Fordeler og ulemper med å kjøre WordPress på Ubuntu

Fordeler og ulemper med å kjøre WordPress på Ubuntu

Ubuntu er et av de beste operativsystemene du kjører WordPress-nettstedet ditt på. Vi vet, det er en stor uttalelse. Og i denne artikkelen skal vi prøve å pakke den inn. Bortsett fra å være fritt tilgjengelig, er det også et Linux-basert OS med åpen kildekode.


Ubuntu har gitt ut forskjellige versjoner av OS gjennom årene. For denne artikkelen henviser vi til Ubuntu 18.04.4 LTS, siden det er den nåværende siste langsiktige supportversjonen. Det er essensielt å sjekk versjonen av Ubuntu det kan hende du kjører så snart du logger deg på maskinen din for første gang.

Ubuntu Server

I motsetning til andre operativsystemer, slipper Ubuntu vanligvis en ny versjon av OS, Ubuntu-smaker, med et intervall på seks måneder og langsiktig støtte annethvert år. Den har en unik ordning som gir fem års støtte for desktop- og serverversjoner. Sammen med det tilbyr Ubuntu ni måneders støtteprogram for standardversjonene som er utgitt.

Hvis du lanserer en bedriftsnettsted eller ønsker å starte en blogg ved å kjøre gjennom Ubuntu-operativsystemet serverteknologi, er du trygg på grunnleggende fordeler som datasikkerhet og mye mer. La oss først dekke fordeler og ulemper ved å drive et Ubuntu-drevet WordPress-nettsted.

Fordelene ved å kjøre et WordPress-nettsted på Ubuntu

La oss lære hva som er så flott med Ubuntu, at eiere av WordPress-nettsteder absolutt bør vurdere det som et alternativ for å drive nettstedet sitt.

Ubuntu er gratis

For en nybegynner trenger du ikke bekymre deg for å ha budsjett til å kjøre WordPress-nettstedet ditt på Ubuntu fordi det er helt gratis. Ingen lisensavgift kreves. Ubuntu har gjort det mulig for millioner av forretningsfolk, institusjoner og profesjonelle bloggere å dra nytte av tjenestene sine og lansere nettstedet deres med mer kontroll sammenlignet med delte hostingløsninger.

passelig

Selv om WordPress kan kjøres på en Microsoft-drevet server, foretrekker de fleste nettstedutviklere Ubuntu for maskinene sine. Med Ubuntu CLI, som vi vil dekke mer inngående i et senere avsnitt, har du utrolige nivåer av tilpasning av både hvordan du kontrollerer og administrerer nettstedet ditt, så vel som den indre bearbeidelsen eller backend av det.

Ubuntu er ideell for utvikling

I motsetning til et rent vindu som krever at brukeren installerer en Microsoft Office-pakke, Java, Python og en tekstredigerer på skrivebordet eller datamaskinen din eller noe annet, vil en ren Ubuntu-installasjon gjøre det å jobbe mye raskere og enklere. Det er designet med særegne støttefunksjoner utenfor boksen som lar programmereren bruke maskinene umiddelbart etter å ha kjøpt dem. Noe mangler? Bruk kommandoen apt-get for raskt å laste ned det du trenger med en enkelt kodelinje fra mange Ubuntu repositories.

Ubuntu: Utvikling

Selv om Windows er høyt ansett for muligheten til å gjøre det mulig for brukeren å multitaske enkelt med hjelp av GUI, oppveier fordelene ved å velge Ubuntu det, siden det hjelper brukeren å spare tid. Når du har blitt vant til CLI, vil du kunne utvikle deg mye mer effektivt og raskt, samtidig som du bruker serverressursbruken til et minimum.

Enkle oppdateringer

Ubuntu oppdaterer bakgrunnsprogramvare uten å forstyrre deg fra å gjennomføre prosjektet ditt; av denne grunn foretrekker millioner av mennesker det fremfor Windows, noe som krever at motoren starter på nytt under oppdatering. Hvis du kjører en ikke-større oppdatering (f.eks .: fra Ubuntu 18.04.03 til 18.04.04), vil oppdateringen være rask, enkel og vil ikke forstyrre nettstedet ditt. Oppdateringene er også langt mer lette.

Ubuntu: Enkel oppdatering

Omfattende dokumentasjon

Ubuntu åpen kilde naturen tilbyr samme fordel som WordPress – det er utrolig godt dokumentert. Uansett hva du måtte trenge, er sjansen stor for at noen har laget en tutorial om det. Nye brukere vil oppleve at deres valgte søkemotor vil bli deres nye beste venn når de setter opp nettstedet.

Mer ressursvennlig

På grunn av mangelen på GUI er Ubuntu mye mer ressursvennlig sammenlignet med all annen serverprogramvare. Det frigjør plass for å kjøre nettstedet ditt, i stedet for å holde opp serveren og dens ikke-essensielle bakgrunnsprosesser.

Dette vil i tillegg gjøre det mulig for deg å spare litt mer. Du kan velge en rimeligere, mindre ressursrik server, da du sparer ressursbruk.

Ubuntu er designet med Command Line Front and Center

Ubuntu er designet med et utmerket kommandolinjegrensesnitt som er ganske enkelt å lære som standardstøtte for Bash. Bortsett fra det har den andre kommandoer som forenkler serveradministrasjon, bruk av lokale filer og utviklingsmiljøarbeid.

Sikre

Ubuntu får glede av hyppige sikkerhetsoppdateringer til baseprogramvaren og tilbyr brukerne mye mer fleksibilitet når de designer den perfekte brannmuren for nettstedet ditt sammenlignet med andre operativsystemer. Selv om det første oppsettet kan kreve forskning og tid, på slutten av dagen, vil du være veldig godt beskyttet.

Tillater tilleggslager for ekstra programvare

Ubuntu har flere depoter; gjennom dem gir den tilleggsprogramvare for systemet ditt. Disse depotene inkluderer gratis, åpen programvare som støttes av Ubuntu, proprietære enheter, gratis og åpen kildekode vedlikeholdt av et samfunn, programvare støttet av Ubuntu.

Ulempene med å kjøre et WordPress-nettsted på Ubuntu

La oss løpe ned noen av grunnene til at Ubuntu kanskje ikke er det riktige valget for noen webansvarlige.

Bratt læringskurve

Når man har i tankene, er det open source-programvare som er mer rettet mot strømbrukere, og Ubuntu er vanskeligere å mestre. Brukere som har liten erfaring med å bruke et kommandolinjegrensesnitt, vil bruke mye tid på å slå opp tutorials mens de prøver å utføre oppgaver. Når det er sagt, når du først har forstått de viktigste prinsippene bak, er den videre læringsprosessen mye enklere og absolutt verdt det du får ut av det.

Krever eksperter

Når emnet å utvikle et nettsted blir vurdert, krever det en ekspert som har mestret forskjellige typer kommandoer og funksjoner. En kompleks nettapplikasjon vil mest sannsynlig kreve at flere utviklere jobber bak den. Imidlertid bør en WordPress-bruker være helt fin når de starter ut av seg selv.

Potensielle migrasjonsvansker

Hvis du vurderer å endre et WordPress-nettsted som er hostet på delte hosting-tjenester, kan du oppleve noen vanskeligheter når du migrerer et WordPress-nettsted til en server drevet av et Ubuntu-system.

Tips for å kjøre Ubuntu

Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge Ubuntu som ditt løpende nettsted som vil holde deg på rett spor.

Oppdater operativsystemet ditt umiddelbart og regelmessig

Etter å ha installert Ubuntu på maskinen din, bør oppdatering av operativsystemet prioriteres før du fokuserer på prosjektet ditt. Det anbefales å kjøre en oppdatering av den nyeste versjonen av operativsystemet i markedet. Hvis man ikke klarer å oppdatere Ubuntu OS etter installasjon, er det en stor mulighet for å oppleve vanskeligheter mens man installerer depoter eller programvare..

Velg din foretrukne stabel

Undersøk og bestem deg for hvilken webserverstabel som er riktig for deg. De to vanligste alternativene er LEMP og LAMP.

La oss dele opp hva hver enkelt av dem inneholder:

  • LEMP – denne serverbunken består av Linux, Nginx, MySQL og PHP.
  • LAMPE – det andre populære valget erstatter Nginx med Apache, og inneholder Linux, MySQL og PHP også.

Det er andre alternativer der ute, men ved å velge mellom disse to vil du sikre enklere administrasjon av nettstedet, ettersom de er de mest dokumenterte stablene tilgjengelig.

Begynn å forske

Begynn å forske på kommandolinjegrensesnittet, lær de mest populære kommandoene som kreves, og velg en foretrukket tilkoblingsmetode. Vanligvis, når du bruker en Ubuntu-drevet VPS, må du koble til serveren gjennom SSH. Hvis du er en Microsoft Windows-bruker, kan du vurdere å prøve PuTTY. I mellomtiden, hvis du bruker Linux eller iOS, vil du kunne koble til serveren din via terminalen.

Lær tastatursnarveier

Dette er en av fordelene med å kjøre WordPress på Ubuntu. Det gir fleksibilitet som lar brukeren angi ønskede snarveier etter eget valg som vil hjelpe deg med enkel åpning av applikasjonene, bytte ruter osv. Enten du bruker nano-redaktør eller dele ruter med TMUX, Det er viktig å sette seg inn i forskjellige snarveier som hjelper deg med å administrere serveren bedre.


Det er tydelig at du nå forstår fordeler og ulemper med å drive et WordPress-nettsted på Ubuntu. Avgjørelsen er til slutt din. Når det gjelder å velge den ideelle webverten for nettstedet ditt, er det mange ting å tenke på.

Før du tar en endelig beslutning, er det viktig å ta tid og se på tilgjengelige alternativer. Som en nybegynner WordPress-bruker er det viktig å ha realistiske mål med tanke på at opplevelsen du har og nettstedets mål du har, vil hjelpe deg med å holde liv i drømmen og ta den beste beslutningen.

Hvis du er ute etter en gratis og grei vert som ikke krever mye mas, anbefaler jeg å kjøre deg ditt WordPress-nettsted på Ubuntu. Uten budsjett vil du helt sikkert ha godt av det. Dette er et utmerket sted hvor du kan starte en liten bedrift og dyrke den uten mye oppstyr.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map