Tips for å lage innhold i lang form med WordPress

WordPress-artikler med lang form er en flott måte å gi leserne dine grundig informasjon om et gitt emne. Generelt har du bare et sekund til å fange oppmerksomheten til leseren din. Ellers vil de gå videre til noen som kan gi dem det de vil. Hvis de er interessert i et bestemt emne, er det de vil ha verdifullt, forståelig og lett å navigere informasjon.


Betydningen av langvarig innhold forklart

Når det gjelder WordPress, refererer artikler i lang form vanligvis til de som er over 1000 ord lange. Hvorfor skal du ta deg tid til å lage innhold så lenge? Vel, det er noen få grunner.

For det første øker det tiden på stedet. Jo lenger kopien er, desto lenger bruker brukeren aktivt på å lese en side (eller flere sider) på nettstedet ditt.

Søkemotorer pleier også å favorisere innhold i lang form. I følge Backlinko, innlegg som rangeres på første side av Googles søkeresultater har hele 1.890 ord. Så hvis du vil rangere høyere med fokus på lengre innhold er en solid strategi.

Pluss at innhold i lang form er mer delbart. Ved å forbedre lengden på artiklene dine kan du også gi dine sosiale mediekontoer (og trafikk) et løft.

Mens de første grunnene er mer SEO-baserte, er det også grunner til å lage lengre innhold for publikum. For eksempel den totale brukeropplevelsen på nettstedet ditt. Enkelt å navigere i innhold i lang form gjør det enkelt for brukere å finne informasjonen de leter etter. Dette skaper en positiv opplevelse, og ofte får dem til å komme direkte tilbake til nettstedet ditt neste gang de søker etter et svar.

Så hvordan skal du gjøre med å lage innhold i lang form med WordPress? Nedenfor tilbyr vi 8 tips du kan bruke for å dra nytte og skape mest mulig innvirkning på ditt WordPress-nettsted med lengre artikler.

1. Velg riktig emne

Du skriver for leserne dine, så sørg for at du gir dem emner de faktisk er interessert i. Se hva slags ting de søker etter, eller se på de vanligste spørsmålene du blir stilt. Å gi denne informasjonen av verdi gir leserne en grunn til å sette sin lit til deg og se deg som en autoritet på emnet.

En måte å gjøre dette på er å gå til Quora og se hvilke spørsmål som blir stilt i din nisje. Dette kan fortelle deg hva publikum er interessert i. Deretter kan du bruke analysene på sosiale medier til å gjøre det samme og sjekke hvilke emner som er trending. Forum og lignende nettsteder gjør ofte susen hvis budsjettet for forskning er lite.

Moz Pro SEO verktøysett

Du kan også bruke Google Trends og Google News for å se hva folk søker etter og leser mest. Imidlertid, hvis du har mer penger å spare, kan du bruke noen av de beste emne- og trender-forskningsverktøyene. Moz er et flott alternativ som kan hjelpe deg med å ta innholdsmarkedsføring og SEO til neste nivå.

2. Mål for eviggrønt innhold

Selvfølgelig vil det være noen emner som naturlig vil ha en utløpsdato eller vil være etterspurt i bare en kort tidsramme. Denne typen innhold er vanligvis pressemeldinger, generelle oppdateringer om hendelser eller annet som skjer med merkevaren, kunngjøringer og så videre. Det er også kommentarer til aktuelle hendelser eller blogginnlegg som er relatert til trender som vil passere – bare husk debatten “Laurel vs Yanny” eller “White and Gold vs Black and Blue Dress”. Mange merker hoppet for trenden og la ut om det, men disse varte ikke lange blogginnlegg fordi de ikke er eviggrønne. Du kan velge å skrive om disse tingene, men det er best å sikte mot temaer som kan tåle tid. Du kommer til å legge ned mye tid og krefter på å lage dette innholdet, så du vil ønske å få så mye tid og dra nytte av det som mulig.

CoSchedule Gratis WordPress-plugin

Det er mange verktøy du kan bruke, og et av de beste eksemplene er CoSchedule-plugin som kan hjelpe deg med å planlegge innholdet og forskjellige oppdateringer slik at innholdet ditt alltid forblir friskt og interessant for leserne. Dette praktiske verktøyet lar deg samarbeide med teamet ditt og tildele oppgaver, få oversikt over hele markedsføringsstrategien, vite hva de beste tidspunktene er å legge ut og så videre.

3. Bruk verktøy for å redigere og lese korrektur

Det er ikke alltid like enkelt å skrive, spesielt når det gjelder redigering og korrekturlesing av innhold når du er ferdig. Det kan være mange grammatikkfeil eller stavefeil, og disse er aldri bra for omdømmet ditt. Men heldigvis finnes det verktøy som kan hjelpe deg med å bli bedre på dette området.

Grammatisk skriveassistent

Grammatikk er et verktøy du sannsynligvis er kjent med, fordi milliarder av mennesker bruker det, og det er et av de viktigste verktøyene for enhver forfatter. Du kan stole på Grammarly for å intuitivt sjekke alle dine grammatikk- og stavefeil, tegnsettingsfeil og stilfeil. Bruken av den går utover alle standard korrekturlesere som de du kan finne i Word eller Google Docs. Det er gratis, men hvis du får en betalt versjon, kan du enkelt sjekke for plagiering og få en enda bedre innholdsanalyse.

Korrekturlesing av gratis WordPress-plugin

Den gratis Proofreading-plugin, av Scribit, er derimot en plugin du kan bruke direkte i WordPress. Du kan konfigurere den slik at den understreker alle dine feil mens du skriver, eller feilene kan vises i et eget vindu. Du kan legge til spesiell terminologi slik at den er tilpasset og klar for deg å bruke den.

Style Guide Checker Gratis WordPress-plugin

Til slutt er Style Guide Checker en plugin som hjelper deg å lage et sett med regler for innholdsskapere å følge, slik at du kan ha jevn innholdskvalitet gjennom hele strategien for innholdsmarkedsføring. Det kan dekke alt fra tegnsetting til formatering.

4. Gjør innholdet delbart

Folk elsker å dele innhold som de synes er interessant, og som de tror andre vil være like interessert i. Gjør innholdet ditt enkelt å dele for å utvide rekkevidden og virkningen av artiklene dine i lang form. Og som med alle WordPress-ting, har du mange sosiale delingsprogrammer du kan velge mellom.

Integrer sosiale medier med AddThis

AddThis tilbyr noen få plugins du kan bruke for å gjøre innholdet ditt mer delbart. Det er en flott plattform som lar deg raskt og enkelt legge til flytende delingsknapper, følgeknapper for sosial profil og til og med relaterte innlegg. Du må registrere deg for en gratis AddThis-konto for å bruke plugins og for å se analyser for toppdelte innhold, henvisningsnettverk, sidevisninger og mer..

Candy Social Widget

Eller hvis du leter etter et enklere alternativ, kan du vurdere Social Candy Widget-pluginen. Den legger til en intuitiv sosial widget-byggherre som du kan bruke til å legge til dine foretrukne sosiale profilkoblinger til et hvilket som helst widget-klart område. Velg mellom 25 sosiale nettverk, 3 knappestiler og tilpassbare dimensjoner.

5. Formater innholdet

Leserne ønsker innhold som er lett å fordøye, hvor de raskt kan finne den nøyaktige informasjonen de leter etter. En fin måte å hjelpe dem med dette på er å formatere innholdet slik at det er tydelige overskrifter, undertekster og lister, slik at de kan bla gjennom den langformede artikkelen og raskt finne det nøyaktige emnet de leter etter..

Last ned Easy Table of Contents

Det kan være lurt å vurdere å legge til en innholdsfortegnelse. For innhold i langform er dette ofte svært nyttig for leserne. Hvis WordPress-temaet ditt ikke inkluderer denne funksjonen, vil en plugin som Easy Table of Contents gjøre susen. Denne pluginen er akkurat som annonsert – en enkel måte å legge til en innholdsfortegnelse på innleggene eller sidene dine. Plugin fungerer automatisk ved å ta tak i overskrifter. Bruk alternativene som er inkludert for å velge en innholdsfortegnelse-stil, kuleformatering, hierarkisk støtte, jevn bla og mer.

6. Å legge til Visuals er et must

En flott måte å få informasjon til leserne på er gjennom bilder som infografikk, diagrammer eller andre bilder. De er perfekte for kondensering av informasjon i et enkelt format. Og selv når det ikke er behov for bilder, er det lurt å legge dem til uansett for å dele opp den lange teksten.

Infographic Maker - iList

iList Infographic Maker er en WordPress-plugin som kan hjelpe deg med å lage en visualisering av data og informasjon som ser bra ut og umiddelbart fanger leserens oppmerksomhet. Du kan lage vakre lister, infografikk, diagrammer og grafer, og det kan utgjøre hele forskjellen i innholdsmarkedsføringsstrategien.

Vision Interactive - Image Map Builder for WordPress

Vision Interactive Image Builder lar deg gjøre mer med bildene dine – legg til tekst, notater, lenker, former, linjer og andre ting som kan hjelpe deg med å avklare poenget ditt og inspirere folk. Du kan lage interaktive bilder, brosjyrer og fortelle en historie på få sekunder.

Visualizer: Tabeller og kartbehandling for WordPress

Til slutt bruker du Visualizer Tabeller og diagrammer for å lage interaktive diagrammer, grafer og andre visualiseringsverktøy som kan hjelpe publikum til å forstå dataene du presenterer. Det er veldig enkelt å bruke, og det er mer enn 9 karttyper du kan bruke. Alle sjøkartene er interaktive og responsive, noe som vil være enda bedre for de besøkende.

7. Bli promotering

Hvis du har fanget leserens oppmerksomhet og de anser deg for å være en kunnskapsrik og pålitelig kilde til informasjon, kan du begynne å markedsføre produktene og tjenestene du har å tilby. Etter at du har gitt dem verdifull informasjon om et emne, kan det være lurt å tilby tjenestene dine for å hjelpe deg med å lage en løsning på spørsmålet de opprinnelig kontaktet deg med.

Et alternativ er å legge til en samtale til handling (eller CTA). Det er mange WordPress-appeller til handling-plugins å velge mellom. Med disse kan du lede leserne til registreringsskjemaet ditt, prissiden, et kontaktskjema for å komme i kontakt, osv.

Alternativt, hvis nettstedet ditt også inkluderer en e-handelsbutikk, kan du kanskje bruke en kortkode for å legge til relaterte produkter i teksten. For eksempel, hvis du bruker WooCommerce, kan du bruke og tilpasse kortkoden [products] for å vise relevante elementer i henhold til kategori, SKU, popularitet osv. (Se en fullstendig liste over WooCommerce-kortkodevariabler å lære mer).

8. Lag med SEO i tankene

For å nå flest lesere, må du selvfølgelig ha høye rangeringer av søkemotorer. Og for å oppnå det, må du ha SEO-optimalisert innhold.

Først vil du starte med søkeordforskning. Googles nøkkelordplanlegger er et flott verktøy for å oppdage og undersøke nøkkelord, samt vurdere konkurransen din.

Yoast SEO-plugin

Men når du har avgjort målmålene dine, vil du ikke fylle teksten. Dette kommer ofte som vanskelig og unaturlig (for lesere og søkemotorer). Yoast er en flott plugin som lar deg legge inn disse nøkkelordene og deretter sjekke for lesbarhet. Dette for å sikre at ingenting høres unaturlig ut og hjelper til med å optimalisere innholdet for leserne dine (og søkemotorbotene). I tillegg er plugin-en praktisk for å legge til viktige SEO-funksjoner på nettstedet ditt, inkludert et nettstedskart og brødsmuler. Gjør det til et rundt aktivum for din WordPress SEO-innsats for å få rangeringen av langformede artikler.


Når du ønsker å lage WordPress-artikler i lang form som har stor innvirkning, må du huske å ha disse tipsene i tankene gjennom hele opprettelsesprosessen. Artikler i lang form har absolutt sin plass og tjener deres formål; Og når de er gjort ordentlig, vil du se gode resultater.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me