Hvilken bildefiltype som skal brukes for WordPress

Hvilken bildefiltype som skal brukes for WordPress

Hvis du har drevet et WordPress-nettsted på en stund, lurer du sannsynligvis på hvilken bildefiltype som er best for nettstedet ditt. Bør du bruke JPG eller PNG? Kanskje du vil bruke en annen bildefiltype som WebP, men er ikke sikker på hva du skal gjøre. Hvis det ikke er det, vil du kanskje laste opp et PSD-, AI- eller INDD-bilde og sitte fast.


Uansett hvorfor du er her, vil dagens innlegg hjelpe deg med å velge riktig bildefiltype for ditt WordPress-nettsted. Hvorfor er det å velge riktig bildefiltype nødvendig? Det dekker vi også i innlegget. På toppen av det fremhever vi de aksepterte bildefiltypene, hvordan du legger til andre filtyper og berører et par WordPress-bilder.

Hvis det høres bra ut, la oss veie anker og seile siden det er mye å lære.

Hvorfor er det viktig å velge riktig bildefiltype?

Det er vanskeligere å velge den perfekte bildefiltypen enn du trodde, og jeg får det til. Men du må følge nøye med på filtypen du bruker, siden den korrelerer med ytelsen til nettstedet ditt. Så hvorfor er det viktig å vurdere hvilken bildefiltype du velger?

 • Hastighet og ytelse – Noen bildefiltyper tar mer plass enn andre. Hvis du bruker store bildeformater, reduserer du nettstedet ditt og rekker opp serverutgiftene. Gå etter lette bilder som garanterer bedre sidehastigheter og ytelse for optimal brukeropplevelse (UX).
 • SEO-score – Visste du at hastigheten på siden er direkte SEO rangering signal? Hvis du bruker tunge eller lavkvalitetsbilder på nettstedet ditt, går du glipp av bedre UX og relaterte SEO-fordeler. Valg av høykvalitets og SEO-klare bilder preger sidene dine for bedre SEO score.
 • estetikk – Noen bildeformater bevarer detaljer bedre enn andre, selv etter komprimering. Du vil ha et bildeformat som ser bra ut for det polerte, høykvalitets- og profesjonelle utseendet �� Hvert bildeformat er perfekt for et bestemt bruk, så velg med omhu.
 • Responsiv utforming – I dag besøker brukere nettstedet ditt på en rekke enheter med forskjellige nettlesere og skjermstørrelser. Du må gå for responsive bildefiltyper som støttes i de fleste nettlesere. På toppen av det trenger du bilder som ser fantastiske ut på en rekke skjermer. Mer om dette senere.
 • Konsistens – For konsistens skyld foreslår vi å holde deg til en hovedfiltype for bildene dine. Du kan bruke andre filformater på etterspørsel eller avhengig av dine behov, men ett eller to formater bør være nok.

Bortsett fra, la oss snakke om tilgjengelige bildefiltyper.

Tilgjengelige bildefiltyper

Skjult for mange nybegynnere er det faktum at det er en verden av bildeformater der ute. Yap, det er det hundrevis av bildefiltyper at vi trenger en eBok for å dekke dem alle. Ikke bekymre deg; vi fokuserer bare på bildeformater som er perfekte for WordPress nettsteder.

Bildeformater er klassifisert i to brede kategorier: raster og Vector Bilder.

Rasterbilder er konstruert av en serie piksler for å danne et bilde. Nettopp av denne grunn mister rasterbilder vanligvis oppløsningen når de komprimeres eller strekkes ut. De tre populære bildeformatene – JPG, PNG og GIF – er rasterbilder, som utgjør hoveddelen av alle bildene du ser på nettet.

Vektorbilder derimot er konstruert ved hjelp av matematiske formler i stedet for piksler, noe som betyr at de er mer fleksible så langt som ofte endres størrelse. Populære vektorbildetyper inkluderer Adobes EPS (Encapsulated PostScript), SVG (Scalable Vector Graphics), PDF, WEBP og Adobe Illustrators AI-format, blant andre.

For vanlig bruk på nettstedet, gå til rasterbilder. Samtidig kan du lage vektorbilder av logoene og andre bilder som krever hyppige endringer og endring av størrelse. Helst bør du konvertere alle vektorbilder til rasterbilder før du bruker dem på WordPress-nettstedet ditt.

Hvorfor?

Siden rasterbilder er lettere og støttes av alle nettlesere, bør du gå for enten JPG eller PNG. Hvis du trenger animasjoner, har du GIF-formatet. Nå er vi nede på bare tre av hundrevis av bildeformater der ute.

Det stiller spørsmålet: Men hvilke bildefiltyper støtter WordPress?

Godkjente bildefiltyper

Ifølge Codex, WordPress aksepterer JPG, JPEG, PNG, ICO og GIF bildeformater som standard. Hvis du er forvirret, er JPEG bare JPG, og ICO er bildeformatet du bruker for ikoner. På et WordPress-nettsted brukes vanligvis et ikon for favorittene dine, ikke bilder i innleggene eller sidene dine.

Som standard kan du bare laste opp JPG og PNG til sidene og innleggene dine. Hvis du ønsker å legge til andre bildefiltyper uansett årsak, kan du bruke en plugin som f.eks WP Ekstra filtyper. Hvis du ikke liker plugins, kan du legge til følgende kode i din wp-config.php fil.

define ('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', sant);

For en alternativ metode, legg til følgende kode til din functions.php fil:

Koden ovenfor vil legge til støtte for SVG- og JSON-utvidelser. Hvis du vil legge til utvidelser for andre bildeformater, rediger koden ovenfor tilsvarende. Hvis du vil lære mer, sjekk ut hvordan du laster opp flere filtyper i WordPress.

Hvis du har problemer med å legge til nye filtyper, må du først kontakte leverandøren din, da de kan ha begrensninger. Dette til side, som er det beste bildefilformatet du kan bruke?

Hvilken er den beste bildefiltypen du kan bruke?

For den følgende delen tar vi for oss de tre mest populære bildeformatene for nettsteder. Vi dekker JPG, PNG og GIF, og fremhever det beste formatet for forskjellige bruksområder. La oss begynne med JPG.

JPG

JPG (også kjent som JPEG) står for Joint Photographic Experts Group. JPG-bilder er godt egnet for høye komprimeringsnivåer og kan vise millioner av farger, noe som gjør dem perfekte for fotografier og bilder med levende farger.

Dette bildeformatet støtter tapt komprimering, noe som resulterer i et lite fall i bildekvaliteten etter optimalisering. Du kan imidlertid kontrollere komprimeringsnivået for å sikre at du får den beste kvaliteten og ytelsen. JPG-bilder støtter ikke gjennomsiktig bakgrunn.

PNG

PNG er forkortelse for Portable Network Graphics, et bildeformat som opprinnelig ble designet for å overføre bilder over internett. PNG-bilder viser millioner av farger, men de kan være tyngre enn JPG. De er fantastiske for skjermbilder, logoer, infografikk og hovedtekstgrafikk som identifiserer et merke.

PNG støtter tapsfri komprimering, noe som betyr at ingen data går tapt under optimaliseringen. Som sådan er PNG-bilder skarpere og skarpere enn JPG-bilder etter komprimering. I tillegg støtter PNG-bildefiltypen transparente bakgrunner.

GIF

GIF er en forkortelse for Graphics Interchange Format. Det er et bildeformat som støtter både animerte og statiske bilder. De fleste animasjoner du ser på sosiale medier er GIF-bilder. I motsetning til JPEG og PNG, støtter GIF-bildefiltypen bare 256 farger, noe som gjør den uegnet for fargefotografier og andre illustrasjoner med fargegradienter.

GIF bruker tapsfri komprimering for å redusere filstørrelser uten å miste visuell kvalitet. På toppen av dette støtter GIF tekstetiketter og gjennomsiktig bakgrunn, noe som gjør formatet perfekt for enkle animasjoner og videoer med lav oppløsning.

Så, av de tre, hvilken bør du bruke? Det hele avhenger av dine behov. PNG er perfekt for logoer, skjermbilder, diagrammer, infografikk og merkevarer av høy kvalitet. JPEG er flott for små bilder på nettstedet ditt, i tillegg til fotografier som har livlige farger. GIF er fantastisk for animasjoner og enkle videoer.

Men å velge en bildefiltype er ikke nok hvis du ender opp med å bruke bilder uforsiktig. I den følgende delen oppdager vi et par beste fremgangsmåter og tips for WordPress-bilder.

WordPress Image Best Practices

Følg beste fremgangsmåter og tips for bilde for å få mest mulig ut av bildene dine. Vi dekker kort områder som bildestørrelse, maksimal opplastningsstørrelse, image SEO, optimalisering og hvordan du bruker Google Analytics for å informere din WordPress-bildestrategi.

Bildestørrelse

Vi har allerede slått fast at størrelsen på bildene du bruker kan påvirke hastigheten på nettstedet ditt. Som sådan bør du ta sikte på å bruke lyse bilder. Ikke glem samtidig visuell kvalitet mens du prøver å lage lyse bilder, noe som betyr at du må være forsiktig med komprimering.

På toppen av det, ikke endre størrelse på bilder ved hjelp av HTML eller CSS. Hvis du trenger et bilde på 300 x 300 bilder, må du ikke bruke et bilde som er 400 bilder x 400 bilder. I tillegg velger du høykvalitets WordPress-hosting, implementerer hurtigbufring og en CDN for å gi nettstedet ditt et hastighetsøkning.

Maks opplastningsstørrelse

Noen ganger kan det hende du må bruke en stor bildefil av en eller annen grunn. Men det kan hende du har problemer med å laste opp filen din siden WordPress leveres med en standardopplastningsstørrelse på 2MB. Vær imidlertid ikke bekymret, siden du raskt kan øke den maksimale opplastningsstørrelsen.

CLoudways filopplastningsstørrelse

I mange tilfeller tilbyr leverandørene en innebygd innstilling som du kan redigere for å øke filopplastningsstørrelsen selv. For eksempel, i Cloudways trenger du bare å logge på kontoen din, navigere til Server Management og velge delen Innstillinger og pakker (som vist over). Herfra kan du manuelt øke størrelsen på filopplasting ved å redigere den tillatte MB-størrelsen.

Men dette kan og varierer fra vert. GoDaddy bruker et alternativ i deres C-Panel, Media Temple, du må endre php.ini-filer, og med WP Engine må du kontakte deres supportteam for å be om en økning.

Image SEO

Annet enn å sende en melding og få nettstedet ditt til å se bra ut, visste du at du kan bruke bilder for å øke SEO-score? Det er riktig; kan du bruke SEO-bilder for å få mer trafikk til nettstedet ditt. Hvordan? Til å begynne med, navngi bildene dine på riktig måte. I stedet for “picture001.png” bruker du for eksempel “how-to-image-seo.png,” og så videre. Legg til alt-tekster til alle bildene dine etter opplasting. Takket være alt-tekster kan søkemotorer og skjermlesere “se” bildene.

Nyttige WordPress Image Optimization Plugins

WordPress er ganske enkelt CMS å bruke takket være plugins. Selv om det er nyttig å optimalisere bildene dine ved hjelp av programvare for bildemanipulering (f.eks. Photoshop) før du laster opp, kan du utnytte plugins for å optimalisere bildene dine etter opplasting..

Viktige WordPress-bilder for optimalisering av apper inkluderer Smush, EWWW Image Optimizer, og Imagify, blant andre. Velg plugin som er perfekt for dine behov, siden hver har et unikt sett med funksjoner.

Bruk Google Analytics

Når alt er sagt, vil du gi den beste brukeropplevelsen du muligens kan. For dette må du kjenne de besøkende og enhetene de bruker for å få tilgang til nettstedet ditt. På den måten kan du velge de perfekte bildeformatene og størrelsene. Hvis for eksempel de fleste av besøkende bruker Apple Safari-nettleseren, må du gi ekstra støtte for å bruke WEBP-bildefiler i WordPress.


Å velge den perfekte bildefiltypen for WordPress-nettstedet ditt er viktig så langt som hastighet, UX, ytelse på nettstedet, SEO og konsistens..

Du har ikke råd til å la dette området gå uten tilsyn siden du kommer til nytte når du utvikler en god bildestrategi. Stilguiden din skal gi bildedirektiver til alle brukere.

Til slutt komprimerer og optimaliser bildene dine for å oppnå den perfekte balansen mellom kvalitet og ytelse.

Har du spørsmål om bildefiltyper? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map