Når vi bygger et WordPress-nettsted for første gang, vil de fleste av oss velge en anbefalt WordPress-vert, mens noen kanskje vil vurdere å gratis WordPress vert. Tross alt tilbyr WordPress.com en gratis plan, så hvorfor skal ikke WordPress.org?


Ikke sant? Ikke så mye.

La oss få en ting klar. I dag finnes det noen få gratis WordPress verter at faktisk fungerer. Imidlertid risiko assosiert med en gratis vert er absolutt ikke verdt null prislappen. Denne artikkelen forteller deg hvorfor. Jeg skal diskutere vanlige fallgruver ved å bruke en gratis WordPress-vert og anbefaler noen alternativer uten kostnad.

Høres bra ut? La oss komme i gang.

I denne delen har jeg forklart hver risikofaktor med eksempler fra standard forretningspraksis og heuristikk. Merk at ikke alle gratis verter vil ha alle av disse problemene, men mest av dem har det stor sannsynlighet minst noen få problemer.

1. Sikkerhetsproblemer i en gratis WordPress-vert

Gratis WordPress-verter har ikke ressurser til å ansette nettverksingeniører og interne sikkerhetseksperter. Med dårlig brannmur og mangelfulle sikkerhetsmessige tiltak, er en gratis vert sårbar for eksterne nettangrep, noe som gjør det til et praksissted for nybegynnere hackere.

For det andre, siden inngangsbarrieren for en gratis WordPress-vert er nesten null ((du trenger ikke engang et kredittkort for å registrere deg), kan brukere eller roboter med ondsinnet hensikt lett registrere seg for en gratis hostingkonto. Siden WordPress-installasjonen din er bosatt på samme server, er du sårbar for interne angrep.

Den verste typen angrep er stille – de hvis eksistens er ukjent til den tid de avslører seg. La meg gi deg et eksempel:

 • Se for deg en sofistikert skadelig programvare som ligger uoppdaget på nettstedet ditt, og som også blir sikkerhetskopiert i den planlagte WordPress-sikkerhetskopieringsprosessen.
 • Når tiden er inne, slår malware inn. Dette kan være når du har samlet et stort antall nyhetsbrevabonnenter, eller Gud forby når du har betalende kunder i nettbutikken din.
 • Den skadelige programvaren stjeler kundenes data (inkludert påloggingsinformasjon) og bruker dem til utallige ondsinnede formål.
 • Hvis en kunde bruker det samme passordet på andre nettsteder, er virkningen verre.

Når det er sagt, er muligheten for at noen lanserer en WooCommerce-butikk på en gratis WordPress-vert veldig usannsynlig. Poenget var å gi deg en idé om tingene som kan gå galt, og få deg til å investere i WordPress-sikkerhet, selv om bruker du en betalt vert.

2. Problemer med ytelsen

Vi vet at delte WordPress-verter har problemer med ytelsen, spesielt når det er en trafikkstigning eller noen misbruker den delte serverens ressurser.

Tenk deg saken med gratis verter, der absolutt hvem som helst kan få en konto uten å bruke en krone. Det er en god sjanse for at ditt WordPress-nettsted kommer til å ha det periodisk nedetid og veldig dårlig totalytelse.

3. Begrensede serverressurser

Delte verter har penger til å kjøpe kraftige servere og tilby leietakerne (personer i den samme delte hosting-serveren) ubegrenset diskplass, høy I / O-operasjonskvote og ubegrenset båndbredde (underlagt policy om rettferdig bruk).

Gratis verter har rett og slett ikke det budsjettet! Som et resultat er du fast med lite diskplass (noen ganger knapt nok til å installere WordPress-pluginsene), begrenset båndbredde, og en (veldig) lav maksimal filopplastingstørrelse.

Som et resultat kan det hende at du ikke kan laste opp store bilder eller en viktig mediefil (la oss si en 5MB PDF) til nettstedet, noe som gjør innsatsen ubrukelig. Og gjett hva? Du kan virkelig ikke klage.

Gratis verter har også en interessant forretningsmodell der de belaster deg urealistiske beløp for enkle oppgraderinger for eksempel FTP-tilgang eller økt diskplass. Dette kalles upselling, som vi vil diskutere senere i denne artikkelen.

4. Automatiserte WordPress-sikkerhetskopier er utsatt for å mislykkes

Vi har alltid understreket viktigheten av WordPress-sikkerhetskopier og hvordan de kan være livreddende til tider. De fleste anbefalte delte verter som BlueHost og SiteGround tilbyr automatiserte R1Soft-sikkerhetskopier av hostingkontoen din. Gratis verter gjør det ikke.

I en gratis WordPress-vert, selv om du konfigurerer en automatisk sikkerhetskopi ved å si, UpdraftPlus, er det en god sjanse for at cron-jobben (planleggeren) vil mislykkes. Selv om planleggeren går, er det en sjanse for at ekstern opplastingsjobb vil mislykkes på grunn av nettverksfeil eller tidsavbrudd for utførelse av maksimal PHP. Du vil alltid ha overhead for å sjekke om WordPress-sikkerhetskopien faktisk var vellykket.

5. Liten eller ingen kundesupport

La oss være ekte her – gratis verter skylder ikke deg noen form for kundestøtte. Hvis de ikke svarer, er det ingenting du kan gjøre med det (annet enn å flytte til en betalt vert!)

6. Uunngåelig og irreversibel serviceavslutning

Det har vært mange gratis WordPress-verter gjennom årene. CodeInWP gjorde en studie der de testet om gratis WordPress-verter faktisk fungerte. Til deres overraskelse gjorde noen av dem det. Imidlertid, raskt fremover noen år til 2019, har to av de fire vertene (50%) gått ut av drift.

Gratis WordPress-verter som ikke lenger er funksjonelle i 2019, studerer av CodeInWP

Gratis WordPress-verter som ikke lenger er i bruk i 2019. Bildekilde: CodeInWP

Og gjett hva? Jeg er ikke overrasket!

I verste fall – det er en sjanse for at din gratis WordPress-vert forsvinner over natten, uten advarsel eller kommunikasjon overhodet. Du vet ikke det når eller selv om de kommer tilbake. Og hvis du er heldig – vil du ha en full WordPress-sikkerhetskopi lagret et eksternt sted, ved hjelp av hvilket du kan gjenopprette nettstedet ditt.

7. WordPress-e-postmeldinger og kontaktskjemaer fungerer ikke

Et stort problem med gratis verter er dårlig e-postlevering. Nærmere bestemt manglende evne til å sende e-post fra hosting-serveren. Siden gratis verter tillater alle å registrere seg for en konto, bruker ondsinnede roboter disse serverne til å sende en hel masse spam. Som et resultat blir gratis verts IP-adressene svartelistet av de største e-postleverandørene, og gjengir eventuelle e-postmeldinger fra disse IP-ene automatisk sendes til spam.

Dette er grunnen til at de fleste gratis verter enten deaktiverer muligheten til å sende e-post fra serverne deres, eller, hvis aktivert, sjansene for at e-postene når innboksen din er ganske slanke.

 1. Dette er spesielt problematisk når WordPress-systememail, for eksempel tilbakestilling av passord og e-post svar, ikke blir levert til innboksen din. Følgende er to løsninger:
 2. Du kan få tilgang til svar på kontaktskjemaer via innstillingene for plugin i WordPress-oversikten.
 3. Du kan også løse e-postleveringsproblemet helt ved å bruke en dedikert SMTP-plugin som WP Mail SMTP, som leverer WordPress-systememails via en SMTP-tjeneste for eksempel SendGrid eller Mailgun.

8. Underdomener, annonser og SEO

De fleste gratis WordPress-hostingleverandører vil bare tillate deg å bruke et underdomener, i et forsøk på å bevare merkevaren deres. Hvis du vil koble et tilpasset domene, vil det være en betalt oppgradering.

Det samme er det med annonser. Gratis verter vil vise annonsene sine på WordPress-nettstedet ditt (hvorfor skulle de ikke gjøre det?) Og vil ikke tillate deg å publisere dine egne annonser. Selv om de gjør det, kommer du aldri til å bli godkjent av et stort annonsenettverk (for eksempel Google AdSense) ved å bruke et nettsted med nettadresse som er et underdomener.

Til slutt, når det gjelder WordPress SEO, her er noen få måter en gratis WordPress-vert skader SEO-en din på:

 1. Nettstedet ditt er hostet i et underdomener med en dårlig DA. Synlighet for søkemotorer er allerede tapt her.
 2. Overbelastede servere fører til høyere sideinnlastningstid, noe som hemmer SEO-poengsummen din.
 3. Det er muligheten for en lenke gård, der hoveddomenet ditt har hundrevis, om ikke tusenvis av utgående koblinger til andre lyssky / ikke-omdiskuterte domener. Resultatet – svært negativ innvirkning på SEO.
 4. (Denne tar kaken) Hvis Google oppdager kjent malware på nettstedet ditt, vil det automatisk svarteliste det. Når den var svartelistet, er det den endelige spikeren i SEO-kisten. Du kan by det nettstedet farvel! Det eneste alternativet ditt ville være å starte på nytt med et nytt domene og (forhåpentligvis) en betalt WordPress-vert.

9. Overpriced Upsells & Vanskelig migrasjon

 • En av de primære (og legitime) måtene gratis verter tjener penger på er via oppgraderingsmuligheter. I hovedsak belaster de overprisede beløp for mindre oppgraderinger, for eksempel økt diskplass eller overføring av båndbredde.
  • Mindre legitimt å tjene penger inkluderer å selge kundedata som e-postlister til kjente spammere eller “listekjøpere”.
 • Til slutt, hvis eller når du bestemmer deg for å migrere nettstedet ditt bort fra den gratis verten, kan de gjøre migreringsprosessen unødvendig komplisert.

Bedre alternativer til en gratis WordPress-vert

I begynnelsen av denne artikkelen nevnte jeg at jeg vil dele bedre alternativer til gratis WordPress-hosting, som også er gratis. Her er noen:

WordPress.com (gratis)

wordpress.com gratis destinasjonsside

Tro det eller ei, et gratis WordPress.com-nettsted er et mye bedre valg enn å bruke en gratis WordPress-vert. De to begrensningene er:

 1. Bare underdomenestøtte for en gratis WordPress.com-konto.
 2. Annonser vises av og til på nettstedet ditt.

Gode ​​nyheter er at du får et svært pålitelig nettsted, oppetid og ytelse, tilgang til dusinvis av flotte gratis temaer, og det beste av alt – du er allerede i WordPress-økosystemet! Alt du trenger å gjøre for å konvertere nettstedet ditt til et profesjonelt nettsted (og fjerne alle begrensningene) er enten å:

 1. Oppgradering til en betalt plan, starter på $ 5 / mo eller
 2. Migrerer til et WordPress-nettsted som er hostet selv, og begynner på omtrent $ 2,95 per måned

Anbefalt for: WordPress.com gratis er flott for små porteføljesider, tilfeldige bloggere, hobbyister og for å dele generelle oppdateringer til venner og familie.

Delt WordPress Hosting – BlueHost ($ 2.95 / mo)

BlueHost er en av de mest populære leverandørene av WordPress, anbefalt av WordPress.org. Det gir over 2 millioner WordPress-nettsteder og tilbyr en av de rimeligste delte hosting-tjenestene i markedet.

Anbefalt for: Folk som er villige til å investere litt i prosjektet sitt, og bygge et nytt WordPress-nettsted på den anbefalte måten. Morsomt faktum – hvis du setter inn penger, er det mer sannsynlig at du vil være forpliktet til prosjektet ditt!

VPS Hosting – DigitalOcean ($ 5 / mo)

Hvis du vil tulle med WordPress, eller trenger litt ekstra krefter, er en DigitalOcean VPS (også kjent som dråpe) en stor vert.

Anbefalt for: Folk som leter etter ekstra vertskapskraft med et lavt budsjett (en kopp kaffe).

Cloudways – Managed Cloud Hosting ($ 10 / mo)

Å være vertskap for WordPress-nettstedet ditt på nettsky-databaser som AWS eller Google Cloud kan være litt vanskelig for noen. Det er her Cloudways kommer inn. Den administrerer skyserveren din og sikrer at WordPress-nettstedet ditt er i topp stand.

Anbefalt for: Personer som leter etter WordPress-hosting med høy ytelse, med muligheten til å velge en skyvertleverandør etter eget valg.

Ikke-WordPress-alternativer

I dag er det hundrevis av gratis og betalte alternativer til WordPress. De fleste av dem tilbyr annonsestøttet freemium-hosting som ligner WordPress.com, mens andre er et CMS, som ligner WordPress.org.

Hvert av disse gratis alternativene har varierende støtte for funksjoner som tilpasset domenestøtte og muligheten til å vise annonser. Vi har brukt noen få av disse plattformene og anbefaler Blogger, Tumblr, Dribbble, Adobe Portfolio (gratis hvis du har et aktivt Adobe Creative Cloud-abonnement), Wix og Weebly.


Har du noen gang lurt på hvorfor noen mennesker velger en gratis WordPress-vert? Her er to grunner til at jeg kan tenke på:

 1. Mange mennesker vurderer å velge en gratis vert fordi de prøver en hobby, og ikke er sikre på prosjektets levetid. Følgelig ønsker de ikke å forplikte seg til en betalt plan. I slike tilfeller er det det alltid bedre å velge et anbefalt alternativ, et slikt gratis WordPress.com-nettsted.
 2. Noen mennesker vil kanskje bare prøve et WordPress-nettsted som er hostet, uten å kjøpe en hostingplan. Cloud verter som DigitalOcean og AWS tilby en sjenerøs prøveperiode som er perfekt for slike applikasjoner.

Lowdown

Oppsummert er pengene du tror du sparer med en gratis WordPress-vert, i virkeligheten, en sjak. Det vil bruke tiden du vil bruke på å løse problemer som gjelder sikkerhetsområder, ytelse og generell pålitelighet til slutt koster deg mye mer. Det er ikke noe som heter en gratis lunsj, og det er alltid tilfelle med gratis WordPress-hosting.

Hvis du ser alvorlig på WordPress-nettstedet ditt og vil forplikte deg til det, er det det alltid bedre å starte med en anbefalt WordPress-vert. De starter på rundt $ 3 per måned, noe som er mindre enn prisen på en kopp kaffe.

Har du brukt en gratis WordPress-vert i det siste? Hva var din opplevelse? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me