Dagene da det å ha et pent tema var nok til å skille seg ut i nettjungelen er nummerert. Den enorme veksten av WordPress, med mange nye, talentfulle utviklere som skaper mange flotte temaer som gjør at selv de mest design analfabeter av oss kan lage et pent nettsted uten et enormt budsjett, og uten å måtte bruke utallige timer på å lære design, sørget for av det.


I dag, for å gjøre inntrykk, må temaet ikke bare være lett på øynene, men også intuitivt å bruke. Den gode nyheten er at det ikke trenger å være en avveining. I mange tilfeller komplimenterer brukervennligheten ganske enkelt et allerede vakkert tema, og gjør det å besøke nettstedet ditt til en komplett glede på alle nivåer.

Men når du tenker på brukervennlighet, er det lett å tenke at det er noe sammensatt og dyrt reservert for større nettsteder, som Facebook og YouTube. Men det trenger ikke være slik. Brukervennlighet kan bety

Hva gjør et tema brukervennlig?

I motsetning til skjønnhet, er ikke et tema brukervennlig eller ikke noe du bestemmer deg for et innfall basert på din estetiske preferanse (som kan være forskjellig fra publikum). Det er noe du bestemmer deg ved å ha ditt (fremtidige) publikum i tankene.

Et tema er brukervennlig hvis:

  • Det viser effektivt innholdet som er viktigst / relevant for publikum.
  • Designet er rent og intuitivt.
  • Temastilen og bildene er relevante for nettstedet ditt. (Eller omvendt, det er nøytralt nok til at det lar innholdet snakke for seg selv.)

Det er også en bonus hvis temaet har funksjoner som støtter det du vil gjøre med nettstedet i fremtiden. (Dette gjør det mulig å aktivere nye elementer, uten betydelig driftsstans. Og selvfølgelig kan alle driftsstans i det hele tatt være en irritasjon for ditt dedikerte publikum.) Enkelt sagt, hvis det hjelper deg å kommunisere det du vil kommunisere mer effektivt, et tema er brukervennlig.

Hvis du for eksempel bruker et standard forretningstema på porteføljenettstedet ditt hvis du er en fotograf, kan du sende feil melding. (Med mindre selvfølgelig hovedkundene dine er firmatyper som føler seg mest hjemme når et nettsted som har smilende mennesker i dresser som bakgrunnsbilde, så vil jeg si at du har den rette ideen.) Et enda tydeligere eksempel er hvordan bør du sannsynligvis ikke bruke et non-profit tema på nettstedet ditt om tilbud på designervarer.

Men selvfølgelig kan det være mer subtilt enn dette. I de fleste tilfeller er det mye mer subtilt. For eksempel er det mange porteføljetemaer der ute som ser bra ut. Av de jeg ville gått så langt som å si Daisho, Yin & Yang og vårt eget elegante gratis tema er alle gode eksempler på minimale porteføljetemaer (se selv nedenfor).

Daisho (Hjemmeside-modus)

Daishoportfoliotheme

Yin Yang

yinandyangportfoliotheme

Elegant

elegantportfoliotheme

Ved første inspeksjon er de like på mange nivåer. Forenklet, rent og vakkert. Men de er ikke uten de viktige forskjellene. Yin & Yang gir en tyngre prioritering av visuelt innhold, optimalt for å si, en fotograf eller designer, men ikke så optimal for tekstforfattere. Motsatt tillater Daisho (i hjemmesidemodus) et tyngre fokus på tekst, og gjør det ideelt for et produkt eller en tjeneste som er vanskeligere å representere rent gjennom visuals.

Innholdet som best representerer det du gjør, bør være prioritert. Enten det er en video, en bildeportefølje eller selve skrivingen. (Samme prinsipp for blogger og andre nettsteder.)

Når det gjelder hvor rent og intuitivt et tema er, vil du bli tvunget til å ringe en dom. Som en generell tommelfingerregel vil du at det skal være få alternativer og distraksjoner som kan fjerne oppmerksomheten fra hovedfokuset på nettstedet ditt. Hvis du finner ut at temaet inviterer deg til å ta de handlingene du vil at besøkende skal ta … for eksempel, sjekk ut en portefølje, eller les mer om en bestemt tjeneste, kan det hende du har en keeper.

When in Doubt: Gå for et enkelt og rent tema

Hvis du ikke er helt sikker på emnet ennå, eller hvis du kanskje tar nettstedet i en av flere retninger i fremtiden, kan du velge noe rent, enkelt, nøytralt. På den måten kan du gjøre små eller til og med monumentale endringer i emnet og logoen, men fortsette å bruke samme tema. (Å lage “redesign” utrolig smertefri.)

Når jeg sier enkelt, refererer jeg til designet, ikke nødvendigvis egenskapene til temaet. I det minste skal den optimaliseres for både mobil og nett, gitt den store andelen mobilbrukere i disse dager. (Dette blir vanligvis referert til som å være lydhør. Et begrep du vil være på utkikk etter.) Hvis du vil starte med en enkel blogg, men vil ha muligheten til å lage en flott tjenesteside i fremtiden, Å velge et tema som støtter begge flaggermusene kan spare deg for hodepine, noen timer, og muligens til og med en smule kontanter i fremtiden.

Du kan for eksempel gå med vår helt egen Total, som er responsiv, har en vakker blogglayout, samt en sidebygger for når du vil bygge destinasjonssidene.

Men du lurer kanskje på Hvorfor bør du velge noe enkelt. Du har kanskje lagt merke til at det er noe med en minimalisme-boom i disse dager når det kommer til webdesign. Logoer blir forenklet. 3D-objekter og knapper blir flat igjen. Store merker implementerer re-design på nettstedet som ser bort fra kunstneriske løsninger og fancy animasjoner, og i stedet fokuserer på enkelhet og brukervennlighet.

Kanskje det er fordi forskningen er i, og det sier enklere = bedre utseende til flertallet av mennesker. Jo mer sammensatt et nettsted, desto mindre attraktivt er det for sluttbrukeren ved første besøk. (Dette betyr ikke at folk ikke kommer til å lure på endringen under en redesign.)

I tillegg kan du begrense deg til enkle temaer, slik at du faktisk kan velge en av de hundretusener som er der litt lettere. Og tiden du sparer kan utnyttes bedre (som å lage innhold til det fantastiske nye WordPress-nettstedet ditt).

Sjekk ut det valgte temaet ditt?

Før du endelig bestemmer deg for å kjøpe (eller bare installere) et tema, er det noen få ting du bør sjekke ut før deg

  • Er det oppdatert?
  • Tilbyr den aktiv støtte?
  • Er det feilfritt?
  • Er det et problem å takle?

Hvis du bruker WordPress.org-katalogen, eller Themeforest-markedet, kan du finne ut de fleste av disse tingene, og få et godt håndtak på de andre, ekstremt enkelt.

Er det oppdatert?

Hvis temaet ikke er oppdatert, kan det ha sikkerhetshull eller mangle kompatibilitet med den nyeste versjonen av WordPress. Sistnevnte vil gi deg en vanskelig tid med å finne kompatible plugins (eller gi deg utdaterte versjoner som har mindre funksjonalitet, eller til og med sikkerhetsproblemer). Den siste temaoppdateringen er listet til høyre under knappen “forhåndsvisning” i WordPress-katalogen.

dateupdatedwordpress

Og litt lenger nede i høyre sidefelt på Themeforest.

dateupdated

Hvis du finner det perfekte temaet, og det bare skjer for å være utdatert, hva bør du gjøre? Det skjer hele tiden. En utvikler / designer vil lage et under-verdsatt mesterverk, og vil slutte å ta hensyn til det fordi det bare ikke er verdt tiden deres å fikle med det. Og hvem kan klandre dem? Det kan være fristende å gå for et tema som dette. Spesielt siden ikke mange andre nettsteder bruker det.

Som en generell tommelfingerregel er det en god idé å holde seg unna gamle temaer som ikke har blitt oppdatert på lenge. For det første fungerer de kanskje ikke i det hele tatt med den nyeste versjonen av WordPress. Eller kanskje ikke noen av de nyere funksjonene støttes. Men det verste er at det fungerer, til neste oppdatering av WordPress gjør det ubrukelig, og du må takle endrede temaer på det aktive nettstedet ditt, på toppen av å finne et nytt..

Men hvis du virkelig er forelsket i et utdatert tema, kan du kanskje argumentere: “Hvorfor ikke bruke en eldre versjon av WordPress som den fungerer med?” Og svaret mitt ville være å invitere deg til å google “WordPress bug fixes”, og minne deg på at kompatibilitet med plugins også kan bli et problem. Spar deg selv den mulige hodepinen, og hold deg unna.

Tilbyr den aktiv støtte?

For WordPress.Org kan du få en god indikasjon fra tallene på forsiden som viser hvor mange støtteforespørsler som blir besvart, men det er ikke alltid en veldig nøyaktig skildring. Noen av billettene kan være duplikater, eller et problem på grunn av installasjon og ikke selve temaet, eller trusselforfatteren kan bare glemme å markere det som løst etter å ha mottatt hjelp.

På Themeforest bør du sjekke kommentarene, og også være på utkikk etter omtaler om støtte i brødteksten. På salgssiden til Yin & Yang, for eksempel, er det faktisk nevnt et dedikert støtteforum på slutten av kopien.

Er det feilfritt?

I teorien skal temaer i WordPress.org-katalogen og Themeforest markedsplass være feilfrie, da temakode blir gjennomgått før inkludering er tillatt. Men i praksis er det noen unntak på grunn av den menneskelige feilkapasiteten (spesielt når det gjelder overarbeidede mennesker som gjennomgår kode).

En måte å få et generelt inntrykk av integriteten til temaet på, er å flittig gå gjennom kommentarer og anmeldelser og se om det er en direkte omtale av en urovekkende feil som ikke ble løst som et resultat, kan det være bedre å unngå tema helt (Hvis det er noen omtaler av mindre feil, og forfatteren reagerer raskt, og implementerer rettelser, vil dette vanligvis være et godt tegn i stedet for et dårlig …).

Er det vanskelig å takle?

Selv om kommentarene / anmeldelsene er en kilde til informasjon igjen, vil jeg anbefale å se etter anmeldelser i full lengde av folk som vet hva de gjør. Det er noen få grunner til dette. Først av alt kan det være vanskelig å bedømme noens tekniske kunnskaper ved en kommentar / anmeldelse på én-tre setninger. Det sier heller ikke noe om forventningene de hadde satt seg inn i. Hvilket betyr at korte kommentarer av denne typen kan være misvisende. Hvis du bestemmer deg for å gå strengt etter kommentarer, eller det ikke er noen anmeldelser, må du foreta noen dømmesamtaler om kommentatorens tekniske leseferdighet, forventningene deres, og om det ligner på din egen eller ikke.

Hvis du på dette tidspunktet bekymrer deg for om det er verdt å bruke så mye krefter på et tema, kan du vurdere dette, måten nettstedet ditt ser ut er viktigere for et førsteinntrykk enn det faktiske innholdet. Og også, jo mer flittig du går gjennom dette nå, desto mindre trenger du å bekymre deg for det, og desto mer vil du kunne være fokusert på å skrive, designe eller fotografere. Hvis du trenger litt inspirasjon, kan du se noen av våre temaanbefalinger her.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me