WordPress gjør det mulig for vanlige mennesker som deg og meg å sette opp og administrere våre egne blogger og nettsteder. Vi er så glade når vi ser vårt eget WordPress Dashboard for første gang. Og vi skynder oss å legge ut vårt første innlegg for å erstatte standardinnstillingen fra Hello World fra WordPress.


Men vent, det er mange innebygde WordPress-funksjoner du bør bli kjent med. De kan gjøre blogglivet ditt enkelt og herlig. Ta deg tid til å bla gjennom de mange alternativene i menyen til venstre, skjermalternativene øverst, alternativene i Editoren, og du vil bli overrasket over hvor mye du har oversett. Så la oss vie dette innlegget til å oppdage de mange ikke-så tilsynelatende alternativene som vi kan begynne å bruke i våre daglige WordPress-liv.

La oss komme i gang,

Behandle innlegg enkelt på WordPress

Det høyre hjørnet av Post Editor er en velsignelse for bloggere. Det hjelper deg å administrere innleggene dine bedre på mange måter. Disse alternativene inkluderer vanligvis publiseringsinnstillinger, postformater, taksonomier og funksjoner.

publisere

Enkle tips for WordPress nybegynnere: Publiser innstillinger

For å planlegge innlegg som skal vises på valgte datoer, utforske publisere alternativ. Dette lar deg velge nøyaktig dato og tid for publisering av innlegget ditt.

Du kan også merke innlegget for anmeldelse ved å klikke Avventer vurdering, spesielt praktisk for en blogg med flere forfattere.

De Synlighet alternativet styrer visning av innhold av andre. Standardinnstillingen for dette alternativet er Offentlig, som betyr at hele verden kan se innlegget. Men du kan begrense visningen til noen få utvalgte ved å lage den passordbeskyttet eller aktivere privat alternativ.

Som standard vises de siste innleggene dine på toppen av siden i WordPress. Hva om du vil at et eviggrønt innlegg eller et som er målrettet mot første tidtakere, til å okkupere det sporet i stedet? Du kan gjøre det ved å tilbakestille alternativene under Synlighet. Aktiver Sticky alternativet for innlegget, og det vil vises og forbli på toppen av innleggene dine til du deaktiverer det klebrig alternativet.

Som blogger vet du hvor mange revisjoner et innlegg går gjennom før det vises for offentlig visning. Det kan starte som et lite skrot eller lapp, og vokse over tid til en fullverdig artikkel som går gjennom mange versjoner i mellom. Hvis du vil ha tilgang til noen av versjonene, uansett grunn, bare se under revisjoner i Innleggsredaktøren. Hvis du ikke kan se det med en gang, aktiverer du innstillingen i Skjermalternativer. Ved å legge til en liten bit kode i wp-config.php fil (se lenger nede), kan du også begrense antallet revisjoner etter innlegg.

Format

Enkle tips for WordPress nybegynnere: Innleggsformat

Etter publiseringsinnstillingene, skal du se et avsnitt for Format. Avhengig av WordPress-temaet du bruker, kan det hende du har et par eller mange innleggsformateringsalternativer. Disse formatene vil style innlegget ditt annerledes.

 • Standard er et format for vanlig tekstinnlegg
 • Bortsett justerer
 • Bilde, video, Galleri og Audio formatene vil inneholde de respektive mediene øverst i innlegget ditt
 • Sitat vil style innlegget ditt som et direkte tilbud
 • link innlegg vil inneholde et alternativ for deg å spesifisere en utgående lenke du vil rette et innlegg til (eks: hvis du skriver en blurb som XYZ er i salg, så kobl innlegget ditt til det for å ta leserne direkte til salget)
 • Status innlegg er formatert som statusoppdatering som ligner på sosiale medier
 • samtaler vises som samtaler

Bare velg formatet du vil bruke og legg til innholdet ditt. Noen temautviklere vil legge til ekstra alternativer til innlegg basert på formatet (eks: sitater kan ha alternativer for dristige farger eller skrifter, og videoer kan ha ekstra alternativer for overlegg eller bildealternativer). Du kan lære mer om WordPress-postformater i vår guide.

Utvalgt bilde

Enkle tips for WordPress nybegynnere: Utvalgt bilde

Når du oppretter et innlegg, har du ofte muligheten til et vist bilde (selv med alle de forskjellige innleggsformatene). Dette bildet brukes vanligvis på hovedblogsiden din, som miniatyrbilde når innlegget ditt vises som et beslektet innlegg i en annen artikkel, eller som miniatyrbildet for alle bloggmoduler i sidebyggeren (som bloggrister eller karuseller i Elementor eller WPBaker Visual Composer).

For å komme i gang, klikk på lenken til “Angi kjennetegnet bilde.”

Enkle tips for WordPress nybegynnere: Velg Utvalgt bilde

Last deretter opp et nytt bilde (velg det fra datamaskinen eller dra og slipp inn bildet) eller velg et bilde som allerede er i mediebiblioteket. Klikk på den blå knappen for å angi et bilde, og lagre deretter innlegget ditt.

Når du legger til nye bilder, er det viktig å legge til Tittel for å beskrive bildet for søkemotorer og Alt-tekst som skal brukes av skjermlesere eller nettlesere. Dette er av SEO og tilgjengelighetsgrunner. Det er helt greit å bruke den samme beskrivelsen for begge, bare glem ikke å legge den til.

Kategorier & tagger

Enkelt tips for WordPress nybegynnere: Kategorier og tagger

Kategorier og tagger (noen ganger samlet referert til som “taksonomier”) brukes til å gruppere innhold. Disse brukes til å hjelpe lesere (og søkemotorer) å navigere på nettstedet ditt og finne relatert innhold. Her er en rask oversikt for å hjelpe:

 • kategorier er hovedgrupperingene for blogginnleggene dine (eller andre innleggstyper som ansatte, portefølje osv.). Dette skal være generelle definisjoner av innholdet. Hvis du var en blogg om bilanmeldelse, kan dette være de forskjellige bilmerkene (Jeep, Toyota, Ford, osv.).
 • Tags er mer spesifikke detaljer som bygger på kjernekategorien. For en bilblogg kan dette være tekniske detaljer som hestekraft, kollisjonspute, farger, år osv.

Hvis du vil lære mer, kan du sjekke guiden vår til WordPress-kategorier og -koder pluss plugins for å forbedre (eller til og med automatisere) dem på nettstedet ditt.

Lage innhold

Bloggere bruker en god del tid i innleggets redigeringsprogram. Og det er en rekke alternativer i Editoren som hjelper deg med å effektivisere arbeidet ditt. Disse praktiske alternativene i Visual Editor kan gjøre det lettere å skrive innhold,

Enkle tips for WordPress nybegynnere: Innleggsredaktør

Distraksjon Gratis skriving: Ser du den ganske store “X” -lignende knappen rett under ‘Tekst’ på bildet nedenfor? Hvis du klikker på den, får sidepanelene og overskriftene til å forsvinne, og lar deg et rotfritt område å skrive på. Når du klikker på den igjen, blir den originale skjermen gjenopprettet.

Toolbar Toggle: Også kalt “Kitchen Sink” er den firkantede knappen i den øverste raden på verktøylinjen. Når du klikker, åpner det en andre rad med alternativer nedenfor.

Tastatursnarveier: Etter å ha åpnet den andre raden med alternativer ved å bruke verktøylinjen for å skifte utseende etter “?”Symbol. Hvis du klikker på den, vises en sett med snarveier innebygd i redaktøren i en popup. For eksempel vil Alt + Shift + 2 gi deg
Overskrift 2. Men før du begynner å bruke disse snarveiene, trenger du å aktivere tastatursnarveier i brukerprofilen din. Snarveiene er aktivert per bruker.

Les mer: En annen funksjon som er nyttig for å lage innlegg, er Les mer. Dette bryter den første seksjonen av teksten (før du setter inn bruddet) som et kort utdrag som vil bli brukt med innleggets miniatyrbilde på bloggens hovedside. Det gir mer oppmerksomhet enn en tittel og ser stilig ut på sosiale medier. Se etter funksjonen i Post Editor, plasser markøren der du vil at utdraget skal avsluttes og klikk deretter på ikonet. Du kan også legge til et rødt mer poeng ved å klikke på “Tekst” -fanen for innholdet ditt og legge til denne biten av HTML:

Hvis du vil dele et langt innlegg på mange sider etter dette, setter du inn følgende kode i koden Tekstredaktør på det nøyaktige punktet at du vil at siden skal bryte. Du kan gjenta den så mange ganger du vil dele den inn i flere sider (dette er bra for lange / detaljerte lister og kan også hjelpe deg med å vise flere annonser).

 
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Pages: 1 2