De fleste eiere av nettstedet tenker ikke på vedlikehold. I stedet for at det blir sett på som en nødvendighet, blir det ofte sett på som et arbeid. Og dessverre er det ofte et arbeid som aldri blir gjort.


Ved å ikke vedlikeholde nettstedet ditt riktig utsetter du det for en rekke potensielle problemer, for eksempel å øke sannsynligheten for at det vil bli hacket, øke belastningshastighetene og redusere rangeringene av søkemotoren..

I dette innlegget skal vi utforske de viktigste områdene på nettstedet ditt som må vedlikeholdes, samt vårt anbefalte handlingsforløp for hver.

Vedlikeholdsområder du må vurdere

Før du gjør noen større endringer, må du ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt, bare i tilfelle du gjør feil og trenger å tilbakestille nettstedet til et tidligere skjema. En ordentlig vedlikeholdsrutine for WordPress vil omfatte følgende områder:

  1. Sikkerhetskopiere nettstedet ditt
  2. Installerer oppdateringer
  3. Behandler kommentarer
  4. Sette opp sikkerhet
  5. Holde oversikt over helse på nettstedet
  6. Optimaliser databasen

sikkerhetskopier

WordPress-sikkerhetskopier

Sikkerhetskopiering er en viktig del av å sikre den langsiktige helsen til nettstedet ditt. Imidlertid er de en av de ofte forsømte delene av vedlikeholdsprosessen.

Automatiske sikkerhetskopier vil være den enkleste handlingen, men det er viktig å teste sikkerhetskopiene regelmessig for å sikre at de fungerer som de skal. Du har flere alternativer å velge mellom når du velger et sikkerhetskopisystem. Nedenfor finner du noen av de mest populære.

Velge en plugin

Det er flere høyt rangerte WordPress-plugins som vil bidra til å automatisere og forenkle hele sikkerhetskopieringsprosessen. De vanligste betalte pluginsene inkluderer:

Hvis du leter etter et gratis alternativ, tilbyr WordPress noen få høykvalitets plugins, som fremdeles er gode alternativer. Disse inkluderer:

Hvis du leter etter en oversikt over hver plugin og deres beste bruk, kan du se på dette innlegget.

Arbeide med webhotellet ditt

De fleste webhoteller tilbyr også alternativer for å ha planlagte sikkerhetskopier regelmessig for nettstedet ditt. Dette er noe å utforske i cPanel, eller ved å se over den opprinnelige hostingavtalen for å se om vanlige sikkerhetskopier er inkludert i planen din..

Bruk flere alternativer for sikkerhetskopiering

Uansett hvilket alternativ du velger, er det viktig at du tar sikkerhetskopi av nettstedet ditt til flere forskjellige steder. Mens du for eksempel kan ha en jevnlig planlagt sikkerhetskopi som sender nettstedets filer til DropBox, kan du også ha lokale sikkerhetskopier på maskinen din eller en ekstern harddisk.
Dette ekstra sikkerhetslaget sikrer at du aldri blir stående uten en måte å gjenopprette nettstedet ditt.

WordPress-oppdateringer

Programvareoppdateringer for WordPress slippes regelmessig. Dette inkluderer WordPress-kjernen sammen med alle temaer og plugins du har installert.

Disse oppdateringene må brukes på nettstedet ditt, slik at det fortsetter å fungere ordentlig. Uten å installere disse oppdateringene regelmessig, risikerer du at kodekonflikter og elementer på nettstedet ditt blir utdatert. Dette lar nettstedet ditt være mer åpent for hackere, og det vil ikke fungere så effektivt som ellers.

Når du installerer disse oppdateringene, må du sørge for å oppgradere WordPress-kjernen, temaet og deretter eventuelle plugins, i den rekkefølgen. Dette vil bidra til å unngå plugin- og temakonflikter som kan fjerne hele nettstedet ditt.

Plugin-oppdateringer

Hvis nettstedet ditt har mange plugins, må du oppgradere dem én om gangen. På den måten hvis det oppstår en konflikt, vil du vite hvilken plugin som var synderen, og det vil være lettere å fikse.

Kommentarer og spam

Kommentarsøppel kommer vanligvis i form av kommentarer av lav kvalitet som vanligvis ikke blir lagt ut av andre grunner enn å bygge en tilbakekobling. Disse kommentarene er veldig generelle, relaterer ikke til artikkelen din og gir liten verdi uten verdi.

Den beste måten å håndtere kommentarsøppel er å stoppe den før den slår til. Å ha satt opp antispam-tiltak vil bidra til å forhindre at en flom av spam-kommentarer noen gang plager nettstedet ditt.

Akismet

Denne pluginen er vanligvis utstyrt med hver installasjon av WordPress. Hvis det ikke er det, følg trinnene nedenfor for å få det i gang:

1. Naviger til Plugins> Legg til nytt, og søk etter Akismet, når du har funnet det i søkeresultatene klikker du ‘Installere nå’.

2. Naviger tilbake til skjermen for installerte plugins og finn Akismet. Klikk på lenken med tittelen Registrer deg for en Akismet API-nøkkel, og følg trinnene for å få API-nøkkelen.

Akismet

3. Gå til Innstillinger> Akismet og skriv inn API-nøkkelen.

Du er klar. Denne pluginen er lastet ned nesten 30 millioner ganger, og vil nå blokkere spam mens du sover.

Deaktiver kommentarer

Et annet alternativ er å deaktivere kommentarer på siden. Du kan gjøre dette med en plugin som heter Deaktiver kommentarer. Bare installer denne plugin, så er du klar.

Navigere til Plugins> Deaktiver kommentarer og velg hvilken innstilling som passer dine behov.

Deaktiver kommentarer

Sørg imidlertid for at du virkelig vil deaktivere kommentarer på hele nettstedet ditt før du kjører denne plugin-modulen.

Nettstedets helse og sikkerhet

Å holde nettstedet ditt sunt betyr å holde angripere utenfor, samtidig som du sikrer at nettstedet ditt presterer på sitt høyeste mulige nivå.

Verktøy som Googles verktøy for nettredaktører og Google Analytics vil kunne gi deg omfattende nettstedsberegninger, slik at du vet hvilke områder på nettstedet ditt som presterer godt og hvilke som ikke har det. Ved å sjekke statistikken på nettstedet ditt regelmessig, kan du unngå problemer før de blir for store til å håndtere.
Vanlige helseproblemer på nettstedet inkluderer overdreven nedetid på siden, sider med langsom lasting og ødelagte koblinger. Overvåk beregningene dine for å merke subtile endringer i disse områdene før de blir drastiske.
Et annet aspekt ved nettstedets helse er nettstedets sikkerhet. Størrelsen på nettstedet og generelle sikkerhetsforholdsregler vil avgjøre handlingsforløpet. De fleste eiere av nettstedet velger plugin-alternativet ved å bruke en plugin som:

  • Wordfence (gratis)
  • Sucuri (premium)
  • iThemes Security Pro (premium)

Hvis du er heldig, kan nettverten din til og med håndtere nettstedssikkerhet for deg. Hvis du tar deg tid til å ha et godt beskyttet nettsted, vil du hjelpe deg med å unngå unødvendige smerter som følge av hacking eller dårlig sikkerhet.

Optimalisering og vedlikehold av databasen

Opprydding og optimalisering av databasen

Hvis du har et travelt nettsted med mye trafikk og mange innhold som stadig lastes opp, kan databasen sannsynligvis bruke litt kjærlighet. Ved å opprettholde databasen vil du i hovedsak rense nettstedets cobwebs, noe som vil bidra til å forbedre lastehastighetene og redusere frekvensen av databasefeil.

Den enkleste måten å holde databasen ren og oppdatert er å bruke en WordPress-plugin for å forenkle hele prosessen. Noen av plugins nedenfor vil utføre en rekke oppgaver for å vedlikeholde og optimalisere databasen. Og best av alt, de er alle gratis!

Hver plugin har høye rangeringer og høye nedlastinger, så plugin (er) du velger er (eller er) virkelig opp til deg!

Staying In the Loop

Ganske enkelt hensikt å vedlikeholde nettstedet ditt vil ikke være nok; du må faktisk gjøre jobben. Ved å ta vedlikehold av nettstedet på alvor fra i dag og ta nødvendige tiltak regelmessig, vil du imidlertid kunne unngå alvorlig hodepine i fremtiden.

Den beste måten å holde deg oppdatert på er å lage en vedlikeholdsplan som passer inn i timeplanen din. Enten du gjør arbeidet eller outsourcet arbeidet til en profesjonell, må du sørge for at det blir håndtert regelmessig.

Det kan også lønne seg å følge med på WordPress-oppdateringer, inkludert oppdateringer for eventuelle plugins eller temaer du kanskje bruker. Dette vil hjelpe deg med å bli oppmerksom på sikkerhetsfeil du må passe på og deres respektive oppdateringer å installere.

Konklusjon

Regelmessig vedlikehold av WordPress-nettsteder vil holde nettstedet ditt rent i årene som kommer. Med plugins vi uthevet ovenfor, trenger ikke prosessen engang å være så vanskelig. Ikke mer enn muligens bare en time per måned, og du kan sikre at nettstedet ditt er sunt og kjører de siste oppdateringene.

Har du en regelmessig vedlikeholdsrutine du følger? Hva med en favoritt-vedlikeholdsplugin for WordPress? Jeg vil gjerne høre om dem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me