Hva er hodeløs handel, og hvordan kan det komme deg til gode?

Det kan være ganske utfordrende å administrere kundens forventninger i dagens digitale landskap. Leadgenerering og innholdsoppretting er bare to av de mer kostbare elementene det er snakk om, enn si levering av en spennende opplevelse. Med det i tankene, lurer du kanskje på om det er en mer effektiv måte å administrere innholdet og e-handelsløsningene dine.


Heldigvis gjør den hodeløse handelstilnærmingen akkurat det. Dette er en måte for deg å legge til e-handelsfunksjonalitet på nettstedet ditt, samtidig som du får mest mulig ut av innholdet som driver trafikken din. I tillegg har du bedre kontroll over hvordan komponentene på nettstedet ditt fungerer sammen.

I denne artikkelen vil vi introdusere deg for konseptet hodeløs handel. Så diskuterer vi alle fordeler og ulemper, og forklarer hvordan du kommer i gang med et hodeløst system. La oss komme på jobb!

Ikke mist hodet: Hva du skal vite om å koble av

Når vi snakker om nettsteder og Content Management Systems (CMS), har vi en tendens til å referere til to hovedkomponenter. Dette er “fronten” og “baksiden” på et nettsted. Frontenden refererer til klientsiden, eller enklere, den delen av nettstedet kundene dine vil se og samhandle med.

Baksiden er administrasjonssiden, hvor du kan legge inn innhold og gjøre justeringer av design og funksjonalitet:

WordPress Dashboard

Hodeløs handel involverer det som kalles en “avkoblet” CMS. Dette betyr å koble fra fronten og baksiden av nettstedet ditt. Når du kobler fra handelsløsningen fra det offentlige vendt grensesnittet og går hodeløs, frigjør du deg i grunn til å utforske flere leveringsalternativer i front-end. Til syvende og sist kan dette hjelpe deg med å oppnå et nytt nivå av fleksibilitet over hvordan og hvor innholdet ditt vil bli levert og produktene dine vil være tilgjengelige for kjøp.

I hovedsak vil du ende opp med et back-end-grensesnitt som lar deg enkelt lage og legge til innhold i en database. All funksjonalitet for e-handel kan også håndteres separat.

Følgelig kan innholdet ditt administreres nesten hvor som helst gjennom forskjellige applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (APIer). Dette gjør det enklere å lage en innholdskilde for levering til mange sluttpunkter, inkludert enheter som hører til den stadig voksende Internet of Things (IoT) -markedet.

Hvorfor vurdere en hodeløs handelstilnærming

Det er viktig å merke seg at ikke alle vil ha fordel av å koble fra nettsteder. I visse situasjoner kan dette imidlertid være en veldig verdifull tilnærming. Du vil gjennomgå alternativene og e-handelsbehovene dine fullt ut før du tar ut guillotinen.

Noen av elementene du må vurdere når du bestemmer deg for om hodeløs netthandel er riktig for deg inkluderer:

  • Innhold: Nettsteder som er innholdstunge kan maksimere leveringen av det samme innholdet til flere sluttpunkter, uten å duplisere innsatsen eller ressursene sine.
  • Engasjement: En hodeløs tilnærming kan åpne for muligheten til å øke engasjementet gjennom kunstig intelligens (AI) og Augmented Reality (AR), uten en ny database.
  • Opplevelse: Du kan lage en tilfredsstillende og sømløs kundeopplevelse på tvers av en rekke enheter fra en database.

Å ta en hodeløs tilnærming til nettstedsadministrasjonen din kan virkelig åpne for nye muligheter for innholdslevering og markedsføring. Hvis du leter etter en veldig smidig og fleksibel løsning, kan en hodeløs arkitektur være riktig for deg.

I tillegg, når det gjelder netthandel, har et hodeløst system mange fordeler. Når du kobler fra administrasjonen av siden din, betyr det at lager- og produktstyringssystemet ikke lenger trenger å være knyttet til CMS.

Med andre ord kan du bruke den valgte innholdsleveringsplattformen gjennom baksiden av nettstedet ditt, uten å bekymre deg for hvordan det vil påvirke forretningsaspektene. Gjennom APIer vil du kunne levere en handleopplevelse nøyaktig hvordan du vil.

Potensielle ulemper ved hodeløs handel

Hodeløs handel er kanskje ikke for alle. Det er viktig å merke seg noen få potensielle ulemper ved denne tilnærmingen. Hvis du for eksempel leter etter en alt-i-ett-løsning med færre komponenter å vedlikeholde, kan det hende at dette oppsettet ikke passer for deg.

Det er noen få andre potensielle ulemper som du må huske på, inkludert:

  • Du trenger kanskje flere ressurser for å administrere et hodeløst system.
  • Hvis du er en ny CMS-bruker, har du kanskje ikke de tekniske ferdighetene som trengs for å administrere et hodeløst system.
  • Et avkoblet system kan ha flere brukerens sluttpunkter, noe som kan føre til økte utviklingskostnader.
  • Du vil sannsynligvis ikke ha tilgang til en direkte forhåndsvisning av frontend-produktet når du utvikler det.
  • Det kan være flere potensielle frontend-skjermer å administrere.

Som vi nevnte, hvis du leter etter en hyllevare og klar til å gå-løsning, er det ikke sikkert det du leter etter. Du trenger et sterkt involvert team med kunnskap og forståelse for e-handel APIer for å gjøre avkoblingen vellykket.

Kom i gang med en hodeløs handelstilnærming

Kom i gang med en hodeløs handelstilnærming

Nå som du vet hva hodeløs arkitektur er og forstår fordeler og ulemper som er involvert, la oss se på hva som må til for å oppnå denne strukturen. Når du kobler fra, kan du plutselig ha mange front-end brukergrensesnitt. Du kan deretter koble back-end-systemet ditt via e-handel API-er.

Dette betyr at e-handel og produktadministrasjonsfunksjonalitet blir adskilt fra innholdsstyringen. Med de riktige verktøyene kan du oppnå dette via eksisterende CMS-er som WordPress.

Det er også flere plugins du kan vurdere, som vi skal se på i løpet av kort tid. Først er det imidlertid en god ide å forstå visse nyanser rundt frakoblede og hodeløse systemer fullt ut:

  • frakoblet: Innhold vil være tilgjengelig via API-sluttpunkter, men systemet er fremdeles involvert i leveringsprosessen til front-end presentasjonssjiktet.
  • hodeløs: Innhold vil være tilgjengelig via API-sluttpunkter, men systemet er reaktivt og antar at levering av innhold blir ivaretatt av et annet program.

Dette betyr at hvis du kjører WordPress og vil lage et virkelig hodeløst system, vil du sannsynligvis trenge noen ekstra verktøy for å få det til. Dette er selvfølgelig med mindre du planlegger å programmere i alle nødvendige elementer selv.

Hvis du vet at du ikke bruker frontdisplayet som WordPress tilbyr, kan det være lurt å starte med å installere en plugin som WP Hodeløs. Plugins utviklet for å lage hodeløs WordPress er ikke så rikelig, og har en tendens til å mangle anmeldelser. Imidlertid er WP Headless et godt eksempel på hva du finner når det gjelder funksjonalitet.

Denne pluginen vil i det vesentlige slå av tilgangen til fronten av nettstedet ditt for alle som ikke er en tilordnet bruker. Hvis du for eksempel sender en annen nettstedredigerer en permalink, blir de ført til innleggets redigeringsside. Blokkering av generell tilgang til standardsiden for nettstedet ditt er et av de første trinnene i å koble av ditt WordPress-oppsett.

Når du har eliminert front-end tilgangen til nettstedet ditt, må du begynne å bygge innholdslageret ditt. Et av programtilleggene som kan være til hjelp med dette, er Avanserte tilpassede felt:

Avanserte tilpassede felt

Denne pluginen er ganske populær, og anbefales på det sterkeste. Du kan bruke den til å legge til egendefinerte felt for nesten enhver brukssak. I tillegg kan du raskt utvikle felt som vises på redigeringsskjermen, uten å bekymre deg for hvordan dataene vil vises i temaet ditt.

Når du bygger opp den hodeløse arkitekturen din, kan det være nyttig senere å organisere dataene dine med tilpassede felt. Hvis du skal kalle inn dataene dine via APIer, vil du kunne få svært spesifikk og presis målrettet informasjon som kan leveres til de nye sluttpunktene.

Utviklerverktøy du bør vite før du går hodeløs

Selv om det kan virke som et hodeløst system kan være komplisert, trenger du egentlig bare noen få vanlige programmeringsspråk for å få det til å fungere. Hvis du vil jobbe med en hodeløs struktur, vil du kunne navigere og potensielt skrive Cascading Style Sheets (CSS) og HTML.

JavaScript kan også brukes til å utføre stort sett alle samtalene du trenger for å levere innhold. Du trenger bare å bestemme hvilken type database du vil jobbe med. Hvis du for eksempel bruker WordPress, vil du forstå og kunne navigere i en PHP-database.


Å lage en hodeløs e-handelsløsning for markedsførings- og netthandelsnettstedet kan være et gunstig valg. Med dette oppsettet vil du kunne opprettholde fleksibilitet og hastighet, samtidig som du øker antall brukerendepunkter du kan levere opplevelser til.

Selvfølgelig er det noen fordeler og ulemper du må huske på. Selv om hodeløs netthandel kan være fordelaktig for innholdstunge nettsteder, trenger du et kunnskapsrike team og passende ressurser for å kunne bruke innholdet ditt gjennom APIer. Ikke glem at det er nyttige plugins som er tilgjengelige hvis du bruker WordPress.

Har du spørsmål om hodeløs handel og om det er riktig for deg? Spør bort i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me