Markdown for WordPress

Hvis du noen gang har brukt snarveier, eller til og med Visual-fanen, når du skriver blogginnlegg, vet du hvor enkelt konvertering av ren tekst til HTML er gjennom WordPress. Den gjennomsnittlige bloggeren utnytter sannsynligvis kategorien Visuell redigering, men visste du at det er en potensielt raskere måte å pumpe ut blogginnlegg mens du fremdeles får den samme vakre formateringen?


Det kalles markdown, og det har fått ganske mye popularitet hos folk som er villige til å lære noen enkle snarveier mens de skriver med ren tekst.

Tanken er å glemme musen helt, holde hendene på tastaturet og få fart på skrive- og formateringsprosessen. Forfatteren ser bare ren tekst, men med syntaksbiter blir den umiddelbart gjengitt til HTML når den blir publisert. Den kule delen er at du ikke trenger å tenke på noe komplisert koding, og de grunnleggende formateringsknappene i WordPress-editoren kan også være i fred..

Hva er Markdown for WordPress?

Spesifikt er markdown for WordPress en formateringssyntaks laget av John Gruber og Aaron Swartz helt tilbake i 2004.

Markdown har blitt mer enn det skaperne noen gang kunne ha forventet, siden vi ser former for den opprinnelige markdownen i forskjellige verktøy for programvare og innhold. for eksempel kan du legge merke til en form for markdown i den nye redigeringsprogramvaren din eller i en grunnleggende tekstredigerer.

Markdown fungerer ved å erstatte mer komplisert HTML-kode, noe som gjør prosessen enklere for ikke-kodere.

Hvis du for eksempel ville sette inn en overskrift, vil den ikke kreve at du klikker på rullegardinmenyen Overskrift. Og du trenger ikke skrive inn noe som følgende:

Dette er Mitt eksempelhode

I stedet er alt du trenger å gjøre å slå inn tre kilos tegn før teksten for å få samme resultat. Akkurat som på følgende linje:

### Dette er mitt eksempelhode

La oss se på et mer omfattende eksempel for å demonstrere elementer som lister, fet tekst og lenker:

### Dette er mitt eksempelhode

Nå skal jeg skrive et nytt avsnitt. Å skrive vanlige setninger er nøyaktig det samme, men jeg vil også at dette ordet skal være ** fet **.

Deretter vil jeg opprette en liste:

* Listevare nr. 1
* Listepost # 2
* Listepost # 3

Å ja, og jeg vil gjerne inkludere en [lenke] (http://www.wpexplorer.com).

Hakkemerkene og parentesene og stjernene vil se forvirrende ut akkurat nå, men det er en referanseliste over disse snarveiene slik at du kan lære dem på kort tid.

Disse stjernene og andre elementer er ment å erstatte HTML-koding fullstendig, samtidig som de gir samme eksakte resultat.

For eksempel returnerer den ovennevnte teksten den samme formateringen som følgende HTML:

Dette er mitt eksempelhode

Nå skal jeg skrive et nytt avsnitt. Å skrive vanlige setninger er nøyaktig det samme, men jeg vil også at dette ordet skal være modig.

Deretter vil jeg opprette en liste:

 • Listepost # 1
 • Listepost # 2
 • Listepost # 3

Å ja, og jeg vil gjerne ta med en lenke.

HTML ser langt mer komplisert ut, ikke sant? Vel, med litt øvelse blir det slik. Når alt kommer til alt er det lettere å skrive inn stjerner før hvert listeelement for folk flest sammenlignet med

 • før et listeelement, så lukker beslaget bak elementet.

  Totalt sett er det lagt til mange markdownelementer gjennom årene for å etterligne HTML-koden.

  Din Markdown Training Guide

  Hvordan lærer du hvilke markdownelementer du skal bruke i stedet for de vanlige HTML-elementene?

  WordPress har en fullstendig nedslagsveiledning her.

  Den kule delen er at du kan behandle dem som vanlige snarveier til datamaskinen, huske de du har tenkt å bruke og glemme elementene som ikke er relevante.

  Hvordan fordeles markdown for WordPress bloggere?

  Bloggere er i to forskjellige kategorier: De som bruker musen til å klikke på redigerings-knapper og de som skriver alt i HTML.

  De fleste bloggere er ikke HTML-eksperter, så den første gruppen virker mer sannsynlig. Imidlertid kaster bort begge gruppene tid på en eller annen måte.

  Markdown er ment å holde hendene på tastaturet, forbedre fokuset og øke hastigheten på opprettelsen av blogginnlegg. Ikke bare det, men nedtellingen er ikke så vanskelig å lære så lenge du plukker ut elementene du bruker mest.

  Noen blogger har for eksempel mange lenker i hvert innlegg. I så fall ser markeringen av “inline links” ut som en god å huske:

  En [lenke] (http://eksempel.no "Tittel").

  Andre blogger kan sette inn blokkeringskvoter i alle innlegg, noe som gjør at merkelappene til merkelappene er ganske viktige:

  > Sitert tekst.
  >> Sitert sitat.

  Totalt sett er det et spørsmål om preferanser. Men markdown for WordPress ligner Excel-snarveier for bankfolk og regnskapsførere. Når du har lært det, er det vanskelig å forestille seg livet uten dem.

  Aktivere Markdown på ditt eget WordPress-nettsted

  På et tidspunkt kunne du aktivere markdown direkte ved å gå gjennom Innstillinger og Skrive kategoriene i WordPress. Nyere WordPress-oppdateringer har imidlertid inkludert noen av nedslagselementene uten at noen aktivering ble avsluttet. Hvis du for eksempel prøver ut noen av nedslagseksemplene i ditt eget dashbord (og deretter trykker på Enter), startes markeringen ofte, og du vil se riktig formatering.

  For alt som ble utelatt, må du aktivere en plugin som støtter markdown.

  Heldigvis er det flere gratis plugins som du kan benytte deg av. Noen av favorittene våre inkluderer:

  Jetpack er det mest lovende, fordi noen av de andre ikke blir oppdatert (på grunn av det faktum at WordPress har inkludert så mange av nedslagsartiklene med nylige oppdateringer).

  Med Jetpack må du installere plugin, og deretter gå til Innstillinger> Skriving> Komponering.

  Der finner du en knapp som ber deg om å aktivere syntaks for markering av ren tekst.

  Snarveier for alle WordPress-brukere bør vite

  Siden markdown har utviklet seg så mye, trenger ikke gjennomsnittlige WordPress-brukere å vite hver snarvei. Derfor setter vi sammen en liste over snarveiene du bør huske som WordPress-blogger:

  overskrifter

  # Overskrift 1
  ## Overskrift 2
  ### Overskrift 3
  #### Overskrift 4
  ##### Overskrift 5
  ###### Overskrift 6

  Kursiv og fet tekst

  * Kursiv har stjerner på begge sider *
  ** Fet tekst har to **

  Inline Links

  En [lenke] (http://eksempel.no "Tittel").

  Bilder inne i innlegget ditt

  ![Alternativ tekst] (/ filename.png "Tittel")

  Her vil du utgjøre en relevant alt tekst og tittel. Da ville det være nødvendig med et nøyaktig filnavn.

  En kuleliste

  * Vare
  * Vare
  - Punkt
  - Punkt

  Både stjerner og streker fungerer fint når du lager en kuleliste.

  En nummerert liste

  Dette er egentlig ikke annerledes enn å lage en liste i en tekstbehandler:

  1. Vare
  2. Vare

  Blandede lister

  1. Vare
  2. Vare
  * Blandet
  * Blandet
  3. Vare

  Resultatet:

  1. Punkt
  2. Punkt
   •  blandet
   • blandet
  3. Punkt

  Standard blokkeringskvoter

  > Den siterte teksten går her.

  Skulle du vurdere å lære markdown for WordPress for blogging?

  Svaret på dette spørsmålet er helt opp til deg, men som vi har snakket om ovenfor, er nedtelling for WordPress helt sikkert enklere å skrive for den gjennomsnittlige brukeren. I likhet med standard snarveier for nettleser og programvare, tar det noen minutter å lære seg snarveiene. Etter det kan det hende du må bokmerke referansearket for en oppdatering iblant.

  Det er forfriskende når du begynner å lære de mer vanlige markeringselementene, fordi du oppretter blogginnleggene dine raskere og føler deg som en mer profesjonell arbeider i prosessen..

  Hvis du har spørsmål om markdown for WordPress, gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

 • Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me