Bør du velge et gratis eller premium WordPress-tema

Bør du velge et gratis eller premium WordPress-tema

Hvis du nettopp begynner på et nytt prosjekt, kan det være vanskelig å bestemme seg for om du vil velge et gratis eller premium WordPress-tema. Selv om premiumtemaer generelt blir sett på som det overlegne valget, er dette faktisk ikke alltid tilfelle.


I denne artikkelen sammenligner vi gratis og premium temaer mot kriteriene for pris, support, sikkerhet og oppdateringer, brukervennlighet og kvalitet. Vi vurderer også fordelene ved å velge et freemium-tema. Så la oss komme i gang …

Valuta for pengene

Total

Pris er den åpenbare forskjellen når du velger enten et gratis eller premium WordPress-tema. Mange som nettopp begynner, er på vakt mot å betale for et nytt tema når de ikke vet om prosjektet deres faktisk vil fungere.

Selv om et gratis tema i utgangspunktet er ‘gratis’, er imidlertid virkeligheten at hvis du ønsker å opprette et profesjonelt eller lukrativt nettsted, vil du sannsynligvis måtte kjøpe et annet sted. Gratis temaer, i det store og hele, har ikke omfattende funksjoner. Så det kan koste deg over prisen på et premiumtema å oppdatere nettstedet ditt med de nødvendige premium plugins du trenger for en fullt effektiv webside.

Premium-temaer kommer ofte med mange skjulte statister, noe som gjør dem til en god valuta for pengene. Mange premium-temaer har premium-plugins som allerede er integrert. For eksempel kommer vårt eget tema Total med Visual Composer, Slider Revolution og mer, inkludert uten ekstra kostnad (pluss at temaoppdateringer er gratis for hele livet).

ThemeForest tilbyr et utvalg av tilbud på hosting og domener hvis du kjøper et av deres premium temaer. Eller hvis du melder deg inn i en temaklub som WPMU DEV, vil du få tilgang til en rekke statister som plugins, support, sikkerhet og mer.

Topp tips: Undersøk nøyaktig hva som er inkludert i et tema før du laster ned det for å unngå skuffelse og ekstra utgifter.

Støtte fra utviklere

Brukerstøtte

En av de mest skarpe kontrastene mellom gratis og premium temaer er støtten som tilbys. Utviklerne av gratis temaer har et ekstremt begrenset budsjett. Dette kan føre til at de ikke kan levere øyeblikkelig støtte av høy kvalitet. Selv om hjelp vanligvis er tilgjengelig, er 24/7 assistanse ikke et tjeneste som gratis temaer vanligvis tilbyr.

Premium-temaer, i det store og hele, har enten større team av utviklere, bedre støttesystemer på plass eller en kombinasjon av begge deler. Omfattende videoopplæringer og dokumentasjon, fora og e-poststøtte tilbys vanligvis, og mange gir døgnhjelp. Så hvis du driver en online virksomhet, eller du ikke har omfattende WordPress-erfaring, kan et premiumtema med topp støtte være veien å gå.

Topp tips: Sjekk alltid hvordan et tema støttes før du tar en endelig beslutning.

Nettsikkerhet og oppdateringer

WordPress Repository

Det antas generelt at premiumtemaer er sikrere enn gratis temaer. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle.

Gratis WordPress-temaer i WordPress depot gå gjennom en streng gjennomgangsprosess. Dette sikrer at temaene som er tilgjengelige i depotet er av høy standard, og sikkerhetselementer er en hoveddel av kriteriene.

Premium-temaer kan være mer en blandet veske med sikkerhet, da alle kan lage et premium-tema og selge det. Imidlertid, hvis du kjøper temaet fra anerkjente utviklere eller en kjent temabutikk (for eksempel Themeforest, StudioPress, Anariel Design, Elegante temaer, osv.), Bør du være i stand til å sove.

Premium-temaer fra anerkjente utviklere er i det store og hele de sikreste temaene som er tilgjengelige. Disse selskapene har store budsjetter og mange utviklere dedikert til sikkerhet. Feil blir funnet og løst raskt, da sikkerhetsbrudd alvorlig kan påvirke fremtidig salg av temaet.

Premium-temaer oppdateres vanligvis mer regelmessig. Oppdateringer er ofte som svar på WordPress-kjerneendringer, og de nyeste sikkerhetsproblemene. Oppdateringssyklusen har en tendens til å ikke være like regelmessig eller konsistent med gratis temaer. Så jo eldre temaet blir, desto mer åpent er det for sikkerhetsbrudd.

Topp tips: Kjøp alltid førsteklasses temaer fra anerkjente kilder og gratis temaer fra WordPress-depot for å sikre et sikkert tema av høy kvalitet.

Kvalitet på temadesign og funksjonalitet

Themeforest

Kvaliteten på designen kan variere sterkt mellom et gratis eller premium WordPress-tema. I det hele tatt tilbyr populære premiumtemaer et høyere nivå av kvalitet. Designene er profesjonelle med hensyn til utforming og estetikk, avanserte funksjoner og funksjonalitet er innebygd, og det er fokus på brukervennlighet.

Når det er sagt, noen premium-temaer går for langt, inkludert massevis av funksjonalitet som er bedre tjent med plugins. Dette vil føre til oppblåst av temaet, redusere nettstedet ditt og påvirke ytelsen. Og hvis du bestemmer deg for å bytte tema i fremtiden, vil det ikke være en enkel prosess å migrere innholdet ditt.

Et annet poeng du bør tenke på når du velger mellom et gratis eller premium WordPress-tema, er at du kanskje ikke trenger mange av funksjonalitetene som mange av de premium temaene gir. Hvis du velger et lett tema gratis, kan du enkelt installere noen få WordPress-plugins for å gjøre noen imponerende forbedringer. Ved å investere i sidebygger og andre avanserte plugins, kan du raskt oppgradere utseendet til nettstedet ditt, samt legge til de ekstra funksjonene du måtte trenge.

Topp tips: Les temavurderinger for å få en god forståelse av et temas kvalitet og generelle ytelse.

Usability

Tjue sytten

Brukbarheten til et WordPress-tema er en ekstremt viktig faktor du må ta i betraktning når du velger et nytt tema for ditt WordPress-nettsted. Dessverre kan brukervennligheten for nettstedskapere og for nettstedbrukere være noe som mangler med et gratis tema. Imidlertid, hvis du har begrenset erfaring med å bruke WordPress, kan dette fungere i din favør. Enkelheten med gratis temaer, og mangelen på funksjoner, gjør dem ofte raske og enkle å sette opp.

Premium-temautviklere har en tendens til å fokusere på å designe temaer med imponerende brukbarhet, både på front- og baksiden. Premium back-end-brukervennlighet vil spare deg for mye tid og krefter når du jobber med nettstedet ditt. Og viktigere er det at du kan glede deg over tilpasningsprosessen. En effektiv og vellykket brukeropplevelse for de besøkende vil også øke brukertiden på stedet og forbedre områdekonversjonene.

Topp tips: Sjekk ut temademonstrasjoner for å få en følelse av besøkende brukeropplevelse.

Avsluttende tanker om et gratis eller premium WordPress-tema

Fortsatt usikker på å betale ut for et premiumtema fra get-go? Da kan et freemium-tema være et godt valg for deg. Et freemium-tema er et gratis tema som kan oppgraderes når som helst. Dette betyr at hvis du på et tidspunkt i fremtiden bestemmer deg for at du trenger de avanserte funksjonene og funksjonalitetene til et premiumtema, kan du enkelt bytte til premiumversjonen uten å måtte migrere til et nytt tema.

Du bør nå ha en god ide om hva gratis og premium WordPress-temaer tilbyr. Uansett hvilket alternativ du velger, må du undersøke. Og last alltid ned temaet fra en anerkjent kilde.

Vil du velge et gratis eller premium WordPress-tema for prosjektet ditt? Eller er et freemium-tema det beste alternativet for deg? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map