Selv om alle har hørt om Google Plus, er det ofte den siste sosiale mediekanalen folk vurderer når de markedsfører sin virksomhet. Jobber på lignende måte som Facebook og Twitter, og tilbyr Google Plus alt du forventer av en sosial mediekanal. Google Plus viser en strøm med nylige hendelser og innlegg, lar deg følge andre og bygge ditt eget følgende, dele ditt eget innhold, like og kommentere andres tilbud og mye mer. Imidlertid, med at Googe Plus utvilsomt er mindre populært enn noen av de andre sosiale plattformene der ute, hvorfor bør du bruke den?


I denne artikkelen vurderer vi fordelene ved å bruke Google Plus og hvordan du kommer i gang med det. Vi ser deretter nærmere på hvordan du kan bruke denne sosiale medieplattformen for å markedsføre virksomheten din, og hvordan du kan integrere den med WordPress-nettstedet ditt.

Hvorfor bruke Google Plus?

Google pluss

Google pluss er en ideell plattform for å markedsføre virksomheten din, få kontakt med potensielle kunder og samhandle med din nåværende fanbase. Google Plus bruker og integrerer enkelt med en rekke Google-verktøy, inkludert Google Photos, Hangouts, Maps, Kalender, YouTube og mange flere. Dette gjør at innlegg på Google umiddelbart blir en raskere og enklere prosess enn mange andre sosiale kanaler.

Og det er ikke alt, regelmessig engasjement på Google Plus er med på å forbedre rangeringen av nettstedets sider og innlegg i Googles søkemotor. De som følger deg på denne kanalen vil også ha større sannsynlighet for å bli vist Google Plus-innholdet ditt hvis de søker på Google ved å bruke lignende nøkkelord. Til slutt belaster Google Plus deg ikke for å markedsføre bedriftsinnleggene dine, og på grunn av funksjonen ‘sirkler’ kan du målrette innholdet ditt mot bestemte grupper mennesker.

Så nå vet vi litt om Google Plus og fordelene ved å bruke det, la oss se på hvordan vi kan få det i gang …

Komme i gang med Google Plus

Det er ekstremt raskt og enkelt å registrere seg med Google Plus. Du trenger imidlertid en Google-konto for å gjøre det. Øverst på Google Plus-hjemmesiden, velg “Logg på” -knappen, og følg enten instruksjonene for å opprette en ny Google-konto, eller velg Google-kontoen du vil logge på med.

Vis nyhetsfeeden din

Hjemmeside

Når du logger deg på Google, finner du Newsfeed på den opprinnelige “startsiden” -siden. Nyhetsfeeden din inneholder et utvalg innlegg som er publisert, delt og likt av dine følgere, anbefalte innlegg, emner du kan utforske, artikler som er trending på Google Plus, og mer. Se på Newsfeed for å finne ut hva som har skjedd på Google Plus og hva andre publiserer.

Under hvert innlegg vises, vil du se en knapp på 1+. Dette tilsvarer en Facebook ‘Like’. Antallet 1+ som et innlegg har mottatt vil vises ved siden av 1+ ikonet. Du vil også se en kommentarboks og et delingsikon som vises under innlegg. Det er viktig å engasjere seg med andre i din nisje for å hjelpe deg med å vokse følgende. Å leke, kommentere og dele innlegg er en effektiv måte å gjøre det på.

Rediger profilen din

Profilsiden

Profilen din er siden som følgere vil se når du sjekker ut på Google Plus. Derfor er det viktig at du fyller ut alle nødvendige detaljer på profilsiden din, og gjør den så innbydende og detaljert som mulig.

Det er flere måter å tilpasse profilsiden din på. For å gjøre det, i menyen til venstre i Google Plus-oversikten, velger du ‘Profil> Rediger profil’. Her kan du skrive din egen tagline og laste opp et profilbilde og bakgrunnsbilde for siden din.

Du kan også legge til informasjon om deg selv. Klikk på “Om” på profilsiden din for å legge til fødselsdato og yrke, samt laste opp album. Husk imidlertid, hvis du velger å legge til denne informasjonen, vil den også vises på andre Google-tjenester, for eksempel Google Drive og Photos. Velg ‘+’ -ikonet for å legge til andre detaljer som arbeids- og utdannelsesinfo, hvor du bor, og lenker til andre sosiale medieprofiler og nettsteder.

Profilsiden din viser også alle innlegg du har publisert eller delt, samt samfunnene du har blitt med og samlingene du har opprettet. Vi vil dekke samfunn og samlinger videre i artikkelen.

Legg til følgere

Mennesker

Under ‘Personer’ i menyen til venstre i dashbordet, kan du finne folk å følge, se hvem som følger deg og administrere dem du følger. Under fanen ‘Finn mennesker’ vil Google Plus foreslå folk du kan følge, og du kan også søke etter bestemte personer ved å bruke søkefunksjonen øverst på siden.

Fanen “Følger” lar deg se hvem du følger. En av funksjonene som skiller Google Plus fra andre sosiale mediekanaler er konseptet deres ‘sirkler’. Sirkler lar deg opprette forskjellige grupper, og du kan plassere følgere i disse gruppene deretter. Dette kan da være spesielt nyttig for å opprette spesifikke målgrupper å promotere forskjellige typer innhold til.

Begynn å legge ut

Legg til innlegg

Hvis du vil legge ut i Google Plus, velger du “Hjem” eller “Profil” fra menylinjen og klikker ganske enkelt på blyantikonet i nedre høyre hjørne av skjermen. Skriv innlegget ditt, legg til interaktive lenker, bilder, del posisjonen din og mer i popup-vinduet. Når den er publisert, kan du fremdeles redigere et innlegg, flytte det til en samling, feste det til toppen av profilen din, og deaktivere kommentarer eller deling, for å nevne noen alternativer.

Slik bruker du Google Plus for å markedsføre ditt WordPress-nettsted

Så nå vet du litt om hvordan du kommer i gang med Google Plus. Ta deg tid til å bli kjent med denne sosiale medieplattformen. Når du er trygg på å bruke Google Plus, er neste trinn å vurdere hvordan du bruker det for å markedsføre WordPress-nettstedet ditt best.

Aktiver Google Plus for ditt merke

Lag et merke

Hvis du vil markedsføre WordPress-nettstedet ditt på Google Plus, må du opprette en Google Plus-merkekonto. Ved å sette opp merkevaren din egen side, kan fans enkelt søke, finne og følge deg på Google Plus. Merket ditt kan også legge ut, kommentere og dele, samt lage egne samlinger og fellesskap.

For å opprette en Google Plus-merkekonto, åpne Google Plus-merke side. Gi merkevaresiden et navn, og velg “aktiver”. Google Plus åpnes deretter i den nye merkevarekontoen din. Du kan opprette så mange merkekontoer du vil, og bytte mellom dem og din personlige konto ved å klikke på kontoikonet øverst til høyre.

Merkekontoen din vil være helt blank når du setter den opp. Så du må bruke tid på å redigere merkevarens profilside, finne folk å følge, lage samlinger og generelt få merkevaren din satt opp.

Optimaliser Google Plus-siden din

Optimaliser merkevaresiden

Prøv å koble merkevaren til Google Plus-siden din så nært som mulig til nettstedet. Bortsett fra å vise samme navn, bruker du den samme logoen og bildene, slik at siden umiddelbart kan gjenkjennes for fansen din som prøver å få kontakt med deg på Google Plus.

Under ‘Profil’ velger du ‘Rediger profil> Administrer side’. Her kan du legge til kontaktinformasjon, lenker til nettstedet ditt og andre sosiale medieplattformer. Klikk også på ‘Historie’ for å skrive en beskrivelse av virksomheten din, og sørg for at du inkluderer nøkkelord og ytterligere lenker til innhold på nettstedet ditt.

Når du oppretter innlegg, bruk nøkkelord du vil rangere etter i teksten. Legg til samtaler til handling, lenker til nettstedet ditt, og still spørsmål for å engasjere dine følgere og starte diskusjoner. Hashtags brukes også på Google Plus for å gjøre det mulig for leserne å raskt finne innholdet de leter etter. Så legg alltid relevante hashtags på slutten av et innlegg for å øke trafikkstrømmene til innholdet ditt.

Bli med i fellesskap

Nytt fellesskap

Fellesskap er en effektiv måte å få kontakt med andre i din nisje. Under ‘Oppdagelse’ i menylinjen kan du se de mange felleskategoriene, eller søke etter et bestemt fellesskap i søkefeltet. Du kan også opprette dine egne fellesskap under ‘Communities> Create Community’.

Å bli med i lokalsamfunn gjør det mulig for deg å få tilgang til målgruppen din, dele innlegg, chatte om relevante temaer og se hvilke emner som blir mye omtalt i bransjen din. Samfunn er også et flott sted å bli kjent som en ekspert på ditt felt, og bidra til å øke dine følgere.

Lag samlinger

Lag en samling

Hvis du oppretter en rekke “samlinger”, kan du gruppere innholdet ditt og dele det med bestemte målgrupper. For å lage en samling, klikk på ‘blyant’-ikonet nederst på siden’ Profil ‘eller’ Hjemmeside ‘. Ved siden av navnet ditt, klikk på lenken og velg ‘Opprett en samling’. Det er her du også kan velge hvilken samling du vil legge ut nytt innhold også.

Samlinger og innholdet deres kan deles med ‘Sirkler’, og følgere kan velge å følge individuelle samlinger. Dette er en flott måte å sende riktig innhold til de rette menneskene, og ikke overbelaste dine følgere med irrelevant info.

Slik integrerer du WordPress-nettstedet og Google Plus-kanalen

Det er viktig å sørge for at du markedsfører Google Plus-siden din på WordPress-nettstedet ditt for å oppmuntre besøkende til å følge deg. Å vise sosiale medier følge knapper og en sosial feed vil hjelpe deg å oppnå dette.

Vis sosiale medier Følg-knapper

Monarch

Monarch fra Elegant Themes er en effektiv plugin for sosiale medier som gir stilige følgeknapper som kan vises forskjellige steder på nettstedet ditt. Når de besøkende har blitt med deg på Google Plus, vil du kunne holde kontakten med disse potensielle kundene, og øke sjansene for at de besøker nettstedet ditt igjen i fremtiden..

Legge ned en Google Plus-sosial feed

Flow-Flow G + sosial strøm

Å legge inn en sosial feed i sider eller widgets på WordPress-nettstedet ditt er en annen måte å appellere til besøkende på nettstedet. Flow-Flow WordPress Social Stream lar deg vise innhold og diskusjoner fra Google Plus-profilsiden din (pluss 15 andre sosiale nettverk og feeds) på nettstedet ditt. Dette vil hjelpe deg med å gi de besøkende en kort oversikt over hva de mangler hvis de ikke følger deg på Google Plus. Til slutt skal bruk av sosial feed føre til en økning i Google Plus-følgene, og gi deg muligheten til å holde kontakten med publikum i god tid etter at de har forlatt nettstedet ditt.

Endelige tanker om bruk av Google Plus

Som du kan se, kan Google Plus være et ekte våpen i rustningen din, noe som kan hjelpe deg med å gi deg en stor fordel fremfor konkurransen. Denne sosiale mediekanalen vil hjelpe deg med å markedsføre nettstedet ditt, nå nye potensielle kunder og holde kontakten med nåværende følgere. Ved siden av alt dette vil det også bidra til å forbedre rangeringen din i Google. Så hva venter du på … det er på tide å registrere deg hos Google Plus!

Hva er din erfaring med å bruke Google Plus? Del gjerne tankene dine på denne sosiale mediekanalen i kommentarene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me