WordPress Publikum bedre: Viktige beregninger å vurdere

Selv om mange av oss bruker timer og timer på å lage, oppdatere og promotere nettstedene våre, har vi ikke en tendens til å bruke den samme mengden tid og energi på å forstå brukeranalysen.


Mange gir grunnen til at analytics er kjedelig, men jeg tror at folk blir frastjålet fordi å bruke tid på å analysere hvordan publikum bruker nettstedet ditt ikke gir umiddelbare resultater.

Ved å forstå hvordan folk samhandler med nettstedet ditt, kan du imidlertid forstå og deretter gjøre endringene som er nødvendige for å øke trafikken, generere flere potensielle kunder og konvertere visninger til salg.

Google Analytics

Google Analytics kan hjelpe deg med å bryte ned og forstå en rekke beregninger for ditt WordPress-nettsted. I denne artikkelen lærer du hvordan denne gratis tjenesten kan brukes til å hjelpe deg med å forstå publikummet ditt bedre.

Vet hvor målgruppen din kommer fra

Google Analytics trafikkilde

Publikummet ditt kommer til nettstedet ditt fra en rekke steder; sosiale medier, søkemotorer, andre nettsteder eller e-postlisten din, for bare å nevne noen. Det er viktig å vite hvor de har kommet fra, slik at du kan øke din tilstedeværelse og innsats på disse områdene, samt målrette mot kildene der du ikke får konverteringene du ønsker på bedre måter.

Er din organiske trafikk høy nok?

Google Analytics-diagram

Det er ingen faste betingelser for hva som er et “godt” antall mennesker som ankommer nettstedet ditt gjennom organiske søk. Når det er sagt, kan du bruke beregningene dine for å se om dine organiske søk trenger betydelig forbedring eller ikke ved å sammenligne dem med andre trafikkilder.

Hvis du tiltrekker deg mesteparten av trafikken din gjennom sosiale medier, eller en annen henvisningsstrøm, må du legge mer arbeid i SEO-en. Forbedre innholdet og lag flere blogginnlegg ved å bruke alle viktige nøkkelord og uttrykk. Over tid skal dette bidra til å øke rangeringen i søkemotorene og generere mer organisk trafikk.

Hvis den organiske trafikken din er høy sammenlignet med andre kilder, kan det være på tide å sette mer fokus i et annet område.

Øker sosiale medier publikum?

Det er viktig å spore sosiale medier, da det vil gi deg et klart bilde av både hva som fungerer og hva som ikke er en del av markedsføringskampanjene dine på sosiale medier..

Disse beregningene kan vise deg hvilken type innhold som fungerer bra med publikum, hva som blir delt og likt, og hva du bør fortsette å fokusere på å produsere. Hvis du kjører kampanjer eller konkurranser, kan du spore populariteten til disse aktivitetene for å se om de får avkastning på tid og krefter du legger ned.

Easy Social Metrics Pro WordPress Plugin

Easy Social Metrics Pro er en imponerende WordPress-plugin som lar deg spore ytelsen på sosiale medier fra WordPress-dashbordet. Social Metrics Pro hjelper deg å forstå hvor publikum hovedsakelig henger med, og sparer tid ved å gjøre det mulig for deg å fokusere på de mest populære plattformene, og mindre på andre. Ved å spore din sosiale medias tilstedeværelse over tid kan du også se om markedsføringsstrategien din fungerer på lang sikt eller om den trenger en overhaling.

Forbedre henvisningstallene ved å bygge relasjoner

Henvisninger fra andre nettsteder er en fin måte å få trafikk på, da det mer enn sannsynlig vil bety at seerne allerede har interesse for din nisje eller bransje. Sjekk beregningene dine for å se hvilke nettsteder seerne kommer fra, og bygg deretter forhold til dem. Sterke forhold til andre i ditt felt kan øke online-profilen din, markedsføre merkevaren din og øke trafikken til nettstedet ditt.

Sjekk publikums fysiske plassering

Besøkendes beliggenhet

Avhengig av virksomheten din, kan beliggenhet være viktig. Hvis du har en murstein og mørtelvirksomhet som du ønsker å tiltrekke lokale faste kunder til, er folk som ser på nettstedet ditt fra den andre siden av verden fint, men kanskje ikke det bedriften trenger. Analysene dine gjør det mulig å sjekke at du tiltrekker riktig målgruppe med innholdet ditt og promoteringen.

Hvis du vil tiltrekke deg lokale kunder, så gjør nettstedet ditt, og spesielt bloggen din relevant for ditt sted. Skriv om hva som skjer i ditt lokale område. Kjør konkurranser for folk i butikk og publiser det på nettet. Det er ikke noe galt i å tiltrekke seg et bredere publikum, men gjør menneskene i din umiddelbare nærhet til din prioritet.

Forstå hva som påvirker avvisningsrentene dine

Bounce Rate for Google Analytics

Det er ofte vanskelig å finne ut nøyaktig hva som får folk til å forlate nettstedet ditt. Å analysere beregningene dine kan bidra til å få en ide om hvor nettstedet ditt gir deg ned.

Slik senker du avvisningspriser på blogginnlegg

Avvisningsraten er ofte høy på blogginnlegg som svarer på et “hvordan” -spørsmål. Dette kan lett forklares, ettersom folk har kommet til innlegget spesifikt for å få svar på et spørsmål. Når de har oppfylt forespørselen, går de av.

Hvis dette er tilfelle med bloggen din, bør du prøve å motveie dette problemet ved å legge til ‘rop til handling’. Koblinger til andre artikler og kampanjer på nettstedet ditt eller et gratis tilbud i bytte mot en e-post er en fin måte å oppmuntre besøkende til å utforske nettstedet ditt videre.

Hva kan forårsake høye avvisningspriser på hjemmesiden?

Høye avvisningsrater på hjemmesiden din er nesten alltid en dårlig ting. Hvis dette er tilfelle med nettstedet ditt, se nøye på analysene for å hjelpe deg med å finne ut hvorfor folk forlater siden din uten å se seg om først.

Ta først en titt på hvor lang tid folk bor på hjemmesiden din. Hvis folk drar etter bare noen få sekunder, skyldes det sannsynligvis at nettstedet ditt har treg belastningstid, ikke blir responsiv på mobilen eller blir ødelagt på noen måte. På tide å få fikset!

Hva om folk oppholder seg i mer enn 5 sekunder, men ikke klikker seg videre til en annen side? I dette tilfellet er det sannsynligvis andre problemer, som ikke vil være en så rask løsning. Det vil sannsynligvis være problemer med design og brukervennlighet av nettstedet, eller innholdet ikke er interessant nok. Imidlertid, sjekk også ut om nettstedet er fullt responsivt.

Hjemmesider må være tydelige, konsise og besøkende må ‘skaffe deg’ innen 5 sekunder etter landing på siden din. Er det åpenbart hva virksomheten din er og hva du tilbyr? Ikke bruk for mye tekst og sjargong på hjemmesiden din, bare hold det enkelt. Utformingen av hjemmesiden må være ren og enkel å navigere, og vise besøkende hvor de trenger å komme videre. Bruk noen oppfordringer til handlinger, men ikke for mange, du vil ikke overvelde og forvirre publikum.

Analyse av individuelle sider

Google Analytics populære sider

Google analytics inneholder mye informasjon om hver side på WordPress-nettstedet ditt. Dette hjelper deg å se nærmere på hva publikummet gjør på nettstedet ditt og forstå hvordan du kan forbedre nettstedet ditt for å beholde og øke publikummet ditt.

Topp landingssider

Se på hvor folk ankommer nettstedet ditt og identifiser de beste destinasjonssidene. Å vite dette kan hjelpe deg på to måter:

  1. Lag mer innhold som dette, da dette tydeligvis tiltrekker folk.
  2. Du vil at de ankomne besøkende skal bo på nettstedet ditt, så gi innhold av høy kvalitet på disse sidene med noen ‘oppfordringer til handling’. Dette oppfordrer folk til å holde seg på nettstedet ditt og øker muligheten for potensielle kunder eller salg.

Toppsidevisninger

Toppsidevisningene viser hvilket innhold som er mest populært og hva publikum er interessert i. Dette er virkelig viktig informasjon, ettersom det hjelper deg å forstå hvilken type innhold som engasjerer publikum. Det er også her du bør legge lenker og kampanjer for å oppmuntre til salg eller innsamling av e-postadresser.

Husk også å sjekke beregningene dine på sosiale medier for å se hva som har blitt delt. Dette vil gi deg et godt innblikk i hvilke typer innholdet ditt er populært på sosiale medier.

Gå ut av sider

For å bli listet som en avgangsside i analysen din, må folk ha sett på mer enn en side på nettstedet ditt. Dette er mennesker som viser en slags interesse for nettstedet og innholdet ditt, så det kan godt være potensielle tilbakevendende besøkende eller kunder.

Det er ok hvis du kan se at folk forlater nettstedet ditt fra kontaktsiden, kontaktskjemaet eller bestillingsskjemaet. Det du ikke ønsker er beregninger som viser seere som forlater fra hjemmesiden eller enda verre, under kassen før de har fullført et kjøp. Hvis dette er tilfelle, må du gjennomgå kasseprosessen for å sikre at den er glatt, brukervennlig og ikke tar for lang tid.

Returnerende besøkende

Du vil spore antall returnerende besøkende for å se om dette øker over tid. Det er viktig å returnere besøkende, ettersom det er de som har en reell interesse for din nisje og som har større sannsynlighet for å bli kunder. Hvis antallet returnerende besøkende er lite, trenger du mer enn sannsynlig å forbedre innholdet. Gjør det mer interessant, slik at folk vil tilbake og lese mer.

Se på konverteringsfrekvensene dine

Uten tvil den viktigste beregningen å spore, forteller konverteringsfrekvensen om nettstedet ditt oppnår hovedmålet. Gjør publikum ditt det du vil ha det til? Dette kan være å samle e-post, øke medlemskapene eller selge produkter.

Hvis konverteringsfrekvensene er lave, men trafikken til nettstedet ditt er høyt, kan dette indikere en rekke ting. Enten tiltrekker du feil publikum, eller nettstedet ditt er ikke bra nok. Dette kan omfatte dårlig innhold, ikke nok oppfordringer til handling eller et ubrukelig nettsted. I dette tilfellet er det på tide å fokusere på å forbedre konverteringsfrekvensene.

Siste tanker

Selv om det først kan ta tid å analysere dataene på nettstedet ditt, når du først har forstått hva du skal se etter, blir det enklere og raskere. Enda viktigere er det, ved å forstå hvordan publikum samhandler med nettstedet ditt, kan du gjøre forbedringene som trengs for å oppmuntre besøkende tilbake, tiltrekke seg nye og til slutt gjøre det mulig for nettstedet ditt å konvertere mot målene.

Hva er det som hindrer deg i å grave i analyser og besøkende beregninger i flere detaljer? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me