De reelle kostnadene ved å bygge et nettsted med WordPress

Dagens innlegg lyser et av de vanligste WordPress-spørsmålene noobs og proffs stiller hele tiden. Hva er de reelle kostnadene ved å bygge et WordPress-nettsted? Vel, for å løse dette forholdet, vil jeg begynne med en kort fortelling fordi historiene er … vel … gode. Klar? Flink.


Hvis du vil hengi meg, kan du lese neste para i den britiske aksenten vi alle elsker.

Denne gangen scoret jeg meg selv en forhandlerhotellkonto hos en populær vert i Middlesbrough, Storbritannia. Etter å ha tappet hjernen i et par dager, bestemte jeg meg for å gå inn i virksomheten som tilbyr skitt-billig WordPress hosting. Jeg mener, hva annet kan du gjøre med en gratis konto for forhandlervert?

WordPress er gratis

WordPress.org, self-hosted WordPress

Jeg satte sammen et WordPress-nettsted og initierte markedsføring. Lang historie kort, ting så bra ut etter mange standarder fordi jeg – på den aller første dagen – fikk seks utsikter fra nakken av skogen. Det er litt viktig når jeg har delt linken på Facebook-profilen min bare en gang.

Det eneste problemet? De var skeptiske til å forplikte seg siden de forsto – alle de seks av dem – WordPress (og alt som følger med det) skal være gratis! Et av utsiktene, en dame, var så opparbeidet at hun merket din virkelig en con artist for krever et årlig gebyr for WordPress. Det stemmer, hun glemte absolutt vertsdelen.

Hun gikk så langt som å peke meg mot WordPress.com, men før jeg kunne forklare at jeg ikke belastet for WordPress, men var vertskap, var hun borte. Poof! Forsvant i tynn luft akkurat slik.

“Slutt å krenke oss folkens, WordPress er gratis!” Uansett hvor du er en rettferdig dame, var jeg ikke kalt noen, og jeg gjorde det solo. Det var ingen andre karer involvert. Jeg lærte leksjonen min, lukket hele saken og solgte forhandlerkontoen for leiepenger. Hva? Livet bare er.

Å bygge nettsteder med WordPress koster penger

WordPress Developer Consultation

Det vil koste deg penger å bygge et profesjonelt nettsted med egen vert ved hjelp av WordPress. Du må vurdere kostnader som et domenenavn, hosting, design og så videre før du legger ut på WordPress-eventyret ditt. Uten tvil kan du begynne bloggreisen din gratis på WordPress.com, men smaken av WordPress du får der er sterkt begrenset i funksjonalitet og stil.

Du må også stille opp med tvangsannonser og et underdomene (dvs. ditt navn.wordpress.com) til du oppgraderer til en av premiumpakkene deres, og, gutt å gutt, er de latterlig dyre eller hva !? Hvis du vil ha samme fleksibilitet og alternativer for et nettsted som er hostet selv, trenger du å få en VIP-pakke – vi snakker om $ 5000 + per måned mennesker (teller ikke et heftig oppsetningsgebyr for å starte opp)!

Begynn med en plan

Så, hva er de virkelige kostnadene ved å bygge et fullverdig WordPress-nettsted? Vel, det hele koker ned til deg og funksjonene du trenger. Husk at du må starte med en plan som svarer på noen grunnleggende spørsmål, for eksempel:

 • Hva er formålet eller målet med nettstedet ditt?
 • Hvem er målgruppen din?
 • Hvem er din mest ideelle kunde (også kjent som persona)?

Planen din vil informere om alle aktiviteter på WordPress-nettstedet ditt, inkludert utvikling, innholdsstrategi, markedsføring og så videre. På slutten av dagen, og så lenge vi snakker kostnader, vil du enten sette av tid til å gjøre alt selv eller bruke penger på innleide hender. Valget er ditt.

Alt i alt er dette en oversikt over de vanligste kostnadene du vil pådra deg å opprette et WordPress-nettsted:

 • Til å begynne med trenger du et domenenavn som wpexplorer.com
 • En webhotellkonto der nettstedet ditt bor
 • Utvikleravgift eller et budsjett for premium WordPress-temaer og plugins
 • Innhold generasjon
 • Markedsføring bruker, tydeligvis
 • Noe utdanning på WordPress
 • Vedlikeholdstjenester som sikkerhetskopi og sikkerhet
 • Personlig tid som kommer med en mulighetskostnad

La oss grave i og se på de finere detaljene med den sammendraget som gir deg appetitt.

Oversikt over WordPress nettstedskostnader

Som nevnt tidligere, kan WordPress være gratis, men nettstedet i seg selv er det ikke. Her er en sammendrag av kostnadene.

Domenenavn: $ 15
SSL og personvern for domener: $ 8+

Ditt domenenavn er hvordan potensielle kunder finner deg på nettet. Tenk på det som forretningsadressen til din digitale butikk, portefølje, byrå, butikk osv. Nå, domenenavnet ditt kan være hva du vil, bare sørg for at det er passende for kundene dine, fengende og minneverdige. Du vet, noe du sannsynligvis kan lage en tagline ut av. Hold det på tre ord maks.

Et typisk .com-domene går for rundt $ 10-15 dollar per år (avhengig av registraren du bruker), som er på det billigere nettstedet. Du kan også få et .net, .org, .biz, .guru eller prikke noe annet du liker, bare husk at prisene varierer. Noen webhoteller vil til og med koble deg til et gratis domene i et helt år fordi du rocker, men påfølgende fornyelsesgebyrer kommer ut av lommen din.

Da har vi komplementære tillegg som WhoisGuard (personvern) og HTTPS fordi du ikke kan sette en pris på anonymitet og sikkerhet. HTTPS er faktisk et must hvis du samler sensitive data på nettstedet ditt. For øvrig er det også en Google SEO rangering metrisk nå for tiden så ja, sikre nettstedene dine folkens. HTTPS kan koste alt fra $ 0 (med Let’s Encrypt) helt opp til $ 960 per år per domene, og på toppen av det ekstra domenenes personvern eller WhoisGuard vil koste omtrent $ 8 dollar per år per domene.

Merk: Noen webhotellpakker som delt hosting støtter ikke HTTPS, så ta kontakt med vertselskapet først for å unngå skuffelse.

Det er domenenavn og utvidelser som koster en formue, men du er god til å rocke festen med en typisk rimelig navnefiks. Tross alt er sagt og gjort, selv om et domene koster mellom $ 15 og $ 100 per år, må du sjekke både den opprinnelige registreringskostnaden og den årlige fornyelsen, for ikke å sitte fast med et dyrt alternativ.

Mange bruker store registrarer som GoDaddy og NameCheap. Ta deg tid til å velge ditt domene med omhu, siden det vil representere deg og merkevaren din nå og i fremtiden.

GoDaddy $ 0,99 .COM-domener

Klikk her for å få ditt .COM-domene for bare $ 0,99 for det første året fra GoDaddy. Domener koster vanligvis $ 14,99, så du sparer $ 14 det første året du registrerer deg.

Få ditt domenenavn for 99 cent

Webhotell: Del, administrert og andre

I det siste så vi på hvordan vi skulle velge den beste WordPress-hosting. I tillegg har vi dekket dette emnet flere ganger, noe som betyr at du burde være godt dekket på dette området. Av denne grunn vil jeg holde denne delen kort, men hvis du ikke har lest de tidligere innleggene våre, her er juicen:

 • Hva du trenger å vite om administrert WordPress Hosting
 • Hvordan velge riktig WordPress Hosting
 • Anbefalt WordPress Hosting

Valg av perfekt hosting for WordPress-nettstedet ditt, avhenger av deg og funksjonene eller ytelsesnivået du trenger. En liten personlig blogg krever mindre serverressurser sammenlignet med en blogg med flere forfattere som serverer millioner av sidevisninger per dag.

I samme lys kommer forskjellige WordPress-hostingpakker med forskjellsfunksjoner og varierende priser. La oss begynne med den billigste og vanligste typen webhotell.

Delt hosting: $ 2.95 + per måned

Hvis du begynner med en personlig blogg og vil teste vannet, er delt hosting som koster rundt $ 5 dollar i måneden en ideell løsning for deg. Funksjonene er begrensede, du får mindre strøm og er mer utsatt for sikkerhetstrusler fordi du deler en server med en million og et annet nettsted.

På samme måte er dette alternativet tilstrekkelig for lette nettsteder med lite trafikkmengde. Selskaper som bekjemper tann og spiker på denne arenaen inkluderer Siteground og Bluehost.

Bluehost $ 2.95 delt hosting

Med vår eksklusive lenke bare for WPExplorer-lesere kan du få en delt hostingplan fra Bluehost for bare $ 2,95 per måned for det første året (og fornyes til bare $ 7,99 / mo etter det). Dette inkluderer et GRATIS domenenavn, 1-klikk WordPress-installasjon og god 24/7 support. I tillegg har de 30 dager pengene tilbake-garanti, så du har ingenting å tape!

Få $ 2.95 delt hosting

Administrert WordPress Hosting: $ 20 + per måned

Denne typen tjenester spesialiserer seg på WordPress-nettsteder og er optimalisert for enorme mengder trafikk, noe som gjør den ideell for små til mellomstore nettsteder. Disse karene fokuserer helt på WordPress, noe som betyr at du får sikkerhet på høyt nivå, mer kraft og eksepsjonell støtte blant annet.

Administrerte hostingpriser varierer med hver vert, i tillegg til funksjonene i hver pakke. Du kan finne administrert WordPress-hosting som starter på $ 15 (eller mindre i noen tilfeller i kampanjeperioder), men pakker vil vanligvis være innen $ 20-30. Vi er vert for nettstedene våre med WPEngine og har aldri hatt noe problem.

WP Engine 20% avslag pluss 2 måneder gratis hosting

Med vår eksklusive lenke sparer du 20% på den første betalingen for enhver administrert WordPress Hosting-plan fra WP Engine, pluss at du vil motta ytterligere 2 måneder med GRATIS hosting når du velger en årsplan!

Spar 20% pluss Få 2 måneder gratis på WP Engine

Media Temple 2 måneder gratis hosting

Bruk lenken vår for å få 2 måneder gratis, og velg en personlig administrert WordPress Hosting-plan fra Media Temple. Personlige planer er $ 20 / mo, så du sparer $ 40 det første året.

Få 2 måneder gratis på Media Temple

Selvfølgelig er det mange andre alternativer for hosting. Andre høye og kraftige hostingalternativer inkluderer:

 • Virtuelle private servere – Virtuelle maskiner som tilbyr superbrukerkontroll over webserveren. De er ekstremt kraftige, men kommer til en større kostnad. Gjennomsnittlig kostnad er rundt $ 75 dollar i måneden. Du deler ikke serverressurser med noen, men du deler den fysiske maskinvaren med andre.
 • Dedikerte servere – Her leier du en webserver helt alene. Du deler ikke noen ressurs, inkludert den fysiske infrastrukturen med noen andre. Du er sjefen, og du spiller i de store ligaene siden prisantydningen er omtrent $ 150 dollar per måned.

Du kan forvente å betale mellom $ 90 og $ 150 per år for en delt hostingkonto. Hvis du går med administrert WordPress-hosting, går beløpet til rundt $ 360 til $ 1200 per år. Totalt sett, og vurderer alle tilgjengelige hostingalternativer i markedet, kan du betale mellom $ 90 og $ 10.000 + (ja, du har lest det riktig) per år avhengig av dine behov. Gratis hosting er et klart nei.

Design og funksjonalitet

WordPress Nettstedsdesign

Du vil definitivt at WordPress-nettstedet ditt skal skille seg ut hvis du skal sette konkurransen på sin plass og tjene penger. Her har du to alternativer. Du kan:

 • Rull opp ermene (eller ansett en utvikler) og bygg nettstedet ditt fra bunnen av, komplett med innebygd funksjonalitet som halverer din avhengighet av plugins, eller
 • Kjøp premium WordPress-temaer og plugins og gjør endringer

Uansett bruker du tid eller penger.

Tilpasset webdesign: $ 3000+

Dyrere av de to alternativene, å bygge et tilpasset WordPress-nettsted, har sine fordeler og ulemper. Øverst på proff-listen er at du får et skreddersydd design som er helt skreddersydd for ditt merke – farger, personlig smak, stil osv. Med den planen vi snakket om, kan du utpeke designen din nøyaktig hvordan du ser det med tankene dine øye.

For det andre, og enda viktigere, kan du få raskere lastehastigheter hvis du eller utvikleren kjenner tingene hans og ikke kutter hjørner med den innebygde funksjonaliteten. Stor koding vinner stort hele tiden.

Den viktigste con, selvfølgelig, er pris og tidsfaktor. Spesialtilpassede WordPress-temaer og nettsteder blir ikke billige. De tar også lang tid å bygge. I følge Nathan B. Weller, som publiserte en veldig fin prisguide for WordPress på elegante temaer, du kan forvente å hoste opp mellom:

 • 3.000 dollar og 6.000 dollar for et tilpasset WordPress-tema
 • $ 6.000 og $ 15.000 for et tilpasset WordPress-nettsted med innebygd plugin-funksjonalitet
 • $ 6.000 og $ 20.000 for et tilpasset WordPress e-handelsnettsted
 • 12 000 dollar og 60 000 dollar + for en tilpasset WordPress-app

I saker som angår prisen legger han til:

Denne tilnærmingen fungerer best når kompetanse, visjon og budsjett all line up. Kunder, vil du forsikre deg om at dette er løsningen du faktisk trenger før du slipper denne typen penger – og sjekk referanser!

I et nøtteskall er det tydelig at et skreddersydd WordPress-nettsted ikke er for mye nybegynnere med små budsjetter. Det er en flott løsning, ja, hvis du har deigen, men hvis du trenger en billigere og relativt raskere løsning, er vi glade for å vise deg til premium WordPress-temaer og plugins.

Premium WordPress-temaer: $ 2+

Siden WordPress ble til for et tiår siden, har vi sett WordPress-temaet og pluginmarkedene vokse på enorme måter. Vi har opplevd fødselen av temaer og plugins av alle slag, former og størrelser.

Vi har en-sides underverker som er helt ute av denne verden, enorme temaer som er som tosidig sverd fordi de sender med oppblåsthet herfra til Timboktu, og skarpe elegante WordPress-temaer som er grasiøse å jobbe med. Jeg snakker om elskverdige temaer som:

 • Beste WordPress-temaer for destinasjonsside
 • Utdanning, læring og kursstyring WordPress-temaer
 • 30+ Beste hagearbeid og hagearbeid WordPress-temaer i 2016
 • Anbefalte WordPress-temaer

Generelt starter premiumtemaer på $ 2 på Creative Market eller $ 13 på Themeforest, mens temaer medlemskap fra nettsteder som Elegant Themes og Themify starter rundt $ 70. Du kan til og med få imponerende WordPress-temaer som Total for under $ 60. Sjekk også ut WordPress-kupongsiden vår – vi har eksklusive tilbud for mange av de populære WordPress-temabutikkene, så du kan like godt klikke på en lenke og spare penger.

Uansett hvilket tema du velger, ta deg tid til å se gjennom alternativene. Ikke kjøp et tema fordi det er pent (selv om det skal være) – sørg for å se på temafunksjoner, plugin-kompatibilitet og kvaliteten på forfatterens støtte før du kjøper..

Premium WordPress-plugins: $ 5+

Så har vi premium WordPress-plugins som lar deg legge til hvilken som helst funksjonalitet på nettstedet ditt med en enkelt et par klikk. Alt fra SEO til sosial deling til blant annet e-handel og administrasjon. Vi har behandlet dette området mye med fantastiske innlegg som:

 • De 20 beste dra-og-slipp-sidebygger WordPress-plugins
 • 30+ beste WordPress-widget-plugins for (nesten) alt
 • 10 beste plugins for administrasjon av flere forfattere
 • Anbefalte WordPress-plugins

Premium WordPress-plugins er relativt rimelige (starter på bare $ 5 på Codecanyon) og enkle å konfigurere. Selvfølgelig, jo mer komplisert plugin er, jo høyere er prisen, så forbered deg på litt klistremerke sjokk når det kommer til plugins og utvidelser for e-handel som ofte er over $ 100.

Merk: Hvis du har et stramt budsjett, eller hvis bootstrapping høres bra ut, kan du få gratis WordPress-temaer og plugins på WordPress.org-tema og plugin repository henholdsvis. Du får begrenset funksjonalitet med gratis alternativer, ok, men du kan fremdeles hente noen fine plugins og temaer der. Du trenger bare å grave litt dypere.

Vedlikehold av nettsteder: $ 5+

Å bygge WordPress-nettstedet ditt er flott, men det er bare begynnelsen. Etter lansering må du vedlikeholde WordPress-nettstedet ditt, som koster noe. For eksempel trenger du sikkerhets- og sikkerhetskopiløsninger på plass hvis skurkene slår til. Andre vedlikeholdsoppgaver å vurdere inkluderer oppdateringer, oppgraderinger, spam, tune-ups og ødelagte koblinger blant andre.

Du kan holde WordPress-nettstedet ditt i god form selv, noe som tar mye tid, eller du kan outsource.

Til WordPress-sikkerhetskopier, Du kan bruke tredjeparts tjenester som:

 • Vaultpress, som håndterer sikkerhetskopier og sikkerhet for så lite som $ 99 per år
 • Backup Buddy, for tiden priser til $ 80 for en 1 års lisens for ett nettsted
 • BlogVault, som starter på $ 89 dollar i året for små bedrifter og bloggere
 • Eller noen av de andre tjenestene og pluginene vi beskriver i vår beste guide for sikkerhetskopitjenester

Topp WordPress sikkerhet tjenester inkluderer:

 • Akismet, som starter på $ 5 dollar per måned (men er også inkludert i $ 99 VaultPress-medlemskapet)
 • Sucuri, som tilbyr prisbelønnet sikkerhet fra 199,99 dollar årlig
 • iThemes Security (gratis, men pro-versjonen begynner på $ 80 per år med 25% rabatt ved påmelding
 • WP Security Lock (begynner på $ 147 per måned)

Og hvis du ikke vil administrere det daglige WordPress vedlikehold (oppdateringer til WordPress, temaer, plugins osv.) Du kan også leie et selskap for å gjøre det også for deg. Sjekk ut vår artikkel om de beste vedlikeholdstjenestene for WordPress for å lære mer.

Markedsføring og reklame

Markedsføring, annonsering, SEO og oppretting av innhold

Å trykke på publiser-knappen for første gang vil sende bølger av spenning opp i ryggraden, men dette vil raskt forsvinne hvis ingen kommer til å lese innholdet ditt. Du må investere tid og penger i markedsføring for å få innholdet ditt, derav tilbudet ditt, lagt merke til.

Du trenger blant annet SEO, flott innhold og nyhetsbrev for å få ordet der ute. Selv om du kan markedsføre billig eller gratis, tar det mye tid å få resultater.

Søkemotoroptimalisering: 69 dollar+

Du må stille inn innlegget ditt for søkemotorer, som, hvis det gjøres riktig, vil gi deg mye målrettet trafikk. Du kan bruke premium plugins-tjenester eller gratis alternativer, selv om sistnevnte vil ta mer av tiden din. SEO-plugins og tips du bør vurdere inkluderer:

 • Moz tilbyr massevis av gode gratis SEO-verktøy, men Pro-tjenesten deres (fra $ 99 per måned) tilbyr tonn mer (det er en 30 dagers prøveperiode hvis du vil prøve det)
 • Yoast SEO, som er gratis, men premiumversjonen vil sette deg tilbake mellom $ 69 og $ 1499 per år, avhengig av antall nettsteder
 • For tips om hvordan du administrerer og forbedrer SEO på egen hånd:
  • WordPress SEO Best Practices for 2015 and Beyond
  • De 10 viktigste funksjonene ved WordPress SEO av Yoast
  • Nybegynnerguide for WordPress SEO (Post Series)
  • WordPress SEO: Rangering høyere i søkemotorer
  • Blant mange andre WordPress SEO-artikler

Innholdsgenerering: $ 50 + per artikkel

Jeg vil ikke lyve for deg kompis, det er ingen lett oppgave å lage effektivt nettinnhold regelmessig. Spør meg, jeg gjør det for å leve, men jeg kan ikke klage fordi – regninger. Det og jeg får mye glede av å skrive. Kan vi si det samme om deg? Likevel trenger du ferskt innhold for å ønske Google og selge produktene / tjenestene dine.

Hvis du har kort tid eller ikke kan skrive et eneste avsnitt uten at en kattunge dør, må du investere i nettsted og ansette en frilansskribent. Du betaler en ryddig sum avhengig av kompleksiteten i emnet ditt og skribenten du ansetter, men ikke gråter stygt; det er verdt det. Blogger med flere forfattere klarer seg mye bedre enn solooppdrag siden du:

 • Få artikler fra eksperter
 • Oppdater bloggen regelmessig, og
 • Spar tid for andre oppgaver

Gode ​​innlegg begynner i $ 50-80-spekteret, men mer etablerte forfattere (ofte med større sosiale følger og mange fantastiske blogger som banker på døra) vil belaste $ 150 + stykket. Du kan strukturere en månedlig kontrakt med forfatteren din for å få mest mulig ut av pengene. Alternativt kan du komme deg ned for å jobbe og skrive ditt eget innhold. Akkurat som å danse, er det enkelt å skrive når du har fått sporet.

Skjemaer + Nyhetsbrev: $ 39+

Du trenger skjemaer for å samle informasjon fra leserne dine. Tenk på leieskjemaet ditt, kontaktsiden, undersøkelser og påmeldinger for nyhetsbrev, og hva de to siste kan gjøre for e-postmarkedsføringskampanjene dine. Her har du et par alternativer som:

  • Gravity Forms som integreres med de viktigste e-postmarkedsføringstjenestene
  • WPforms som har et superenkelt drag & drop skjermbyggergrensesnitt

Disse verktøyene kombinert med en e-posttjeneste som MailChimp, Aweber eller Mad Mimi kan hjelpe deg med å lage en nyttig abonnentliste. Og siden vi snakker om markedsføring, her er flere innlegg for din fornøyelse:

 • WordPress markedsføringstrender: fokus på salgsprosess med høyere berøring
 • Facebook-tips og triks for å arbeide med sin magi for ditt WordPress-nettsted
 • Slik får du mer trafikk til ditt WordPress-nettsted

WordPress Education: $ 0+

Før du kan bruke WordPress til å bygge og drive nettstedet ditt, må du lære tauene. Hvor mye penger og tid du bruker her, avhenger av tingene du ønsker å lære. Og omfanget er bredt med emner som WordPress-blogging og utvikling som gjør høydepunktene. Vi har en samling gratis WordPress-opplæringer og ressurser her på WPExplorer, men det er mange alternativer som WP101, Lynda, Treehouse og andre hvis du leter etter guidede videokurs å lære av.

Kostnad for tiden din

Enten du ansetter entreprenører eller gjør det selv, vil bygging og drift av et WordPress-nettsted ta en stor del av din tid. Dette er spesielt hvis du gjør det på heltid.

Å jobbe med og i WordPress er enkle ting, men som alle andre engasjementer i livet, vil det ta tiden din. Hvis du for øyeblikket tjener $ 20 dollar i timen, men trenger 2 timer hver dag for å jobbe på WordPress-nettstedet ditt, vil det koste deg $ 40 dollar per dag.

Selv om du ikke tjener en cent og ønsker å snu bordene med et WordPress-nettsted, er det mulighetskostnadene å tenke på. På en eller annen måte vil du bruke tid og / eller penger på WordPress-nettstedet ditt. Hvor mye nøyaktig? Det avhenger helt av deg og hva du ønsker å oppnå med nettstedet ditt.

Final Tally

Kostnadene for et WordPress-nettsted som kjører

Alt sammen, hvis du velger Managed WordPress hosting, et rimelig gratis tema og noen få viktige plugins, ser du på litt over $ 1200 for å drive nettstedet ditt det første året. Dette tar ikke hensyn til oppretting av innhold (som vil koste alt fra et par hundre til over tusen hver måned hvis du legger ut), markedsføringskostnader (som vil variere basert på hvor du annonserer, hvilke stikkord du målretter mot osv.) ) eller ekstra plugins for e-handel.

Så for rundt $ 100 per måned (pluss din tid) kan du ha en helt egen super fantastisk WordPress-drevet webside med alle klokkene og fløytene. Ikke så ille riktig?

Avsluttende ord

WordPress-plattformen er 100% gratis. Det er et open source-prosjekt som er muliggjort av et fellesskap av utviklere, bloggere, oversettere, designere og mer.

Å bygge og administrere et profesjonelt WordPress-nettsted kommer derimot til en pris. Du vil sette av timer og bruke penger på å bygge et vellykket nettsted ved hjelp av WordPress. Ikke kjemp noen, det er verdt det, og til slutt koster det ikke så mye. Det er et stort eventyr og en av de beste opplevelsene du noensinne vil ha.

Besvarte dette innlegget alle spørsmålene dine? Har du et forslag eller anbefaling du vil komme med? Vi vil gjerne høre fra deg som et aktet medlem av WPExplorer-samfunnet. Ikke nøl med å dele i kommentarfeltet nedenfor. Takk på forhånd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map