AI og WordPress: Hvordan kunstig intelligens kan hjelpe nettstedet ditt

Du ser det snakkes om i daglige nyheter og enda mer i tech-magasiner og blogger. Fremveksten av kunstig intelligens har folk som tenker på roboter som overtar verden, som science fiction bøker, filmer og TV-serier har kommet for å vise oss. Imidlertid er kunstig intelligens, eller AI, mye mer enn det. Ja, vi begynner å se selvkjørende biler og selvbetjente kiosker i butikkene, men du har sikkert sett kunstig intelligens spredt over flere bransjer som medisin, utdanning, forskning eller til og med AI og WordPress.


Din første tanke kan være: “Hvilke elementer i WordPress kan erstattes med kunstig intelligens?”

Mest kvalitetsinnhold er skrevet av forfattere og forskere. Nettdesignere tar detaljerte instruksjoner fra klienter for å manipulere kode og justere elementer som typografi, farger og bilder. Kan en datamaskin bli så avansert at jobbene vil bli foreldet? Vel, kanskje i fremtiden, men som nå er det ganske vanskelige oppgaver å duplisere med AI.

Imidlertid har AI teknisk eksistert i noen tid i verden av WordPress og webdesign generelt. Noen stavekontrollverktøy lærer tendensene dine når du skriver og gir anbefalinger for å forbedre skrivingen din. Det er også mange innholdsverktøy for å sammenstille tidligere genererte artikler til en blogg eller nyhetsbrev. Det samme kan sies om mange analyseverktøy som tar en dypere titt på hvor kundene dine kommer fra og hvordan du kanskje kan få dem tilbake til nettstedet ditt.

Kort sagt, AI eksisterer allerede i en grad. Det er åpenbart mer avanserte former for AI, som med selskaper som lager roboter som kan gå rundt og lære å åpne dører. Men vi er sikre på å se flere fremskritt innen AI-feltet når det gjelder WordPress.

Hva er kunstig intelligens (og hvordan knytter det seg til WordPress Web Design?)

Pr. Nå dreier kunstig intelligens seg om noe som kalles maskinlæring. Dette betyr at en maskin fullfører oppgaver som vanligvis utføres av mennesker, og til slutt lærer å fullføre disse oppgavene bedre, akkurat som et menneske ville gjort. AI har fordeler og ulemper. Optimistene ser kunstig intelligens som en måte å erstatte de jobbene som ikke blir sett på som ønskelig eller rimelig for mennesker å gjøre. Mange mennesker føler også at AI kan brukes som en komplementær teknologi, så det ville ikke nødvendigvis erstatte legen på operasjonssalen, men heller hjelpe henne med å fullføre operasjonen på en tryggere, raskere måte.

På den annen side føler skeptikere at kunstig intelligens er nødt til å erstatte alle jobber, og lar oss finne ut hvem som kommer til å dra nytte av disse maskinene og hva alle skal gjøre med livet. Så er det selvfølgelig science fiction-ideen om at maskiner blir følsomme og tar over verden eller slaverer menneskeheten.

Uansett hvor moderat eller ekstremt dine synspunkter er på AI, er en ting sikkert: AI er her for å bli. Ikke bare det, men vi ser allerede mange plugins og temaer som bruker kunstig intelligens.

Noen av programtilleggene som er avhengige av AI, er ganske nyttige for innholdsoppretting og påskynde webdesignprosessen. AI-baserte plugins og integrasjoner er ganske nye for bransjen, så det er ikke en dårlig idé å teste dem og se hvordan de fungerer for din organisasjon, men det er ingen garantier. Noen av disse plugin-utviklerne kan for eksempel slutte å gi ut oppdateringer når som helst. Noen av dem fungerer kanskje ikke helt som du forventet.

AI er imidlertid spennende, så vi vil skissere noen av måtene det kan hjelpe deg og ditt WordPress-nettsted.

Bli kvitt disse kommentarene om spam

En av de mest populære plugins på WordPress er Akismet, noe som gjør det til en passende introduksjon til hvordan AI kan hjelpe WordPress-nettstedet ditt. Hvis du ikke er kjent med Akismet, er det faktisk en av pluginene som kommer forhåndsinstallert med hver WordPress-installasjon.

Derfor kan du til og med ha det uten å vite det. Akismet er en absolutt livredder for bloggere og alle WordPress-brukere. Hvorfor? For hvis du noen gang har kjørt WordPress uten Akismet, vet du hvor sinnsyke spamkommentarene blir.

Disse kommentarene bremser nettstedet ditt og lar deg sile gjennom rotet manuelt. Derfor bruker Akismet maskinlæring og AI for å tømme spam-kommentarene som ikke skal vises på nettstedet ditt. Akismet lærer hvilke roboter som mest sannsynlig treffer nettstedet ditt, og det kjører i bakgrunnen uten at du legger merke til det.

Forbedre SEO

Hvis du bruker en plugin som Yoast SEO, vet du at den også foreslår forbedringer av innholdet ditt basert på hva som er skrevet. Den har noen elementer i maskinlæring, men en plugin som WordLift analyserer faktisk innholdet ditt ved hjelp av AI.

AI og WordPress

Hovedforskjellen mellom et maskinlæringsverktøy som Wordlift og Yoast SEO er at Wordlift lager en kunnskapsgrafikk for nettstedet ditt. Derfor er SEO-anbefalingene skreddersydd til innholdet ditt. Det som er kult er at du får flere fakta og tall for å hjelpe SEO og lage bedre blogginnlegg.

Oversett automatisk basert på brukeren

Mange nettsteder har flerspråklige evner. En enklere måte å oversette WordPress er imidlertid ved å dra nytte av AI-drevet Google Language Translator. Du installerer plugin-modulen i sidefeltet eller med en kortkode, så går det til jobb, lærer om besøkende og innholdet på nettstedet ditt – og leverer derfor oversettelser av høyere kvalitet.

Del relatert innhold

De fleste bloggere vet hvor viktige “relaterte innlegg” er for å få brukerne til å lese flere artikler. Det er mange relaterte innleggsplugins tilgjengelig, noen av dem bruker maskinlæring for å se hvilke av de andre innleggene dine som har tilknytning til det som blir lest.

Relaterte innlegg for WordPress av Biblio er et solid valg siden AI-algoritmene avslører relevante artikler. De Recomendo plugin er enda et relatert innholdsprogram med AI. Hovedforskjellen er at du kan dele alle slags relatert innhold, ikke bare blogginnlegg.

Har AI strøm på din live chat

Selv om jeg ikke ville være begeistret for å la AI og WordPress kjøre hele kundesupportpraten, er dette fornuftig for de enklere spørsmålene som kan besvares av kunstig intelligens, og frigjør tid for mennesker til å snakke med andre kunder.

Gratis live chat + 24/7 automatisert bot gjør nettopp det, fullfører enkle oppgaver og sender kunder i riktig retning. For eksempel leter de kanskje etter et bestemt produkt, eller kanskje trenger de en kupong som er aktiv. Sammen med læringen det gjør etter aktivering, lar plugin deg lage dine egne hermetiske svar når et bestemt spørsmål dukker opp.

Forstå hvilke følelser leserne dine føler

Watsonfinds er en WordPress-plugin som bruker IBM Watson AI. Du har kanskje sett Watson-reklamen, men aner ikke hva den gjør. Når det gjelder WordPress, evaluerer Watsonfinds hvordan leserne dine har det når de ser på innholdet ditt. Den leverer en emosjonell poengsum basert på bestemte ord og uttrykk som brukes i innholdet.

Hvordan kan AI og WordPress hjelpe nettstedet ditt?

Som du ser er det mange bruksområder for AI i WordPress. Noen er fremdeles med i arbeidene, men vi foreslår at du prøver disse for å se hvordan de reagerer.

Hvis du har spørsmål om AI og WordPress, eller andre forslag som du mener vi burde ha tatt med på listen vår, gi oss beskjed i kommentarene nedenfor. Vi vil gjerne høre tankene dine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me