Den gjennomsnittlige bloggeren har en tendens til å ha en besettelse av trafikk, og mer spesifikt å få mer av den. Mengde er nøkkelen, ikke sant? Kanskje, men jeg foretrekker ofte å skyte etter den lavthengende frukten ved å forbedre kvalitet av trafikk til nettstedene mine. Dette kan gjøres på to måter:


 1. Tiltrekk mer relevant trafikk (dvs. personer som er mer sannsynlig å engasjere seg i innholdet ditt)
 2. Gjør en bedre jobb med å “selge” bloggen til nye besøkende

I dette innlegget vil jeg fokusere på den andre metoden til de to, der skjønnheten er at du ikke trenger å jobbe for å tiltrekke deg mer trafikk – du trenger bare å optimalisere det du allerede har. I en verden som er besatt av kvantitet, blir konseptet med å forbedre det du allerede har ofte ikke verdsatt.

Jeg har nylig dekket hvordan du oppretter koblinger på WordPress-bloggen din for økt engasjement (dvs. sannsynligheten for at en gitt besøkende skal holde seg rundt), og i dette innlegget vil jeg i grunn ta den strategien et skritt videre ved å tilby deg en blåkopi som du kan øke “klebrigheten” på bloggen din. Dette bør ha en direkte gunstig innvirkning på abonnementsrentene og verdi per besøkende (hvis bloggen din er inntektsgenerert).

La oss komme i gang!

Deler av nettstedet ditt som øker engasjementet

Blåtrykket er delt opp i de fire seksjonene som de fleste WordPress-blogger består av:

 1. Topptekst og navigasjonsfelt
 2. Innhold
 3. sidebar
 4. bunntekst

Hver seksjon har en rolle å spille i form av enten å holde en besøkende på nettstedet ditt eller konvertere dem til en abonnent eller kjøper, og jeg skal forklare hvordan du bør optimalisere hver enkelt for maksimal gunstig innvirkning.

Det første trinnet er å lese det forrige innlegget mitt om å lage koblinger og sikre at nettstedet ditt er riktig satt opp for å maksimere leserens oppbevaring. Enkelt sagt, ingen koblinger skal fjerne folk fra siden de leser (uavhengig av om en lenke de klikker på er intern eller ekstern), med mindre du kan være sikker på at de er ferdige med den siden..

Når det er sagt, la oss slå på!

1. Topptekst og navigasjonslinje

Det første spørsmålet du trenger å stille er: “Består nettstedet mitt testen for fjerning av header”? Denne testen (med tillatelse fra Derek Halpern) er enkelt – bare forestill deg at overskriften og taggen er fjernet fra hjemmesiden din og spør deg selv om en ny besøkende fremdeles kan finne ut hva nettstedet ditt handler om.

Hvis svaret er nei, bør du sannsynligvis prøve å gjøre det mer tydelig. Mens det er åpenbart å du, nye besøkende trenger generelt å få meldingen rammet hjem. En av de beste måtene å gjøre dette på er å ha en funksjonsboks – enten rett under overskriften og navigasjonen eller helt øverst i innholdsboksen. Her er et flott eksempel på en funksjonsboks med tillatelse fra Smart Passive Income:

Skjermbilde av hjemmesiden for Smart Passive Income.

Selv om selve funksjonsboksen faktisk ikke forklarer hva nettstedet handler om, gir den en direkte lenke til en fullstendig forklaring. Den skiller seg ut på siden og oppfordrer øyeblikkelig nye besøkende til å grave lenger inn på nettstedet.

Jeg anbefaler at alle blogger har en funksjonsboks – enten som den ovenfor (innebygd i hovedinnholdsboksen) eller en versjon i full bredde som denne fra Social Triggers:

Et skjermbilde av hjemmesiden for sosiale utløsere.

Når du har funnet ut hvordan du skal implementere en funksjonsboks på nettstedet ditt, bør du henvise deg til navigasjonsfeltet. Generelt sett bør koblingene dine begrenses til ikke mer enn følgende:

 • Hjem
 • Om
 • Start her
 • Kontakt
 • Abonner plaskside (hvis det er aktuelt)
 • Produktside (hvis relevant)
 • Ansett meg (hvis relevant)

Det er klart at kjørelengden kan variere, men det overordnede prinsippet er at koblingene på navigasjonsfeltet skal peke enten på sider med høy trafikk som hjelper folk å bli bedre kjent med nettstedet ditt eller konvertere dem til en abonnent eller kunde. Alt annet er overflødig og er mer sannsynlig å redusere engasjementet enn det har en gunstig innvirkning.

2. Innhold

Når det gjelder en bestemt side eller et innlegg på nettstedet ditt, må fokuset være på hva du kan gjøre for å holde den besøkende engasjert. Jeg anbefaler at du gjør dette ved å overvelde dem med innholdsmuligheter (men på en god måte). I en perfekt verden kan besøkende ikke hjelpe, men ha flere faner åpne når de blar gjennom innholdet ditt og klikker på relaterte koblinger og tilknyttet innhold.

Nøkkelen til å skape denne effekten er å ha rikelig med innhold på nettstedet ditt og koble mellom innlegg og sider regelmessig. Det er imidlertid helt viktig at hver lenke er relevant, ellers risikerer du å irritere besøkende. Hvis bloggens fokus er relativt stramt (og det burde være) og du produserer innhold på en jevn basis, bør du ikke ha noe problem med å lage mange kontekstuelle lenker i de nye blogginnleggene dine.

Men du skal ikke bare slutte å koble sammen. Jeg liker også å tilby et utvalg relatert innhold nederst i hvert innlegg (bruker det utmerkede Ytterligere et beslektet innlegg-plugin (YARPP)) sammen med relaterte tagger.

The Yet Another Related Posts Plugin-logoen.

YARPP er en bærebjelke for de fleste WordPress-nettsteder som jeg jobber med.

Til slutt bør hvert innlegg avsluttes med en Call to Action (CTA) som gir besøkende en mulighet til å enten abonnere eller bli kunde. Ikke gjør feilen ved å anta at besøkende alltid vil legge merke til CTA i sidefeltet eller andre steder – bunnen av et innlegg er et flott sted å fange oppmerksomheten. Når alt kommer til alt, hvis de har lest helt til bunnen av et innlegg, er de sannsynligvis i en god sinnssituasjon til å ta grep.

3. Sidepanel

Et skjermbilde av sidefeltet Leaving Work Behind.

Sidefeltet til bloggen min.

Sidefeltet er kanskje den mest misbrukte delen av de fleste WordPress-blogger. Det blir fryktelig overbefolket med et stort antall små effekter med små innslag som gir lite for brukeren og bidrar enda mindre til det primære målet for målet ditt (dvs. å tiltrekke abonnenter og / eller kunder).

Nøkkelen til ytelse på sidefeltet er at den skal være så tynt befolket som mulig. Enkelt sagt, jo mindre valg en besøkende har, jo større er sjansen for at de vil gjøre det rette (dvs. fullføre en CTA). Imidlertid vil du også sikre at sidefeltet gir en mulighet for besøkende å lære mer om bloggen din og utforske videre. Med det i tankene anbefaler jeg at du inkluderer en kombinasjon av følgende widgeter (oppført i ingen bestemt rekkefølge):

 • Abonnementsskjema
 • Kobling til produkt (ideelt grafisk)
 • Kobling til pengeside (dvs. sider som gir mest direkte inntekt)
 • En liste over kategorier / koder eller lenker til ressurssider
 • Knapper for sosiale medier
 • En søkeboks
 • En mini bio-boks

Til venstre for denne delen vil du se et skjermbilde av sidefeltet på bloggen min, som inneholder alle elementene ovenfor. Hver av dem gir brukeren en mulighet til å utforske bloggen videre, abonnere eller kjøpe. Alle disse handlingene kommer deg til gode.

4. Bunntekst

For å være ærlig, inkluderer jeg bunnteksten mer fordi det er et element på nettstedet som du ikke kan ignorere i motsetning til et potensielt arnested for engasjement og konverteringspotensial. Fakta om saken er at folk flest ikke legger mye vekt på bunnteksten din, og at den har et begrenset potensial.

Mange bunntekst begrenser seg til ganske enkelt et varsel om copyright og for å være ærlig ser jeg ikke noe problem med det. Hvis du imidlertid vil legge til litt mer oomph på nettstedet ditt, kan du fylle bunnteksten med en kombinasjon av de ovennevnte widgetene og enda mer.

Bunntekst for WPExplorer er faktisk et godt eksempel på hva du kan gjøre med en bunntekst – hvis en besøkende gjør komme til bunnen av siden, så det gir en fin mulighet for dem å flytte til en annen del av siden:

Et skjermbilde av bunnteksten WPExplorer.

Bunnteksten skal være din siste prioritet, men hvis du har tid, kan du vurdere å fylle den med noen engasjementsøkende widgeter.

Økende sammendrag av bloggengasjement

Jeg har tatt med mange gode råd ovenfor, men det viktigste er å forstå den grunnleggende begrunnelsen bak rådene mine – at brukeren alltid skal bli presentert med mange innholdsmessige muligheter for å utforske nettstedet videre eller abonnere. Det er nøkkelen – så lenge du husker det, er det lite sannsynlig at du går langt galt, selv om du tar en annen tilnærming til den jeg har anbefalt.

Med det i tankene vil jeg gjerne vite hvilke strategier du bruker for å maksimere engasjement og konverteringer på bloggen din. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me