Bør du legge til back-end-utvikling i listen over WordPress-tjenester?

Hvis du tjener på å utvikle WordPress-nettsteder, er sjansen stor for at du i det minste har en kortvarig kjennskap til PHP og sannsynligvis ganske mye mer.


Kanskje kan du tilpasse temaer – eller til og med bygge et fra bunnen av – og fungere som en riktig administrator for kundene dine. Likevel vil du sannsynligvis komme til en anledning der ferdighetssettet ditt ikke samsvarer med det klienten ønsker. Og det kan være en skikkelig bummer. Du er enten tvunget til å outsource en del av prosjektet ditt eller avslå det helt. Ingen av scenariene er ideelle.

Hvis du støter på dette problemet mer og mer ofte, kan det være på tide å vurdere å legge back-end utvikling til listen over tilbud. Det er noen få ting du bør vurdere før du hopper til utvikling.

Utvikle utenfor WordPress

Back-end-utvikling betyr at du vil gå utenfor det WordPress utviklingsområdet du er mest kjent med. Dette kan være skummelt, ettersom det å skaffe seg noe nytt er skummelt. Det jeg prøver å si er at ikke alt kommer til å se ut functions.php. Og det er helt greit, så lenge du vet det.

Noe av det største du vil møte blir kalt Object Oriented Programming (eller OOP for kort). WordPress bruker den ikke, men du vil kanskje legge den til i tjenestelisten din på grunn av fleksibiliteten. I tillegg brukes det av mange andre rammer der ute (mer om det senere).

For de uinnvidde bruker OOP klasser for å gruppere funksjoner. Disse funksjonene kan senere henvises til å bli satt i verk. I stedet for å skrive ut en serie funksjoner som du gjør i PHP (en umiddelbar årsak og virkning tilnærming) med OOP, må du lene deg tilbake og tenke på hvordan koden din vil være strukturert før du skriver en enkelt linje. Det kan høres skremmende ut, men hvis du har en forkjærlighet for organisering, kan du virkelig utmerke deg her.

Et virkelig godt eksempel på denne typen utvikling tilbys av Jay Hoffman av Moment. Det er WordPress Plugin Boilerplate av Tom McFarlin, som gir et vidvinkelt syn på hvordan OOP kan brukes. Det handler om å lage struktur først, så lage det du vil lage.

Når du bygger med WordPress, er det enkelt å ta mange ting for gitt. Den er utstyrt for å gjøre mange ting uten at du trenger å løfte en finger. Som jeg absolutt ikke kommer til å klage på. Hvis du drar utenfor WordPress, vil du imidlertid raskt merke at andre rammer ikke har alt innebygd, noe som betyr at du trenger å bygge dem selv. Det du oppretter, vil være mindre oppblåst enn WordPress, men det vil ta mye mer arbeid. Det er bare en realistisk rettferdig advarsel og ikke ment å hindre deg i å prøve. Jeg er bare en stor tro på å nærme seg ting med åpne øyne.

Front-End Development Carry-Overs

Som en front-end utvikler har du sannsynligvis god erfaring med å jobbe med PHP og bare generelt grave deg rundt i koden i WordPress temafiler. Og selv om det absolutt vil hjelpe deg med å ta spranget mot utvikling, er det ikke alt og avslutter forberedelsene, men jeg er trist å si.

Visst vil du bringe en solid forståelse av HTML og PHP til bordet. Forhåpentligvis litt Javascript også. Du vet alt om hvordan alle viktige kodebiter går sammen for å lage et nettsted. Og du vil sannsynligvis være i stand til å se på koden på de fleste nettsteder og forstå hva utvikleren gjorde, selv om du ikke kan skrive den bestemte biten selv for øyeblikket.

Og siden vi snakker om ting på serversiden her, vil jeg være glemme hvis jeg ikke nevnte det faktum at all tiden du har brukt på å fikse WordPress-nettsteder vil være nyttig. Hvis du noen gang har jobbet med et ødelagt nettsted – hvem har ikke det? – du vet rekkefølgen av operasjoner du må ta for å fikse det. Denne trinnvise prosessen er noe som gjelder direkte for back-end-utvikling, og som du sannsynligvis vil bruke regelmessig.

Lær noe nytt

Selv om det er absolutt ingen grunn til at du ha For å komme i back-end utvikling, kan det være et smart trekk for mange WordPress-utviklere. Hvorfor? Det kommer til ett sentralt begrep: diversifisering.

Jo flere utviklingsområder du er kjent med, jo flere jobber får du. Du kan tenke på det som lagt verktøy i verktøykassen. Alle disse ferdighetene du samler oversetter direkte til dollar og øre i forhold til hva du kan lage for kundene dine. Og jo færre ganger du trenger å outsource aspekter ved et prosjekt eller til og med avslå prosjekter, jo bedre vil du være det.

Det er selvfølgelig noe å si for å være spesialist. Det har absolutt fordelene også, spesielt hvis du blir kjent som den aller beste i spillet. Men siden tittelen er forbeholdt noen få, kan det være et bedre alternativ å diversifisere porteføljen din og tilby et bredere utvalg av tjenester slik at du kan betjene et bredere spekter av kunder.

Så, hvor skal du begynne? Hvilket aspekt av back-end utvikling bør du begynne å dykke på først? Det er opp til deg. Det er mange tilgjengelige alternativer, som kan føles litt skremmende. For mange alternativer kan være en belastning noen ganger. Prøv å tenke på hvilke aspekter ved utvikling du for øyeblikket er komfortabel med og hva du vil utforske videre. Hvis du allerede har det bra med PHP, kan det være lurt å prøve ut det Laravel. Hvis du har det bra med Javascript, Uttrykke kan være et godt alternativ for deg å forfølge.

Hvis du liker å leve farlig, kan du dykke inn Ruby on Rails. Og det er bare å klø i overflaten. Det er altfor mange rammer der ute for meg å nevne her. Bare vet at det ikke er noen lov som sier at du trenger å være dyktig til alt. Men hvis du vil å bli mer dyktige med back-end utvikling, alternativene dine er åpne. Og hver av dem har rikelig med støttedokumentasjon og samfunnsengasjement for å hjelpe deg ut hvert eneste trinn. Og jo mer du lærer, desto mer vil du oppdage hvordan alle disse rammene kan fungere sammen med ett mål i tankene: å lage bedre nettsteder.

Konklusjon

Det er normalt å være nølende med utsiktene til å forfølge back-end utvikling når du har jobbet som en front-end WordPress-utvikler i noen tid. Men bare fordi noe kan oppleves som en utfordring, betyr ikke det at du bør unngå det. Faktisk kan det å lære nye ferdigheter styrke tjenestetilbudet ditt og gjøre deg til en mer etterspurt og viktig utvikler for et bredere spekter av kunder.

Og i det minste skal du se utviklingsferdighetene dine i front. Jo bedre du forstår hvordan ting fungerer på baksiden, jo flinkere er du til å skrive ren kode og forvente potensielle problemer. I utgangspunktet det jeg sier er dette: Selv om du bestemmer deg for ikke å tilby denne tjenesten til klienter, vil det fortsatt ikke skade at du lærer den.

Tilbyr du back-end utvikling sammen med front-end-arbeid? Tenker du på å utvide ferdighetssettet ditt? Eller nøyer du deg med hvor du er. Jeg vil gjerne høre tankene dine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map