Hva ingen fortalte deg om WordPress da du startet

WordPress øker i popularitet og en rekke eiere av nettsteder tar det i bruk som sitt Content Management System. Jeg skriver dette innlegget for å dele noen tips med folk som akkurat begynner med WordPress eller bruker det en kort stund nå, for å hjelpe dem med å unngå mange vanlige feil. Jeg vil legge ut noen fakta, håper å få ryddet opp i noen få misoppfatninger og tilby noen tips for å hjelpe deg.


Fakta om WordPress

Først ut, her er noen få fakta om WordPress som hjelper til med å forsterke awesomeness av denne spesielle CMS.

WordPress er singelen Most Popular CMS.

La oss starte med dette udiskutable faktum. WordPress gir 30% av nettstedene på internett. Bedrifter, kjendiser, blogger, kreative artister, nettbutikker og andre bruker WordPress som en plattform for sine nettsteder. Så du kan se at WordPress er enormt populært.

WordPress er gratis.

Og det er et faktum. Men det er ikke hele historien. Programvaren som er WordPress, kan lastes ned gratis. Men det er andre nødvendigheter som hosting, domenenavn, temaer og plugins som alle kan legge opp til kostnadene.

I tillegg, hvis du ikke er en Gjør-det-selv-type, må du betale en utvikler for å utjevne eventuelle feilsøkingsproblemer eller for å tilpasse WordPress til dine behov. For å ha en klarere idé om hvor mye det vil koste deg å bygge et nettsted med WordPress, sjekk ut dette innlegget.

Det er en plugin for (omtrent) alt.

Tenk på hvilken som helst funksjon du ønsker for nettstedet ditt. Sjansen er stor for at et søk etter en plugin for den funksjonen kan kaste opp flere alternativer. Plugins er fantastiske og gir deg friheten til å legge til en rekke funksjoner på nettstedet ditt. Det er nær 50000 gratis plugins i WordPress Plugin Directory.  Hvis valget ditt er et premium-programtillegg for bedre støtte som disse programtilleggene liker, kan du se i CodeCanyon.

God hosting er ekstremt viktig.

Når du kommer helt til rette, er all hosting av to typer – Delt hosting og Dedikert hosting. Delt hosting er det du ofte ser over internett. Det er ganske egnet for små nettsteder eller blogger med lavt antall besøkende. For større nettsteder som håndterer mye brukertrafikk, vil ikke delt hosting gjøre det. Disse nettstedene kan velge dedikerte WordPress Managed Hosting-tjenester eller andre hosting-tjenester som kan fordele tilstrekkelige ressurser til nettstedet på en dedikert basis. Husk at når det gjelder hosting, kommer det ganske mye ned på hva du betaler er hva du får.

Premium-temaer gir vanligvis bedre støtte enn gratis temaer.

Generelt blir premium-temaer bedre vedlikeholdt, regelmessig oppdatert og nyter større støtte fra forfatterne. Mange av de bedre rangerte premium-temaene som ble utgitt i nyere tid, har ren kode, fleksibel struktur som du kan bygge på og fantastisk funksjonalitet. Og alt dette kommer i tillegg til god design. Men som med alt i livet, må du huske å gjøre undersøkelser før du kjøper et tema. Markedsplasser som Themeforest, Creative Market og Mojo består av tusenvis av individuelle utviklere, så støtten og oppdateringene du mottar vil variere fra produkt til produkt.

Misoppfatninger om WordPress

Når du først forsker WordPress, er det noen få vanlige misoppfatninger du kan støte på. Men ikke bekymre deg – vi er her for å hjelpe deg med å rydde dem litt og utdype, slik at du kan få en bedre forståelse av WordPress som helhet.

WordPress er enkelt.

Det er sant at WordPress er enkelt. Men dette betyr ikke at du laster ned WordPress og deretter lene deg tilbake og se på nettstedet ditt ta form magisk. Nei, har du jobb å gjøre også. Det som er enkelt med WordPress er at ved å følge instruksjonene kan du ha et nettsted for barebones på kort tid. Fra det tidspunktet kan du hente kunnskap om WordPress og gi ut nettstedet slik du ønsker. Siden det er gratis, kan du installere det lokalt og opprette et hvilket som helst antall teststeder og prøve ut kunnskapen din fritt.

Som bruker må du være proaktiv og bli kjent med hvordan WordPress fungerer. Det er ikke så vanskelig med tanke på antall veiledninger, kurs, treningsvideoer, podcaster og blogger som kan veilede deg gjennom din WordPress-reise. Deretter kan du lære like mye som er nødvendig for å drive nettstedet ditt eller gå hele distansen og hente litt utviklingsferdigheter. Det er helt opp til deg.

Oppdatering av WordPress er bare et klikk unna.

Du har kanskje hørt dette mange ganger – Det er like enkelt å oppdatere WordPress som et enkelt klikk. Men det er ikke så enkelt. Det første du bør gjøre er å sjekke ut hva som blir endret ved å gå gjennom skifteloggen. Og hvis du ikke har behov for en funksjon, kan du hoppe over den oppdateringen. Det er imidlertid best å utføre alle sikkerhetsoppdateringer på din WordPress-installasjon.

Som standard utføres alle mindre oppdateringer til WordPress-kjernen automatisk. Men med større oppdateringer, vil du se et varsel på dashbordet ditt som du må klikke for å oppdatere. Når det gjelder temaer og plugins, er automatiske oppdateringer deaktivert. Du må velge å oppdatere når du mottar varsler på dashbordet.

Hvis du ønsker å ha mer kontroll over hva som blir endret i WordPress, kan du gjøre enkle endringer i wp-config.php-filen eller legge til filtre til funksjoner.php-filene i temaene og plugins. Du kan velge å aktivere eller deaktivere automatiske oppdateringer for hver enkelt. Sjekk ut denne hurtigguiden for å oppdatere WordPress for å vite mer om oppdateringer.

WordPress refererer generelt til WordPress.com.

De fleste nybegynnere faller for denne, ikke engang å være klar over WordPress.org. WordPress.org er organisasjonen som tilbyr gratis open source-programvare som du kan laste ned og installere hvor som helst og bruke for å bygge ditt nettsted. WordPress.com er en tjeneste som bruker den samme programvaren og tilbyr serverplass og andre tjenester for bloggen din (hvis du vil ha mer informasjon, sjekk guiden vår til forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org).

Med WordPress.org nyter du total frihet til å administrere nettstedet ditt og tjene penger på det. Når du bygger en webside med WordPress på en server du ønsker, eier du nettstedet og kan gjøre stort sett hva som helst med det. Tvert imot, du har liten kontroll over en blogg på WordPress.com. Det er viktig å være klar over hva du vil, før du setter opp nettstedet – friheten som WordPress.org tilbyr eller bekvemmeligheten med WordPress.com. Å flytte en langvarig blogg fra WordPress.com til WordPress.org kan bli ganske rotete.

WordPress er ikke for mindre enheter.

I fjor, trafikk fra mobiltelefoner overtok trafikken fra tradisjonelle stasjonære PC-er. Hvis nettstedet ditt ikke er tilgjengelig fra mobiler, vil du miste mye av trafikken. WordPress har vært rask med å svare på trenden, og de siste årene har WordPress-temaer utviklet seg for å tilpasse seg hvilken som helst skjermstørrelse perfekt. Et godt eksempel er vårt totale dra & slipp WordPress Theme som har et flytende responsivt design som er vanlig for de fleste godt kodede temaer i dag..

WordPress er ikke sikkert.

Denne er mer skremmende enn ekte sannhet. WordPress er ikke mer eller ikke mindre utsatt for sikkerhetstrusler enn noen annen CMS. Med tanke på at ingen programvare er ironclad, rangerer WordPress der oppe blant toppen når det gjelder sikkerhet. Faktum er at WordPress er så mye mer utbredt til stede på internett at det blir en målet for valget for hackere. Ikke glem, WordPress er åpen kildekode-programvare som har et stort aktivt samfunn som rapporterer feil kontinuerlig og utbedrer dem nesten umiddelbart.

WordPress er bare for blogger.

Dette gjaldt mer enn et tiår siden Matt Mullenweg tenkte det som en personlig publiseringsplattform. Imidlertid har WordPress i dag utviklet seg til å imøtekomme et bredt spekter av nettsteder, og i dag har kjendiser, musikkhus, teknologiblogger, nyhetssentre, motemagasiner, designstudioer, porteføljer og nettbutikker alle nettstedene sine på WordPress. Dessuten er det hundrevis av WordPress-temaer som passer for enhver nisje. Dette gjør det enkelt å bygge nettsteder på tvers av flere kategorier.

For mange plugins kan redusere nettstedet ditt.

Ta denne med et saltkorn. Spørsmålet her handler mer om kvaliteten på plugins du installerer. Så lenge pluginsene er rent kodet, regelmessig oppdatert og du har nok serverplass til dem, kan du installere som flere plugins uten å påvirke ytelsen til nettstedet. Du bør imidlertid hoppe over en plugin som legger til for mange HTTP-forespørsler, øker databasespørsmål eller bruker for mye prosessorkraft. Én plugin med dårlig kode kan få ned nettstedet ditt. Plugins kan også være et inngangspunkt for skadelig programvare. Så det er viktig å se på plugins for kvalitet og teste dem, før du aktiverer dem på et live nettsted.

Noen grunnleggende WordPress-tips

Nå som du vet litt om hva du kan forvente av WordPress, her er noen viktige tips for å holde deg på rett vei når du bruker WordPress.

Bruk bare plugins når det er nødvendig.

Det er ikke nødvendig å søke etter en plugin når du trenger å legge til en funksjon. WordPress har mange innebygde funksjoner som du bør utforske for å se om det oppfyller dine behov. Temaet ditt kan også pakke inn noen funksjoner. Mange flere funksjoner er mulige med enkle koder. Sjekk ut disse alternativene før du søker etter en plugin.

Inaktive plugins er en sikkerhetsrisiko.

Hvis du ikke kommer til å bruke en plugin på en stund, er det bedre å slette det helt fra WordPress, ikke bare inaktivere det. Så lenge en plugin ligger i WordPress, kan den være utsatt for ondsinnet programvare, selv om den er inaktiv. Det er fornuftig å følge med på pluginene dine og slette de du virkelig ikke har behov for.

Se utover innholdet.

Selv om det er sant at innhold er en viktig trafikkgenerator for ethvert nettsted, er det bare en god start å lage flott innhold for nettstedet ditt. Som enhver SEO-ekspert vil fortelle deg, er det ekstremt hardt arbeid å få Google til å finne deg enkelt og sette deg øverst på søkeresultatsiden. De Yoast SEO-plugin vil hjelpe deg med å få innleggene dine riktig for søkemotorer. Du kan også gjøre det litt enklere for søkemotorer å finne deg ved å sende inn nettkart til Google. Ta et skritt videre og registrer deg med Google Analytics for å få innsikt i hva du gjør rett og galt når det kommer til trafikk på nettstedet. Du kan også bruke Google Search Console for å hjelpe deg med å forstå hvordan nettstedet ditt samhandler med Googles søkemotor.

Gjør alltid endringene du ønsker i Barnetemaer.

Ikke rot med standardtemaene mens du gjør endringer i temaet. Arbeid alltid med et barnetema for å gjennomføre endringer du ønsker. På den måten, når du oppdaterer standardtemaet, vil ikke alle tilpasningene gå tapt.

Hvis du er opptatt av det, kan du lære alt om kroker, filtre og handlinger.

Når du er mer kjent med WordPress, kan du ta deg tid til å lære om kroker, filtre og handlinger. Dette kan hjelpe deg med å samhandle mer komfortabelt med WordPress. Finn ut mer om det her.

Hold deg rolig når du møter problemer.

På et eller annet tidspunkt vil du sannsynligvis få problemer med WordPress som databasefeil, hvit skjerm for død og lignende. Husk at mange andre WordPress-brukere har møtt disse problemene før deg og lagt ut løsninger på nettet. Grunnleggende feilsøkingsløsninger for WordPress finner du enkelt online. Du trenger bare å være rolig og søke etter passende løsninger for din spesifikke situasjon.

Det er ikke alt

Det er flere grunnregler du må ta hensyn til, for eksempel:

  • Sikkerhetskopiering og sikkerhet er viktig.
  • Begynn å bygge e-postlisten din fra første dag.
  • Bruk kategorier og tagger for innlegg og sider helt fra starten.
  • Bruk et favicon.
  • Optimaliser nettstedet for hastighet og ytelse.

Men la oss holde det til et annet innlegg. Det er virkelig ingen slutt på læringen med WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me