De beste elektroniske verktøyene for å spore konkurransen

Når du driver en bedrift eller nettsted, må du følge med på forretningsmiljøet rundt deg. Det er viktig å benchmarking deg selv, sette standarder, oppnå mål, samt overvåke og forbedre SEO. Heldigvis er det ikke så vanskelig i denne internettvennlige verdenen. Det er mange gratis online verktøy som kan hjelpe deg å finne ut hva som skjer i din nisje og bli inspirert av det. I tillegg til å bruke dem til å spore beregningene til ditt eget nettsted, kan du også bruke disse elektroniske verktøyene for å spore konkurransen.


Hvis du lurer på hvorfor du i det hele tatt bør stole på verktøy på nettet for å spore konkurransen, er her noen gode grunner:

  • Du kan holde deg oppdatert med de siste trendene og hendelsene
  • Det kan være en kilde til inspirasjon når du er tom for ideer
  • Hjelper deg med å strategisere og følge med i konkurransen
  • Hjelper deg å sette standarder for din egen virksomhet eller nettsted
  • Det er ingen skade å lære av dem som har det riktig

Som det sa – la oss komme inn på noen av de beste online verktøyene for å spore konkurransen.

1. Google Varsler

Google Varsler er ditt go-to-verktøy for å holde oversikt over et hvilket som helst nøkkelord du ønsker – navnet ditt, bedriften eller konkurransen din. Du kan holde søkeordene så smale eller så detaljerte som du ønsker. Google Alerts søker på nettet etter omtale av disse ordene, og varsler deg via e-post. Selv om nøkkelordene blir nevnt som en lenke, får du høre om det.

Online verktøy for å spore konkurransen - Google Alerts

Du trenger ganske enkelt å velge ordene du vil spore, og spesifisere kildene du vil at Google skal overvåke. Kildene kan være like varierte som blogger, nett, nyheter, videoer, bøker eller diskusjoner. Du kan holde den til et bestemt geografisk område eller kaste nettet ditt over hele kloden. E-postmeldinger kan mottas når som helst du velger, eller til og med som en fordøyelse i en enkelt post.

I tillegg til å hjelpe deg med å holde deg oppdatert om sosiale omtaler i selskapet ditt, vil du også vite hvor synlig konkurransen din er.

2. Site Explorer

Hvordan identifiserer du de beste nettstedene i din nisje? Nettstedsutforsker kan hjelpe deg her ute. Det hjelper deg å identifisere nettsteder som har maksimal domene autoritet og tilbakekoblinger til forskning. Dette gir deg et mål på trinnene du må ta for å komme deg til toppen av domenet ditt.

Vi vet alle at backlinks av høy kvalitet kan øke SEO-en. Ved hjelp av Site Explorer kan du finne de beste nettstedene i nisjen din og deretter bla gjennom de nylig oppdagede koblingene som peker tilbake til konkurrentens nettsted. Ved å bare sammenligne med tilbakekoblingsprofilen til konkurrenten din, har du en god ide om hvordan du forbedrer din egen tilbakekoblingsprofil.

Koble Explorer

Koble Explorer (fremdeles i beta) er snart i gang med å erstatte dette verktøyet. Det nye verktøyet bruker mer raffinerte algoritmer for å bestemme domeneautoritet og analysere tilbakekoblinger. Og med en gratis Moz-konto kan du få 10 spørsmål i måneden. Verktøyet viser også en spam-poengsum som avslører hvor mange lignende nettsteder som har blitt straffet av Google. Du vil kunne bedømme kvaliteten på inngående lenker til nettstedet ditt og spore både dine egne og konkurrentens nettadresser..

3. Verktøy som hjelper med å finne ut CMS / Temaer / plugins

Svært ofte kommer vi over funksjoner på andre nettsteder som vi deretter ønsker å implementere på egen hånd. Hvordan vet vi hvilken programvare som ble brukt av det nettstedet for å implementere den funksjonen? Vel, disse online verktøyene for å spore konkurransen kan hjelpe her også.

For det første vil du kanskje vite hva CMS nettstedet bruker. For å gjøre det, bare besøk Hva CMS og skriv inn nettadressen til nettstedet. Dette verktøyet er ganske nøyaktig og oppdager over 378 innholdsstyringssystemer. Et annet verktøy IsItWp, sjekker om nettstedet bruker WordPress så vel som tema- og plugin-detaljer.

Hva CMS

Hvis du vil finne ut hvilket tema eller plugins som WordPress-nettstedet bruker, kan du prøve Hva WordPress Theme er det. Du kan også finne ut det ved hjelp av nettleserutvidelser som WPSniffer for Chrome (eller prøv et av de andre verktøyene vi anbefaler i vår guide for hvordan du kan fortelle om et nettsted bruker WordPress).

Det viktige å huske her er at disse verktøyene kanskje ikke viser spesiallagde temaer eller plugins. Men i slike tilfeller kan du høyreklikke på nettstedet og slå opp koden som er avslørt for å oppdage CMS, temaer og plugins.

Og hvis konkurransen din har en superrask webside, vil du vite mer om hosting-tjenestene deres. Det er et verktøy for det også – WhoIsHostingThis. Selv om det ikke alltid er nøyaktig (en CDN kan kaste deg utenfor kurset), er det verdt å prøve.

4. byggetMed

builtWith er en favoritt blant mange nettdesignere. Dette nettstedsprofilverktøyet kan avsløre en rekke teknologier som brukes på hvilken som helst side. Det dekker godt over 25000 internett-teknologier som inkluderer analyse, reklame, hosting, CMS og mer. Internet Technology Trends hjelper deg å holde rede på endringer i bruken av internett-teknologi på en ukentlig basis.

builtWith

Du kan finne ut hvilke nettsteder som bruker handlekurver, analyser, hosting og filterresultater etter beliggenhet, trafikk, vertikal og mer. Du kan samle mye av informasjonen du trenger om andre nettsteder for å forbedre din egen salgsintelligens og markedsandel.

buildWith er et bedre verktøy enn mange i samme klasse, og for raskere resultater kan du ganske enkelt aktivere en kromforlengelse.

5. SimilarWeb

Lignende nett gir deg en oversikt over nettsteder du har URL-adresse du leverer – din egen eller konkurrenten din. Hvis du legger til en annen URL, kan du dessuten sammenligne de to nettstedene, enten i sin helhet eller side for side. Det er utmerket for å se hvordan du måler deg på jevnaldrende nettsteder. Den rangerer også nettstedet ditt når det gjelder trafikk det mottar globalt, så vel som på land og kategori.

SimilarWeb

For enhver URL du skriver inn, deler den opp trafikken i mange grupper – trafikk fra mobiler / stasjonære maskiner, totale besøk over en periode, besøkets varighet, avvisningsfrekvens og antall sider per besøk. Mange andre beregninger blir også sporet – landsvis oppdeling av trafikk, nettsteder som kobler tilbake til denne URLen og de beste søkeordene som genererer trafikk. Du vil også finne ut om den totale prosentandelen av trafikken som genereres av hver sosiale kanal og andre nettsteder som brukerne dine også besøker. En liste over lignende og konkurrerende nettsteder er også tilgjengelig.

6. Alexa

Det siste verktøyet i vår liste over online verktøy for å spore konkurransen er Alexa. Dette siderangeringsverktøyet kommer fra Amazon, og er flott hvis du vil følge med på konkurransen som er spredt over hele kloden.

Alexa

Det lar deg se nærmere på konkurrentens nøkkelord og lenker, og sammenligne nettstedet ditt med konkurransen. Du kan sammenligne trafikkmålinger for flere nettsteder og mer. Kurven med konkurrerende analyseverktøy inkluderer overlapping av publikum, toppnettsteder, finne lignende nettsteder, koblinger til nettsteder, unike besøkende, nettstedskjerm og toppnettsteder.

Alexa er også tilgjengelig som en nettleserutvidelse for lettere tilgang.

Avsluttende tanker om de beste elektroniske verktøyene for å spore konkurransen

Ingen virksomheter eller nettsteder opererer isolert. Hvis du vil tiltrekke deg trafikk til nettstedet ditt og øke konverteringsfrekvensen, er det viktig å vite hva som skjer i forretningsmiljøet ditt. Disse elektroniske verktøyene for å spore konkurransen kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert på trender og hendelser i din nisje. De er alle utmerkede verktøy for å hjelpe deg med å utjevne din egen ytelse mot dine konkurrenter og jevnaldrende, samt potensielt generere nye kundeemner når du optimaliserer ditt eget nettsted.

Hvis du har spørsmål eller kommentarer å legge til, så la oss et notat nedenfor. Vi vil gjerne vite tankene dine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me