Delt vs Cloud Hosting - Hvilket bør du velge for ditt WordPress-nettsted?

WordPress hosting, delt vs sky hosting, velkommen til verden eller gåter og mysterier. WordPress-hosting er nesten et mareritt for alle WordPress-brukere som ikke har nok kunnskap om alle variantene som finnes i dette markedet..


Så du vil være vert for det nye WordPress-nettstedet ditt, og du vil vite hva som er det beste alternativet for prosjektet ditt? I denne artikkelen skal jeg gjøre mitt beste for å avklare hovedforskjellene mellom delt vs netthosting og for å forklare i detalj hvorfor du kan trenge det ene eller det andre, avhengig av prosjektet ditt. Jeg håper at ved å lese denne artikkelen vil du være mye bedre forberedt på å takle alle alternativene, og viktigst av alt, er du klar til å stille viktige spørsmål til vertsbedriftene i håp om å ha en mye bedre idé om hva du får inn, før du går inn i det!

Hva er delt hosting?

Delt hosting er prosessen med å få nettstedet ditt hostet på en server sammen med andre brukers nettsteder. Spesielt brukes en dedikert server for filene dine, databasene og e-postene dine sammen med andre brukere, og deler i utgangspunktet ressurser. Siden arten av hosting er å optimalisere ressursbruk, er det ikke optimalt å bruke en dedikert server for en enkelt kunde for hostingleverandøren. Derfor ble konseptet om delt hosting født der en gruppe brukere deler en felles server.

I denne situasjonen brukeren er delingsressurser av nevnte server med resten av gruppen på den serveren, er det dette som er mest kjent som en node. Siden de fleste dedikerte servere er kraftige nok til å være vertskap for hundrevis av brukere samtidig uten å brekke svette, er dette en akseptabel praksis.

I en verden av delt hosting blir brukere på en delt server vanligvis administrert av det som kalles a kontrollpanel. For dette formålet kjøper og bruker vertsbedrifter vanlige vertskontrollpaneler. Det er mange gode og kjente vertskontrollpaneler, men de mest populære er det cPanel og Plesk Onyx. Noen gode eksempler på gratis kontrollpaneler er VestaCP og Centos Web Panel, men du vil sannsynligvis ikke se dem så ofte på grunn av deres frie natur.

Delt vs Cloud Hosting: cPanel

Kontrollpanelet er ansvarlig for å kontrollere ressurser og sikkerhet for å holde alle kunder i god stand (i henhold til vilkårene for hver brukerhotellplan). Kontrollpanelet er også ansvarlig for å håndtere e-post og domeneaksjoner relatert til DNS og lignende.

Så for å oppsummere: delt hosting er sammensatt av en server (kalt en node) der en gruppe brukere alle deler ressurser via et kontrollpanel.

Hva er fordelene med delt hosting?

Delt hosting kan være raskere enn netthosting avhengig av kvaliteten og dedikasjonen til vertsfirmaet. Dette kan være sant fordi administrering av dedikerte serverressurser, hvis det gjøres riktig, garanterer mindre ventetid. En virkelig god konfigurasjon vil også være raskere enn en skystruktur for kompleksitetsprinsippet. Å ha en mindre sammensatt struktur bak prosessen med å være vert for et nettsted vil redusere ventetiden og øke ytelsen.

Er det ulemper med delt hosting?

Problemet er at de fleste selskaper ikke spiller rettferdig på dette. De prøver vanligvis å maksimere fortjenesten, og på den måten prøver de å legge så mange brukere de kan på hver node. Dette vil effektivt øke forsinkelsen ettersom serverne kan kjøre med full kapasitet. Det introduserer også et annet problem: sikkerhet. Å ha for mange brukere på en enkelt server kan vise seg å være problematisk av sikkerhetsgrunner. Dette kan dempes med bruk av spesielle Linux-versjoner for å kontrollere ressursallokering som Cloud Linux. Delt hosting er heller ikke ideelt hvis du trenger å kjøre spesifikke scenarier, for eksempel en dedikert appserver for den nye appen din.

Beste delt hosting

Bluehost Web Hosting

Bluehost Shared Hosting

Et av de største og beste eksemplene på delt hosting er Bluehost. Dette populære webhotellalternativet tilbyr enkel å bruke delt hosting for alle typer nettsteder, inkludert de som kjører på WordPress. Vil du se denne vertsplanen i aksjon? Sjekk ut vår Bluehost-guide for å lære mer.

Hva er Cloud Hosting?

Cloud Hosting er kunsten å bruke en gruppe servere for å være vert for en gruppe brukere. I Cloud Hosting tilbyr selskaper vanligvis en privat tjeneste der kunden kan ha et sett med tilpassede verktøy for å sette opp sin egen private virtuelle server. Cloud Hosting-tjenester bruker konseptet små maskiner der du enkelt kan åpne en “app-server” for spesifikke formål eller lage, suspendere og ødelegge de virtuelle serverne dine. Dette er ideelt for utviklere og mennesker som trenger å bruke spesifikke ressurser, det være seg for å være vert for et nettsted eller en app.

Cloud Hosting-tjenester tilbyr ressurser i form av lagringsplass, lagringsytelse, tilgjengelig båndbredde, antall prosessorer og så videre, og du blir belastet med mengden ressurser kontra tiden du brukte. Jo kraftigere virtuelle CPU-er, minne og lagringsytelse, desto høyere blir kostnadene. I denne sammenhengen fungerer Cloud-tjenester som å bygge din egen virtualiserte PC der du legger til ting til prisen mot ytelsen oppfyller målet ditt.

I denne typen scenarioer blir serverne virtualisert slik at ressursene også er virtuelle. Dette betyr at når det er tilstrekkelig stor etterspørsel av ressurser, kan vertsfirmaet det legge til nye servere til virtuell node å utvide mengden av ressurser uten å måtte flytte kunder ut av den noden. Denne typen oppsett er ideell for utvidelse, da selskapet ikke trenger å bekymre seg for ressurser og ikke har behov for å omfordele brukere. En skystruktur kan utvides og utvides til ikke bare til et par servere, men hundrevis av dem!

Delt vs Cloud Hosting: Virtual Node

Offentlig vs privat sky

Cloud hosting kan deles inn i Public vs Cloud. I de fleste eksempler på Cloud Hosting sysselsetter selskapet som tilbyr disse tjenestene offentlig sky modeller ,. Dette betyr at de henter ressurser fra et basseng med offentlig tilgjengelige virtuelle servere. Det samme offentlige nettverket brukes til å overføre data. Sikkerhet håndteres for å sikre at dataene holdes private. Et godt eksempel på dette er Cloudways, en tjeneste som er basert på andre Cloud-tjenester (som vi skal snakke litt om).

På en privat sky, selskapet eier skyenettverket og tjenestene er mer egnet for applikasjoner der sikkerhet er avgjørende. Private skyer er vanligvis tilpassede strukturer som ikke er avhengig av eksterne nettskyer.

Hva er fordelene med Cloud Hosting?

Hovedfordelen med å ha en Cloud-struktur er at selskaper aldri trenger å bekymre seg for nodekapasitet. I den slags scenarier trenger de ganske enkelt å legge til en annen server til den virtuelle strukturen. Dette reduserer effektiv ressursallokering og øker kapasiteten uten endringer i kontrollpanelet eller brukerne i noden.

Siden skyhosting er ressursorientert, kan du slutte å bruke en ressurs, og den vil ikke bli belastet. Dette er fordi du blir belastet av ressursbruk der du som i delt hosting belastes et fast beløp (enten du bruker en ressurs eller ikke).

Og der Cloud Hosting Ulemper?

Hovedulempen med skystrukturen er kompleksitet. Å ha så mange servere online med alt virtualisert, kan gjøre det vanskelig for et selskap å oppdage hvor et problem oppholder seg, fordi de samme dataene er delt og lagret på en virtualisert måte. Denne typen struktur gir latens. For kritiske nettsteder der ytelse er et viktig, kan en skystruktur ha mindre enn ideelle resultater. Et annet problem med Cloud Hosting er at det pleier å være dyrere enn delte alternativer. 1 GB plass på en delt hosting er vanligvis billigere enn 1 GB plass på en skytjeneste.

De fleste Cloud Hosting-tjenester inkluderer heller ikke posttjeneste. For dette må du lage separate virtuelle maskiner for det formålet (eller kjøpe en tjeneste) der som mest delt hosting inkluderer postadministrasjon som standard.

Beste Cloud Hosting

Cloudways Cloud hosting

Cloudways Cloud Hosting

Hvis du leter etter pålitelig og rimelig skyhosting, blir det virkelig ikke bedre enn Cloudways. Tilbudet toppen av linjen sky hosting (DigitalOcean, AWS, Google Cloud, osv.) Med et brukervennlig grensesnitt slik at du bedre kan administrere nettstedene dine. Finn ut mer i vår fullstendige Cloudways-gjennomgang.

Og nå et dilemma

Alt dette er logisk og forståelig, men vertsselskaper tilbyr vanligvis ikke delte og tørre planer for delte kontra skyer. I dagens verden begynner mange verter å blande delte med nettskyvertjenester på en måte som de ikke er så lette å skille lenger. For eksempel er det nå akseptabelt å lage virtualiserte kontekster der en enkelt node, administrert som en delt hosting-tjeneste nå består av en serie dedikerte servere, virtualisert. Denne typen oppsett er nesten identisk med hva Cloud Hosting Companies gjør med sine tjenester.

Dette kan skape et scenario der du betaler for en delt hostingtjeneste som i utgangspunktet oppfører seg som skyhosting, men som kjører bak et kontrollpanel. I tillegg virtualiserte noen selskaper kontrollpanelet i en VPS, slik at du ikke engang har en rettferdig fordeling av ressursene fordi den faktiske serveren der kontrollpanelet holder til ikke er tilgjengelig direkte, bare en del av den!

Hva du skal lage av dette?

Til syvende og sist spiller det ingen rolle hva selskapet gjør med serverne. Det være seg dedikerte servere som fungerer som rene noder eller en ekte nettsky-vertsstruktur, det som virkelig betyr noe er hvor godt selskapet administrerer hele pakken. EN god nettskyvertjeneste kan fungere perfekt for selv de mest krevende bruksområder. Det samme kan sies om god delt hosting kjører på ekte maskinvarenoder. Det er kvaliteten på vertsselskapet og deres engasjement for brukere som gjør hele forskjellen i verden.

Så, er delt eller Cloud Hosting best for meg?

La oss se, du har et nytt WordPress-nettsted som du vil legge ut på nettet. Din viktigste bekymring akkurat nå er pris og ytelse. I den slags scenarier er det sannsynlig at delt hosting er det beste alternativet når du reduserer kostnadene ved å ansette en tjeneste som trenger mindre ressurser for å kontrollere hver node (noe som betyr bedre priser per bruker).

På den annen side, hvis du er et selskap eller en person som trenger å sette opp nettsteder og apper raskt, vil en skyvertjeneste tjene deg bedre. Cloud hosting-paneler er vanligvis bedre forberedt på å lage og være vert for de mest ville konfigurasjonene uten at du trenger å bekymre deg for noe. Bare husk at du må konfigurere en e-postserver på egen hånd, ettersom de fleste nettsky-hosting-tjenester ikke tilbyr en.

Innpakking delt mot Cloud Hosting

Enten du bruker delt eller skyvert den gode nyheten er at begge tjenestene ikke er eksklusivt. Delt hosting er herlig å være vert for flere nettsteder som trenger generelle alternativer for e-post, videresending, DNS-kontroll, FTP og databasetjenester. Cloud hosting-tjenester er mer utviklerorienterte og kan være utmerket for vertsapper eller nettsteder for spesifikke formål. På grunn av arten av begge tjenestene, fungerer de vanligvis godt sammen. For eksempel for å være vertskap for et nettsted og en app på samme tid eller ved å måtte kontrollere et nettsted som kobles til en butikk. Det som er enda bedre er at de fleste selskaper i dag kan tilby begge tjenestene samtidig.

For å oppsummere positive av Cloud Hosting, du får opprette tilpassede konfigurasjoner, du har kontroll over ressursene du får tilgang til, og du kan til og med pause ressurser for å redusere kostnadene. Den eneste virkelige ulempen her er at ressurser har en tendens til å koste mer enn i delt hosting.

Med Delt hosting får du en bedre balanse av tjenester som er best egnet for nettsteder og tjenester pleier å være billigere enn netthosting. Det negative er imidlertid at du ikke kan kontrollere ressurser og heller ikke starte eller stoppe tjenester som med skyhosting.

Uansett hvilken tjeneste du velger, nå har du en mye bedre ide om både fordeler og ulemper. Hva foretrekker du? Hva er tankene dine om delt vs netthosting? Del gjerne meningene dine i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me