vet hva du er verdt, sjekk ut markedsprisene og lad deretter. Bare ikke la eller la på, og husk å gjøre deg minneverdig.

Kundeopplevelsessaker

Etter min erfaring handler ikke handler om å signere kontrakter, innkassere og levere produktet. En forretningsavtale som ikke fremmer mennesker-menneskelige forbindelser, vil bli sure etter hvert. Dette gjelder selv om kundene dine bor på den andre siden av kloden.

Personen som mottar slutten av e-postene dine, chatter og samtaler er like menneskelig som du er. De liker det meste du liker. Å behandle kundene dine som venner og familie, i motsetning til et raskt middel til slutt, vil skille deg fra horden av uerfarne frilansere..

Selv en subtil kvalitet som ærlighet, tålmodighet og ydmykhet kan vinne hjertene til mange klienter. Som vi allerede har nevnt, kommer kunden alltid først. Tar tjenesten og opplevelsen du tilbyr at kundene dine føler seg bedre? Hvis ikke, gjør passende endringer, men husk at dette ikke betyr at du kysser en **. Du gjør det, og du vil snart være i en virksomhet.

Strømlinjeform prosessene dine, sørg for en flott brukeropplevelse (inkludert på nettstedet ditt) og gi topp produkter. Å sette sammen disse tingene vil gi god kundeopplevelse. Det handler om klienten – personen som kutter sjekken. Det handler ikke om deg, og vil aldri være det.

Vitnesbyrd, påtegninger og henvisninger

menings-business-relasjoner

Uttalelser og påtegninger viser potensielle kunder at andre har brukt og hatt glede av dine tjenester / produkter. Påtegning er hvordan du lar tidligere klienter forkjempe for din sak og katapulere virksomheten din til større høyder. Jeg jobber også med dette, siden jeg ikke har vært i stand til å be klienter skrive meg saftige attester.

Hvorfor er det slik? Jeg elsker å tjene ros og godkjenning naturlig, og siden kundene mine er gode motivatorer, vil tilbakemeldingene de gir meg etter hvert prosjekt virkelig trenge en lang side, og jeg ruller ikke sånn. Haha, hvem tuller jeg? Jeg burde sannsynligvis begynne å legge ut hver attest, hver påtegning og hver tilbakemeldingslinje.

Nok om meg allerede, Jonathan Wold, en deltid freelance WordPress-konsulent har dette å si om påtegninger:

Hold det enkelt. Be klienten om å skrive 2 – 3 setninger om deres erfaring med å jobbe med deg. Ta påtegningen deres og legg den opp på nettstedet ditt …

Og gjør hva? Det er riktig, legg den ut på nettstedet ditt for at verden skal se. Be dem om henvisninger. Hva sa du? Første attester, og nå må vi be klienten anbefale oss til en annen klient? Henvisninger er en flott måte å vokse enhver virksomhet under solen på.

Mestre din handel

Ingenting er satt i stein i den fartsfylte verdenen som er internett. En teknologi som er relevant i dag, kan være foreldet noen måneder på rad. Trender og kjepper kommer og går. Teknikker endres hele tiden, og nye teknologier blir født. Uansett hvilket område du velger å utnytte, kan du aldri slutte å lære og utvikle ferdighetene dine videre.

“Fagpersoner tjener mest penger, har mest innflytelse og har det generelt bra …” fordi de har tatt seg tid til å lære seg tauene. De har lært av tidligere feil eller det vi kaller erfaring, og stoppet ikke der. De går den ekstra milen, leser blogger, bøker og deltar på arrangementer. De lærer håndverket sitt aktivt.

Du kan også bli WordPress-proff. Du kan også mestre handelen, noe som kan virke skremmende med det første, men det vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden. Du kan til og med tjene fancy titler som guru, sensei og ekspert blant andre. �� Mestre det du gjør, og aldri slutte å lære.

Å vokse din frilans WordPress-virksomhet

voksende-your-business

Når du har fått trekkraft og får en liten smakebit av å eie en biz, kan du kanskje bli fristet til å lene deg tilbake, for å glede deg over fruktene av harde arbeidene dine. Det er fristende å slakke når ting begynner å slå opp, men ikke tør du slå dem. Du kan alltid ta deg litt hvile, men så komme deg tilbake på kverna og utvide frilans WordPress-virksomheten. Hvordan?

Forfremmelse

Å markedsføre frilansvirksomheten er bare å få produktene / tjenesten foran potensielle kunder. Det spiller ingen rolle hvordan du gjør det, forutsatt at det er etisk, bør du ta ut hver eneste tilgjengelige mulighet for å nå det maksimale antallet potensielle kunder.

Du kan bruke Google-annonser. Du kan bruke geografisk målrettede Facebook- og Twitter-annonser for å tiltrekke lokale utsikter. Du kan gjesteblogge på blogger der den potensielle kunden din henger med. Pokker, du kan bruke pressemeldinger, konkurranser, e-postmarkedsføring og stort sett alt du har til rådighet for å få mer trafikk til ditt WordPress-nettsted.

Ikke stopp med å markedsføre virksomheten din, selv når du allerede har kunder og har konstant arbeid. Hu h? Hvorfor skal jeg markedsføre frilansvirksomheten min når tallerkenen min allerede er full? Svaret på dette spørsmålet finnes i vårt neste punkt.

Bygg et mesterteam

Vi elsker alle lag. Lagene er flotte siden de gjør selv det tilsynelatende umulige av oppgaver mulig. Visst kan du oppnå suksess på egen hånd, men med et team som hjelper deg med å snu tannhjulene, kommer du til destinasjonen raskere, enkelt og med stil. Du vil også glede deg over suksessen lenger.

Jeg satt sammen et to-medlemsteam en gang, og selv om det var utfordrende å styre, og dyrt å beholde, doblet jeg inntektene mine, reduserte arbeidstiden betydelig, og hadde det veldig moro. For mye moro til pengene gikk til hodet på meg, og jeg rotet bort hele operasjonen. Vel, jeg var ung og det var en læringsopplevelse.

Lag er flotte, og du bør se på å bygge ditt så snart du lærer jobben. Markedsfør deretter din WordPress-baserte frilansvirksomhet strengt, og fordel arbeidsmengden mellom teammedlemmene dine. Med et team kan du bygge en lukrativ frilansvirksomhet uten mye rus. Bare sørg for å ta deg tid til å velge ditt team godt, eller så vil du ende opp med å kaste bort tid, penger og kundenes tillit til bedriften din.

Prosjektledelse

Men lenge før du bygger teamet ditt, må du holde deg oppdatert på prosjektene dine, gjøre regnskap, fakturering og kommunikasjon blant andre administrasjonsoppgaver, mens du fortsatt balanserer forpliktelser i personlige liv. Du må følge med på kontantstrømmen, arkivere skattene dine og sjonglere mange andre gründerhatter.

Du trenger verktøy som f.eks Trello å organisere og samarbeide om prosjekter, WP-faktura for fakturering, WordPress Advanced Ticketing System for støtte, System for godkjenning av design for å få arbeidet ditt godkjent raskt, WP CV å lage vakre CV-er, og WP kunde anmeldelser å samle attester.

Dette er bare noen av verktøyene du trenger. Andre inkluderer BackWPup, iThemes Security, GoodBye Captcha, og Akismet blant andre. Ta en titt på denne listen over profesjonelle WordPress-ressurser for flere verktøy.

Frilans er ikke en ferie

Å ja, du vil jobbe selv når du ferierer på Filippinene eller Hawaii. Du vil jobbe lange og rare timer. Du må takle alle slags mennesker fordi hele kloden vil være din arena. Du vil også ha det så gøy å jobbe for deg selv.

Du vil jobbe hvor som helst, når som helst. Du vil sette dine egne tidsplaner, avgifter og alt annet. Du vil lære og du vil vokse. Du vil ha det morsommere enn du noensinne vil gjøre i en kvelende 9 – 5 skrivebordsjobb. Du vil forakte avlukket, og din eneste anger vil være: “Hvorfor har jeg ikke startet dette før?”

ressurser

arbeidsstasjon-desk

Vil du lære mer om å bygge en vellykket frilansvirksomhet med WordPress? Her er et par gode ressurser:

Endelig ord …

Å bygge en frilansvirksomhet ved hjelp av WordPress er enkle ting. Bare installer WordPress, få et flott tema og noen få plugins, så er du god til å rocke ‘n’ roll. Å vokse virksomheten til modenhet er et annet dyr, om enn veldig gjennomførbart. Bare følg tipsene vi har delt her i dag, så bør du finne din gyldne gås. Eller lyset i enden av tunnelen.

Tross alt er alt du trenger en idé, en plan og viljen til å heve deg over utfordringene, og du vil bli den neste store tingen i kretsene dine, om ikke hele verden. Har du noen ide, tips eller spørsmål? Kom og hold ilden i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me