Hva du skal se etter når du ansetter en frilansforfatter til din WordPress-blogg

Å ha en frilansskribent av topp kvalitet og produsere artikler for bloggen din kan gi mange fordeler. Grundig undersøkte og velskrevne artikler bidrar til å øke trafikken til nettstedet ditt og skape et fellesskap av engasjerte lesere. Å ansette forfattere er en normal kostnad ved å bygge et WordPress-nettsted, og å ha noen andre til å skrive innleggene dine vil frigjøre tiden din, slik at du kan fokusere innsatsen din på andre virksomhetsområder. Men hvordan kan du gjøre for å finne og beholde en vellykket og pålitelig frilanser?


I denne artikkelen vil vi diskutere hvor du kan finne en frilansskribent og hva du bør se etter når du ansetter en. Det er viktig at vi deretter vil tenke på hvilke ord du bør diskutere med en frilanser før de begynner å skrive for deg.

Hvor finner du en frilansskribent

Det er flere måter å finne en frilansskribent på, og det er mange forfattere der ute som venter på å bli funnet. Nøkkelen er imidlertid å se på rett sted, så du ender opp med en forfatter av topp kvalitet, som passer for din nisje.

Sett inn en annonse
upwork

En måte å finne en frilansskribent er å plassere en annonse på et fremtredende nettsted som Upwork, PeoplePerHour, eller Pro Blogger. Disse nettstedene har stort antall frilansere som tråler sidene sine jevnlig etter jenter. Avhengig av hva du leter etter, kan det hende du finner noen med riktig kompetansesett på et av disse nettstedene.

Imidlertid kan reklame for en frilanser ende opp med å bli en langvarig prosess. Som svar på annonsen din vil du bli oversvømmet av søkerne. Blant kandidatene kan det godt være noen veldig passende for bloggen din. Det vil også være mange uegnede svar, med folk som prøver lykken i et skriftområde de ikke har noen erfaring med. Ofte kan det være ekstremt tidkrevende å identifisere de beste forfatterne.

Oppsøk forfattere

forfatter-box

Å oppsøke forfattere kan noen ganger være en bedre måte å finne frilansere av høy kvalitet. Se på blogger i din nisje for å se hvem som skriver om dem. Sjekk ut forfatterens bio-bokser på slutten av en artikkel, da disse vanligvis inneholder en lenke til forfatterens nettsted.

Et Google-søk er en annen måte å finne en frilansskribent. Ved å søke etter frilansforfattere i ditt felt, kan det være et utvalg av forfatterens nettsteder du kan bla gjennom.

Hva du skal se etter når du ansetter en frilansskribent

Når du velger en frilansskribent, må du alltid se på nettstedet deres for å få en følelse av hva de gjør og hva de tilbyr. Hvis de ved førsteinntrykk er kompatible med bloggen din og dens behov, kan du fortsette med ytterligere kontroller.

Porteføljeside

portefølje-side

Når du ansetter en frilansskribent, ønsker du ideelt sett noen som har erfaring innen ditt felt. Hvis dette ikke er mulig, må du sjekke at de i det minste skriver til standarden du leter etter.

EN porteføljeside på forfatterens nettsted viser et utvalg av arbeidet deres. Det skal vise arbeid fra forskjellige nettsteder og om mulig fra forskjellige sjangre. Her vil du kunne måle deres stil og kvalitet, noe som vil hjelpe deg å avgjøre om denne forfatteren passer godt for nettstedet ditt.

Hvis mulig, prøv alltid å se på en forfatters porteføljeside før du kontakter dem. Dette kan spare både deg og dem mye bortkastet tid hvis det viser seg at du ikke er opptatt av arbeidet deres.

Les attester

testimonial-side

De fleste forfattere nettsteder vil inneholde en side om attester. Dette vil hjelpe deg å forstå hvordan forfatteren er å jobbe med, hvis de er pålitelige, punktlige og nøyaktige med arbeidet de slår inn.

Hvis en forfatteres nettsted ikke har mange attester, må du ikke bli satt av. Vitnesbyrd kan overses hvis arbeidet med porteføljesiden er av høy kvalitet.

Sjekk pris og tilgjengelighet

Frilansere vil alle ha en ballpark-pris som de skriver for. Et tilbud vil være per artikkel eller per ord, avhengig av hva du ber om eller hva de foretrekker. Spør alltid prisene i den første e-posten for ikke å kaste bort tid. De kan være en fantastisk forfatter, men hvis du ikke har råd til prisene deres, er det ikke noe poeng å komme lenger.

Forsøk aldri å undergrave forfatterens priser med for mye. Selv om de godtar lavere pris, vil du ikke være deres topp prioritet. Og når en bedre betalende konsert kommer med, vil du være den første klienten som blir henlagt.

Spør alltid om forfatterens tilgjengelighet, eller pris, eller angi hva slags arrangement du leter etter. Mange forfattere er veldig opptatt, men vil prioritere vanlig arbeid fremfor én artikkel. Hvis du tilbyr arbeid på månedlig basis, kan en forfatter omarbeide planen sin for å gi plass til deg.

Hva du skal diskutere med en frilanser før du bruker dem

Når du har funnet en frilanser som du tror passer for nettstedet ditt, er det på tide å diskutere statister som gir et jevnt arbeidsforhold.

Kommunikasjon
skype

Diskuter på forhånd hvordan du skal holde kontakten med forfatteren din. Ønsker du en månedlig Skype-dato? Bruker selskapet ditt Slack eller Trello? Hvis ingen av dere har preferanser, vil e-post være tilstrekkelig.
Retningslinjer

Ha klare retningslinjer for hva du vil. Mange arbeidsgivere lager en stilguide for forfatterne sine, så det er klart hva som forventes. Dette bør inneholde detaljer som overskriftstyper og bildestørrelser, etc. Dette vil bidra til å øke sjansen for å få det du ønsker i en ferdig artikkel.

frister

Noen arbeidsgivere liker at en artikkel skal sendes inn innen en bestemt dato. Andre er bare glade for at artikler skal leveres innen slutten av måneden. Hvis du har en spesifikk timeplan, så gi beskjed til forfatteren din og komme til en ordning som passer for dere begge.

revisjoner

Sjekk på forhånd om forfatteren din gjerne gjør revisjoner av en artikkel om det er et problem med den. De fleste forfattere vil gjennomgå en artikkel om nødvendig. Imidlertid, hvis du regelmessig returnerer artikler, må du se på igjen om forfatteren din virkelig passer godt på bloggen din, eller om du er for masete.

extras

Hvis det er noen tillegg du vil at forfatteren skal fullføre, bortsett fra forfatterskapet, gjør du det klart i starten. Vil du at de skal svare på kommentarer på bloggen din, eller dele arbeidet deres på sosiale medier? De fleste forfattere vil gjerne gjøre dette, men det bør diskuteres i begynnelsen, slik at alle er klare på forventningene.

ghostwriting

De fleste forfattere foretrekker å publisere innhold under eget navn. En forfatter-bioboks under hver artikkel, som inneholder personlig informasjon og en lenke til nettstedet deres, er vanlig praksis. Hvis du vil at noen skal ghostwrite for deg, må du spesifisere dette når du først tar kontakt med skribenten. Du kan godt trenge å betale mer for at noen skal skrive under navnet ditt, så diskuter dette tidlig.

Betalingsmetode

Sjekk alltid betalingsmåten før skrivingen begynner. De fleste frilansforfattere bruker PayPal, så hvis du bruker en annen betalingsmetode, må du først sjekke med dem at alternativet er ok. Husk at noen frilansforfattere bor utenlands, og har ikke tilgang til amerikanske bankkontoer.

Sjekk også når forfatteren din vil få betalt. Noen sender gjerne en faktura i slutten av måneden. Andre ønsker å få utbetalt ukentlig eller etter hver artikkel. Hvis de ber om betaling på forhånd, må du først være komfortabel med ordningen.

Be om en testartikkel

Hvis du er den forsiktige typen, er det mer enn akseptabelt å be en forfatter produsere en testartikkel. Dette er en engangsartikkel for å sjekke kvaliteten på arbeidet deres. Hvis du er fornøyd med resultatene, kan du publisere dem og deretter jobbe med skribenten på fremtidige innlegg. Hvis du er interessert i å gå ut på testartikkelen, må du huske at du alltid bør tilby å betale en skribent for en tester.

Siste tanker

En pålitelig frilansforfatter av høy kvalitet er verdt sin vekt i gull. Så når du har funnet en, må du huske å holde på dem. Sjekk regelmessig inn hos dem, gi dem nyttige tilbakemeldinger og betal dem i tide.

Og husk at forfatterratene går opp over tid. Hvis du har en frilansskribent som du vil holde på og har jobbet for deg i noen tid, må du sørge for å tilby dem en lønnsøkning.

Hva har erfaringene dine med å jobbe med frilansskribent? Del gjerne i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map