Er du ny på WordPress? Unngå disse 10 rookie-feilene

Hvis du er ny på WordPress, har du kanskje allerede oppdaget hvor enkelt det er å installere og komme i gang.


Teamet hos Automattic har gått ut av deres måte å gjøre installasjonsprosessen så enkel og brukervennlig som mulig. Noen webhoteller har tatt den enkelheten et skritt videre og tilbyr en ett-klikk installasjon for WordPress-installasjoner.

Fordi å få nettstedet ditt på nettet er så enkelt i disse dager, blir mange viktige ting ofte ikke tatt vare på av nye WordPress-brukere. Ved feilaktig å forlate disse innstillingene i standardtilstand, åpner nye brukere seg for potensielle problemer senere i livet til nettstedet.

La oss se på noen få vanlige feil du kan unngå når du setter opp nettstedet ditt.

1. Ikke gi nytt navn til administratorkontoen

Dette er en vanlig feil gjort av WordPress-brukere og en som kan få deg i trøbbel. Hackere bruker nesten alltid admin (eller noe derivat av det) som brukerkontonavn når du prøver å bryte inn på nettstedet ditt.

Noe av det sikreste du kan gjøre er å gi hovedadministratorkontoen din et annet navn. Det kan være navnet ditt, navnet på personen som skal passe på vedlikeholdet av nettstedet, eller et annet brukernavn du kan tenke på.

Bare sørg for at det ikke er det admin, administrator, eller noen av de standard kontonavnene du forventer for denne typen brukere.

2. Ikke å endre tagline fra “Bare et annet WordPress-nettsted”

Det er temaer som ikke viser strekordet til WordPress-nettstedet ditt, og hvis du bruker et av dem, er det lett å tenke at du ikke trenger å endre det. Imidlertid indekserer Google kodelinjen til nettstedet ditt enten det vises eller ikke.

Å forlate det er det en åpenbar måte å vise at du er en WordPress nybegynner og kan tiltrekke feil type oppmerksomhet til nettstedet ditt. Det er en enkel ting å endre i innstillingene dine – du finner den under Innstillinger> Generelt.

3. Ikke å endre strukturen på Permalinks

Dette er en feil jeg har sett mange nye WordPress-brukere gjøre. Som standard angir WordPress permalinkstrukturen som skal vises som post-ID. Det betyr at du får en url-kobling for et innlegg som er mysitename /? p = 123. Det ser ikke for pent ut, og det kan føre til problemer med SEO-nettstedet ditt.

I stedet for å endre permalinkstrukturen til en som inneholder postnavnet. Det er noen få du kan velge, men de vanligste er Dag og navn og Innleggsnavn. Du finner dette alternativet i Innstillinger> Permalinks.

Permalinks

Den første av disse vil legge til datomappestrukturen i nettadressen din og kan være nyttig for nettsteder som legger ut hver dag eller som inneholder nyheter. De Innleggsnavn strukturen er en du ofte ser på noen av de beste nettstedene i blogosfæren. Den viser ganske enkelt https: //mysitename.com/post-name/ og er den beste måten å gi nettstedet enkle og minneverdige nettadresser.

4. Ikke slett prøvesiden

Mens de fleste vil fjerne “Hello World!” legg inn og kommenter som kan bli funnet på det, mange glemmer eller legger aldri merke til eksempelsiden som er opprettet med WordPress-installasjonen.

Det gjør ingen faktiske skader ved å bli liggende der, men Google indekserer det, og det vil få deg til å se ut som en total nybegynner. Den enkle tingen å gjøre for å unngå problemer er å fjerne siden. Det gjør ikke noe for deg, så det har ingen plass på det fullførte nettstedet ditt. Slett det.

5. Å ikke skape en stor Om Side

Om-siden fra den nyeste bloggen min, Healthy Enough.

De Om side er en av de viktigste sidene på nettstedet ditt.

Etter hjemmesiden din vil det sannsynligvis være den mest besøkte siden på nettstedet ditt. Det er her du deler nøyaktig hvem du er og hva nettstedet ditt handler om med leserne dine. De Om siden er grunnleggende i å fortelle historien din og koble til leserne for å få dem til å ville holde seg rundt og lese innleggene dine.

I disse dager er det veldig uvanlig å finne et nettsted uten Om siden folk er interessert i å kjenne forfatteren eller selskapet bak nettstedet. Det er en enkel og effektiv måte å få kontakt med mennesker, og hvert nettsted bør ha et. Men å lage en er ikke god nok – du må lage den flott.

6. Ikke gi leserne dine en måte å kontakte deg på

Mens vi er inne på sider, må du lage en som gir leserne dine en måte å holde kontakten med deg. Det er mange måter å gjøre dette i disse dager.

Du kan være veldig åpen og inkludere e-postadressen din eller et telefonnummer, eller du kan bruke et av de innebygde kontaktskjemaene. Det siste lar deg fortsatt tillate leserne å komme i kontakt, men vil beholde en grad av privatliv.

Uansett hva du bestemmer deg for å legge til på siden, bør du i det minste ha et enkelt kontaktskjema for leserne dine. Når det gjelder plugins, er anbefalingen min nummer én Kontaktskjema 7. Men hvis du ønsker flere alternativer, her er våre valg for de beste WordPress-kontaktskjema-plugins.

7. Nedlasting av temaer fra ubestridelige kilder

Det er mange nettsteder der ute som lar deg laste ned premium-temaer for ingenting, og du kan tenke at det er en god ide å bruke dem. Du har imidlertid ingen anelse om hva annet som er lagt til disse temaene. Ondsinnet kode kan ganske enkelt legges til i noen av temafilene som vil åpne nettstedet ditt for hackere og spammere.

Hvis du vil bruke et premiumtema, så kjøp det fra den offisielle leverandøren. Hvis du ikke vil bruke pengene på et førsteklasses tema på begynnelsen av nettstedet ditt, er det tusenvis av utmerkede temaer der ute tilgjengelig gratis. Husk for eksempel bloggen som jeg nevnte ovenfor, sunn nok? Det kjører på det fantastiske Highwind-temaet, som er helt gratis. Og det er mange flotte gratis temaer tilgjengelig her på WPExplorer – bare sjekk ut de beste gratis WordPress-temaene.

Å installere et tema fra en upålitelig kilde er ikke verdt problemene du uten tvil vil oppleve. Det vil koste deg veldig på lang sikt.

8. holder ikke WordPress oppdatert

Det er et vanlig problem blant folk som ikke virkelig forstår de tekniske aspektene ved å være selv vert for en blogg. De tror at hvis du installerer WordPress, er du ferdig med det tekniske aspektet, og du kan komme deg videre med å lage innholdet ditt. Dessverre er det ikke helt tilfelle.

Automattic forstår problemet og har gjort oppdatering av WordPress-installasjoner til en enkel ett-klikk-prosess slik at selv den mest ikke-tekniske personen kan utføre dem.

Oppdateringer i kjerneprogramvaren plugger sikkerhetshull og fikser problemer som skled gjennom sprekkene i utviklingsprosessen. Hvis du ikke oppdaterer WordPress, forlater du nettstedet ditt sårbart for hackere og for muligheten for at nye plugins eller temaer kan ødelegge nettstedet ditt.

9. Ikke gjør vanlige sikkerhetskopier av nettstedet ditt

Jeg bruker (og elsker) VaultPress opp for total sinnsro.

Det er mange plugins der ute som lar deg lage sikkerhetskopier av WordPress-installasjonen og databasen. De spenner fra enkle plugins som vil zip opp innholdet i databasen og deretter sende deg filen til e-post til premium plugins som Vaultpress som gjør en komplett sikkerhetskopi av nettstedet ditt og gir deg flere gjenopprettingsalternativer.

Uansett hvilken metode du velger, bør du alltid sørge for at du har en vanlig sikkerhetskopi i tilfelle du får problemer.

10. Installere for mange (crappy) plugins

Jeg har snakket om problemene med å installere plugins før. Med hver plugin du installerer, risikerer du å legge til en belastning på nettstedet ditt og bremse sidetidspunktet hvis det er et lite kodet plugin. I tillegg til å bremse nettstedet ditt, legger du sikkerheten til nettstedet ditt i hendene til tredjepartsutviklere med hver nye plugin. Du må sørge for at du absolutt trenger å ha en plugin installert før du bruker den.

Å ha for mange plugins i seg selv vil ikke føre til for mange problemer, men å ha for mange “crappy” vil det. Så husk å sjekke vurderingene av hver plugin du installerer, samt installere hver plugin på nettstedet ditt 1 etter 1, slik at du kan teste og se hvordan det påvirker nettstedet ditt. Faktisk kan en dårlig kodet plugin føre til at nettstedet ditt går tregere enn 50 godt kodede plugins. Bare vær sikker på at når du legger til plugins på nettstedet ditt, at du ikke bare tapper dem alle der uten å teste dem først, og om mulig lese opp dem.

WPEngine la ut en flott artikkel om WordPress Plugins Mengde vs kvalitet det er virkelig forklarer alt i detalj og vil hjelpe deg å forstå ytterligere hvilke plugins som virkelig kan føre til at nettstedet ditt går tregere.


Ovennevnte feil er vanlig blant nye WordPress-brukere, men er enkle å unngå. Alt som trengs er en liten tanke og litt planlegging før du får nettstedet ditt til å leve, og du kan unngå mange problemer nye brukere ender med å vende nedover linjen.

Har du andre råd til nye WordPress-brukere? Hvilke enkle feil gjorde du i begynnelsen av nettstedet ditt som du skulle ønske at du kunne gå tilbake og endre? Gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me