Å bryte ned barrierer: Hvorfor tilgjengelighet av WordPress nettsteder er nøkkelen

Å bryte ned barrierer: Hvorfor tilgjengelighet av WordPress nettsteder er nøkkelen

I dette innlegget skal jeg vise deg hvorfor det er så viktig å gjøre WordPress-nettstedet ditt mer tilgjengelig, og introdusere enkle verktøy som alle kan bruke for å øke tilgjengeligheten for alle. Hvorfor? Fordi det endelige målet ditt er å få så mange mennesker som mulig til å besøke nettstedet ditt. Hvordan kan du forvente å gjøre det hvis du ikke gjør nettstedet ditt tilgjengelig for alle?


Videre fokuserer de fleste av oss på å finne magiske måter å drive mye trafikk til nettstedet vårt ved å bruke de nyeste sosiale medier markedsføringsstrategier og optimalisering av søkemotorer metoder, men det mange av oss glemmer er dette: De menneskene som allerede har funnet deg, må være i stand til å enkelt kunne navigere rundt på nettstedet ditt.

Dette er ekstremt viktig, fordi akkurat som i en murstein og mørtel forretningssituasjon, folk kommer i alle typer, former og størrelser. Til syvende og sist vil du at de som har tatt seg tid til å besøke virksomheten din for å bruke litt tid på å se seg rundt, bruke litt penger, komme tilbake ofte, og best av alt, ta andre med seg tilbake.

Hvis du ikke var interessert i tilgjengelighet på nettsteder før, bør du være det nå. Når det er sagt, la oss slå på!

Hva er tilgjengelighet på nettsteder?

La oss ta et øyeblikk å forstå hva vi snakker om.

Tilgjengelighet på nettstedet refererer til praksisen med å fjerne barrierer som forhindrer interaksjon med eller tilgang til nettsteder av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Når nettsteder er riktig utformet, utviklet og redigert, har alle brukere like tilgang til informasjon og funksjonalitet.

Så vi snakker virkelig om praksisen med å fjerne barrierer. Det kan høres komplisert ut, men det er det egentlig ikke. For eksempel a barriere på nettstedet ditt kan være noe så enkelt som at du ikke oppretter en synlig og meningsfull tittel (dvs. tekst som vil vises som et verktøytips) for en lenke.

Hvis du er en gjennomsnittlig internettreisende og plutselig blir sviktet av mangelen på litt innsats fra nettsteddesigneren og / eller webansvarlig for å gjøre nettstedet hans enklere å navigere, kan du bare forestille deg hva en person med en visjon har funksjonshemming føles akkurat nå.

Internett gjennom andres øyne

Har du noen gang lurt på hvordan det er for en sanseshemmet eller på annen måte mentalt eller fysisk funksjonshemmet person å surfe på Internett? Muligens ikke. Jeg oppfordrer deg til å ta litt tid på å gjøre det akkurat nå, fordi det kan endre måten du oppretter og driver nettsteder fra nå av. La oss utforske noen av utfordringene som mange nettbrukere står overfor:

 • Visuell: svekkelser inkludert blindhet, forskjellige vanlige typer svaksyn og dårlig syn, forskjellige typer fargeblindhet.
 • Motor / mobilitet: f.eks. vanskeligheter eller manglende evne til å bruke hendene, inkludert skjelving, treghet i muskler, tap av fin muskelkontroll, etc. på grunn av forhold som Parkinsons sykdom, muskeldystrofi, cerebral parese, hjerneslag.
 • auditiv: Døvhet eller hørselshemming, inkludert personer som er tunghørte.
 • beslag: Fotoepileptiske anfall forårsaket av visuelle strofer eller blinkende effekter.
 • Kognitiv / intellektuell: Utviklingshemming, lærevansker (dysleksi, dyscalculia, etc.), og kognitive funksjonshemninger av forskjellig opprinnelse, som påvirker hukommelse, oppmerksomhet, utviklingsmessig “modenhet”, problemløsings- og logikkferdigheter, etc..

De flink nyheter er det er mange av hjelpemidler tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne som gjør at de kan glede seg over å surfe på nettet. Jobben din som nettsteddesigner er å sørge for at nettstedet ditt overholder visse retningslinjer som gjør at disse teknologiene kan fungere.

Populære verktøy for Internett-tilgjengelighet

Når vi snakker om hjelpemidler, her er et utvalg av de mest populære plugins for internettilgang ofte brukt:

 • Skjermleser programvare som bruker syntetisert tale for å lese ut hva som skjer på datamaskinen.
 • Forfriskbar blindeskrift som gjengir tekst som blindeskriftstegn.
 • Programvare for skjermforstørrelse som forstørrer det som vises på skjermen.
 • Talegjenkjenning programvaree som gjør stemmen til tekst.
 • Overlegg for tastatur for å gjøre skrivingen enklere og mer nøyaktig

Og ja, det er til og med en app for det:

 • Gratis hjelpeteknologi fra eSSENTIAL Tilgjengelighet hjelper mennesker som har problemer med å skrive, bevege en mus eller lese en skjerm.

Nå som du forstår hva personer med nedsatt funksjonsevne står overfor når de leser en blogg, eller lærer om hva en Echidna er (* hint * det ser ut som en ekstra pigget pinnsvin) og hva den elsker å spise, eller kanskje bare handle for den perfekte gaven online, kan vi se på noen verktøy som kan hjelpe deg med å oppnå en grundig tilgjengelig design av nettsteder. Tross alt, hvis nettstedet ditt er ordentlig tilgjengelig for funksjonshemmede, bare tenk hvor enkelt det vil være for alle å navigere.

Hvordan velge et tilgjengelig WordPress-tema

Det første trinnet til et fullt tilgjengelig nettsted er å velge et tema som er tilgjengeligheten klar. Mange temautviklere tar seg tid til å implementere retningslinjer fra WordPress Tema tilgjengelighetshåndbok, så det beste alternativet ditt er å bare spørre forfatteren om et bestemt tema er tilgjengeligheten klar.

WAVE Tilgjengelighetstest

Her på WPExplorer har vi for eksempel jobbet tett med University of Hawaii for å gjøre Total WordPress-temaet mer tilgjengelig. Vil du ta en titt? Hvis du driver UH-nettstedet gjennom WAVE verktøy for evaluering av tilgjengelighet på nettet kan du se hvordan de har implementert temaets funksjoner for å gjøre nettstedet deres brukbart for alle studentene sine.

WordPress.org Hovedtema katalog

Du kan også finne gratis tilgjengelige temaer på WordPress.org, bare klikk på temaer menylink øverst på siden for å åpne temakatalogen. Se etter undermenyen med tittelen Funksjonsfilter. Den vil ha litt utstyr ved siden av. Klikk det.

Dette åpner en mengde alternativer du kan velge mellom når du filtrerer søket. Under Funksjoner, klikk på toppfunksjonen som er – du gjettet det – Tilgjengelighet klar.

WordPress.org Hovedtema katalog tilgjengelighetsfilter

Du kan deretter velge så mange andre filtre som du ønsker. Over til venstre ser du Bruk filtre -knapp som viser deg hvor mange filtre du har brukt. Klikk Bruk filtre. Hold alltid hender og føtter inne i bilen.

WordPress.org-tilgjengelige temaer

Du har nå kommet til destinasjonen. Vær sittende til bilen har stoppet helt og dørene har åpnet seg helt. Velg deretter et tema.

Det er viktig å merke seg at bare fordi et tema er merket som Tilgjengelighet klar betyr ikke at det er ‘fullt’ tilgjengelig. Imidlertid, hvis en temautvikler har problemer med å merke temaet sitt som tilgjengelig, er sjansen stor for at de har gjort noe arbeid på denne fronten. Hvis du får problemer, gi dem beskjed slik at de kan oppdatere temaet for andre brukere.

(Gratis) WordPress Plugin-løsninger for tilgjengelighet

WP-tilgjengelighet

Kanskje bygger du ditt eget WordPress-tema, eller kanskje du vil bruke det temaet du ønsker. Ha ingen frykt. Noe av det fantastiske med WordPress-verdenen er tilgjengeligheten av titusenvis av plugins. Når du har behov for noe, er det vanligvis en plugin som passer for regningen.

Mitt personlige valg er WP-tilgjengelighet, som kommer med en rekke verktøy for å hjelpe deg med å oppsøke og ødelegge mange av de vanlige tilgjengelighetsproblemene du kan komme over ved å bruke WordPress-temaer. Det krever svært lite fagkunnskap og en minimal mengde oppsett.

WP-tilgjengelighetshjelper (WAH) er et annet alt i ett alternativ som inkluderer en rekke nyttige funksjoner for hopp over lenker, størrelse på font, DOM-skanning, kontrastmodus osv. Det er en rask måte å legge til et antall tilgjengelige funksjoner på nettstedet ditt i ett bytte.

Andre som du kanskje vil kassa, oppfyller mer spesifikke tilgjengelighetsbehov.

Tilgjengelige skrifter

De Tilgjengelighets widget oppretter en switch-widget for fontstørrelse for sidefeltene. Slik kan lesere på nettstedet ditt enkelt endre tekststørrelsen i henhold til deres behov.

Et annet alternativ for enklere lesing er Zeno Font Resizer. Plugin gjør det mulig for administratorer av nettstedet å angi alternativer for størrelse på font (minimum og maksimum størrelse, endre størrelse på trinn når du øker, og karakter) samt en cookie-varighet. På denne måten vil brukerne se skriften i riktig størrelse når de kommer tilbake til nettstedet ditt.

Tekst til tale

For synshemmede lesere som har lydalternativer er et must. En plugin jeg liker er Høyttaler – Side til tale. Denne plugin-en kan opprette en lydversjon av innlegg og sider. Det beste av alt er at pluginen tilbyr 190 stemmer for menneskelig kvalitet å velge mellom, støtter mer enn 30 språk og fungerer utmerket med de fleste temaer.

GSpeech tekst til tale-løsning er et gratis alternativ for lydtilgjengelighet. Den fungerer med all tekst på sidene dine og legger til en lydblokk på nettstedet ditt. Deretter kan du bruke alternativer for å endre farger, høyttalerstemme og mer.

skjemaer

Du kan enkelt gjøre tilgjengelige kontaktskjemaer tilgjengelige med plugins som Kontaktskjema 7: Tilgjengelige standarder og WCAG Formfelt for gravitasjonsformer, eller ved å bruke en tilgjengelig plugin-modul som er tilgjengelig, for eksempel Formidable Forms.

Bortsett fra, det er en rekke andre nyttige verktøy og plugins som er tilgjengelige for å hjelpe med en rekke forskjellige problemer knyttet til tilgjengeligheten til nettstedet. Dette er en flott side å sjekke ut for en omfattende liste over anbefalte utviklingsverktøy.

Testing av tilgjengeligheten til nettstedet ditt

Når du har opprettet nettstedet ditt, kan det være en god idé å teste endringene dine. Det er mange metoder og programvare du kan bruke for å teste tilgjengeligheten, men det er et par som gjør testing enkelt.

WAVE verktøy for evaluering av tilgjengelighet på nettet

En vi allerede nevner i denne artikkelen er WAVE verktøy for evaluering av tilgjengelighet på nettet av WebAIM. Dette nyttige verktøyet viser feil, varsler, funksjoner, strukturelle elementer, ARIA-etiketter og kontrastfeil, slik at du kan justere deretter.

tota11y tilgjengelighetsverktøy

Et annet verktøy for utviklere er Tota11y, et verktøysett for tilgjengelighetsvisualisering utviklet av Khan Academy. Denne JS-filen trenger ganske enkelt å bli lagt til på nettstedet ditt for å aktivere tilgjengelighetsverktøyet, som vises på en liten brilleikonfane nederst på skjermen. Bare klikk for å se tilgjengelige elementer på siden din, så vel som feil eller brudd du kanskje vil løse.

Konklusjon

Tilgjengelighet på nettsteder er like viktig, hvis ikke mer så enn bare å dirigere trafikk til nettstedet ditt. Nå kan du forstå hvorfor det er viktig å sørge for at alle som ankommer deres destinasjon fullt ut kan forstå og navigere seg rundt all den utrolig underholdende og informative informasjonen som er din nettside.

Så hva venter du på? Benytt anledningen til å gjøre nettstedet ditt mer tilgjengelig akkurat nå!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map