Med over 1,7 milliarder aktive brukere, Facebook kan være en kraftig plattform for å nå nye kunder og drive målrettet trafikk til nettstedet ditt. Det er imidlertid ikke så enkelt som bare å legge ut innhold på Facebook og håpe på det beste.


Facebook er i stadig endring, og bedriftseiere må holde seg oppdatert for å utnytte sin makt effektivt. Heldigvis er det flere velprøvde og effektive strategier du kan implementere for å sikre at du liker bredest mulig rekkevidde.

I denne artikkelen skal vi se på syv strategier du kan bruke for å maksimere effekten av innsatsen din på Facebook.

Tips nr. 1: Lag en Facebook-profil og bedriftsside

OK, så dette er et opplagt skritt for mange av dere. Sannheten er imidlertid at mange mennesker ennå ikke har våget seg inn i Facebooks verden. Fra april 2015, bare 41% av småbedrifter i USA brukte Facebook til markedsføring. I tillegg bruker mange småbedriftseiere sin personlige profil i stedet for en dedikert bedriftsside for å annonsere på Facebook til tross for de mange fordelene med å bruke en bedriftsside.

Facebook-bedriftssiden vår (klikk for å se og like!)

Facebook-bedriftssiden vår (klikk for å se og like!)

Hvis du ikke allerede har opprettet en bedriftsside nå (må du også opprette en konto hvis du ikke allerede har en).

Tips nr. 2: Legg til sosiale delings- og følgeknapper på nettstedet ditt

Reach er et begrep som refererer til antall Facebook nyhetsfeeds der innholdet ditt vises etter at det er lagt ut. Mens rekkevidden til innleggene dine blir bestemt av komplekse Facebook-algoritmer, er det mange ting du kan gjøre for å øke rekkevidden.

En åpenbar måte å øke rekkevidden for er å ha flere mennesker som siden din. Gjør det enkelt for leserne å like Facebook-siden din (og andre kontoer på sosiale medier) ved å legge til sosiale følgeknapper på nettstedet ditt. Dette gjør vi ved å vise en dedikert Facebook-widget i sidefeltet (se til høyre for dette innlegget).

Hvis du ikke vil bruke en stor widget, kan du legge til en Facebook-følgeknapp i stedet, sammen med en rekke andre sosiale medieknapper. Det er mange tilgjengelige alternativer direkte fra Facebook, eller du kan bruke en plugin (se nedenfor for forslag).

I tillegg til å legge til ny følger, er en annen måte å øke rekkevidden å oppmuntre besøkende til å dele innholdet i profilene deres med sosiale delingsknapper. Du kan inkludere tilpassede knapper på forskjellige steder på innlegg, sider og bildesider.

Slutten av et WPExplorer-blogginnlegg som viser rulleknapper på siden av innlegget og statiske knapper nederst i innlegget

Vi har rulleknapper på siden av innlegg og statiske knapper nederst på innleggene

Det er mange plugins som kan hjelpe deg med å legge til sosiale medier for å dele og følge knappene. To populære alternativer inkluderer Jetpack-deling (følger med Jetpack-pluginen) og SumoMe Del app (inkludert i SumoMe-pluginen). Det er også mange premium-alternativer som Monarch og Easy WordPress Social Sidebar.

Tips nr. 3: Konfigurer nettstedet ditt for å postere automatisk på Facebook

Hvis du setter opp nettstedet ditt for automatisk å poste på Facebook, sparer du tid og problemer med å logge deg på Facebook og opprette innlegg manuelt. Dette kan gjøres på en rekke forskjellige måter, inkludert gjennom Jetpack’s Publicize-modul eller gjennom plugins som Facebook Auto Publish.

Hvis du allerede har Jetpack installert, gå til Dashboard jetpack > innstillinger > engasjement > publisere > Konfigurer publiseringsinnstillingene. Her kan du koble deg til Facebook og andre sosiale mediekontoer, slik at hver gang du publiserer nytt innhold, blir det automatisk delt på Facebook og videre.

Jetpack Publiser innstillingsskjermen i WordPress

Jetpack Publiser innstillingsskjermen i WordPress

Tips 4: Legg til åpne grafiske metatagger på nettstedet ditt

Hvis du vil at innholdet ditt skal se bra ut når det deles på Facebook, må du legge til Åpne graf (OG) -koder til nettstedoppmerkingen. Ved å legge til OG-tagger kan du ta kontroll over hvordan innholdet ditt vises ved å identifisere de forskjellige delene av innholdet ditt, for eksempel tittel, beskrivelse og bilde:

WPExplorer-blogginnlegg er klar til å bli lagt ut på Facebook med bilde, tittel og beskrivelse merket

Hvordan Facebook bruker Open Graph-tagger for å få innlegg til å se bra ut

Du kan legge til OG-koder manuelt eller gjøre det på en enkel måte med en plugin som Yoast SEO.

Tips 5: Bli med og opprett grupper på Facebook

Facebook-tilstedeværelsen din trenger ikke være begrenset til din personlige profil og bedriftsside. Å bli medlem og bidra til Facebook-grupper som er relevante for virksomheten din, er en måte å opprette nye forbindelser og generere potensielle kunder. Det er mange strategier du kan bruke når det gjelder å bruke Facebook-grupper; bare husk å lese gruppens regler og følg den generelle Facebook-etiketten.

Du kan også vurdere å opprette din egen gruppe. Å gjøre det har potensialet til å hjelpe deg å etablere deg som en autoritetsfigur i ditt forretningsområde, og gir deg kontroll over nøyaktig hva som skjer i gruppen. En viktig ulempe med å lede en Facebook-gruppe er at den kan bli tidkrevende, så det er viktig å kontinuerlig evaluere nøyaktig hva du får i retur for tiden din.

Tips # 6: Bruk Facebook-annonser

Du kan tro at det ville være veldig dyrt å annonsere på en så stor plattform som Facebook. Imidlertid kan du komme i gang Facebook-annonser til en veldig beskjeden pris og distribuer svært målrettede kampanjer basert på ting som alder, beliggenhet og interesser.

Facebook-annonser for målretting for alternativer for målretting

Alternativer for målretting for Facebook-annonser

Det er selvfølgelig fortsatt opp til deg å sørge for at annonsene dine er effektive, og at du målretter dem riktig. Facebook-annonser har blitt et kraftig og populært markedsføringsverktøy. Som et resultat er det mange store ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg med å opprette og avgrense reklamekampanjer.

Tips # 7: Hold deg oppdatert med Facebooks oppdateringer

Facebook-landskapet endres kontinuerlig, så det er viktig å holde seg oppdatert om hva som skjer. Når Facebook utvikler seg, kan noen strategier bli mindre effektive eller til og med foreldet, mens nye muligheter oppstår.

Abonner på Facebook-nyheter og andre nyhetssider på sosiale medier som Social Media Examiner og Social Media Today. På den måten vil du aldri gå glipp av en mulighet til å utvide Facebook-rekkevidden.


Facebook tilbyr et stort utvalg potensielle kunder for bedriften din. Men med så mange virksomheter som kjemper om oppmerksomheten til Facebook-brukere, er det lett å gå seg vill i havet av profiler, sider og innlegg. For å få Facebook til å fungere som sin magi for nettstedet ditt, kan du bruke disse velprøvde strategiene!

Hvilke strategier har du funnet for å være de mest effektive for å føre trafikk fra Facebook til nettstedet ditt? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me