Står WordPress-nettstedet ditt ut? Nei? Hvis du er ny på WordPress, er det ganske vanlig å la temaet gjøre det meste av det tunge løftet, noe som gjør det til et nettsted som ikke ser dårlig ut, men som passer godt inn i mengden. Men et iøynefallende, profesjonelt design er viktig. Det kan til og med være viktigere enn det faktiske innholdet ditt.


I internettmarkedsføringens verden har det lenge vært et godt akseptert “faktum” at “innhold er konge”, men faktisk, litt forskning ser ut til å antyde annet. Faktisk DESIGN av et nettsted kan ha størst innvirkning på et førsteinntrykk.

Nå sier jeg ikke at kvaliteten på innholdet ditt ikke er viktig (det er det som vil inspirere til gjentatte besøk og selvfølgelig deling), men hvis designen din er så intetsigende at halvparten av besøkende ikke en gang gidder å henge rundt lenge nok til å lese den, vil du gå glipp av mange potensielle lesere / kunder. Derfor vil jeg i dette innlegget vise deg noen få enkle og rimelige måter å få nettstedet til å skille seg ut.

Bruk tilpassede temaer / rammer fra Get-go

wordpress rammer

Hvis du ikke har lyst til å lære å kode for å ha litt kreativ kontroll over WordPress-nettstedet ditt, eller ansette en profesjonell utvikler, er noe av det beste du kan gjøre å velge et tema med designalternativer. Men når det gjelder å gi deg friheten til å tilpasse temaet – ingen koding nødvendig – for å skille seg ut fra alle de andre brukerne av nevnte tema, er ikke alle temaene skapt like. Det er mange temaer som gir mulighet for nesten 0 tilpasning utenom tilpasningsalternativene innebygd i WordPress (som faktisk ikke er så mye).

Noen skiller seg ut alternativer er Total, Headway, Gjøre og pinboard (begge gratis) bare for å nevne noen av de mange gode alternativene der ute. Med Total for eksempel har du full kreativ kontroll over hvordan nettstedet ditt vil se ut, uten å måtte skrive en eneste kodelinje. Ved å bruke sidebyggeren kan du lage hvilken som helst layout, og deretter bruke enda flere alternativer innebygd i hver modul for å tilpasse sideelementer.

Mens temaer som Total er enkle å bruke for folk som er kjent med WordPress, kan det være litt vanskelig å mestre som en komplett nybegynner. Hvis du er helt ny på WordPress, kan det være lurt å vurdere et mer grunnleggende tema med færre tilpasningsalternativer som ????? I dette tilfellet har du fortsatt muligheten til å endre farger, skrifter, størrelser og generell layout på sidene, men du velger for det meste fra forhåndsinnstilte alternativer i stedet for å gjøre hendene skitne, og tegne ut nettstedet du ønsker. Selv om ja, betyr dette at du har mindre detaljstyring, samtidig som det gjør det lettere å ikke bli fanget opp i de små detaljene, og personalisere nettstedet ditt effektivt i brede streker.

Nå, ingen av temaene er iboende overlegne den andre, alt avhenger av kunden. Men hvis du er en nybegynner når det gjelder webdesign, så vel som WordPress, kan det være en god ide å velge et tema som gir deg litt kreativ kontroll over designen uten å overvelde deg med alternativer.

Hvis du er forelsket i det nåværende temaet, og det i utgangspunktet ikke har noen alternativer for tilpasning, ikke bekymre deg, det er fremdeles ganske mange ting du kan gjøre for å få det til å skille seg ut, så la oss grave i de.

En av de mer standard måtene å differensiere et WordPress-nettsted fra andre som bruker samme tema, for å lage et nettsted til ditt eget, er å bruke en logo i stedet for standard overskriftstekst + font. Hvis du har et stramt budsjett, eller bare liker å ha det, kan du for eksempel lage din egen logo. Noe som kan høres overveldende ut, men ved å velge fonter og farger nøye, kan du lage en veldig profesjonell logo.

For å lære hvordan du gjør dette selv, kan du sjekke ut dette detaljerte hvordan du legger ut som viser deg hvordan du lager en fra start til slutt. (Bloggen er også et eksempel på et veldig populært nettsted som bruker en tekstlogo bare hvis det bekymrer deg.)

Det er mange steder hvor du kan få en billig, populær men kontroversielt bootstrap-budsjettalternativ er Fiverr. Hvor du i teorien kan få en ferdig logo for 5 dollar. Saken med fiverr er at du ikke bare sender inn, du må gjøre din egen research og finne en designer som har en track record for å designe logoer som ser ut som akkurat den tingen du måtte ønske deg. Ventetiden er også ofte ganske lang. (Også er det 5 dollar, så ikke forvent et unikt design, forvent litt passende utklipp sammen med tekst i en kul font.)

Kanskje er det mest populære alternativet mellom mellomnivåene 99 design, der du ikke ansetter en designer foran og så designer han / hun den, nei. På 99design starter du en designkonkurranse, og du kan velge blant mange design det du føler deg gir mest glede av med deg og ditt merke. Det er liksom å ha en designer selv, fordi du gjennom alle valgene beholder mye kreativ kontroll.

Bruk et sidebygger-plugin for å opprette et tilpasset hjemmeside

visuell-komponist

Ved å bruke en sidebygger kan du endre det første inntrykket en besøkende får når han / hun besøker nettstedet ditt. Du kan velge fra sidebygger-plugins vi allerede har gjennomgått, eller få et av dine valg. Hvis du har valgt å gå med et av temaene jeg anbefalte tidligere, enn temaet ditt kan ha en sidebygger, innebygd allerede.

Sidebyggere gjør prosessen med å lage et tilpasset nettsted som er håndterbart for WordPress-brukere som ikke er utviklere. Visual Composer er uten tvil en av de mest populære WordPress-pluginsene for sidebygger, og med god grunn. Det brukervennlige grensesnittet lar brukere bygge sider i front-enden, slik at du kan se siden din på ditt live nettsted mens du bygger den (dette inkluderer faktisk å se fargevalg, kolonner, utdrag, skyvekontroller og mer alle live som du finpusse dem).

Bruk widgetene / sidefeltet

En annen enkel måte å endre utseendet og følelsen på nettstedet ditt, er ved å plassere viktige visuelle elementer i sidefeltet. Dette kan være selvdesignede mini-bannere, eller ganske enkelt flotte og nyttige widget-plugins som passer godt til resten av nettstedets design. For eksempel en widget-plugin som viser frem populære innlegg og viser fremlagte bilder. Sjekk ut WordPress.Org plugin-repository – de har mange gode gratis widget-plugins som du kan bruke til å endre nettstedets utseende.

Fjern sidefeltet / gå i full bredde

full bredde-nettsted

I disse dager tilbyr mange temaer disse alternativene, det eneste du trenger å gjøre er å gjøre oss til dem. Ofte er det like enkelt som å merke av i en rute eller klikke på en knapp. Det avhenger av temaet hvor du kan finne layoutalternativer. Men for vårt Total-tema kan alternativet for å velge en fullbreddesign settes globalt fra Theme Customizer eller per side ved bruk av de individuelle sideinnstillingene..

Hvis temaet ditt støtter det …

På dette tidspunktet flytter vi til et område som mange temaer ikke støtter, og at det egentlig ikke er plugins som håndterer tilstrekkelig godt til at det er verdt å håndtere. Hvis temaet ditt ikke støtter dette.

Endre opp skriftene

Nå er dette noe som vil kreve noen få kodelinjer med mindre du har valgt et tema som har muligheten til det. Men hvis temaet ditt tillater det, og du allerede har en rekke skrifter å velge mellom, anbefaler jeg at du leser denne artikkelen om sammenkobling av skrifter først. Dette vil hjelpe deg å velge skrifttyper som fungerer sammen for å skape en profesjonell stemning, i stedet for å få nettstedet til å virke som det lider av flere personlighetsforstyrrelser.

Og hvis temaet ikke kommer med innebygde fontalternativer, kan du alltid bruke en plugin. De WP Google Fonts gratis WordPress-plugin er en rask og enkel måte å legge til støtte for over 670 tilpassede Google-skrifter til temaet ditt.

Endre opp fargeskjemaet

fargevelger

Selv om dette kan være en flott, muligens den beste, måten å få nettstedet til å skille seg ut, er det også en farlig vei å gå uforberedt ned. Les dette artikkel om noen sikkerhetsretningslinjer for å forsikre deg om at du ikke går for langt med fargevalget ditt. Og hvis temaet ditt bruker flat design, kan du “stjele” noen inspirasjon til fargepaletter her.

Når du er klar til å finpusse fargene på nettstedet ditt, selv om de fleste temaer gjør det enkelt. Mange temaer (gratis og premium) leveres med innebygde fargeskins, tilpassede fargevalg i Theme Customizer eller med alternativer for farger innebygd i sidebyggeren. Eller, akkurat som med skrifter, kan du også installere en gratis plugin til finpusse temafargene.

Endre dimensjoner / andre ting

Du kan for eksempel redusere høyden på nettstedets topptekst for å få mer av det faktiske innholdet ditt inn i det første inntrykket av en besøkende. Eller du kan øke / redusere bredden på sidefeltet. Dette er vanligvis rett frem, og noen ganger er det bare ved å teste og faktisk se på resultater, vil du kunne finne ut om det er forbedringer som må gjøres.

Temaer som bruker sidebyggere, lar deg fritt bevege elementer rundt, slik at du kan legge til mer hvitrom der det er behov eller omorganisere sideelement med letthet. I tillegg legger andre temaer som Total også til innebygde alternativer for omtrent alle temaelementer (toppstopp, sidefeltbredde, bildestørrelser, innstillinger for respons og mye mer) i tillegg til alle funksjonene som er lagt til av dra & slipp-byggherren.

Uansett hva du gjør, hold det rent

Noe av det mange gjør galt når de prøver å tilpasse nettstedet sitt, er at de legger til mange unødvendige elementer, i stedet for å endre noen få av de eksisterende eksisterende elementene i designen, for å bedre tilpasse seg deres eget merke og visjon..

Nettstedet ditt trenger ikke å være sammensatt for å se bra ut. I de fleste tilfeller er det faktisk det motsatte. Rotete, og for kompliserte, nettsteder blir sett på som styggere enn enkle, enkle å følge. Dette betyr at selv om du har muligheten til å gå for 4 sidestenger, eller stikke logoen din 8 steder, kanskje du bare holder deg til den ene.

Hvis du har noen planer du sliter med, suksesshistorier å vise frem, eller spørsmål, kan du dele. Eller hvis du har noen tips eller plugins som har hjulpet deg med å tilpasse nettstedet vårt, vil vi gjerne vite hva de var. Legg igjen en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me