Å ha en solid bio eller omtrent seksjon på WordPress-nettstedet ditt er et must.


Det spiller ingen rolle hvilken bransje du er i – du trenger en bio for å fortelle folk hvem du er, hva du gjør og hvorfor du gjør det. Selv om du er i virksomhet (særlig Hvis du er i virksomhet), må du gi folk litt av deg selv. Tross alt er hver transaksjon på slutten av dagen mellom to personer, så jo mer du kan presentere deg selv som relatabel, jo bedre.

Derfor har vi satt sammen dette innlegget, for å svare på alle spørsmål du noen gang har hatt om å skrive en blogg-bio og hvordan du kan vise det ordentlig på WordPress-nettstedet ditt. Så gjør dine blyanter klare og forbered deg på å ta noen notater!

Hva bør inkluderes i en bio?

Hva du inkluderer i bloggen, avhenger mye av hvilken bransje du er i og hva formålet med bloggen din er. Hvis du er i eiendom, vil bloggen din tydeligvis si noe annet og fokusere på andre ting enn hvis du blogger for å støtte Etsy-butikken din.

Først og fremst bør du legge vekt på kompetansen din. De som klikker gjennom for å lese biografen din, vil vite hvorfor du blogger til å begynne med, og hvorfor de til og med skal bry seg om å stole på ordene dine. Å bruke et eksempel vil sannsynligvis gjøre det enklere å forklare dette.

Så la oss si at du selger et informasjonsprodukt og bruker bloggen din som en støtteplattform for det. Biografen din bør snakke om hvilken erfaring du har som gjør deg til en ekspert på det innholdet ditt informasjonsprodukt dekker. Du bør snakke om hvilken trening du har og hvilke suksesser du har oppnådd innen ditt felt.

Noen få “must-haves” (hvis de gjelder) inkluderer:

  • Din utdannelse
  • Seminarer, kurs eller konferanser du har deltatt på
  • Relevante publikasjoner
  • Påtegninger fra respekterte jevnaldrende

Etter at du har snakket om kvalifikasjonene dine som ekspert, kan du gå over til å snakke om litt personlig informasjon. Noe generell bakgrunnsinfo er også fint for leserne fordi det gir dem kontekst og ser på hvem du er utenfor virksomheten.

Snakk om hvor du vokste opp. Snakk om hobbyene eller interessene dine. Snakk om hvordan du kom deg inn i det valgte feltet. Hvor mye eller hvor lite personlig informasjon du inkluderer er opp til deg, men det kan hjelpe å lese noen av biografene på blogger til andre mennesker i bransjen. Hva gjør de? Hva legger de vekt på? Bruk det som din guide.

Du vil også forsikre deg om at tonen i biografen din stemmer overens med tonen i bloggen din, så det betyr at hvis du har en profesjonell stemme i innleggene dine, bør biografen din være tro mot det. Og hvis du har en veldig samtale stil, ikke plutselig bli stiv i bio. Konsistens er nøkkelen.

Strukturelle hensyn

Det er noen strukturelle ting du må tenke på når du setter sammen en effektiv blogg-bio. Før du får et eneste ord nede på siden, bør du bestemme om du vil skrive i første person eller tredjeperson.

Førstemann er mye mer direkte og lar deg snakke direkte med leserne dine: “Jeg vokste opp i Rugby,” kontra “Tom Ewer vokste opp i Rugby.” Litt av et personlig preg kan komme langt når det gjelder å gjøre deg relatabel til leserne dine.

Du vil også tenke på lengden på biografen din. Igjen, dette vil ha mye å gjøre med hvilken bransje du er i. En advokat vil trenge mye lengre bio enn for eksempel en butikkbedriftseier. Men du må bestemme om du bare vil ha en liten biograf i en forfatterboks under blogginnleggene dine – som vi vil diskutere mer om et øyeblikk – en full dedikert “Om” -side, eller en kombinasjon av de to. Se til konkurrentene for veiledning, og husk at mindre noen ganger er mer.

Merk: Selv om biografen er relativt kort, vil du fortsatt bare vise noen få linjer under innleggene dine og vise resten på sin egen side. Det er renere og gir en mindre rotete side.

Forfatterboksen

Som vi nevnte tidligere, er en forfatterboks litt mellomrom som vanligvis viser under blogginnlegg som gir raske fakta om forfatterens innlegg. Dette er spesielt nyttig hvis du har flere forfattere på bloggen din.

Det er mange tilgjengelige plugins, både gratis og premium, som utfører denne oppgaven. Her er bare en håndfull som vi har funnet nyttige, og som du kanskje vil vurdere:

Fanciest Author Box

Fanciest Author Box

Fanciest Author Box-plugin fra Thematosoup er en personlig favoritt fordi den gjør absolutt alt du noen gang vil at en forfatterboks skal gjøre (sjekk ut den fulle gjennomgangen for Fanciest Author Box WordPress Plugin). Du kan tilpasse den for å oppnå hva du vil fra en grunnleggende bioboks til noe mer komplekst. Du kan legge til eller fjerne faner øverst i forfatterboksen for å vise mer informasjon om deg som dine sosiale medieprofiler, dine siste blogginnlegg og mer. Vi bruker faktisk en tilpasset versjon av Fanciest Author Box her på WPExplorer – sjekk forfatterbioboksen min nedenfor.

Det kommer også med innebygd Google-forfatterintegrasjon, og du kan enkelt tilpasse CSS slik at den samsvarer med blogg-temaet ditt sømløst. Fanciest Author Box koster $ 10, men det er en slanket, gratis versjon som heter Fancier Author Box hvis du vil prøve det før du gjør noen form for økonomisk forpliktelse.

Forfatterboks Reloaded

Forfatterboks Reloaded

Hvis du leter etter noe veldig enkelt som fremdeles viser all informasjonen din på en stilig måte, vil du Forfatterboks Reloaded plugin er et godt alternativ for deg.

Forfatterfotoet ditt og en kort biografi vises enkelt og smakfullt under hvert blogginnlegg. Du må laste ned en utvidelse som heter Author Box Reloaded for å legge til ikoner for sosiale medier, noe som kan være en ulempe for noen.

Igjen, dette er et veldig enkelt alternativ, men hvis du ikke trenger noe robust, er dette en god, gratis måte å vise biografene dine og la folk komme inn på hvem du er og hva du gjør.

Tilpasset om forfatter

Tilpasset om forfatter

De Tilpasset om forfatter plugin er interessant fordi det er en av få der ute som ikke krever opprettelse av individuelle brukerkontoer. Normalt må du sette opp forskjellige brukerprofiler, hver med sine egne tillatelser, for å få en forfatterboks til å fungere effektivt. Denne pluginen lar deg imidlertid konfigurere tilpassede profiler for eksklusiv bruk med plugin, i stedet for i WordPress-instrumentbordet selv.

Du kan vise biografen din i denne pluginen, uansett hvordan du vil med HTML og med alle sosiale mediekoblinger du ønsker. Det er gratis og en annen enkel måte å vise biografen på.


Det er vanskelig å skrive en overbevisende biografi for ditt WordPress-nettsted. Det er vanskelig å oppsummere all relevant erfaring på kort tid. Og det kan være tøft å ta beslutninger om hvordan du vil vise den informasjonen. Men forhåpentligvis har du nå et godt inntrykk av hvordan du kan jobbe både med å skrive og presentere informasjonen om “Om meg” og kan fortsette med selvtillit.

Hva finnes i blogg-biografen din? Har du til og med en? Eller er det et av de regnfulle dagsprosjektene dine? Vi vil gjerne høre hva du tar med bloggen, hva den bør og ikke bør ta med, og favorittmåten din for å vise den. Lyd av i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me