Hva er WordPress-temaer og plugins?

Kjerne WordPress-plattformen gir et anstendig utvalg av alternativer for å tilpasse nettstedet ditt. Det lar deg også legge til og redigere koden til nettstedet ditt på en hvilken som helst måte du måtte ønske. Hvis du ønsker ekte fleksibilitet, men ikke har tid eller erfaring til å gjøre endringer for hånd, trenger du noen ekstra verktøy.


Med andre ord, du bør sjekke ut den omfattende verdenen av WordPress-temaer og plugins. Dette er tilleggsprogrammer som lar deg tilpasse hvordan nettstedet ditt ser ut og fungerer, og det er tusenvis av tilgjengelige. Uansett hva du vil gjøre – administrer et forum, bygg en nettbutikk eller endre designen på nettstedet ditt – det er et WordPress-spesifikt verktøy der ute som vil hjelpe deg med å utføre oppgaven med minimal oppstyr.

Hvis du ikke vet noe om temaer og plugins ennå, ikke bekymre deg. For å hjelpe deg, forklarer vi hva de er, hvor du finner dem, og hvordan du kan begynne å bruke dem til din fordel. La oss begynne med det grunnleggende!

Hva er WordPress-temaer og plugins?

Total WordPress-temaet.

Total er et eksempel på et WordPress-tema som kan hjelpe deg med å tilpasse utseendet på nettstedet ditt.

Før vi diskuterer hvordan du finner og installerer temaer og plugins, kan vi snakke om hva de er. Tross alt, hvis du er ny på WordPress, har du kanskje aldri hørt disse begrepene før.

I et nøtteskall er temaer og plugins individuelle programvarestykker som fungerer som tillegg til WordPress-plattformen. Du kan installere et tema eller plugin for å få tilgang til flere funksjoner. Et WordPress-nettsted behov et tema som skal eksistere, men det trenger ingen plugins. Når det er sagt, er sannsynligheten for at du unner plugins ekstremt fjern.

WordPress-temaer

EN WordPress-tema er et tillegg som kontrollerer nettstedets utseende – hvordan det ser ut og hvordan det er lagt opp. Noen temaer er veldig enkle og kan bare endre grunnleggende ting om nettstedets design, for eksempel farger og skrifter. Mange temaer tilbyr imidlertid en rekke nye oppsett og stiler. Uansett har du vanligvis muligheten til å tilpasse temaet ditt til dine behov. Du kan finne fleksible temaer som er tilpasningsdyktige i mange situasjoner (for eksempel vår helt egen Total), eller du kan se etter et tema med alternativer og oppsett som er spesifikke for den typen nettsted du oppretter (for eksempel forretnings WordPress-temaer eller utdanning WordPress temaer).

WordPress-plugins

Hvis du vil endre noe om måten nettstedet ditt har funksjoner, du trenger imidlertid en WordPress-plugin. Formålet med en plugin er å legge til nye funksjoner eller funksjonalitet på nettstedet ditt (eller utvide det som allerede eksisterer). Uansett hva du vil gjøre med nettstedet ditt, er det nesten helt sikkert en plugin som kan gjøre det mulig. Noen muliggjør enkle endringer, for eksempel å legge til nye widgeter for bruk i sidefeltene, mens andre gir deg tilgang til helt nye funksjoner, for eksempel en WordPress-hendelseskalender eller en nettbutikk. Det finnes også plugins som kan hjelpe deg med praktiske oppgaver som å sikre nettstedets sikkerhet.

Det er umulig å beskrive alle de forskjellige tema- og pluginalternativene der ute. Nå som du forstår hvordan disse viktige verktøyene fungerer, la oss snakke om hvordan du finner de du vil ha.

Hvor finner du de beste WordPress-temaene og pluginene

Det er tusenvis av temaer og plugins tilgjengelig på nettet, og de kommer i mange varianter – gratis og premium, enkelt og sammensatt. Du kan ofte finne de du trenger ved å utføre et enkelt søk. Men siden alle som vil kan bygge et tema eller en plugin, kan det være vanskelig å vite hvilke som er pålitelige og ikke vil påvirke nettstedet ditt negativt.

Derfor kan det være nyttig å besøke en katalog der temaer og plugins er listet opp, rangert og kommentert. Du kan også gå rett til nettstedet til et anerkjent selskap som er kjent for å skape pålitelige tillegg. Her er bare en prøve på noen utmerkede steder å se etter temaer og plugins:

  • WordPress.org: Det offisielle WordPress-nettstedet har begge deler en temakatalog og en plugin-katalog.
  • WPExplorer: Vi tilbyr mange temaer og plugins av høy kvalitet på vår egen side.
  • Tema Skog og kodeKanyon: Dette er søstersider som tilbyr henholdsvis temaer og plugins.
  • ThemeIsle: Som navnet antyder er dette først og fremst en ressurs for temaer.
  • Kreativt marked: Her finner du mange temaer, og et lite utvalg av plugins.
  • Elegante temaer: Et annet medlemsnettsted som tilbyr populære temaer som Divi.
  • Studiopress: Disse karene tilbyr et lite utvalg av solide temavalg, overskrift av Genesis.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, vil vi anbefale å sjekke de offisielle WordPress-katalogene først – alt der er helt gratis, og du kan se rangeringer fra andre brukere. Ta også en titt på de tidligere innleggene våre om hvordan du kjøper et tema og hvordan du kan velge den beste plugin-en for råd som kan guide deg i søket ditt.

Slik installerer du WordPress-temaer og plugins

Hvis du leter etter tillegg fra WordPress.org, kan du installere temaer og plugins direkte fra WordPress-bakenden. Ellers må du først laste ned filen du ønsker og lagre den på datamaskinen din, og deretter følge de relevante instruksjonene nedenfor. Filen skal være glidelås – ikke trekke den ut!

Installere et WordPress-tema

For å installere et tema, naviger først til Utseende> Temaer i WordPress-bakenden. Klikk deretter på Legg til ny -knappen øverst på skjermen:

Temaer-delen av WordPress-bakenden.

Herfra kan du bla gjennom de gratis temaene som tilbys av WordPress. Hvis det er en du kobler til, klikker du bare på det blå Installere knappen deretter Aktiver knappen for å bruke temaet.

Eller du kan laste opp ditt eget WordPress-tema du har lastet ned fra tredjeparts nettsted eller markedsplass (som Themeforest). For å gjøre dette, klikk på Last opp tema -knappen og velg Velg Fil. Naviger til stedet der du lagret den zippede temafilen, og åpne den. Du blir ført tilbake til Legg til temaer skjerm, hvor du kan velge Installere nå:

Alternativet å installere et nytt tema.

Installasjonsprogrammet vil ta et øyeblikk å kjøre, hvoretter du får en melding om at temaet er installert. På dette tidspunktet kan du forhåndsvise temaet, eller velge Aktiver å begynne å bruke det med en gang:

En melding om at temaet ditt ble installert.

Det er det! Det nye temaet ditt er klart til å gå. Du kan også følge med WP utklippstavle guide som dekker installering av gratis temaer og laste opp temaer via FTP.

Installere et WordPress-plugin

Plugins er installert på omtrent samme måte som temaer. Start med å navigere til plugins og velge Legg til ny øverst på skjermen:

Temaer-delen av WordPress-bakenden.

Akkurat som med temaer, kan du finne alle de gratis WordPress.org-pluginene som er oppført her for å overbevise deg. For å installere en gratis plugin vil du slikke på den Installere deretter Aktiver knapper.

Eller du kan laste opp en plugins ved å bruke Last opp plugin -knappen og velge Velg Fil. Finn og åpne zip-plugin-filen på datamaskinen din, og klikk deretter på Installere nå knapp:

Alternativet å installere en ny plugin.

Etter et øyeblikk vises en melding som forteller deg om pluginen ble installert. Klikk på dette punktet Aktiver plugin:

En melding om at temaet ditt ble installert.

Din nye plugin er nå klar til bruk! Noen plugins kan kreve ekstra oppsett når de er aktivert – sjekk siden du lastet ned plugin-modulen fra eller utviklerens nettsted for mer informasjon om nødvendig.


Den klare tilgjengeligheten til temaer og plugins er en av de mest overbevisende grunnene til å bruke WordPress. Kjerneplattformen er ganske fantastisk på egen hånd, men når du begynner å inkludere temaer og plugins, har du plutselig tilgang til nesten ubegrensede alternativer. Uansett hvilken type side du vil opprette, tilbyr den store verdenen av WordPress et verktøy for å få jobben gjort – mest sannsynlig på en enkel og rimelig måte.

For å begynne å dra nytte av WordPress-temaer og plugins, vil du først sjekke ut en pålitelig katalog. Noen gode alternativer er WordPress.org selv, ThemeForest og CodeCanyon, og vår egen webside. Forsikre deg om at du vet hvordan du velger det beste temaet, og velg riktig plugin for dine behov. Så kan du bare følge instruksjonene ovenfor for å installere det nye temaet eller plugin-modulen din, så vil du være klar!

Har du spørsmål om hvordan du kommer i gang med WordPress-temaer og plugins? Still spørsmålene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me