Enkle måter å forbedre WordPress-bloggen din gratis

Innhold er viktig (ingen vil krangle med deg der), men utseendet og funksjonen til bloggen din er også viktig. Hver nettside eller blogg trenger litt TLC nå og igjen, men heldig for deg trenger det ikke å være vanskelig. Det er mange måter å forbedre bloggdesignet ditt gratis (eller i nærheten av det).


Mange bloggere og nettstedsansvarlige tenker kanskje at du må være en profesjonell webutvikler eller en designer for å oppdatere utseendet på nettstedet ditt. Dette kan ikke være lenger fra sannheten! Å gi nettstedet ditt en mini makeover kan være raskt, enkelt, morsomt og gratis – vi viser deg hvordan.

1. Rydd opp menyer og widgeter

Mer spesifikt gir navigasjonsmenyen, sidefeltet og bunnteksten en grundig gang på gang. Det er lett å glemme å oppdatere lenker eller widgets når tiden flyr forbi (jeg mener det allerede er folk med gresskar-krydder Latte!).

Ta en lang titt på hva du har på disse områdene. Legg til viktige koblinger og fjern irrelevante koblinger fra menyene. Så rydd opp sidefeltet og bunnteksten for å vise frem viktig informasjon som nylige eller populære innlegg, et nyhetsbrevwidget, kanskje Instagram-feeden din eller til og med en enkel seksjon (hva som er fornuftig for nettstedet ditt).

2. Oppdater gammelt innhold

Lag og oppdater innhold

Ikke la det nyttige innholdet bli foreldet. Noen ganger trenger gode innlegg bare noen få justeringer for å forbli relevante. Content Marketing Institute har en flott artikkel om hvordan du kan livliggjøre hatt hatinnhold. Når du går tilbake for å legge til et annet perspektiv, inkluderer noen nye nyttige lenker eller for å stille leserne dine spørsmål, er alle gode måter å tilføre verdi til gamle innlegg. I tillegg er det flott for SEO – søkemotorer elsker å se at du frisker opp innholdet.

Tilsvarende er det veldig mulig at bloggdesignet ditt har endret seg på et tidspunkt, eller kanskje du vil endre det estetiske nå. Forsikre deg om at bildene dine er fornuftige med din nåværende online tilstedeværelse. Dette kan omfatte å laste opp en netthinneklar logo, legge til nye funksjoner i gamle innlegg eller bruke noen nye stabsbilder i stedet for de du tok for 5 år siden.

3. Fix SEO

SEO bestemmer om og hvor du vises i resultatene av søkemotorer. Dette betyr at det er ekstremt viktig, og du bør sjekke det ofte. Til tross for dette har vi personlig møtt et overraskende antall bloggere som forsømmer SEO, men ikke la deg være en av dem!

Yoast SEO-plugin

Først må du ha en god SEO-plugin på plass hvis du ikke allerede har gjort det. Vi bruker og anbefaler Yoast SEO. Den har alt du trenger for å administrere SEO på stedet, inkludert nettstedskart, titler, brødsmuler og mer.

Broken Link Checker

Et annet sentralt aspekt ved SEO er å fikse ødelagte koblinger. Søkemotorer liker det ikke når du prøver å koble til sider som ikke eksisterer. Den enkleste måten å se etter ødelagte koblinger på nettstedet ditt er med et verktøy.

Broken Link Checker fungerer bra for små nettsteder (men det er viktig å merke seg at denne pluginen ikke tillates av noen delte hostingplaner fordi den bruker mye ressurser). Vi personlig bruker gratis Integritet for Mac app for å kjøre periodiske kontroller for feil på våre egne nettsteder.

4. Fremskynde ting

Ingen av de besøkende vil vente i 60 sekunder på at nettstedet ditt skal lastes inn. De vil ikke engang vente i 10 sekunder. Vi lever i en “gi den til meg nå” verden, så det er viktig å holde nettstedet raskt.

Det er noen enkle måter å hjelpe deg med å øke hastigheten på nettstedet ditt uten å måtte bruke ekstra penger på bedre hosting eller CDN-tjeneste (selv om du har noen få ekstra kroner hver måned dette virkelig ville være det beste alternativet).

Slett unødvendige plugins

Før du installerer noen nye plugins, må du ta en oversikt over de du allerede har installert. Bruker du ikke den WooCommerce PDF-fakturaen plugin? Deaktiver og slett den. Bruker du en ny SEO-plugin, men har den gamle installert? Slett det.

På samme måte se på plugins for dupliserte funksjoner. Trenger du virkelig to glidebrygg-plugins? Det har du sannsynligvis ikke. Velg din favoritt og bli kvitt den andre.

Installer en hurtigbufring-plugin

W3 Total Cache

Hvis du ikke allerede bruker hurtigbufring, bør du være det. Noen vertsfirmaer inkluderer innebygd cache (for eksempel WP Engine), slik at du kanskje allerede har aktivert hurtigbufring og ikke en gang vet det.

Det er enkelt å legge til hurtigbufring på nettstedet ditt takket være gratis plugins, vår favoritt er W3 Total Cache. Du kan lese den komplette installasjonsveiledningen for W3 Total Cache for detaljerte instruksjoner, men i utgangspunktet installerer du bare plugin-modulen, konfigurerer noen få innstillinger og deretter klikker du lagre.

Installer en smushing plugin

WP Smush Image Optimization Plugin

I tillegg til å servere sidene og innleggene dine med hurtigbufring, kan du øke hastigheten på nettstedet ditt ytterligere ved å optimalisere bildene dine. En måte å gjøre dette på er ved å bruke en tjeneste som TinyPNG eller en app som ImageOptim (for Mac) for å lage optimaliserte bilder før du legger dem til innlegg eller sider.

Men hva hvis du vil gå tilbake og optimalisere bilder allerede i mediebiblioteket? Eller optimaliser bilder mens du laster dem opp til nettstedet ditt? Prøve WP Smush av WPMU DEV. Denne gratis plugin gir deg kraften til å redusere filstørrelsen uten å ofre kvaliteten for alle bildene dine.

5. Vurder temaet ditt på nytt

Vi skal snakke om hvordan vi kan forbedre design av bloggen din, og den mest bokstavelige måten å gjøre det på er å endre design. For WordPress blir utformingen av nettstedet ditt bestemt av temaet ditt, så kanskje det er på tide å se etter et nytt.

Prøv et nytt gratis WordPress-tema

I dag Blogg & Magazine Gratis WordPress Theme

Gratis temaer er en utmerket måte å oppdatere utseendet på nettstedet ditt til, vel, gratis. WordPress.org har mange gratis temaer i depotet, og vi har mange gratis WordPress-temaer her på WPExplorer også. Men uansett hvor du får det nye temaet fra husk å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt først før du gjør noen endringer (bare i tilfelle).

Gjør det nåværende temaet ditt

total-tilpasser

Hvis det nåværende WordPress-temaet allerede inneholder stylingsalternativer i WordPress Customizer, kan det hende du ikke trenger en temaforandring i det hele tatt. For eksempel inkluderer vårt totale WordPress-tema mange alternativer for styling av topptekstelementer, fonter, arkivsider, innlegg, fotfesteelementer og layout pluss mer. Bare bruk felt, fargevelgere og veksler og klikk deretter på lagre. Lett som pai.

SiteOrigin CSS

Men hvis du elsker temaet ditt, og det ikke har mange stylingalternativer, har du fortsatt muligheten til å installere en CSS live editor-plugin. Disse programtilleggene fungerer vanligvis med et pek- og klikkgrensesnitt som gir deg muligheter for å endre farger, skrifter, paddings og andre sideelementer..

SiteOrigin tilbyr et overraskende fantastisk gratis alternativ. Men hvis du ikke har noe imot å bruke noen dollar, er vår favoritt CSS Hero. Det er enkelt å bruke, fullt av kraftige alternativer og det er pent å se på.

6. Legg til funksjoner for leserne dine

Det siste tipset vi har for å forbedre WordPress-nettstedet ditt, er å ta skritt for å forbedre leserengasjementet ditt. Fordi leserne dine er de du opprettet nettstedet ditt for tross alt.

Forbedre kommentarene dine

Jetpack WordPress-plugin

En av de enkleste måtene å engasjere leserne si ved å forbedre kommentarsystemet ditt. WordPresss standardkommentarer fungerer fint, men de lar være å ønske. Hvis du allerede bruker JetPack for WordPress (som likner på kjøkkenvasken med plugins), er du heldig. Hvis du aktiverer JetPack-kommentarer alternativet leserne dine kan legge igjen kommentarer ved å bruke sine sosiale mediekontoer i tillegg til å motta e-postvarsler.

Disqus

Et annet flott alternativ er Disqus. Med denne gratis plugin kan du legge til det populære Disqus-kommenteringssystemet til ditt WordPress-nettsted. Slik kan lesere kommentere med sin sosiale profil eller Disqus-konto, samt anbefale og dele innlegget ditt med andre Disqus-medlemmer.

Legg til nyhetsbrevregistrering

MailChimp for WordPress Plugin

Hvis du ikke har et nyhetsbrev ennå, bør du få et. Det er en av de beste måtene å holde kontakten med dine vanlige lesere. MailChimp er det vi bruker, og det er gratis for lister med opptil 2000 abonnenter. I tillegg er det mange enkle plugins for å optimalisere registreringsskjemaet.

Vi liker MailChimp for WordPress-plugin noe som gjør det enkelt å legge til et nyhetsbrevoptin på sidefeltet, så vel som et abonnementsalternativ til skjemaet for innsending av kommentarer. De tilbyr også en MailChimp Top Bar-plugin utvidelse for å legge til et varsel på toppen av nettstedet ditt som ber leserne om å abonnere.

Gå og bruk det du lærte

Nå skal du ha det gøy! Å forbedre webdesignet og optimalisere nettstedet ditt trenger ikke å være vanskelig eller dyrt – det er mange måter å optimalisere nettstedet ditt til uten kostnad.

Så logg inn på WordPress-nettstedet ditt (akkurat nå!) Og begynn å rydde opp i menyene dine, oppdatere gammelt innhold, fikse SEO-en din, få fart på sidene dine, friske opp temaet ditt og forbedre lesermedvirkningsmetodene dine. Jeg vet du kan gjøre det! ��

Har du noen andre budsjettvennlige tips for å forbedre WordPress-bloggen din? Eller ideer for å oppdatere nettsteddesignet ditt gratis? Del gjerne med oss ​​i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map